Bursa’yı bilenler yorumlarınızı bekliyorum..

Her sey ,her imkan tek bir ilcede...Izmir il sinirina dayanicak nilufer az kaldi.Diger yerler gelismiyor,gelisemiyor hatta bu yabanci uyruklu vs lerle daha da geriliyor.Herkes nilufere gitse geride kim kalicak merak ediyorum :) Bulundugum semt katar ve araplarla dolu.Entari giyen adamlarin hemen hepsi emlak burosu tarzinda danisma dukkani aciyor.Gorev yerim evime yuruyerek 5 dk olmasa cekilecek is degil bence.Esim yine haliyle memleketine aşık.O derece seviyor Bursayi.

Her sey ,her imkan tek bir ilcede...Izmir il sinirina dayanicak nilufer az kaldi.Diger yerler gelismiyor,gelisemiyor hatta bu yabanci uyruklu vs lerle daha da geriliyor.Herkes nilufere gitse geride kim kalicak merak ediyorum :) Bulundugum semt katar ve araplarla dolu.Entari giyen adamlarin hemen hepsi emlak burosu tarzinda danisma dukkani aciyor.Gorev yerim evime yuruyerek 5 dk olmasa cekilecek is degil bence.Esim yine haliyle memleketine aşık.O derece seviyor Bursayi.
+10000
Eşimden dolayı geldim bursa'ya aslen izmirliyim sanırım bütün bursalılar bursaya aşık ben de var bir tane öyle :KK76: Bacım sur yapı marka avm'ye giremez olduk o nasıl bir arap istilasıdır :KK64:

Ben özellikle Bursa'ya özgü şeylerde bahsetmeye çalıştım. Zennup iyidir ama Bursa denince akla ilk İskender, Pideli Köfte falan gelir. Yoksa mesela kahvaltı için Çamlıca'da Kadim Restorant çok iyi ama Bursa'ya özgü kahvaltı tahanlı ile yapılıyor 🙈
Ayy bir de aklıma gelmişken ekleyeyim Ülkü Pastahanesi'nin Marşal Pastası aşırı lezzetli 🤤
Abdal fırında taaanlı yenir ama bak şimdi sümbüllü de de bir kahve içtin mi tamamdır :)))

Abdal fırında taaanlı yenir ama bak şimdi sümbüllü de de bir kahve içtin mi tamamdır :)))

Ben taş fırın diyenlerdenim tahanlı için 🙈 daha akışkan ve tadı yoğun geliyor gibi. Ama ilk kez deneyecek biri varsa yanımda mutlaka ikisinden de paket yaptırırız 🤭

Ben özellikle Bursa'ya özgü şeylerde bahsetmeye çalıştım. Zennup iyidir ama Bursa denince akla ilk İskender, Pideli Köfte falan gelir. Yoksa mesela kahvaltı için Çamlıca'da Kadim Restorant çok iyi ama Bursa'ya özgü kahvaltı tahanlı ile yapılıyor 🙈
Ayy bir de aklıma gelmişken ekleyeyim Ülkü Pastahanesi'nin Marşal Pastası aşırı lezzetli 🤤
Haklisiniz👍

Nilüferde yaşayacaksanız yaşanır ama geri kalan suriyeli ve zengin arap istilası altında. Avmde bile zorbalık görmeye hazır olun😂
Nasil bi zorbalik😑Ben izin vermem sahsen .Mesela Araplar mesafe bilmiyorlar,adam Gratiste enseme kadar girmis bekliyir🤦Bagriniyorum valla geri gidin diye.Zorbaliksa Allahini yaparim hic acimam dndjdjjd

Bursa için yapılan Olumsuz yorumları şaşkınlıkla izliyorum, doğma büyüme bursaliyim hemde yıldırmda oturuyorum, etrafimda suriyeli ve araplar yok, ayrıca olsa da zaten onlar her yerde değil mi her ilde yok mu? Muhafazakar denmiş onu da anlamadım gayet elit bi şehirdir bursa ki yıldırımda oturmama rağmen diyorum, nilüfer daha modern, gezmek için yerleri söylemiyorum zaten asla Bursada olup sıkılmazsin, ben cok seviyorum bursami herkese de tavsiye ederim

Bursa için yapılan Olumsuz yorumları şaşkınlıkla izliyorum, doğma büyüme bursaliyim hemde yıldırmda oturuyorum, etrafimda suriyeli ve araplar yok, ayrıca olsa da zaten onlar her yerde değil mi her ilde yok mu? Muhafazakar denmiş onu da anlamadım gayet elit bi şehirdir bursa ki yıldırımda oturmama rağmen diyorum, nilüfer daha modern, gezmek için yerleri söylemiyorum zaten asla Bursada olup sıkılmazsin, ben cok seviyorum bursami herkese de tavsiye ederim
Adananın canoları varsa Bursanın da Yavuzselımlılerı var gklkgfkfg
Ondan Yıldırım herkese urkutucu gelıyor:)

Her sehrin ıyısı kotusu var.Ben Izmır asıgıyım ama Alsancak cıs kokuyor resmen.Bıde o boyozları nereye saklıyorsunuz arkadas gflkfgklfgk
Her gıdısımızde boyozcu arıyorz,erkenden mı bitiyor noluyor:)
Benım Istanbul Anadolu yakasında 5-6 senedır yasayıp daha karsıya gecmemıs arkadasım var.Gozum kesmıyor dıyor.
Istanbulu da cok severım ama hıc toplu tasıma kullanmadık,gezmeye gıttığimiz ıcın.Nefret edersin toplu tasımaya bınsen dıyor mesela.
Antalyaya 7-8 kez gıttım.1 kez gıttım Manavgata daha da para verseler gıtmem.Boyle ketum bır esnaf hic bır sehırde gormedım.
Her yerın cınsı var ıste:KK14:

Has Bursalılar sok:)
Bursa da has Bursalı yok bıkere fklfdlk genelde gocmen Macır:)Ben varım yerlısı kotü kalplı oldugumu nerden cıkardınız.:p
Kendılerinden olmayanı kabul etmez dedıklerınız,macırdır onlar.O Hurrıyet tarafında cok var.O da soyle ,kabalık değil mesela bı is yapacaklar,bı alısverıs yapacaklarsa gıder yıne Macırdan alırlar o kazansın,bızım ınsanımız dıye.Onların oyle bı huyları var,birlik olurlar.Kabalık demiyelım de uslup sorunları var bıraz evet.Dan dan soyluyorlar akıllarındakını.Dag koylerınde bıraz kabalık var onlar da bıze normal gelıyor artık:)
1.herkesi ayni kefeye koymadim benim tanidigim herkes dedim. 2.bahsettiklerim muhacirler degil kelesli mustafakemalpasali bursa orhanelili vs o tarz yerlerin yerlileri yoksa nereli oldugunu bilmeden yorum yaparmiyim

kelesli mustafakemalpasali bursa orhanelili vs o tarz yerlerin yerlileri yoksa nereli oldugunu bilmeden yorum yaparmiyim
Onlara daglı dıyoruz ıste kgflkgfk
Ben de daglıyım buarada.
Ama onlar cıdden kabalar haklısın.Onlar bıde kurnazdır:)Kendı ıcımızde koylu kurnazı deriz.
Bana banlar yuklenıyor suan gfişlfgşlf

@Jenna16 @selennn biz Bursalılar kaba mıyız ya ? o_O:işsiz:
Aman boşverin ya,ben de Kocaeli'liyim.Kocaeli için de derler insanları şöyle böyle diye ama Sanayinin yoğun olduğu yerler çok göç aldığı için bu şehirlerin yerlisi nadir bulunur zaten.İnsanlari çok çeşitlidir ve her milletten insan bulunur.Muhtemelen böyle bir olay yaşanmıştır😃.

Aman boşverin ya,ben de Kocaeli'liyim.Kocaeli için de derler insanları şöyle böyle diye ama Sanayinin yoğun olduğu yerler çok göç aldığı için bu şehirlerin yerlisi nadir bulunur zaten.İnsanlari çok çeşitlidir ve her milletten insan bulunur.Muhtemelen böyle bir olay yaşanmıştır😃.
Muhtelemen öyle ama böyle şeyler söylenmeside hoş olmamış 🙁
Napalım bazen böyle durumlar yaşanıyor istemeden de olsa ..
Kısa ve öz; bizim milletimiz özünde iyidir kim olursa olsun 🥲🥲🥲
O yüzden Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi 🤲🏻🤲🏻🌷🌷🌷

Muhtelemen öyle ama böyle şeyler söylenmeside hoş olmamış 🙁
Napalım bazen böyle durumlar yaşanıyor istemeden de olsa ..
Kısa ve öz; bizim milletimiz özünde iyidir kim olursa olsun 🥲🥲🥲
O yüzden Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi 🤲🏻🤲🏻🌷🌷🌷
Kaba mi demişler bize

Aman kendileri çok mu kibarmis, ne kadar saçma ya genelleme olmasi, İzmirliler mesela elit kesimdir her yeri mi oyle, ayrıca o kaba dedikleri sanırım dağ köyleri, bi sürü arkadaşım var benim, öyle cana yakın iyi insanlar ki, keşke kaba olsa herkes onlar gibi olsa

Back
X