Buruk hamilelik

Yanlis anlamayin hüseyin cok guzel bir isim anlami da güzellik demek zaten siz kayinpederinizi sevmediginiz ve emrivaki yapıldığı icin mutsuz oldunuz böyle zaten bana uygun degil demissiniz esiniz de sizin düşüncenizin siyasi gorusunuzun farkinda kirmadan burdan girebilirsiniz konuya yani ben kesinlikle arapca isim istemem lutfen kusura bakma kisisel algilama ama bu ismi asla kabul edemem diyip fazla savunma yapmasina musade etmeden konuyu kapatabilirsiniz

onlar Hüseyin babanın adı olacak diye diretirken benimde babam şam babası değil o zaman ikinci ismide kendi babamın adı olacak deseydiniz ya birde sanki özellikle siz kendi istediğiniz ismi yada kendi babanızın adını koymayın diye 2. isme karşılar

benim eşim de vefat eden ablasının ismini koymak istedi ben istemedim.
Benzer bi isim bulduk o da olmadı.
Sonra başka bi isimde karar kıldık.
Eşime de annenin beğenip koyduğu ismi ben koymak zorunda değilim, bu benim çocuğum dedikten sonra sustu. Çok istiyorsan göbeği kesilorken ablanın adini söyletirim dedim; ama o anın heyecanıyla eve de dr da ben de göbek adı falan unuttuk
Çıkınca sordu unutmamış; onu düşünemedim o an dedim

Bu arada anne baba ismine gelince ben daha ilk isim konuşmamızda anne-baba ismiyle falan gelme bana sakın dedim. Bi daha da konuyu açamadı. Benimkileri koysak seninkilere seninkilerin ismini koysak benimkilere ayıp olur dedim.

İsim hakkı anne ve babanındır... 9 ay annesi taşıyor karnında... Çok istiyorsa kv bi tane daha doğursun eşinin ismini koysun...

Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin inşallah.
Kayinvalidelere sinir oluyorum . Neden karışıyorlar herseye
Arkadaslar bundan 20 - 25 sene sonra burda hep beraber gelin ve damatlarimizi cekistiriyor olurmusuz :))))

siz o çocuğu 9 ay karnınızda taşıyacaksınız ve en azından üniversiteye kadar hayatınızı ona feda edeceksiniz ama bu çocuğa isim koyma konusunda sizin lafınız geçmiyor öyle mi??? ben olsam kimsenin kırılıp darılmasını önemsemez olay çıkartırdım.onların size karşı anlayışlı olması lazım bu dönemde. alttan almayın tavrınız net olsun. evirip çevirmeyin dümdüz söyleyin.

son iki cümleyi daha ortada fol yok yumurta yokken eşime söyledim

Efendimiz S.A.V. ismini annesi ruyasinda gorup kayinpederine soylemis. Kayinpederi de gelininin dedigi ismi sorgulamadan koymus. Keske herkes Efendimizin babasinin gosterdigi inceligi gosterebilse. Cahiliye devrinde bir kayinpeder gelinini dinliyor, yil olmus 2015 "esim istedigim ismi koymuyor" konulari mevcut hala.

İsim guzelde gunumuz sartlarina uygun mu bilemedim yoksa peygamber torunun ismi.
Vazgeciremezsinizde ikinci isme ikna edin,kavga etmeden,iyice giciklanir hic koymaz.

ay ne münasebetle kp adını koyacakmışsın! yok daha neler eşine deki o zaman ben de kendi babamın adını koymak istiyorum babam senin babanın adını koyacağımı öğrenirse çok üzülür. bu saygısızlığı ona yapamam de! ya o vazgeçsin ya da sen diret kendi babamın adını koyacam diye. bi empati yapsın bıraksın saçmalamayı.
bu kvleri boğazlayasım geliyor yaaaa

burda mesela ayrıca ismin güzel olup olmaması değil. evet isim çok güzel ama eminim konu sahibi senin babanın adı da çok güzeldir. kendi babamın adını koyarım diye tuttur sen en iyisi

Ne alaka saçmalamışlar, senin eşinin adı dedesinin adı mı peki?

O an unutulmustur belki de simdilerde ebeler de sormuyordur artik :)
Taraflara ayip olma konusu var tabi ama iste dusunemiyorlar akillarda baska isim olabilecegini. Allah tan bizim iki tarafta da oyle bir istek yok hatta eski isim olmasin istiyorlar. Yoksa ben de dusunmek zorunda kalirdim kara kara..

Benimde abimin oglu olucak babamin ismini koyucaklar yanina bir isim daha ekleyip gelin razi ben karsiyim nedense:)
Kendi babamin ismi dahi olsa sacma geliyor ki ben inatla ikinci ismini soyliycem annemde ne gatiptir ki hic birseye karismaz geldi isim konusunda tutuculuk yapti ama diyorum ya bizim gelin gayet memnun ben olsam hayatta koymam

Çok ağır bir isim ama ya. Ağır isimler insana da ağırlık veriyor.

Dogrudur. Ben de duymustum ama kizlarda Nur erkeklerde Muhammed ismi agir geliyor seklinde. Esim tarihe olan ilgisinden meyilli. Bakalim belki kiz olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…