Söyledim zaten çıkmazda olduğum için açtığım konuyuEşinize o ismi istemediğinizi başka bir isim istediğinizi neden söyleyemiyorsunuz ki? Söylediniz mi yoksa ben mi yanlış anladım?
Cok mu sacma gelir bilmiyorum ama fikir olsun diye yazayim dedim. Benim de babaannem annesinin ismini koymayi cok istemis bana. Bizimkilerden hic kimse istemiyormus. O zaman gonlu olsun diye "gobek afi" diye bir tabir var ya, o olsun demisler. O da kabul etmis. Boylece anlasmislar. Gobek adi da neymis diyen olabilir ama bizim olayi kolayca cozmus.
benim eşim de vefat eden ablasının ismini koymak istedi ben istemedim.
Benzer bi isim bulduk o da olmadı.
Sonra başka bi isimde karar kıldık.
Eşime de annenin beğenip koyduğu ismi ben koymak zorunda değilim, bu benim çocuğum dedikten sonra sustu. Çok istiyorsan göbeği kesilorken ablanın adini söyletirim dedim; ama o anın heyecanıyla eve de dr da ben de göbek adı falan unuttuk
Çıkınca sordu unutmamış; onu düşünemedim o an dedim
Bu arada anne baba ismine gelince ben daha ilk isim konuşmamızda anne-baba ismiyle falan gelme bana sakın dedim. Bi daha da konuyu açamadı. Benimkileri koysak seninkilere seninkilerin ismini koysak benimkilere ayıp olur dedim.
Hadislerde geçiyor.
Efendimiz (a.s.m.) “Çocuğun, babası üzerindeki hakkı ismini ve edebini güzel yapmasıdır” buyurmuşlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) bu hadisinden de anlaşıldığı gibi çocuğa güzel isim koymak önemlidir. Çünkü isim, çocuğun mensup olduğu din ve milliyetini belirten bir âlemdir. İsim, aynı zamanda bir duadır. Allah’tan, çocuğun o ismin büyüklerinin ahlakıyla ahlaklanmasını dilemektir. (Alıntıdır)
Ayrıca Peygamberimiz kendi evlatlarına da isimlerini koyduğu için, sünnet olarak geçiyor.
Ben demiyorum kaynaklar diyor !
Kusura bakmayın o zaman. Ne dedi ki siz böyle deyince, kestirip attı mı?Söyledim zaten çıkmazda olduğum için açtığım konuyu
Arkadaşlar merhaba,
Herkese akıl verirken kendime akıl bulamadım.
Güzel giden bir evliliğim var.
Daha evlenmeden önce bunun için bir konu açmıştım ve gün geldi hamile olduğum haberini aldım.
Eşim ve sevgili kayınvalidem eşimin babasının ismi konulması GEREKTİĞİNİ dile getirdiler.
Bu arada eşimin babası hiçbirşeye karışmayan, vasıfsız, konuşmasını bilmeyen, herşeyi benim babamdan bekleyen kendisi hiçbirşey yapmayan çıkarcı bir adam.
Keşke seve seve tamam diyebilseydim ayrıca Allah affetsin ama çokta kötü bir ismi var. Bir de nedense aynı isim de olursa aynı kişilikte olur gibi geliyor çocuğum çıldıracağım
İçime dokunuyor gerçekten.
Şimdiden herşeyden soğudum.
Sizce eşimi kırmadan nasıl ikna edebilirim.
İki isime de karşılar bu arada. Ve benim eskiden beri hayalim olan bir isim vardı.
Çok mutsuzum
Benim eşimde Alparslan Kuthan diye tutturdu kafayı yedirtecek !!!!
benim eşim de vefat eden ablasının ismini koymak istedi ben istemedim.
Benzer bi isim bulduk o da olmadı.
Sonra başka bi isimde karar kıldık.
Eşime de annenin beğenip koyduğu ismi ben koymak zorunda değilim, bu benim çocuğum dedikten sonra sustu. Çok istiyorsan göbeği kesilorken ablanın adini söyletirim dedim; ama o anın heyecanıyla eve de dr da ben de göbek adı falan unuttuk
Çıkınca sordu unutmamış; onu düşünemedim o an dedim
Bu arada anne baba ismine gelince ben daha ilk isim konuşmamızda anne-baba ismiyle falan gelme bana sakın dedim. Bi daha da konuyu açamadı. Benimkileri koysak seninkilere seninkilerin ismini koysak benimkilere ayıp olur dedim.
Erkekse benim esim de alparslan istiyor ben begeniyorum ama :)
Çok ağır bir isim ama ya. Ağır isimler insana da ağırlık veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?