Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Selam,bende amelııyat surecını yaşamış bırı olarak bu soruya cevap vermek ıstedı :) bunyem hassas oldugu için 5 gun falan kendı başıma kalkamıyordum başım donuyordu o donemde annem yardımcı oldu,tek başıma olsam zor olurdu genel anestezı altında olucaksanız narkozun etkısını atmak bır kaç gun alıyor.Tabı bunye meselesi birazda,ama yanında biri olursa bence ıyı olur

Arkaslar 7.gun alcidan sonra atel taktirmayan var mi? Sadece bandaj yetmez mi?? Sonucta pek bi faydasi yok, koruma amacli tabi. Dikkat etmek lazim. Normal hayata donmek istiyorum ben hemen yaaaa.. Revizyonda ozellikle.

İlk gunler yaninda biri olsun bencede. Tansiyon inip cikiyor surekli

"Vanilia" yukarıdaki yorumunu okudum ve sana sormak istediğim birkaç şey var lütfen bana arkadaşlık yollarmısın kısa süre içinde...

Revizyonda bilmiyorum ama bence taktır zira bantlardan kurtulduktan sonrakı goruntumu gorunce yaşadıgım şoku hayatım boyunca unutamayacagım,bantladıgında en azından gormuyorsun :))Bir de dedıgın gibi koruma amaçlı olarak takılması yararlı bence.

Benim ameliyatımda 7. gün atel çıktı ve daha hiçbirşey takılmadı, çok rahat oluyor, gerçi benim doktorum tampon da kullanmadı, konforlu bir ameliyat sonrası yaşadım yani ...

ben anlamıyorum arkadaş. beceremeyeceğin işe niye kalkışıyorsun? burna kıkırdak eklemek kim sen kim? deki bana ben bunu yapamam, derin müsait değil, git başka doktora. bir yerin mi eksilir??? eğrilik gidecekti, hani??? daha beter yamuldu burnum... michael jacksonun kız versiyonuyum... hala bana bir şey yok diyorsun? taa trabzondan kalkıp geliyorum kontrole... bana hala bekle diyorsun... nesini bekleyeyim arkadaş? 10 tane doktorla mailleştim. gittim bizzat görüştüm kaçıyla istanbula geldiğimde. hepsi dediki burnun fazla kısaltılmış, revizyona ihtiyaç var. bunlar ağız birliği mi etti yoksa ??? ya da ben salak mıyım??? gözüm yok mu? aynayı elime alınca bana bakan koca bir yamukluğu, burnumun altındaki şemalsizliği, koyduğun o koca kıkırdak bombesini göremiyor muyum??? hani ben bilgisizdim, param yoktu. eşim yüzünden geldim sana oldum da, sendeki bu rahatlık nedir be arkadaş? hani ben yaptım bir hata bak kabul ediyorum sana olmakla da, sen neden hatanı kabul etmiyorsun??? zaten şansıma tüküreyim ben, senin yaptığın bir burunu gördüm burada o yüzden sana geldim. o arkadaşı ne güzel yapmışsın... şans bana vurdu zaten... bütün suç bende ben şanssızım (!) sihirli bir değnek bekliyorum şimdi gelse de bana dokunsa.... burnum düzelse....

Çok geçmiş olsun arkadaşım ( Bıraz zaman gecsın belkı duzelır herkes 6 ay dıyor ya bıraz bekle istersen bozmamaya çalış moralını,hangı doktor ekledı bu arada,her kotu yoruma acaba benım doktorum mu yaptı dıye telaşla bakıyorum (paronayak oldum

teşekkür ederim. sanmam benim doktora ame. olduğunu... için rahat olsun...
:). Burun işi cidden oyle soylenıldıgı gıbı kolay falan degıl,gerçekçı olmak lazımmış,her sabah aynaya baktıgımda Allahım ne zaman eskı burnum gibi saga sola çekebılecegım bir hale gelıcek şu porselen gibi duran burun dıyorum.Ya sabır ya sabır işte bekleyıp gormekten başka bir çaremız yok.Bu kadar sabır gerektıren bır iş oldugunu bılmıyordum bılseydım onceden hazırladım kendımı en azından işte beklemektn başka yapacak bışey yok ,hepımıze gecmış olsun.

burnun düzgünse ne kadar şanslı olduğunu bilmelisin. her tarafından sorun fışkıran yamuk ve aşırı kısa bir burnum var. hergün aynada bunu görmek çok feci... hele de beklemekle düzelmeyeceğini bilmek daha da ffeci

burnun çokmu kötü ya epeydir memnuniyetsizliğini dile getiriyosun..msjlarını okumuştum bi kaç kez.. inan çok merak ettim. sence sakıncası yoksa resmin varsa bakabilirmiyim canım? belki senin gözüne kötü geliyodur.. belki dediğin kadar kötü değildir.. yorumm yapabilirmiyim resmine bakıp? tabi istersen..eğer çok rahatsız oluyosan hiç düşünme revizyon ol canım .. öneli olann senin psilokolojin senin beğenmen..eğer böle mutsuzsan hemen ol bence canım.

duzgun desem degıl yanı bılmıyorum dogallık gıbısı yokmuş bunu anladım ben.Yanı bırşey eksık oluyor,hergun aynaya baktıgında goruyorsun ,kıyafet degılkı bu çıkarıp ben bunu begenmedım deyıp degıstıresın.Uzerımden ne zaman atıcam bu psikolojıyı bılmıyorum.Çok zor bırşey senı çok ıyı anlıyorum ınsan kendını çok çaresız hıssedıyor.6 ay sonra belkı dıyorum belkı daha çok severım alışırım kendıme ama bilmiyorum işte.Allah sabır versın hepımıze.

Bu arada arkadaşlar burun ucunun bu karakterıstıgını belırleyen kıkırdak hatları ne zamandan sonra ortaya cıkmaya başlıyor.Yanı esneklıgı ne zaman kazanıyor ve kıvrımlar kaç aydan sonra ortaya çıkmaya başlıyor.Benım 2,5 ay oldu burnumun ucu bir garip.

sen de benim gibisin anlaşılan... hani hala yamuk olmasa, altı düzgün olsa, delikleri düzgün olsa. gerisini boşvericem doğallığa filan takılmıcam yani. keşke bunlar düzgün olsa da tek sıkıntım o olsaydı... neresinden tutsam bilmiyorum çünkü tutalacak bir tarafı yok... of of... senin ne kadar zaman oldu? kbb mi estetikçi mi kime oldun?

cnm allah sabır wersin diorum şimdiden bekleme süresi çok daha stresli.....şubatın sonuna kdr kafanda kurup kaldıracaksın...ama yapma hepsi yersiz.....ameliyattan sonra yanında ilk 3 4 gün birilernn olması lazım...hele ki bnm gbi zayf bünyeye sahipsen.. başın çok dönüyor... narkoz etkisinden ben 4 günde kurtuldum.. narkoz etkisi dediime bakma korkutucu bişi değil.. sürekli uyku hali yapıyor...yani mutlaka birileri gelsin yanına... tek başına zorlanırsın yapamazsın....arkadaşın bana dediği doğru, ben zor olanı yaşadım okuduğum hikayelere göre..ki inan bnmki bile aslında korkulacak bişiii değil.. yine olsa yine ameliyat olurum.... sakın korkma....

:) öncelikle teşekkür ederim arkadaşım....şöyle söyliyim bnm bünye çok zayıf... ben doktorumla ameliyat öncesi konuştum dedim ki çok korkuyorum ne yapabiliriz....aşırı derecede korku var ama ölsemde ameliyattan vazgeçmem dedim... sonrasında doktorum beni ön konuşmayla rahatlatmaya çalıştı ve biyeri aradı sanırım anestezsti aradı... çok korkuo dedi bnm için akşamdan yatırıp diazem vermekten bahsettiler... sakinleşicektm...bense dedim ki ben akşamdan yatmak istemiorum hastaneye... sbh sakinleştrci yapamazmısınız die sordum..sonra doktorum anestezstle konuştu artk ne dendyse sbh ilk bni ameliyata aldılar...ameliyat saatine kdr beklersem korkum dahada artıcakmış...ws ws...bnm doktorum prof.tu ve ben prof yeğeniyim....gerekli gereksz bütün tahlillerim yapıldı...ameliyat anında sürekli ameliyathane aranmış hep takip altndaymışm...ki doktorlar itinayla çalışmışlar... ameliyattan çıktığımda mis gbiymişim... hani neden anlatıorum bunnarı doktor değilim... biliorum korkmiim die detaylar söylenmedi bana ama zor bi estetik ameliyat geçirmişim ben...korkudan tansiyon çok düşmüş.... 1 saat onu normale döndürmek için uğraşmışlar ws...ameliyattan çıktıımda ertesi güne kdr dk dk doktorlar gelip durdu başıma...odamda yatağımın başında werilmemesi gereken ilaçlar DİKKAT uyarısı altnda yazılmıştı....eminim olması gerekeni yaşadım....bunnarı bu kdr uzata uzata yazıorum..çünkü ben o kdr tuhaf şeyleri mrk ettm ki yerli yersz herşei yazıorum ki mutlaka birileri kendilerne cwp bulacaktr...şöyle söyliyim bu kdr sorunlu bir ameliyat geçirmeme rağmen herşey bi o kdrda yolundaymış... büyük deneyim oldu bnm için....korkulacak zerrre bişi yok.... gönül rahatlığıyla olablrsnz.....ağrı sızı durumu bile çok az... miniminnacık bi sızı hissediosunuz.. alçı kısmı can sıkıo bunaltıo sadece zor kısmı o....şimdi ona bile alıltım neyse şimdilik bu kdr uzattıkça uzatıorum çok doluyum sanırım sezaryen doğumun daha zor olma konusuna da sonuna kdr katılıorum arkadaşım :)

Benım 2,5 ay oldu,ıkısıde girdi amelıyatıma.Benım de burun delıklerımden bırı dıgerınden daha buyuk:)üst tarafı kalın alt tarafı ınce,sonracıgıma daha ne sayım ucunu hiç sorma boyle taş gıbı dumduz bırşey ....ne derdım vardı ya durup dururken iş aldım başıma:) Allahım guluyorum sınırden,msn den ekledım senı ordan paylaşalım derdımızı:)

teşekkür ederimmm. burnumun ucundan yukarıya doğru bir masajım var ama ne kadar faydalı oluyo bilemiyorum. bu hafta kontrolüm var ne diyecek doktor bakalım. 3 aydır simetrisi bozuk delikler eşit değildi yeni yeni eşitlendi falan.. çok sabır gerekiyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…