Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

inşallah canım geçmiş olsun şimdiden.korkun varsa eğer korkma bence.ameliyatın bi zorluğu yok sadece sıcaklardan vucudunda hararet olabilir o kadar.ameliyattan sonra ki 2 gün bildiğin gibi tamponlar olacağı için zor olacaktır sonrası çok kolay zaten.tamponlarında tek zorluğu birşeyler yiyip içerken nefes alma sorunu çıkartıyor ve dudaklarında kuruluk oluyor o kadar.eğer ilk gece hastane de yatacaksan dudakların için nemlendirici stick götürmenin faydası olacaktır.ben götürmediğim için dudaklarımda ki kuruluklar çatlamalara sebep olmuştu.

kızlar ameliyattan sonra tamponlar çıktıktan nezaman sonra tam anlamıyla düzgün nefes alabiliyorsunuz?
Ben hala nefes almakta çok zorlanıyorum.
3 gündür tamponlarım yok.
okyanuz suyu ve badem yağı artı olarkda Nasonex kullanıyorum ama nefes bir türlü alamıyorum.
Nefes azda olsa verebiliyorum ama asla nefes alamıyorum.
Pazartesi günü doktoruma alçıları almaya gidecem ama yinede korkuyorum ya hiç nefes alamasam diye acaba normalmi yoksa benim burnumda nefes problemimi var?
Tamponlar çıknca bi saat kadar herşey normaldi ama ondan sonra burnum tıkandı hep tıkalı.
Nefes verirken de sanki düdüklü tencere gibi ötüyorya

Herkese merhaba;
Temmuz ayı içerisinde ameliyat olmayı düşünüyorum.Düşünüyorum düşünmesine ama Fatih Dağdelen'den ameliyat günü bile aldım.Ancak kafam çok karışık.Görüşmede Fatih Bey hemen ne zaman yapıyoruz ameliyatı moduna girdi.İletişim konusunda çok başarısız buldum kendisini.Günde ortalama 4-5 ameliyat yaptığını söyledi.Bu kadar ameliyat yapan bir doktorun iletişime zaman ayıramaması normal karşılanabilir ama iletişim olmadan da güven sağlanamıyor.Bir yandan da çok ameliyat yapan bir doktorun daha fazla el pratikliği kazanmış olacağını da düşünüyorum.Kısacası yorumlarınızı bekliyorum.Bir de Teoman Doğan hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Sevgiler.

adasu burun içinde tıkanma olmuştur.ama bunu telefonla bile olsa doktorunla görüş o seni bilgilendirecektir.doktorla irtibatı koparmayın.ben 2 günde bir gidip burun içinde ki tıkanmasına sebep olan kabuklanmayı doktoruma temizletiyordum.küçük bi aletle çekiyordu onları. çok fazla değildi gerçi.ben sadece 1 burun spreyi ve 2 merhem kullandım burun içi için o kadar.okyanus suyu ya da badem yağı vermedi doktorum bana.
geçmiş olsun

cnm tıkanmalar normal çünkü burnunun içi de henüz iileşmedi.içinde de şişlik ve kabuklanma oluyor. bu yüzden tıkanmana neden oluyor. deniz suyu yumuşatır içini kullan rahatlatır. doktorum bana 10 defa bile yapabilirsin günde demişti. bende de başlarda oluyordu tıkanma. nefes verebiliyordum ama alırken bazen tıkanık oluyordu. merak etme iileştikçe düzeliyor. benim de 1 ay yeni bitti. şuan tıkanma olmuyor. senin henüz çok yeni. endişelenme başlarda ben de senin gibi acaba problem mi var diye düşünmüştüm. doktoruma sorup durmuştum. sen de doktorunla konuş. ama büyük ihtimalle normal olduğunu söyleyecektir.
kabukların çıkıcak bir süre sonra kendiliğinden olmadı doktorun kontrolde alacaktır o zmn daha rahat edersin :teselli:
çok gemiş olsunnnnn a.s

Son düzenleme:

çok sağol Bambam içimi rahatlattın valla yoksa delirecektim zaten burnum havuş gibi duruyor hala ve bide tıkanıklık gelince acaba hatamı yaptım diyiyordum :)
insan endişeleniyor ister istemz.

09.06.2008de 2 estetik ameliyatı aynı seferde yaptırdı. burun ve kepçe kulak kulakarım çok büyük yada kepçe değildi sadece yüz şeklime uygun bi kulak olmadıgını düşünüyordum. 2 ameliyat tabiki tek bir ameliyattan daha zor. önce testlerim yapıldı kan testi ekg filmler filan anestezi uzmanı görüyor ve anesteziye tepki verip vermediğinizi ve uygun olup olmadığınızı muayene ediyor. sonra tüm işlemler olumlu olduktan sonra ameliya önlüğü giyip odanızda bekliyorsunuz hastabakıcı sizi sedyeye yatırıyor huzurlu rahat olun sakın korkmayın ameliyat odasına geçiyorsunuz kolunuzda bi şişe serumla ameliyat masasına yatırılıyorsunuz size rahat nefes almanız için bikaç nefes oksijen veriyorlar o esnada ben doktorumun elini tutup size güveniyorum dedim gerisini hatırlamıyorum yalnız uyandıgınızda ilginç şeyler söyleyebiliyosunuz narkozun etkisiyle örneğin ben hepinizi çok seviyorum filan diyormuşum 5 saat narkozun etkisinde kaldım 2 ameliyatımda inanılmaz başarılı geçti 5 saat bişey içemiyosunuz bu sizi çok rahatsız ediyor eger açık ameliya olursanız hiçbir ağrı hissetmiyorsunuz burnunuzda çünkü burnunuzu hissetmiyosunuz ama iyileşmesi daha geç oluyor morluklarıda daha fazla ama sonuçları daha kesin. ben kapalı ameliyat oldum biraz ağrı hissettim tampon basınç yapıyor yemek yerken zorlanıyorsunuz 3. günü tampon ve sargılar alınıyor alçıyla ve kulak için tenisçi bandıyla kaldım. burnum günden güne farkedilir derecede güzelleşiyor ruhumda öyle iyileşme sürecini hızlandırmak ve başarılı bir ameliyat geçirmek için bazı önemli konular var mesela:

1- ameliyatdan 2 hafta öncesine kadar sigara içmemek
2- burnu yada kulağı ameliya gününe kadar temiz tutmak
3-2 hafta boyunca vitamin hap alkol vs. kullanmamak
4-ameliyat sonrası en az 1 ay boyunca sigara içmemek
5- düzenli ve dengeli beslenmemek
6- günde yeterince proteini kesinlikle almak süt içmek yumurta yemek gibi
ruh halinizi ve moralinizi yüksek tutmak
7- doktorunuzun tavsiyelerini dinlemek

Eğer bunların dışında sormak istedikleriniz olursa hepsini yanıtlayabilirim.
bende estetik ameliyat yaptıranların %98i gibi iyiki yaptırmışım diyorum hatta geç kalmışım

Cybernuran tecrübelerini paylaştığın için çok saol..Senin ameliyat daha çok yeniymiş ya..Geçmiş olsun..
Nasıl peki yaz aylarında zor oluyomu ameliyat sonrası?
Bide ikisini ne kadara yaptırdın?

çok sağol Bambam içimi rahatlattın valla yoksa delirecektim zaten burnum havuş gibi duruyor hala ve bide tıkanıklık gelince acaba hatamı yaptım diyiyordum :)
insan endişeleniyor ister istemz.

ne demek cnm :) aynı seyleri ben de 2 hafta öncesine kadar yaşıyordum merak etme :) çok ii anlıyorum seni. burnun çok şiş şimdi ama merak etme o da küçülcek 3.haftadan sonra iileşme başlıyor :dance:
dikkat et kendine ii düşün geçicek sonuçta hepsi. tekrar geçmiş olsun cnmm..

Son düzenleme:
Bambam2 geçmiş olsun.Bilgilendirmelerin için teşekkürler.Eğer sakıncası yoksa ameliyat öncesi görüntünü de bizlerle paylaşaır mısın?Çok doğal olmuş bu yeni hali.Açıkcası hayal edemedim eski halini.Ben de eğer caymazsam son dakikada F.Dağdelen'e temmuzun ilk günlerinde ameliyat olmayı düşünüyorum.Çok zor bir karar gerçekten.Burnum çok da kötü değil ama daha iyi olabilecekken neden olmasın diyorum ve belki de bu yüzden bu kadar kararsızım.Fatih Dağdelen'de ameliyat olmuş arkadaşlardan çok acil bilgi bekliyorum.Fotoğraflarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler...

Çok çok geçmiş olsun ve biz bilgilendirdiğin için teşekkürler... Kim yaptı ameliyatını paylaşırsan çok sevinirimyerimseniben

tabikii..op.dr alper tuncel ve op.dr melike erdim yaptıkları operasyonları gördüm hastalarlada birebir görüşüyodum sonuçlar harika

Operasyonları sen mi geçirdin yoksa tanıdığın birleri mi? Maliyeti hakkında ve genel olarak daha geniş bilgi verebilir misin?yerimseniben

Herkese merhaba ,
Arkadaşlar bende 18 Haziran 'da Tunç Şafak'a ameliyat oluyorum hayırlısıyla...Umarım ameliyatım iyi geçer de gönül rahatlığıyla foto gönderirim buraya.
Ameliyat olacak tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..

Hyırlı olsun az kaldı ..ne kadara yapıyor...nerede yapacak..genel anestezı mı lokal mı???ve hangı teknıkle yapacak...bu konularda bılgı verırsen sevınırım...

cybernuran teşekkürler ne güzel anlatmışsın ameliyat sürecini. ben hep ameliyathaneye giderken yaşananları, narkoz verilme evresini merak eder dururdum. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim tekrardan. umarım herşey yolunda gider ve bir an önce iyileşirsin. geçmiş olsun canım

aspartam fatih bey ameliyat için ne kadar istedi öğrenebilir miyim. bu arada inşallah hayırlısıyla ameliyatını olur sonuçları paylaşırsın bizimle. bol şanslar canım. allah yardımcın olsun

Şimdiden geçmiş olsun canım... Ne kadara ameliyat olacaksın? Birde o doktora nasıl karar verdin? Resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruzyerimseniben

kzlar meraba ben yenı uye oldum aranıza yenı katılıyorum ....bende estetik olmayı düşünüyorum gaziantepte ıyı bır estetik cerrah arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…