- 27 Nisan 2008
- 471
- 92
- 643
kızlar ameliyattan sonra tamponlar çıktıktan nezaman sonra tam anlamıyla düzgün nefes alabiliyorsunuz?
Ben hala nefes almakta çok zorlanıyorum.
3 gündür tamponlarım yok.
okyanuz suyu ve badem yağı artı olarkda Nasonex kullanıyorum ama nefes bir türlü alamıyorum.
Nefes azda olsa verebiliyorum ama asla nefes alamıyorum.
Pazartesi günü doktoruma alçıları almaya gidecem ama yinede korkuyorum ya hiç nefes alamasam diye acaba normalmi yoksa benim burnumda nefes problemimi var?
Tamponlar çıknca bi saat kadar herşey normaldi ama ondan sonra burnum tıkandı hep tıkalı.
Nefes verirken de sanki düdüklü tencere gibi ötüyorya
cnm tıkanmalar normal çünkü burnunun içi de henüz iileşmedi.içinde de şişlik ve kabuklanma oluyor. bu yüzden tıkanmana neden oluyor. deniz suyu yumuşatır içini kullan rahatlatır. doktorum bana 10 defa bile yapabilirsin günde demişti. bende de başlarda oluyordu tıkanma. nefes verebiliyordum ama alırken bazen tıkanık oluyordu. merak etme iileştikçe düzeliyor. benim de 1 ay yeni bitti. şuan tıkanma olmuyor. senin henüz çok yeni. endişelenme başlarda ben de senin gibi acaba problem mi var diye düşünmüştüm. doktoruma sorup durmuştum. sen de doktorunla konuş. ama büyük ihtimalle normal olduğunu söyleyecektir.
kabukların çıkıcak bir süre sonra kendiliğinden olmadı doktorun kontrolde alacaktır o zmn daha rahat edersin :teselli:
çok gemiş olsunnnnn a.s
çok sağol Bambam içimi rahatlattın valla yoksa delirecektim zaten burnum havuş gibi duruyor hala ve bide tıkanıklık gelince acaba hatamı yaptım diyiyordum :)
insan endişeleniyor ister istemz.
09.06.2008de 2 estetik ameliyatı aynı seferde yaptırdı. burun ve kepçe kulak kulakarım çok büyük yada kepçe değildi sadece yüz şeklime uygun bi kulak olmadıgını düşünüyordum. 2 ameliyat tabiki tek bir ameliyattan daha zor. önce testlerim yapıldı kan testi ekg filmler filan anestezi uzmanı görüyor ve anesteziye tepki verip vermediğinizi ve uygun olup olmadığınızı muayene ediyor. sonra tüm işlemler olumlu olduktan sonra ameliya önlüğü giyip odanızda bekliyorsunuz hastabakıcı sizi sedyeye yatırıyor huzurlu rahat olun sakın korkmayın ameliyat odasına geçiyorsunuz kolunuzda bi şişe serumla ameliyat masasına yatırılıyorsunuz size rahat nefes almanız için bikaç nefes oksijen veriyorlar o esnada ben doktorumun elini tutup size güveniyorum dedim gerisini hatırlamıyorum yalnız uyandıgınızda ilginç şeyler söyleyebiliyosunuz narkozun etkisiyle örneğin ben hepinizi çok seviyorum filan diyormuşum 5 saat narkozun etkisinde kaldım 2 ameliyatımda inanılmaz başarılı geçti 5 saat bişey içemiyosunuz bu sizi çok rahatsız ediyor eger açık ameliya olursanız hiçbir ağrı hissetmiyorsunuz burnunuzda çünkü burnunuzu hissetmiyosunuz ama iyileşmesi daha geç oluyor morluklarıda daha fazla ama sonuçları daha kesin. ben kapalı ameliyat oldum biraz ağrı hissettim tampon basınç yapıyor yemek yerken zorlanıyorsunuz 3. günü tampon ve sargılar alınıyor alçıyla ve kulak için tenisçi bandıyla kaldım. burnum günden güne farkedilir derecede güzelleşiyor ruhumda öyle iyileşme sürecini hızlandırmak ve başarılı bir ameliyat geçirmek için bazı önemli konular var mesela:
1- ameliyatdan 2 hafta öncesine kadar sigara içmemek
2- burnu yada kulağı ameliya gününe kadar temiz tutmak
3-2 hafta boyunca vitamin hap alkol vs. kullanmamak
4-ameliyat sonrası en az 1 ay boyunca sigara içmemek
5- düzenli ve dengeli beslenmemek
6- günde yeterince proteini kesinlikle almak süt içmek yumurta yemek gibi
ruh halinizi ve moralinizi yüksek tutmak
7- doktorunuzun tavsiyelerini dinlemek
Eğer bunların dışında sormak istedikleriniz olursa hepsini yanıtlayabilirim.
bende estetik ameliyat yaptıranların %98i gibi iyiki yaptırmışım diyorum hatta geç kalmışım
tabikii..op.dr alper tuncel ve op.dr melike erdim yaptıkları operasyonları gördüm hastalarlada birebir görüşüyodum sonuçlar harika
Herkese merhaba ,
Arkadaşlar bende 18 Haziran 'da Tunç Şafak'a ameliyat oluyorum hayırlısıyla...Umarım ameliyatım iyi geçer de gönül rahatlığıyla foto gönderirim buraya.
Ameliyat olacak tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..
F.Dağdelen'e temmuzun ilk günlerinde ameliyat olmayı düşünüyorum.Çok zor bir karar gerçekten.Burnum çok da kötü değil ama daha iyi olabilecekken neden olmasın diyorum ve belki de bu yüzden bu kadar kararsızım.Fatih Dağdelen'de ameliyat olmuş arkadaşlardan çok acil bilgi bekliyorum.Fotoğraflarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler...
Herkese merhaba ,
Arkadaşlar bende 18 Haziran 'da Tunç Şafak'a ameliyat oluyorum hayırlısıyla...Umarım ameliyatım iyi geçer de gönül rahatlığıyla foto gönderirim buraya.
Ameliyat olacak tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?