- 19 Nisan 2013
- 442
- 153
- 133
Ben Alanya'da özel bir hastanede kbb. uzmanına 3000 liraya yaptırdım canım.Hiç ağrım sızımda olmadı.
Profilimden albümüme bakabilirsin
hm tmm gördüm. güzel olmuşş :) 5. resim ameliyat olmadan önceki hali mi? önden çeklmş olan .d
simdi nasıl bende olalı bır ay oldu ama hala cok sıs hıc ınmeyecekmıs gıbısureklı masaj yapıyorum ..kontrole gıttıgımde doktor hıc masaj yapmamıssın dıyo..
14.04.2007 Cumartesi günü saat 2 de ameliyata girdim .Ameliyatım yaklaşık 3,5 - 4 saat sürdü Ameliyat sonrası göz kapaklarıma buz koydukları için çok aşırı morarma olmadı. Ameliyat sonrası kendime geldiğimde ağrılarım başlamıştı fakat kolumdaki serum sayesinde ağrılar hafifledi, o gece eve geldim ve rahat uyudum fakat 2 gün ağrım oldu kafam sürekli yukarı doğru olduğu için ve burnumda tamponun haricinde sargı bezi de olduğu için yemek yemek sıvı şeyler içmek bile çok zordu.Neyse ki bugün tamponlarım alındı biraz zordu ağrı olmadı ama garip bir his sıcaklık ile birlikte içimden birşeyleri söküp aldı sanki dr. tamponu çıkartırken. Tamponlar alındıktan sonra yemek yemenin bir zorluğu yok şuan sadece alçı var burnumun üzerinde ağrımda hafifledi. Ameliyatı düşünen arkadaşlar korkulacak birşey yok siz uyuyorsunuz sadece ameliyat sonrasında 1- yada 2 gün ağrınız oluyor ve tampon çıkartılırken garip bir his okadar. Sormak istediğiniz şeylerde bana yazabilirsiniz .teşekkür ederim
Merhabalar
Öncelikle böyle tecrübeleri paylaşmanızı gerçekten çok yararlı buldum. ben bir hafta önce estetik ameliyat oldum ve olmayı düşünen kafasına takan psikolojisi bu nedenle yıpranmış arkadaşlara bir kaç şey söylemek istiyorum.
burnum son derece kemerli ve büyüktü. yani sarışınım gözlerim yeşil hatta erkekler tarafından oldukça ilgi gören bi kızdım(her ne kdr aradığımı hala bulamasam da..) ama burnumu hep kafama taktım.
ameliyat olmak istiyrdum ancak hem ameliyat hem kan hem de iğne fobim var diye senelerce çekindim.
en sonunda nasıl bir gazsa kararımı verdim ve bir hafta içinde kendimi ameliyathanede buldum.. ankarada hacettepe hastanesinde görevli profesör bir doktor..
size yemin edebilirim ameliyat sırasında lokal anestesi olmasına rağmen tek bir acı sızı hissetmedim yatmamla kalkmam bir oldu.. sedasyon denilen bir şey veriyorlar damardan yarı uyku haline giriliyor ve kaygı giderici bir fonksiyonu var..snrasında da tabi lokal anestezi iğnelerini hisseder gibi oluosun ama hiiç umrunda bile olmuyo. zaten ameliyat bittiğinde hiç bir şey hatırlamıosun bile ilginç bi deneyim yani. şişkinliğim hiç
olmadı belki resimdeki arkadaşın dörtte biri kadar şişlik ve çok çok az göz altında morluk. bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmemiştim ama gerçekten anlattığım kadar kolay oldu. bir hafta sonra ise alçım alındı.. o ana kadar hiç acı çekmemiştim ama o alçı alındıktan sonraki masaj 30 saniyeliğini insanı mahvediyor.
burnum çok güzel oldu. hem simam deişmedi yine benim,, hem de süper bir burnum oldu. Ne diyim çok mutluyum.
ama olmak isteyen arkadaşlar lütfen doktor seçiminize dikkat edin. çünkü bu herkese yaptırılacak riske atılacak bir şey değil. şu anda ameliyatımın yedinci günü ufak bir banta bugün kursuma gidebildim. şu anda hiç bir sorunum yok morluk yok şiş yok iki gün sora küçük bantı da çıkarıcam.. normal hayatıma tamamen geri dönücem. sorularınız varsa cevaplayabilirim. doktorumun adresini adını da özel mesajla isteyene gönderebilirim.
merhaba. bende ameliyat için randevumu aldım ama topralanmak için 2 haftam olacak. 2 hafta yeterlı mı sizce ?
kızlar 3 haziranda ameliyat oldum.11'inde kalıp çıktı.dün de bandajı çıkarttım. 11 gün oldu.burnum sola doğru eğri ve kemerliydi.profillerden burun mükemmel duruyor fakat önden baktığımda sağ taraf şiş sol taraf daha çökük durumda.sanki 1-2milim yamukluk var gibi. normal mi yoksa doktoru aramam gerek mi panik olmalı mıyım napmalıyım :))))
benim tam emin değilim ama1.5 yıl oldu
memnunum hala bir sıkıntı yok.
eğer burnunuzla ilgili çekinceleriniz varsa , size kendinizi kötü hissettiriyorsa ve makul beklentileriniz varsa bence ameliyat olun.
yaşam kaliteniz gerçekten değişiyor.
önemli olan iç güzelliği evet de dışı güzel olmayanın içini kimse merak etmiyor kendimizi kandırmayalım
dünyaya bir kere geliniyor. onda da güzel ve görünüşüyle mutlu hissetmek herkesin hakkı. hele de kadınsanız.
kolay gele ...
Bende ameliyat oldum nihayet . Bugün üçüncü günü . Göz altlarımda morarma yok denecek kadar az , göz kenarlarımda hafif şişlik var ... Bu şişlik ilk gece fazlaydı , fakat ikinci günün sabahı uyandıktan sonra hızla azaldı , yatmaya bağlı olarak şişlik de artıyor galiba . Biraz ayakta dolaştıktan sonra veya oturursanız baya azalıyor. Tamponlarım ikinci gün alındı , alınırken bir ağrı olmadı . Burun temizliği için deniz suyu kullanıyorum . Herhangi bir ilaç vs almıyorum . Ara sıra pamuklu çöple antibiyotik krem sürüyorum burun iç kısmına . İlk gece doğru düzgün uyuyamamıştım , çok rahatsız edecek boyutta olmasa da burnumda zonklama vardı . Doktorum hemşirelere yapmaları için bir ağrı kesici söylemiş ama vücuduma gereksiz yere ilaç almak istemediğim için geri çevirdim , çok rahatsız edici olsaydı alırdım . İlk gece saat 3-4'e kadar burnum sürekli kanadı , sürekli kan sızıyordu . Hatta bir ara dua ettim lütfen şu kanama dursun Allah'ım diye . Vücudumda kan kalmayacak diye korktum :) Gece kanama durmuş , sabah uyandığımda ne kanama ne de zonklama vardı . Sadece burun içindeki tamponların o rahatsız edici baskısını hissediyordum . Kahvaltımı yaptım , biraz tv izledim , doktorum gelip tamponları çıkardı ve evime gittim . Bu gece çok rahat sayılabilirdim , gayet güzel uyudum .Uyurken farkında olmadan burnuma zarar vermemek için dikkat ettim . Burnumun üstünde delikli plastik bir tampon var , burnumu darbelerden koruması içinmiş , ve birkaç ufak sargı var .
Ameliyat düşünen arkadaşlara söyleyebileceğim şeyler ;
1) Doktor seçiminizi yaparken çok ama çok dikkatli olun . Mutlaka yaptığı eski burunların fotoğraflarını görün , en önemli kriterdir . Bu sadece bir ameliyat değil , aynı zamanda sanat . Sanatçının yapabileceği bir eseri eski eserlerine bakarak az çok tahmin edebilirsiniz . Doktorunuzun kişiliği insanlığı tabiki önemlidir fakat nasıl ki sanatçıların kişiliğinden çok sanatı sizi ilgilendiriyorsa doktorunuzun da kişiliğine çok fazla takılmayın , ne kadar iyi bir eser ortaya koyabileceğini düşünün sadece ...
2) Gerçekten ameliyata ihtiyacınız yoksa bu sıkıntılara katlanmayın , Allah'ın verdiğine şükredin , şükredin , şükredin !
3) Ameliyat olmanız gerekiyorsa asla korkmayın , gidip olun . Ameliyat öncesi ameliyat sonrasından daha zor . Hastaneye gidip üstünüze o ameliyat önlüğünü giyinceye kadar zor geliyor . Fakat o önlüğü giyip artık yavaş yavaş ameliyat moduna girmeye başladığınızda süreç tıkır tıkır işlemeye başlıyor , olanlara ayak uyduruyorsunuz , bir bakmışsınız ki olup bitmiş .
Herkese geçmiş olsun . Bol şans ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?