Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

mrb kime yaptırdınız bide resminiz varmı acaba

Benim aklima bisi takildi bu burun dusmesi her amaliyat olan kiside oluyormu yoksa amaliyat eden kisiye ve dikkatemi bakiyor bu ben duymustum onceleri burun dusuyormus diye ama eskiden oluyormusmus , simdilere daha iyi yapiyolar diye biliyordum eger bu burun dusecekse iyice bi dusunmek lazim ikide bi amaliyat olmak zor olacak..

arkadaslar bir soru!

burun ameliyati olupta burunun altinda 3 kesik yeri olan varmi? yani 2 kanat 1 de ortadan?
ve izleri hangi durumda?

bambamda soylemeden edemiycem..eski burnunda sana ayri bi hava katiormusmus..guzelmis ama yeni burnunda cok guzel olmus. eski burnun benim burnumu andiriyor ama ben yaptirsam herhalde senin dediin gibi pek kucuk yaptirmam, dogal olsun oyle petek dincoz gibi oldugunde herkesin (yaptirmis olanlarin ayni oluyo genelde) oyle olur :S

cnm ben de tek iz var. ortadan. burun kanatlarımı küçültmedi doktor. iz günden güne silikleşiyor. ben beyaz tenli olduğum için bakınca kırmızı bir çizgi halindeydi her gün silikleşiyor diyebilirim.
bir de çok çok teşekkür ederim yorumun için. bence de küçük olup yaptırılmış gibi durmasındansa doal ama düzgün olması daha iyi. illa da küçük burun güzeldir diye birşey yok yüze yakışması önemli :1hug:

selam bambam eski burnun çok kötü olmasada genede iyi değilmiş burnun güzel olmuş hayırlı olsun ben ne yazık ki üçüncü kez amdeliyat olmayı düşünüyorum çünkü burnumun bir tarafı daha büyükce daha kalın geniş ve altta bu da ayrıca burnuma haiften bir yamukluk katıyor özellikle resimlerde burnum kötü değil ama yeterince iyi değil bide ben burnumun düzelirken biraz küçültülmesşini istiyorum bana kendi doktorunu tavsiye edermisin yada kime gideyimnaci çelikmi barş çakır mı çok zor durumdayım bu arada senin evli olmana ve mühendis olmana şaşırdım baya gençsin bide pirsingler falan

Arkadaşlar artık kaçıncı soruşum bilmiyorum ama kesin karar verdim, ailemde ikna oldu gibi.
Ben temmuzun son iki haftasında yaptırıcam ameliyatı.
İzmirden olan arkadaşlar varsa önerileri almak isterim, Ufuk Bilkay ve Cüneyt Özek harici..Onlar zaten aklımda.
Sanırım zorlu bi süreç başlıyo..
Acaba temmuz başı gibi gitsem gün almaya geçmi kalmış olurum??

cnm teşekkür ederim yorumun için. a.s.
benm doktorum serhar tuncer. ben gayet memnunum. nasıl karar verdiysek o şekilde hatta düşündüümden daha iisi oldu sonuç. saydığın isimler de iyi. genelde yaptıranlar memnun görünüyor yazdıklarından. serhat beyle de görüşmende fayda var derim. dierleri ile de görüş hangisi kafana yatarsa çünkü kişiden kişiye deişebilir. serhat bey cok doal burunlar yapıyor. insanlar anlamıyor ameliyat olduğumu. sorununu doktora ilettiğinde zaten küçülebilir mi yapay durur mu durmaz mı söyler. mesela serhat bey bana çok küçük burun olmayacağını yüzüme oturmayacağını söylemişti.
evlilik konusuna gelirsem aslında çok da küçük deilim 25 yaşındayım bu nisanda evlendim. yeni daha :)

nazar gecmis olsun oncelikle. bende yaptırmayı düsünürüyorum 1-2 ay içinde sanırım en zor donem ameliyat sonrası bir haftaakı süre. dr unbana soylediği pipetle sıvı gıdalar alınması gerektiği ameliyat sonrası bu kac gün devam ediyor..tatlicadiarzu

pipetle sıvı içmek çok zor canım.çünkü üst dudağı uzatıp pipetle bişiler çekmek acı verici.en uygunu ameliyat sonrasında corba,meyve suları gibi sıvı gıdaları kaşıkla içmek.

benim bildiğim kadarıyla da pipet kullanılmaması gerekiyor ki zaten canın acıyor pipetle içiim derken merak edip denemiştim. üst dudağınla burnun alt kısmı yani dikiş yerin arasındaki kısım şiş oluyor ve hafif de sert o yüzden hareket ettiremiyorsun rahat. sıvı gıda kısmı ok ama bikaç yerde de okumuştum pipet kullanmayın diye. ?? :sm_confused::sm_confused:

ben cok sıkıntı cekmedim yemek yerken çok büyük lokmaları tabi yiyemiyordum ama normal beslendim. çiğnerken acı hissetmedim sadece ağzımı açarken dikkat etmem gerekti birkaç gün :) 1 hafta sürmedi diyebilirim.

Burun ameliyatınızdan sonra iyileşme süreci zaman ve sabır gerektirir. Ameliyat sonrası bakıma aktif olarak katılmanız, ameliyat kadar önem taşımaktadır.

Aşağıda sıralanan önerileri lütfen uygulayınız. Anlamadığınız konuları doktorunuza sormakta tereddüt etmeyiniz.

1. Ameliyat salonundan ,burnunuzun içindeki tamponlar nedeni ile burnunuzdan nefes alamıyor olabilirsiniz. Bu dönem süresince ağzınızdan nefes almalısınız. Tamponların burnunuzda kalma süresini doktorunuz belirleyecektir.

2. Yeterli sıvı almanız önemlidir. Yudum yudum içeceğiniz meyve suyu, su ve hafif içecekler ağızdan nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğunu biraz olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır. Kamış kullanmayınız. Yumuşak, kolay çiğnenen gıdalar yiyiniz. Dudaklarınızı nemli tutmak için jel veya dudak kremleri kullanınız.

3. Sadece doktorunuz tarafından verilen ilaçları kullanınız. Aspirin veya aspirin içeren ilaçlar veya kan pırtılaşmasını engelleyici ilaçlar kullanmayınız.

4. Burnunuzdaki pansumanlar duruyorsa ,uyurken veya dinlenirken başınızı, en az iki yastık olacak şekilde yüksekte tutunuz. Mümkün olduğu kadar, gün boyu başınızı dik tutmaya özen gösteriniz; bu normal kan dolaşımını koruyacak ve ameliyat sonrası oluşacak şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

5. Burnunuzdan bir miktar sızıntı olması beklenen bir şeydir. Bu pembe /açık kırmızı renkli olacaktır, fakat sürekli kırmızı kan geliyorsa, telefonla doktorunuza bildirmelisiniz.

6. Ameliyattan çıktığınızda, burnunuzun üzerinde iki kat plaster ve bir alçı atel olacaktır. Bunlar, burnunuza şekil vermek kadar burnunuzun korunması için de önemlidir. Bu pansumanlara dokunmayınız ve bozmayınız; bir hafta içerisinde doktorunuz tarafından çıkarılacaktır.

7. Burnunuzun altındaki küçük tampon, gerektikçe değişebilir (veya hiçbir kanama yoksa çıkarılıp atılabilir).

8. Burun deliklerinizi ovalamayınız veya burun silmeye teşebbüs etmeyiniz. ?Ellerini burnundan uzat tut? sizin için iyi bir kural olacaktır. Burnunuzu çarpmamaya özen gösteriniz. Önden düğmeli kıyafetler giyiniz. Tişörtlerden ve balıkçı yaka giyeceklerden uzak durunuz.

9. Dişlerinizi dikkatle fırçalayınız ve sadece yumuşak bir diş fırçası kullanınız. Dudaklarınızı büzmeyiniz veya üst dudağınızı aslında gerektiğinden daha fazla yukarı kaldırmaya çalışmayınız.

10. Ameliyatınızdan sonra iki hafta süreyle ıkınmaktan, eğilmekten, ağır şeyler kaldırmaktan (özellikle küçük çocuklarınızı), efor gerektiren egzersizlerden ve spordan kaçınınız.

11. Bir ay süre ile direk güneş ışınına maruz kalmaktan kaçınınız.

12. Burnunuzun dışındaki pansumanlar çıkarıldığında çevre dokularda bir miktar şişme ve renk değişikliği fark edeceksiniz. Burnunuz şiş ve ucu yukarı dönmüş görülebilir. Bu zamanla kendiliğinden düzelecektir.

13. Burnunuzun ucunda ve bazen de üst dudağınızda uyuşukluk hissedebilirsiniz. Bu birkaç hafta içinde kaybolacaktır.

14. Tamponlar çıkarıldıktan sonra, burnunuzu nazikçe günde 2-3 kez kulak temizleme çöpü ile musluk suyu kullanarak temizleyebilirsiniz. Kulak temizleme çöpünü burun deliğinizden yukarı doğru sokmayınız.

15. Tamponlar alındıktan sonra dahi, burnunuz tıkalı olacaktır. Bu, dokuların cerrahiye normal yanıtıdır. Bir hafta süre ile burnunuzu sümkürmeye teşebbüs etmeyiniz. Aksırmak, sümkürmek zorunda kaldığınızda, her iki burun deliğiniz açık şekilde bunu nazikçe yapınız. Burun spreyleri veya damlaları kullanmayınız. Şayet hapşırmak zorunda kalırsanız ağzınız açık hapşırınız.

16. Ameliyatınız boyunca almış olduğunuz ,sakinleştirici veya uyuşturucu ilaçların kullanımından sonra bitkinlik ve zafiyet oldukça sıktır. Bir veya birkaç gün içerisinde kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Bazen de uykusuzluk olabilir. Bunu hafifletmeye yardımcı olmak için, ilk hafta boyunca size uyku ilacı verilebilir.

17. Ameliyattan 12 ile 36 saat sonra depresyon görülmesi hiç de nadir bir olay değildir. Burnunuzun ameliyattan sonraki ilk görünümü sizi şaşırtabilir. Sabırlı ve gerçekçi olmanız gerektiğini hatırlayınız. Unutmayınız ki burnunuz cerrahi bir girişime maruz kaldı ve zamanla düzelip çok daha iyi olacaktır. Burnunuzun tam anlamıyla iyileşmesi 6 ile 12 aylık bir süre gerektirebilir.

18. Pansumanlar alındıktan sonra normal iş hayatınıza dönebilirsiniz (yaptığınız işin türüne bağlı olarak). Küçük berelerin gizlenmesine yardımcı olmak için makyaj kullanılabilir.

19. Ameliyat sonrası randevularınızın hepsine gittiğinizden emin olunuz. Bunlar, doktorunuzun iyileşmenizi ve burnunuzun gelişimini takip etmesi ve burnunuzun görünümündeki gelişimi değerlendirmek için çekilecek ameliyat sonrası fotoğraflar için gereklidir. Ameliyat sonrası randevular, genellikle ameliyattan 1 hafta, 1 ay, 3 ay ve 6 aya verilir.

20. Ameliyat sonu zorunlu olmadıkça iki ay gözlük kullanmayın. Gözlükler sadece alçı tel yerindeyken takılabilir. Bu dönemden sonra bir parça bantla alnınıza asılmalıdır. Bunun nasıl yapıldığı size gösterilecektir.
alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:

pipetle sıvı içmek çok zor canım.çünkü üst dudağı uzatıp pipetle bişiler çekmek acı verici.en uygunu ameliyat sonrasında corba,meyve suları gibi sıvı gıdaları kaşıkla içmek.

cnm bende ameliyat sonrası pipet kullandım başka türlü olmadı ağzımı oynatamıyordum başka türlü :1hug:dört gün sıvı aldım sadece

Ben resimler ekledim... burnumun hala COK sis olmasina ragmen.
Uc hafta oldu ameliyat olali...
Herkesinmi bole oluyor acaba ilk zamanlar, gozlerinin tam orasi sis oldugu icinmi duz gozukuyo??? ucu biraz daha kalkik olsa daha iyi olacakmis yada gozlerinin onu sis oldugu icin daha tam belli degil burnunun sekli, ama onceki burnunu bilmedigim icin genede yorum yapmiyim ben fazla bir kac gun sonra yine koy resimlerini sana zahmet merak ediyorum.:)yerimseniben

burun ameliyati olupta burunun altinda 3 kesik yeri olan varmi? yani 2 kanat 1 de ortadan?
ve izleri hangi durumda?

Ben resimler ekledim... burnumun hala COK sis olmasina ragmen.
Uc hafta oldu ameliyat olali...

gecmıs olsun canım öncelikle ... resmin altında revizyondan iki hafta sonra ki halim die yazmışsın ...ikinci burun ameliyatını mı oldun ?bir de doktorunu bizimle paylaırmısın?tesekkür ederimmm ...

kızlar bende burun amaliyatı oldum 15, günümdeyim hala sargı var burnumda.. amaliyat olan arkadaşlara bişey sormak istiyorum ben konuşurken gülerken hala zorlanıyorum mıymıy konuşuyorum :) acaba sadece benle alakalımı böyle sorun yaşayan oldumu :smiley-cool:

sende bizim gruba mı girkin kız cnm çok geçmiş olsun konuşamaman normal benim 45 günüm birazcık üst dudağımı oynatamıyorum senin çok normal cnm ben senin gibiyken kimse benimle konuşmasın derdim yemek yemede zorlanırdım. bunlar gelip geçici tatlı anlar bandaj açılınca sanki dünyalar bizim oluyor.:asigim: o anı yaşamak yaşadığımız tüm zorlukları unutturuyor cnm fazla eğilmemeye çalış kendine iyi bak:1hug:

arkadaslar oncelikle hepinize tesekkur ediyorum sayenizde epey birsey ogrendim.ben de dun sabah ameliyatımı olldum.benim en cok zorlayan bogazim.cok aciyor borudan tahriş olmus.bi de sisiyorum sanirim.acaba odeme iyi gelen caylarin icilmesi fayda ediyor mu.
bir sorum da, uyurken mutlaka sırtustu mu yatmak gerekiyor
herkese gecmis olsun...acil sifalar

herkese gecmişler olsun ... umarız hersey gonlunuzce olur ... özöz mıymıyda mıy mıy etmen cok normal ... ogretmenim ödemin inmesi için en iyi sey zaman ... 4-5 ay beklemek gerekıo ... sırt üstü yatman tabii ki de en azından ilk 2 ay için önemli die düsünüyorum cünkü konulan kıkırdakların kemıkle kaynaması lazım o yusden onarı pek zorlamamak lazım .... bu 1 ay içinde baya bıcak altına yatan olcak gibi ... allah herkesın hakkında hayırlısını wersın ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…