Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ama bır turlu dr karar veremedim

cnm evet burunda sabır en önemli...kabuk burun içinde iyileşirken oluşuyor sürecin bir parcasıı kimisnde cok kiminde az oluyorr anladıgım kadarıyla :) hmmm doktorunu i secmelisn forumu oku doktorun yaptıgı hastalar varsa fotolarına bakk olmaya karar verdikten sonra en önemli şey dr secimii

Merhaba ben de 15 gün önce ameliyat oldum, ama burnum oldukça iri gözüküyor. Bazı arkadaşların 20 günlük burunları o kadar güzel dürüyor ki, kendimi kötü hissettim. Sebebi şişlik mıdır ne zaman iner bilmiyorum .

cnm bnmde 35-40 gün arasıı olduu ve hala var ödemleirm ki bu cok normal ki sen daah 15 günken şiş olması cok normall :) bence o arkadaşlarıan bakııp canını hiç sıkma herkesin iileşme süreci farklıdır ki yapılan işlemde ona göre dedğişir sen iici ferah tutt pozitif düşün şu an bana da büyük gelio bazen arkalrıma soruorum yok artık hiç olmasaydı diolar tamamen bizim psikolojimizden sen rahat ol değişimi 6 ay sonra anlayacagızz bu günlerimize bakıpp :)

bu arada cnm cok cok gecmiş olsunn inşallah istediğin gibi güzel bir burna kavuşursunn :)

bu arada cnm cok cok gecmiş olsunn inşallah istediğin gibi güzel bir burna kavuşursunn :)

Ya benim de bir haftalık daha bugün alçı alındı.Güzel mi değil mi anlayamadım.Bir garip.Sanki çok kalkık mı olmuş ooof.Şiş pek yok gibi benim öle herkesin abarttığı kadar da.
Şekli de böyle kalır herhalde.Olmak için can atıyordum şimdi çok düşünceliyim :S

cnm burda okuduğum kadarıyla o kalkıklık iniyormuş bence bu kadar takma kafana daha çok erken ilk alçı çıktığında bence normaldir öle gözükmesi

salı günü necdet beye bende ameliyat oldum. bugün 3.günüm daha iyiym ağrım sızım olmadı hiç sadece azıcık şişlik ve morluk oldu gözümde o kadar. burunda tampon olması çok kötü. ama alıştım ben 3 günde. salı günü alçım çıkıcak bakalım burnuma çok merak ediyorum.

**yalnız bi sorum olucak kızlar??**

burnumdan kan ve sümüğe benzer akıntılar geliyo yarım saatte bir 3-4 damla şeklinde. sizin kanama daha doğrusu akıntınız ne zaman durdu?

Bende ameliyat oldum nihayet . Bugün üçüncü günü . Göz altlarımda morarma yok denecek kadar az , göz kenarlarımda hafif şişlik var ... Bu şişlik ilk gece fazlaydı , fakat ikinci günün sabahı uyandıktan sonra hızla azaldı , yatmaya bağlı olarak şişlik de artıyor galiba . Biraz ayakta dolaştıktan sonra veya oturursanız baya azalıyor. Tamponlarım ikinci gün alındı , alınırken bir ağrı olmadı . Burun temizliği için deniz suyu kullanıyorum . Herhangi bir ilaç vs almıyorum . Ara sıra pamuklu çöple antibiyotik krem sürüyorum burun iç kısmına . İlk gece doğru düzgün uyuyamamıştım , çok rahatsız edecek boyutta olmasa da burnumda zonklama vardı . Doktorum hemşirelere yapmaları için bir ağrı kesici söylemiş ama vücuduma gereksiz yere ilaç almak istemediğim için geri çevirdim , çok rahatsız edici olsaydı alırdım . İlk gece saat 3-4'e kadar burnum sürekli kanadı , sürekli kan sızıyordu . Hatta bir ara dua ettim lütfen şu kanama dursun Allah'ım diye . Vücudumda kan kalmayacak diye korktum :) Gece kanama durmuş , sabah uyandığımda ne kanama ne de zonklama vardı . Sadece burun içindeki tamponların o rahatsız edici baskısını hissediyordum . Kahvaltımı yaptım , biraz tv izledim , doktorum gelip tamponları çıkardı ve evime gittim . Bu gece çok rahat sayılabilirdim , gayet güzel uyudum .Uyurken farkında olmadan burnuma zarar vermemek için dikkat ettim . Burnumun üstünde delikli plastik bir tampon var , burnumu darbelerden koruması içinmiş , ve birkaç ufak sargı var .

Ameliyat düşünen arkadaşlara söyleyebileceğim şeyler ;

1) Doktor seçiminizi yaparken çok ama çok dikkatli olun . Mutlaka yaptığı eski burunların fotoğraflarını görün , en önemli kriterdir . Bu sadece bir ameliyat değil , aynı zamanda sanat . Sanatçının yapabileceği bir eseri eski eserlerine bakarak az çok tahmin edebilirsiniz . Doktorunuzun kişiliği insanlığı tabiki önemlidir fakat nasıl ki sanatçıların kişiliğinden çok sanatı sizi ilgilendiriyorsa doktorunuzun da kişiliğine çok fazla takılmayın , ne kadar iyi bir eser ortaya koyabileceğini düşünün sadece ...

2) Gerçekten ameliyata ihtiyacınız yoksa bu sıkıntılara katlanmayın , Allah'ın verdiğine şükredin , şükredin , şükredin !

3) Ameliyat olmanız gerekiyorsa asla korkmayın , gidip olun . Ameliyat öncesi ameliyat sonrasından daha zor . Hastaneye gidip üstünüze o ameliyat önlüğünü giyinceye kadar zor geliyor . Fakat o önlüğü giyip artık yavaş yavaş ameliyat moduna girmeye başladığınızda süreç tıkır tıkır işlemeye başlıyor , olanlara ayak uyduruyorsunuz , bir bakmışsınız ki olup bitmiş .

Herkese geçmiş olsun . Bol şans ...

Benim bugün tam 1 hafta oldu yarın dikişleri aldıracağım burnumun üzerindeki özel alçıda alınacak sanırım benim bir ağrım sızım olmadı çok şükür. Biraz göz altım morardı ve 2.gün hafif şişmişti şu an hiçbiri yok.Deniz suyunu kullanıyorum genizinize geldiği için tadı kesinlikle iğrenç Ama şu an alçılıda olsa burnum çok hoş gözüküyor iyi ki yaptırmışım diyorum yani :)

kuzum_41_

burundaki dikişler estetik dikişi. yani kendiliginden kopar. doktorun sanırım başka yontem kullanmış..

benim 1 ay olacak ve 1-2 tane dikis kaldı hepsi kendi düşüyor

Benim dikişlerim de alınacakmış . Bildiğim kadarıyla eriyen dikişler de alınabiliyor tercihe göre . Erimesi baya bi sürüyor zaten , en az 3-4 hafta ...

Berginer , doktorumun ismini özel mesaj olarak göndermeye çalıştım ama sistem izin vermiyor . Yeterli mesaj sayısına ulaşmamışım .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…