benm dikiş sadece burnumun içinde vardı, onları da tamponlar çıkarken çekti birini acımadı pek hissetmedim, zaten kendisi zamanla yok oluyo dikişler alana kadar pek bir şey kalmıyoKızlar dikişler alınırken acı oluyor mu? Ben çok korkuyorum!
kızlar sağlık sorunum yüzünden 13 ay önce ameliyat oldum o zmanlar doktora kendi burnum değişmesin diyodum fakat şimdiki burnum çok hoşuma gidiyo daha değişim olur mu?olmaz mı?Mesela etleri falan büyür mü?ucu düşer mi?:44::44:
yaaa bana niye kimse cvp yazmıyo??
merhaba arkadaşlar 1hafta önce ameliyat oldum alçı ve dikşler dün açıldı şişlikler oldugu için midir nedir alışamıyorum sanki başka birinin burnunu yapıştırmışın gibi.sizler ameliyat olduktan sonra hemen alışabilinz mi yeni görüntünüze bide şişlikler nezaman geciyor uc kısmı inanılmaz kalkık zamanla iniyor mu??
benim doktorum burundaki kalıp çıkana dek düz yatmamı söylemişti en azından 15 ün düz yatmanı öneririmNasıl yatmalıyız.
Ben uyerken sağa sola dönüyorum. Henüz ameliyat olalı 4 gün oldu.
Kapalı rinoplastide bildiğim kadarıyla bütün kesiler burun içinde oluyor , zaten açık rinoplastiden tek farkı da burun altına kesi yapılmıyor , burun altından kesi yapılmasının sebebi burnu komple kemik bölümden ayırıyorlar açık rino'da , o yüzden ... Sen kapalı olduğun için burun altında kesi yok , hepsi burun içinde ...
Merhaba, bende geçtiğimiz çarşamba ameliyat oldum. Ameliyata saat 10:10 da girdim 13:00 de çıktım, tabi beklemeler filan içinde. Hastanede yatmadım, iyi olduğum için doktor eve gidebilirsin dedi. Benim korkum tamponların alınmasıydı. Tamponlar silikondu, dün çıkartıldı çokta canım yanmadı ama böyle biraz bayılır gibi oldum, o da benim biraz panikliğimden kaynaklandı, Doktorum bile korktu :). Çok şükür güzel geçti bugüne kadar. Morluk ikinci günde başladı sağ burun deliğimden nefes alamadığım için sağ göz altım sola nazaran biraz daha fazla morardı. Ama yinede çok kötü bir morluk yok, gayet iyi çok şükür. Benim burnum çok kemerliydi birazda nefes problemim vardı, şuan yukarıdan bakıldığında biraz belli oluyor kemik gitmiş güzel bir düzlük var diyor bakanlar, Doktorum da çok güzel bir burun olcak diyor. Bakalım hayırlısı inşallah güzel olur. Salı günü alçı diyemiycem sanırım oda silikon, onlar ve dikişler alınıcak sonra sadece bant koyulacak, o zaman belki biraz görürüm.
Ameliyatı Devlet hastanesinde oldum. Doktor ismi, doktorumla konuştukdan sonra verebilirim.
Anlıyacağınız korkulucak birşey yok, heleki narkozdan ohh mis gibi uyuyorsun, ameliyat sanki 2 dk. sürdü gibi. ben burnumun kan akmasından bile korkardım, hala korkuyorum. Bu halde, panik halimde bu ameliyatı olduysam siz hayli hayli olursunuz. tek gereken yanınızda size cesaret verecek birisi olması bana göre, benim vardı çok da iyi oldu. Neyse benden bukadar. memnunum şuan da inşallah memnunluğum devam eder. İyi günlerr
kızlar yaklasık 1ay once burun amelıyatı oldum burnumum sol tarafı sag taraftan farklı duruyo daha sıs ve yandan daha kotu duruyo uzun sıvrı gıbı ondende yamuk gıbı sankı gozume kaba buyuk gelıyo hala sızce 1ay sonradan burun kuculurmu yamuk yuluk duruyomoralım cok bozuk doktor burnun kuculdugu ıcın derının kendını toparlaması bıraz zaman alıcak dedı :44:ıkı kasımın bıraz aıtında kucuk bır ız vardı kucuklukten kalma o bıraz assagı ınmıs :44 tekrar yerıne gelecekmı dedım derıyı kesıp germe olanagımız olmadıgı ıcın derı zamanla toplucak felan dedı sızce derı kendını toplarsa burun kuculurmu of ya
Bende ameliyat oldum nihayet . Bugün üçüncü günü . Göz altlarımda morarma yok denecek kadar az , göz kenarlarımda hafif şişlik var ... Bu şişlik ilk gece fazlaydı , fakat ikinci günün sabahı uyandıktan sonra hızla azaldı , yatmaya bağlı olarak şişlik de artıyor galiba . Biraz ayakta dolaştıktan sonra veya oturursanız baya azalıyor. Tamponlarım ikinci gün alındı , alınırken bir ağrı olmadı . Burun temizliği için deniz suyu kullanıyorum . Herhangi bir ilaç vs almıyorum . Ara sıra pamuklu çöple antibiyotik krem sürüyorum burun iç kısmına . İlk gece doğru düzgün uyuyamamıştım , çok rahatsız edecek boyutta olmasa da burnumda zonklama vardı . Doktorum hemşirelere yapmaları için bir ağrı kesici söylemiş ama vücuduma gereksiz yere ilaç almak istemediğim için geri çevirdim , çok rahatsız edici olsaydı alırdım . İlk gece saat 3-4'e kadar burnum sürekli kanadı , sürekli kan sızıyordu . Hatta bir ara dua ettim lütfen şu kanama dursun Allah'ım diye . Vücudumda kan kalmayacak diye korktum :) Gece kanama durmuş , sabah uyandığımda ne kanama ne de zonklama vardı . Sadece burun içindeki tamponların o rahatsız edici baskısını hissediyordum . Kahvaltımı yaptım , biraz tv izledim , doktorum gelip tamponları çıkardı ve evime gittim . Bu gece çok rahat sayılabilirdim , gayet güzel uyudum .Uyurken farkında olmadan burnuma zarar vermemek için dikkat ettim . Burnumun üstünde delikli plastik bir tampon var , burnumu darbelerden koruması içinmiş , ve birkaç ufak sargı var .
Ameliyat düşünen arkadaşlara söyleyebileceğim şeyler ;
1) Doktor seçiminizi yaparken çok ama çok dikkatli olun . Mutlaka yaptığı eski burunların fotoğraflarını görün , en önemli kriterdir . Bu sadece bir ameliyat değil , aynı zamanda sanat . Sanatçının yapabileceği bir eseri eski eserlerine bakarak az çok tahmin edebilirsiniz . Doktorunuzun kişiliği insanlığı tabiki önemlidir fakat nasıl ki sanatçıların kişiliğinden çok sanatı sizi ilgilendiriyorsa doktorunuzun da kişiliğine çok fazla takılmayın , ne kadar iyi bir eser ortaya koyabileceğini düşünün sadece ...
2) Gerçekten ameliyata ihtiyacınız yoksa bu sıkıntılara katlanmayın , Allah'ın verdiğine şükredin , şükredin , şükredin !
3) Ameliyat olmanız gerekiyorsa asla korkmayın , gidip olun . Ameliyat öncesi ameliyat sonrasından daha zor . Hastaneye gidip üstünüze o ameliyat önlüğünü giyinceye kadar zor geliyor . Fakat o önlüğü giyip artık yavaş yavaş ameliyat moduna girmeye başladığınızda süreç tıkır tıkır işlemeye başlıyor , olanlara ayak uyduruyorsunuz , bir bakmışsınız ki olup bitmiş .
Herkese geçmiş olsun . Bol şans ...
Benim bugün tam 1 hafta oldu yarın dikişleri aldıracağım burnumun üzerindeki özel alçıda alınacak sanırım benim bir ağrım sızım olmadı çok şükür. Biraz göz altım morardı ve 2.gün hafif şişmişti şu an hiçbiri yok.Deniz suyunu kullanıyorum genizinize geldiği için tadı kesinlikle iğrençAma şu an alçılıda olsa burnum çok hoş gözüküyor iyi ki yaptırmışım diyorum yani :)
Merhaba. Bende uzun bi karar asamasndan sonra ameliyat olmaya karar verdim. Daha dogrusu ameliyat olmayi hep istiyordm ama kime olucagima karar veremiyordum. Artik o problemimde ortadan kalkti 17 temmuzda ameliyat oluyorum. Hepinizin yorumlarinisa okudum sislikler icin biraz sabir dicez :) bende bian once sali gunu olsun istiyorm heycnlyimmm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?