Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ne mutlu size,, Resimlerinizi görmek isterdim ama yeni üye olduğum için göremiyorum. Merak ettiğim burun ucu için de masaj vermiş miydi doktorunuz??

kızlar herke kavisli istiyor ama ben kavisin gitmesini istiyorum bugün 25.günüm burnumun ucu top gibi olan bölüm inermi orası inerse kaviste azalıcak lütfen biri yardımcı olsun o bölüm inermi?

burun ucu indikçe kavisde azalır dıye tahmın edıyorum. panık yapmak için daha çoook erken canım

bunları duymak insanın moralini düzeltiyor. umarım zaman benim için de hızlı geçer.

19 gün önce ameliyatim gerceklesti ve az önce fotograflarimdan birkacini yükledim. merak edenler icin simdilik herkese acik, sonradan kaldiracagim.

sevgiler

merhaba

ben de 4 gün önce izmir ekol de hünkar beye ameliyat oldum..nefes problemim vardı benim de estetik de olmamı önerdi doktor tabiiki.kemerliydi burnum..doktorum çok güler yüzlü oldugu için tereddüt etmeden muayenenin ertesi günü ameliyat oldum..inanın hayatımın en zor 4 gününü yaşıyorum.hem fiziksel hem ruhsal olarak.fiziksel zorlukları saymakla bitmez ama keyfi ameliyat olacakların bir kez daha düşünmesini sağlamak amacıyla yazıyorum..çünkü ben ameliyatın bu derece zor oldugunu duymamış, araştrmamıştım. ameliyattan sonrası narkoz etkisiyle boğazda dehşet bir acı ve balgamla uyandım..bi süre su içmek yasak oldugu için bu süreç daha da zordu..gözümde sürekli buz torbaları geldi gitti bu nedenle uyumadım tüm gece oturur pozisyonda yattım.sabaha karşı tuvalete kalktıgımda manzara inanılmazdı.şişmekten açılamayan göz kapakları, yanaklarımda sanki yemekle dolu kadar şişmişti ve tabiki dudaklar ve burun her biri şiş ve uyuşuk..morluklar sabaha karşı yoğunlaşmaya başladı.önce pembe sonra ve mor ve en son yeşil..neyse tamponların çıkarılması ertesi güne rastlıyor..onlar da sıkıntı yok acı falan duymuyorsunuz..sürekli ağzınız açık uyumak zorundasınız bi süre..2. günden sonra çok hafif arada bir açılıyor burun.ama nefes alıcak kadar değil..yemek yemek ve uyumak en zoru.ben 3 gün günde 2 saat uyudum sadece.hep ağızdan nefes aldıgım için nefes darlıgım ve çarpıntım oldu, hep aynı pozisyonda uyumak da çok güç..yemek ilk 2 gün sadece çorba sonra ufak ufak parçalarla yumuşak şeyler.ön dişler, damağın ön kısmı uyuşuk oldugu için hala birşey ısıramıyorum diyebilirim..5 gün sonra ilk kez bugün zor olsada saçımı yıkadım iğrenç gelebilir ama o haldeyken cesaret edemiyorsunuz inanın..psikolojik olarak da biraz kötüyüm.alçım alınmadı fakat ben muayenenın ertesi günü ameliyat oldugum için nasıl bir burun olucak falan detaylı görüşmedik doktorumla.ameliyat öncesi sakinleştiricilerin etkisiyle ameliyathane kapısında konuştugumuzu hayal meyal hatrlıyorum..kemeri alıp önünü kaldırrız hafifce demişti doktor..şuan o kalkık buruna alışamadım çok berbat hissediyorum..şişlikten mi, yüzümde meymenet mi yok da hiç bi burnu yakıştıramadıgımdan bilmiyorum sürekli gidip gelip aynaya bakıp üzülüyorum..neyse ilk 4 günü sizle paylaşmak istedim..belki ameliyat olmayanlar bana çok kızacaklar ama inanın ben doktora gittiğimde burun etimle eğri kemiğim arasında neredeyse boşluk kalmamıştı..ameliyatım zorunlu olmasa şuan pişmanlıktan ölürdüm herhalde...hayatımın en zor günlerini yaşıyorum ama hergün iyileştiğimi de hissediyorum tabiiki..lütfen affedin hiç bir abartı olmaksızın anlattım her şeyi..
şimdi ameliyat olmuş arkadaşlardan psikolojik destek bekliyorum..görüntüsüne alışabilir miyim sizce? bir ameliyat daha olmayı düşünmek bile korkunç...

haklısın canım ameliyat olmak gerçekten çok zor doktorlar çok basit birşeymiş gibi anlatıyor ama ameliyat sonrası süreç insanı çok zorluyor. ben senin kadar ağır geçirmedim ama tamponlar burnumdayken keşke olmasaydım dediğimde oldu. benim şu an 25. günüm ama burnum çok şiş sanırım çok hassas cilde sahip olduğum için çok yavaş iniyor. kalkıklık gün geçtikçe azalıyor hiç merak etme 15 gün falan olunca iyice farkedeceksin indiğini. ben hala sürekli aynaya bakıyorum ve iyi mi kötü mü karar veremiyorum. artık mecbur şişlerin inmesini bekleyeceğim ondan sonra umarım pişman olmam. bende senin gibi sağlık problemlerinden dolayı ameliyat oldum ve senin gibi zorunlu değilse tavsiye etmiyorum.

benim ameliyatım ve sonrası çok kolay geçti.tabi ki morluklar ve şişikler sinir bozuyor ama yemek ikinci gün ne istersem yedim.ne boğazımda ne de başka bir yerimde acı çok şüküğr rahattım.

bende 2 sene önce deviasyon ameliyatı olmuştum ama 2 gün tamponlu gezmekten başka hiçbi şikayetim olmamıştı sol burnum tıkalıydı benm kemik ve kıkırdak parçası alınmıştı

16. günüm ön dikişlerim alındı burnumda şişlikler var tabi.sorum, açık ameliyatta burnumuzun yanlarında yarım cm lik açılan kesi yerlerinde elime gelen fakat dıştan bakınca görünmeyen küçük yuvarlak (mercimek kadar diyebilirm) kemikler oluştu böyle bir şey yaşayan oldu mu ??

bu gün 16. günüm ben estetik amaçlı oldum diyebilirim.çok şükür en ufak ağrım sızım olmadı çok rahat geçirdim öncesini ve sonrasını.sadece ilk gün-gece tamponlarla olmak bunalttı ertesi gün alınacağı için rahattım bir yandan da.ağzı açık uyuyanlar çok sorun yaşamazlar bence ben kapalı uyuduğum için uyuyamadım tabi arada gözüm dalıyordu birden uyanıyordum nefes alamayacak gibi oluyordum tabi panikten sonra bir şey olmuyordu..evet aynı pozisyonda olmakta sıkıyor insanı ya oturma-yatma şeklini değiştiriyorsun yada arada yürümek iyi geliyor tabi başın dönmüyorsa.yemek konusunda ilk bir hafta daha çok çorba (ekmek batırıp da yeniyor doyurucu olması için) -püreleşmiş meyve- meyve suyu-süt-yoğurt tarzını yedim ben.

Sen bu süreci çok ağır geçiriyorsun belli sık dişini bir kaç daha hepsi geçecek ama sakın umutsuzluğa kapılma o kalkıklık dediğin burun ucu gün geçtikçe aşağı doğru inecek yani olması gereken şekline gelecek emin ol doğal bir kalkıklık kalacak geriye.çok fazla aynaya bakmamaya çalış.evet burnuna alışacaksın önceki burnunu düşünüp mutlu olacaksın.benim doktorum da kaldırdım dedi ama ben çok anlamıyorum.şeklini alması uzun zaman alacak bende hemen geçsin istiyorum ama sabırlı olmamız gerekiyor sanırım.

Son düzenleme:
DİLEMMA,
öcelikle geçmiş olsun...benim de ameliyatımın 9günü bugün.ama liyatım cok şükür ki rahat geçti sadece cok fazla susadım...ve belli süre nefes alamadım,iğrenç bir duygu gerçekten!zaten herkez önce nefes problemim çözülsün hemde iyi görünsün diye başlıyor bu işlere.canım benim sana bir kaç tavsiyem aynaya bakmamaya çalış,zordur ama güzel düşün,stres yapma bu süreci ne kadar stressiz yaşarsak o kadar kolay iyileşicez.şiş olan burnunun ucu zamanla inecektir.benimde şişliklerim var şu anda,kaşlarımın arası ve bunum şiş...ifadem cok değişik geliyor.moralim bozuluyor ama yapacak tek şeyimiz var beklemek.birde ben çalışıyorum,belli bir süre sonra işe başlıcam herkez bişiler söyliceek,yorum yapacak bende bunları sıkıntı ediyorum ama sonradan amaan boşver diyorum,ben,m kendi hayatım....kendime moral vermeye çalışıyorum.sende cok inceleme kendini....aslında ameliyat sonrası beklenen durumlar,seninki biraz ağır gelmiş sana ama,bak sonuçta geçti,bitti:) iyi nefes alıp,güzel bir burnumuz olucak buna inan...sonrasını düşün,şimdiyi atlatmaya bakalım beraberce....bişi olursa yazarsın..ama şunda sana katılıyorum sadece estetik için değmez...öptüm...sağlıklı günler:))

evet arkadaş yeniden burdayım ameliyatın üzerinden 9 gün geçti..alçım dikişim tamponlar ne var ne yoksa çıktı..valla yalan yok ben de acımıcak hiç bişey yok demişlerdi ama acıdı yaaaa
doktora soruyorum daha görmedim nasıl oldu nolur söleyin bakmıcam diyorum öldü herkes gülmekten hastanenin maskarasıyım zaten şekil değişti o ucunun kalkıklığı dik dursun diye konulan tamponlardanmış meğer..şuan alakası yok eskisiyle...hatta şekli şu huzur sokağında feyza çıpa onun gibi aynı..ben yine alışamadım bi süre aynaya falan bakmıyorum dediğiniz gibi..öpüyorum teşekkür desteğiniz içinnnn

hangı doktora amelytını oldun sen boyle ya mahvolmussun resmen!!!! o nasıl bı surectır....

mhammet dilbere amelyt olcam ama kavisli burun mu istesem düz burun mu istesem şaştım kaldım ya ((

burun ucu nekadar surede yumusuyor ve eskisi gibi oluyor? sanirim bir kac ay kendi burnunuzun ucu gibi olmuyormus sert oluyormus kac ayda duzeliyor bu durum

burun ucu nekadar surede yumusuyor ve eskisi gibi oluyor? sanirim bir kac ay kendi burnunuzun ucu gibi olmuyormus sert oluyormus kac ayda duzeliyor bu durum

yarama parmak bastın resmen :) sahi yaa ne zaman düzelecek bu burun ucum sızım sızım sızlıyo dikişler sökülüyo sanki sertliği de cabası hemde kocaman oldu kaç ay sürüyo bu durum ?

arkadaşlar bir yıl içerisinde o kadar cok degişime uğruyorsunuzki sadece sabırlı olmak lazım inanın bende cok gel gitler yaşadım ama eski halimi düşündükce ve fotolarıma baktıkça iyi ki olmuşm ameliyatı dedim hep heleki 1 yıldan sonra her baktığımda bayılıyorum.can kopala ameliyat olmştm hiç araştrmadan ve sorgulamadan kafa yormadan cünkü benim için gerekli kafama koydugum bir durumdu sağolsun doktorum cok iyi işinin ehli bence kemiği yamuk ucu cook düşük kocaman bir burnum vardı.şimdi yüzüme uygun küçük bir burnum var yüzümü ifademi bambaşka hale gtirdi en önemlisi cooook mutluyum allahım pişman etmesin. şekli değişiyor oturuyor benm burnumun kavisi bile sonradan daha da güzelleşti öyle işte tabi burnun yapılışnda şeklinde ciddi bir bozukluk yoksa sorun yok bekleyip görcez benim 1,5 yıl oldu gerçi 17 gün sonrasında bir kokteyle bile katılmştm o zaman da çok iyi hissedyordum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…