Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

burada doktor ismi vermende bir sakinca oldugunu sanmiyorum, sadece reklama giren bazi yazilara izin vermiyorlar, yada hakaret icerikli mesajlari siliyorlar. ama tekrardan sagol düsündügün icin. o mesaj sayisi meselesi bende de daha yeni doldu ))))

Bende operasyon geçirmeyi düşünüyorum doktor konusunda hiç bilgim yok burnumda eğrilik ve sağda kemik var Herhalde açık ameliyat olur. Hem düzeltip hem kemiği almak beni baya hırpalıyacak gibi (
Bol bol doktorların daha önce yaptığı operasyonların fotoğraflarına bakmak gerekiyor herhalde, tabi canlı örnek var ise o daha da güzel :))

20 haziranda trabzonda ameliyat oldum, küçükken darbe almıştım burnuma.. sag delık hıc nefes almıyordu denılebılır.. lokal anesteziyle oldum ama olana kadar çok korkuyordum.. ameliyatı konuşa konuşa oldum.. sırayla sdordum şimdi ne yapıyorsunuz dıye yaklasık 1bucuk saat surdu herhalde..bıraz fazla konustum sanırım:) önce iç kısmında işlem yapıldı sonra dışa geçildi uc kısmı ardından kemik en son kenarları daraltıldı sanırım.. amelıyattan sonra bıraz agrım oldu ılk gun sıvı gıda aldım sadece yıyemıyordum hıcbır sey.. yemedıgım ıcın de hep tansıyon düşmesi sorunu cektım.. ayaga kalkınca midem bulanıyordu bır gece hastanede kaldım..serum verdıler 2gun.. sadece sag gozumum altı morardı.. 2.gun gozumun ıcı de kızardı ama cok az.. görenler kaza gecırdım zannettıler hatta tek göz morarınca:) ılk ıkı gece uyuyamadım nefes burundan alamayınca ınsan rahatsız oluyor uyuyamıyor bır de kemik kırıldıgı için kafamın her yerı acıyordu sankı sacımı bıle toplayamıyordum..neyse 3.gun tampon alındı 4.gun baya ıyıydım dısarı bıle cıktım.. alcılar 7.gun alındı ogun rahatladım resmen yuzunuzde bır agırlık oluyor.. alcı alınınca yuzume bakamadım bır sure.. bant taktı doktor.. ustune yolculuk bıle yaptım..yanı 1hafta sonra normal hayatınıza dönebılırsınız ben 4.gunden sonra gezmeye cıkmıstım bandajlarla dışarı:) yavas yavas şişliklerim gecıyor.. bugun 16.gunum hala şiş yuzum ve yorgun bır ıfadem var rengı bıle degıstı yuzun.. burnum ustu tahrıs olmuş gıbı duruyor krem de kullanmıyorm ıcıne sadece arkadaşların dediği gibi okyanus suyu ve göz pomadı kullanıyorum.. burnun ustu beyaz beyaz derı uretıyor o mu dikişler bu konuda hiç bilgim yok.. dikiş falan alınmayacak bende..arada hapşurmaya başladım umarım bir şey olmaz yanlara dogru masaj da yapıyorum bıraz dokunuyorm burna dayanamıyorm ucu ve kemık kısmı acıyor hala..bır ayda şekli oturur diye düşünüyorum..kemer kısmında ödem var ne ıcıyorsunuz? ben bol bol su tüketiyorum ama? ameliyat olacaklar araştırma yapın sonra olun derimm benım cok kanamam olmadı 3.gun tampondan sonra bitti tamamen...

cnm normal o ilk hafta en azından bende de olduu kan bitiyor ilk hafta sonra gelirse sıkıntı olabilir sanıırm akıntıya gelince 2 ay oldu bnmki fazla klimada kalırsam oluo hala :) hayır silemiosun daa o gıcık oluo..

Burun estetiği ameliyatı gerçekten düşünülerek yapılmalı ben bi seneden uzun bir süredir hep düşünme aşamasındaydım ama artık tıbbi bir zorunluluk haline gelen burun ameliyatım için estetikte yaptırmaya karar verdim.Tek düşüncem ya sonra neler olacak kısmı içim hiç rahat değil.

Merhaba. Bende uzun bi karar asamasndan sonra ameliyat olmaya karar verdim. Daha dogrusu ameliyat olmayi hep istiyordm ama kime olucagima karar veremiyordum. Artik o problemimde ortadan kalkti 17 temmuzda ameliyat oluyorum. Hepinizin yorumlarinisa okudum sislikler icin biraz sabir dicez :) bende bian once sali gunu olsun istiyorm heycnlyimmm.

geçen cuma ameliyt oldum bugün 6.günüm ama burun deliklerim eşit değil ve alçım daha çıkmadı cumartesi çıkacak ama endişeleniyorum zamanla düzelirmi??

merhaba ben de geçen salı ameliyat oldum bugün 9. günüm ilk 3 buz koymama rağmen gözlerim yüzümde aşırı şişme ve morluk oldu.doktor hassas olduğun için falan dedi ama oldukça kötü görünüyordu sürekli su içip ananas yedim ve 9. gün nerdeyse hiç şişlik ve morluğum kalmadı sadece dün alçım çıktığında gördüm ki benim şiş olmadığını sandığım burnumun ucu kocamanmış özellikle de alt kısım dikişin olduğu kısım çok şiş.doktorum ilgisiz değil ama masaj önermedi ben de sormayı unuttum.en yakın kontrolü de 1 ay sonrasına verdi.masaj yapılacak gibi de değil zaten şiş ve sert acıyor da.siz burnun ucu insin diye neler yaptınız?artık dışarı çıkmak istiyorum ama bu şekilde çıkamıyorum daha önce yazıldıysa da kusura bakmayın okudum baya ama sonunda dayanamadım yazmaya karar verdim

resimm yok muu canım resim koyar mısın

Revizyon geliyorum demeez, 6 ay sonra tekrar ameliyat olacağız bakalım, doktoruma güveniyorum, değiştirmedim hadi hayırlısı perşembe gününe kadar gergin anlar:)

merhaba.. perşembe günü ameliyat oldum bugun tamponlarım çıktı, ameliyat sonrası 1dk bile ağrı çekmedim buna bugun tamponlarım çıkarken de dahil.. bukadar acısız olacagını tahmin etmemiştim.. cuma günü alçım çıkacak, burun deliklerim iyi görünüyor en azından orantılı bakalım diğer kısımlar nasıl oldu çok merak ediyorum.. benim cildim çok hassas oldugu için morarma da şişme de gerçekleşti, bunlar mühim değil şuan hafiflediler zaten önemli olan agrı olmaması ve doktorun temiz iş çıkarması.. ameliyat düşünen arkadaslar hiç korkmayın derim, ben en çok narkozdan korkuyordum doktorumla laflarken uyuyup gitmişim uyandıgımda herşey olup bitmişti.. benim tecrübeli arkadaslara sormak istediğim birşey var ben kapalı rinoplasti oldum kesi burun bitimi dudak baslangıcında olmuyor mu? bende dikiş gözükmüyor çünkü o kısım sapasaglam, burnumun üstüne dogru bant var dikiş onun altında olabilir mı acaba? kapalı değil açık rinoplasti sayılmaz mı?

Kizlar merhabalar hepinize. Bende 11 temmuz carsamba, necdet ucar a ameliyat oldum. Once yavuz bey girdi, kemik ve etlerimi aldi. Daha sonra necdet beyin ellerindeydi burnum. Ameliyatim 2. Bucuk saat surdu. Hastanede bir gece kaldim. Onumuzdeki carsamba tamponlar ve alci cikacak. Sureci anlatmak istiyorum. Belki okumak ihtiyaci olanlar vardir.

ameliyat oncesi ve sonrasi cok rahattim ben, belkide ondan oturu sorunsuz oldu hersey. ameliyat gunu sabah 8den sonra birsey yenilmemeliymis yemedim. Ameliyat bitince cok az agrim oldu. Hemen yedim 2 igneyi. O gece buz tedavisi yaptilar hastanede. Obur gun eve geldim 2 kere daha buz ve okadar.
Evdeki ilk gunum uyuyark gecti diyebilirim. Hep bir halsizlik, yemek yemede zorluk, cok az burun akintisi.
Ikinci gunum daha rahatti, ama surekli uzanmaktan ve sirt ustu uyumaktan belim agridi. Hic yan yatmadim, durmadim. Surekli su ictim. Yuzum sismeye basladi. Goz altlarimda morarmaya,

3. Gun sislikler artti, goz altlarim mosmor, gozlerim kucuck. Ama bu surecte canim acimadi hic, sanirim ilaclardan oturu, ilaclarima hep dikkat ettim. Enfeksiyon icin onemli saatleri. Baktiki annem sislerim cok artti. Maydonoz suyu yapti bana sagolsun. 2 buyuk bardak ictim. Cok iyi geldi. Cok cok su ictim.

Ve 4. Gun sislerim morluklar cok azalmisti. En onemlisi ayakta cok yorulmuyordum, daha az uzandim, cok az uyukladim. Bu sefer de burun uclarinda kankar kurudu, rahatsiz etmeye basladi. Necdet bey usteleyerek burnuma dokunmami soyledigi icin icine hic dokunmadim nerdeyse. Irin akmaya basladi. Yine bol suya devam ve saclairmi yikadim.

Bu arada hergun vucudumu ilik suyla yikadim. Anneme gore ,ödem atimini hizlandirirmis :)) gel gorki cok rahatlatti o beni.

5, gun um bugun evde. Ve bugun olaganustu rahatim. Yegenimi ders bile calistirdim. Ben cok sismedim ama cok yorgun hissettim kendimi. Sizleri tavsiyem hep olumlu dusunun bayanlar. Ben korktugum zamanlarda annem, oncekinde cok guzel olacak dedi ve hakli :)

Revizyon geliyorum demeez, 6 ay sonra tekrar ameliyat olacağız bakalım, doktoruma güveniyorum, değiştirmedim hadi hayırlısı perşembe gününe kadar gergin anlar:)

canım şimdiden çok çok geçmş olsun..aylar ne de çabuk geçti değil mi..daha dün sanki konuşuyorduk ameliyat korkularımızı paylaşıyorduk..yine zaman çabuk geçer yine iyileşirsin çarçabuk inşallah..öpüyorum:)

​doktorun kim olucak canım.geçmiş olsun.inş cok iyi gecer.

merhaba,burun altından kesi olan ameliyatlar açık oluyor,senin ki büyük ihtimalle kapalı.doktorun kim ?geçmiş olsun.

Kapalı rinoplastide bildiğim kadarıyla bütün kesiler burun içinde oluyor , zaten açık rinoplastiden tek farkı da burun altına kesi yapılmıyor , burun altından kesi yapılmasının sebebi burnu komple kemik bölümden ayırıyorlar açık rino'da , o yüzden ... Sen kapalı olduğun için burun altında kesi yok , hepsi burun içinde ...

cevaplar için teşekkür ederim zaten narkoz verirken doktor kapalı yapıcaz filan demişti benim bilgisizliğim kapalıda da kesi oluyor sanıyordum ben tıp fakültesi arastırma hastanesinde oldum doktorum Hüsamettin Top, arkadasımın annesi ona oldu bir buçuk ay önce burnunu çok beğenince bende ona oldum

arkadaşlar ben de narkozla ameliyat oldum, çok fazla ağrı duymadım ilk 2 gün sadece ağrı oldu sonraki günler normale döndü, doktorun verdiği tüm ilaçları aksatmadan kullandım, göz altı morluklarım da 10 gün içinde tamamen yok oldu ama merak ettiğim birkaç konu var:
burun ameliyatlarında burunun asıl şekli 6 ay sonra belli oluyormuş, acaba bu süreç de çok büyük bir değişim oluyor mu ya da 6 aydan sonra da değişme ihtimali var mı 2 sene sonra filan mesela. bir de şişliklerim indikçe burnumun kavisi artmaya başladı, ancak bazı günler daha kavisli oluyo bazı günler daha az bunun sebebini merak ediyorum, benim şuan bir ay oldu ameliyat olalı havuza girmenin sakıncası var mıdır acaba, bilgisi olan varsa ve bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz acaba, çok teşekkür ederim.

Aynen. benim de 15 günlük, burnum kocaman ve yamuk yumuk. Bunalıma girdim girecem. Şişlikler var tabiki ama ne kadar iner ne kadar düzelir bilemiyorum.Şu an ki halimle eski burnumu arıyorum nerdeyse.İnş. olumlu gelişmeler olur ikimiz adına da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…