tavuskuşu77 çok teşekkür ederim cevapladığın için, peki törpüledikten sonra alçı yada sargı uygulanıyormu burna yani amaliyat tekrardan olmuş gibi mi oluyor biraz daha detaylı anlatabilirmisn
Canım inanmıycaksın ama sadece pamukla kompres yapılmıştı.Alçı ya da sargı olmadı. Ameliyattan 2 ay geçmişti. Doktor ameliyathanede burnuma iğne yaparak uyuşturdu ve burun deliğimden girdi ve sertlikleri törpüledi. Sadece huylandım çünkü kemiğin törpülenmesi sırasında hem ses çıkıyor hem de değişik bir şey burnundan kesici bir aletle girilmesi. Ondan sonra normal hayatına devam ediyorsun. Tabiki senin koşullarını bilemem, burnunu görmedim ama doktoruna danış canım bakalım o ne diyecek. Yine de korkulacak bir şey yoka.s.[
tavuskulu77 teşekkür ederim çok rahatladım burnum yandan bakılınca çok güzel bi problem yok ama üst duvarın çapraz kısmında çok küçük kemik parçası geliyo elime ve çaprazdan bakılınca hafif şişlik görünüyor daha amaliyatımın 35. günü belki inecektir ama yinede tedirgin oluyorum doktorda iner masaj yap ama geçmezsede törpileriz dediği için tırstım biraz masajlarını çok düzenli yapıyorum inşallah geçerde böyle bir şeye ihtiyaç kalmaz :1no2:
meraba kızlar.dün alçım alındı,tampon ve dikişler cumartesi çıkıcak inşallah.dün burnumu gördüm.çok şişti.o halini beğenmedim.dr şişler inicek tabiki diyor ama yinede öyle görünce moralim bozuldu.öyle kalıcakmış gibi geliyo.şuan bandaj var,kapatıyo.
merhaba ecemasli.a.s.
Burnundaki sisiklikler cok normal.
Iki sene oldu ben burun ameliyati gecireli ama halen zaman zaman sisiyo ve tekrar sisi iniyor. Bi burunun sisigi inmesi icin baya sabirli olmalisin. Ama kesinlikle sorun yapma cok normal seyler bunlar.
slm arkadaşlar bende ameliyat olacagım ama kbb doktoruna sızce sorun olur mu hem estetık hemde egrılık duzelıtılecek.bırde yazın amelıyat olunmaz denıyor dogrumu bu konu kafamı cok karıstırıyor.ayrıca amelıyatta kanama fazla oluyor mu doktor benım amelyıtaı kansız oldugum ıcın erteledı ama..
meraba kızlar.dün alçım alındı,tampon ve dikişler cumartesi çıkıcak inşallah.dün burnumu gördüm.çok şişti.o halini beğenmedim.dr şişler inicek tabiki diyor ama yinede öyle görünce moralim bozuldu.öyle kalıcakmış gibi geliyo.şuan bandaj var,kapatıyo.
merhaba ecemasli.a.s.
Burnundaki sisiklikler cok normal.
Iki sene oldu ben burun ameliyati gecireli ama halen zaman zaman sisiyo ve tekrar sisi iniyor. Bi burunun sisigi inmesi icin baya sabirli olmalisin. Ama kesinlikle sorun yapma cok normal seyler bunlar.
Özöz, ben bir arkadaşımla konuşmuştum, onun da 1 sene oldu ameliyat olalı, demişti ki aynı senin gibi mercimek büyüklüğünde bi şiş olmuş o da artık kabullenmiş fakat altıncı aydan sonra geçmiş. Bence sen de olumlu düşün ve geçeceğine inan. Geçer de inşallah.
benim doktorum şişin inmesinde 3 aşama olduğunu söyledi. İlki ilk 3 hafta, sonra ikinci ay sonra da altıncı ay demişti galiba. O yüzden de ben 2 ayın dolması için sabrediyorum. Benim de burnum çok şis ve sabahları daha da şiş oluyor. Günde 2 kere de masaj yapıyorum. Aslına bakarsanız bu sonraki süreç bana ameliyat sürecinden falan daha zor geldi.
Neyse zamanla düzelecek inşallah.
MERABA herneyse,bende ameliyat oldum.cmtsi tamamen herşey çıkıcak.Gerçekten bekleme süreci ameliyat olmaktan çok çok daha zor.Ameliyatta bişey yok zaten.Ameliyat olmayı düşünen arkadaşlarda psikolojileri sağlamsa bence ameliyat olmayı düşünsünler.Senin normal hayatına dönüşün ve ya dışarı çıkman ne kadar sürdü?Benim dediğim gibi cmtsi günü tamponlar falan lınıcak ama daha dışarı çıkamam sanırım.
2 sene önce ameliyat oldun ve hala burnun şişiyor mu :bbo:
neden peki. 2 sene çok uzun bir süre. tekrar tekrar okuyorum yazdıklarını ve doğru olmadığını duymak istiyorum. neden şişip şişip iniyor ki.
Merhaba ahsenyaren
Evet bende 2 sene oldu ama halen zaman zaman sisikler tekrar geliyor. Ve hele havalar sicak olursa veya sicak yerlerde bulunuyorsam oluyor. Ama herkeste olucak bisey degil bu. Cok sabirli olmalisin. Bide tekrarliyorum bu herkeste olmuyor.
selamlar,
bu bölüm özellikle ilgimi çekti.
ben de yıllardır burun ameliyatı olmak isteyen biri olarak o kadar çok doktor araştırdım ki, ameliyat olmaya karar vermemden ameliyat olana kadar neredeyse 4 yıl geçti. araştırmalarım genel olarak bana şu sonucu verdi: ameliyat edecek doktor, çok tecrübeli ve estetik konusunda deneyimli kbb uzmanı olmalıydı. çünkü kbb uzmanları burnun kemik ve kıkırdak yapısını daha iyi bilirler. deviasyon problemimin yanısıra şekil bozukluğundan yana da dertli olduğum için doktorum estetik konusunda da oldukça deneyimli olmalıydı. estetisyenlere ameliyat olan arkadaşlarımda zaman için burunda çökme gibi sorunlar yaşandığını gördüm. son olarak bir arkadaşım çok ünlü bir estetisyene oldukça yüklü bir fiyata ameliyat oldu. burnu alnından çıkıyor gibi oldu inanın eski burnu daha iyiydi. estetisyenler sadece burunla ilgilenmiyor, oysa kbb uzmanları sadece burun ameliyatı yapıyorlar. yine kuzenim 4 sene önce Londra'da Avrupa'nın çok ünlü bir estetik cerrahına ameliyat oldu ve 1 sene sonra burun ucu çöktü, düzeltme ameliyatı yapıldı ancak hala istediği gibi değil.
araştırma yaptığım dönemlerde görüştüğüm bir estetik cerrah bana asla fotoğraf göstermeyeceğini söylemişti. tabi bunun nedeni kendisine güvenmemesi ve çok az burun ameliyatı yapmasıymış. bunu sonradan başka bir doktor arkadaşından öğrendim.
Bense uzun araştırmalarım sonunda aradığım doktoru Mersin'de buldum. Daha asistanlığında burun ameliyatlarına girmiş ve başından beri estetik üzerinde çalışan, Türkiye'de en çok burun ameliyatı gerçekleştirmiş biri. hatta doktoruma İstanbul'da ünlü bir estetisyene ameliyat olup facia şeklinde bir buruna sahip bir bayan gelmiş. fotoğraflarını gördüm şok oldum. doktoruma ameliyat olduktan sonraki fotoğrafları da aynı şekilde şok ediciydi. o eski facia burun mükemmel bir burna dönüşmüş. bana bilgisayarındaki yüzlerce fotoğraftan bir kısmını gösterdi. genel olarak şekilli, ucu sivri olmayan yuvarlak formlu doğal burunlardı. yani siz isteseniz de, öyle herkesin korktuğu gibi, karşıdan bakılınca olduğu gibi meydanda yüksek burun delikleri olan bir burun yapmıyor.
Ben kan görünce bayılan biri olarak nasıl ameliyat oldum kendime çok şaşırıyorum. yaklaşık 2 sene önce olduğum ameliyatım lokal anestezi altında 40-45 dk sürdü. bu kadar kısa sürede olması tecrübesinden ve işine hakim olmasından kaynaklanıyor. her gün en az 2-3 ameliyat yapıyor. çalıştığı hastanedeki odası o kadar yoğunki her mevsim dolup taşıyor. ama ben kışın veya sonbaharda ameliyat olmanızı öneririm. malum tamponlar varken ağızdan nefes almak yazın daha yorucu oluyor.
ameliyat öncesi doktorum yüz ölçülerime bakarak bilgisayarda düzeltme yaptı ve ameliyat sonrası aynı buruna hatta daha güzeline sahip oldum. tamamen yüzüme uygun, şekilli ve kesinlikle çok doğal bir burun. genellikle estetik cerrahlar bilgisayarda şekillendirilen resimlerdeki burunların ameliyat sonrası için sadece fikir verebildiğini ve kesinlikle aynısı olacak diye bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiğini söylerler. oysa doktorum bilgisayarda ne görüyorsan o olacak dedi, o anda inanmam zor oldu ama sonuç doktorumu doğruluyordu. şimdi çevremdeki herkes doktorumun telefonunu istiyor. ameliyat sonrası kurum değiştirdim ve yeni iş yerimde burnumun estteik olduğunu söylediğim herkes çok şaşırıyor. şişlikler inerken yavaş yavaş güzelleştiğinizi hissediyorsunuz. burun ameliyatı olacaklara tavsiyem, acele etmeden çok iyi araştırıp kesinlikle çok güvendikleri bir doktora korkmadan ameliyat olsunlar. Ameliyat sonrasında ise burnum şöyle böyle oldu demek yerine en az 6 ay hatta 1 sene beklesinler. burun 1 sene sonrasında gerçek şeklini buluyor hatta 5 seneye kadar değişiklikleri hissedeceğiniz söyleniyor. beklentilerinizde ise gerçekçi olmalısınız. ne olursa olsun karar verdiyseniz en kısa zamanda hayata geçirin, çünkü sonrasında hayat çok daha güzel oluyor:)
Özöz, ben bir arkadaşımla konuşmuştum, onun da 1 sene oldu ameliyat olalı, demişti ki aynı senin gibi mercimek büyüklüğünde bi şiş olmuş o da artık kabullenmiş fakat altıncı aydan sonra geçmiş. Bence sen de olumlu düşün ve geçeceğine inan. Geçer de inşallah.
benim doktorum şişin inmesinde 3 aşama olduğunu söyledi. İlki ilk 3 hafta, sonra ikinci ay sonra da altıncı ay demişti galiba. O yüzden de ben 2 ayın dolması için sabrediyorum. Benim de burnum çok şis ve sabahları daha da şiş oluyor. Günde 2 kere de masaj yapıyorum. Aslına bakarsanız bu sonraki süreç bana ameliyat sürecinden falan daha zor geldi.
Neyse zamanla düzelecek inşallah.[/
herneyse çok telşekkür edrim ilginden dolayı inşallah geçer hergün düzenli masajlarını yapıyorum ama sanırım bu işte sabır gerekli
sevgili k.k yöneticileri ben dünden beri kekik81 e özel mesaj gönderemiyorum bunu nedeni belirtip bunun çözümünde bana yardımcı olursanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?