Burun Ameliyat ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

yazın ameliyat olacak arkadaşlar, morluklarınızın güneş görmemesi gerekiyor, yoksa kalıcı olma tehlikesi var. sağlıklı günler :)

Teşekkürler kekik81..Evet öleymiş Dışarı çıkmak yasak oluyo artık. Ama napalım başka vaktimizde yok ne yazık ki..ama yazın olan arkadaşlarda vardı sanırım burda..herhangi bi sorun yaşamamışlardır.

Arkadaşlar ya çok soru sordum ama..Benim eylülün son haftası yurtdışına gitmem gerekiyo, okula.
Şimdi eylül 1-2 gibi olsam ben ameliyatı sizce 3 haftada insan içine çıkabilcek hale gelebilirmiyim??
Morluklar geçermi ve şişlik falan iner mi??
Sakıncası olur mu?

Selam Founda,

Bence doktorlar kendileri de tatile falan gitmek istedikleri için de biraz gönülsüz oluyorlar yazın ameliyat yapma konusunda. Çünkü birsürü kontrol oluyor, alçı açılması, bant açılması derken tatillerini de bölmek istemediklerinden bence gönülsüz oluyorlar. Mesela benim doktorum tıbbi olarak hiçbi sakınca yok demişti ama programını göstermişti ve ajandasının çoğu günlerinde İstanbul'da yoktu. Ben de bilerek girdim yine de ve o yüzden alçım normalden uzun kaldı mesela, çünkü doktorum yoktu. Ama benim için yaz en uygun zamandı tatil alma açısından ve mecburen yazın oldum. O yüzden bence doktorunun olmadığı günlere bakıp ona göre de karar verebilirsin.

Bi de yazın ameliyat olma olayını ben 3 doktora da sordum hiçbirisi sorun olur demedi. İnternette de çok araştırdım ve orda da öyle bi bilgi yoktu. Sadece hayatını kısıtlaman lazım. Ben mesela zaten 2 hafta evden çıkmadım, sonrasında da hiç şapkasız dışarı cıkmadım. Güneş kıremi aldım, hatta bugün göz çevresi için ayrı bir güneş kremi almayı düşünüyorum koruyucu faktörü yüksek olan. Direk güneş ışığı almamak lazım. Bu arada doktorum öyle birşey demedi, yani şehirde rahat ol, denizde ve kumsalda direk güneş alma dedi, ama ben çok korkak olduğum için ve hiçbir risk almak istemediğim için şehirdeyken de hep şapkalı dolaşıyorum.

Çok teşekkür ederim herneyse cevabın için..Yani korunduktan sonra bencede bi sorun olmaz gibi. Peki sence 3 haftada iyileşme olurmu? Morlukları çok önemsemem ama doktora ihtiyacım olur mu ki?
Ne zormuş ya doktoru buldum fakat gün ayarlayamıyorum şimdide :)

Bence 3 haftada iyileşme olur. 2 haftada işe gidenler de var. Benim mesela 3 hafta cuma günü doldu, o zamandan beri karşılaştığım insanlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Bu da çok güzel moral oluyor. Ben herkese 'daha çok şiş' diyorum ama insanlar valla şu an bile çok güzel diyorlar. Ama ikinci haftanın sonunda o tepkileri alamazdım bence. Gördüğüm kadarıyla ikinci haftayla üçüncü hafta arasında çok şey değişti, şişlikler bayağı indi.Diğer arkadaşlar da görüş bildirsin ama bence 3 haftadan sonra çok rahat insan içine çıkabilirsin.

Valla çıkmak zorunda kalıcam heralde olmasada..Umarım olur:)

Meraba founda ameliyatını kime olucaksın?ben bir hafta önce oldum ve şuan dışarı çıkabiliyorum.morluk yok ama şiş .rahatsız edici bi şişlik değil.ama kişiden kişiye değişebilir.bi de 3 hafta boyunca devamlı kontrole gidiceksin,bunuda unutma.

Aslında daha tam belli değil şimdi gün uymadığı için başka bi doktorada olabilirim...
Sen bir haftada çıkabildisen çook iyi..Sevindim bunu duyduğuma.Sanırım bunu doktora danışarak kesin belirleyebiliriz.
İnce cilt tipinde morluklar çabuk geçiyosa sorun olmaz sanırım benim içinde...
Saol canım cevabın
için..

Valla çıkmak zorunda kalıcam heralde olmasada..Umarım olur:)

ben ameliyattan7 gun sonra ise gitmek zorunda kaldım alcili bir sekilde.hemen hemen hic morarma olmadi burnumun kalkıklıgı herkesin dikkatini cekti ve nitekim beni de korkuttu sis oldugu da barizdi.
sanırım kapalı teknik olan ameliyatlarda iyileşme suresi daha kısa oluyor-kesinlikle daha iyidir ya da kotudur demiyorum ama ben cok memnun kaldim iyileşme suresi tahminimden kısa oldu.gerci sislik hala var ama cok sisim de diyemem(nerdeyse 1 ay olacak)

ayrica doktorlarin yazin yapmak istememelerinin bence de ilk nedeni doktorun tatilde olması ben daha kontrole gidemedim mesela:)
ben ameliyat sonrası 13.gun tatile gittim.50 faktor ve sapka ile korundum.sakınan goze cop batar diyerek hayatimi surdurmeye calısıyorum:))

dolcissimo,sana da gecmis olsun oncelikle
endise etmemelisin cunku henuz cok erken inan sislerin inince rahatlayacaksin.benim de daha sisken sanki daha asagida duruyordu.gerci bandajlı hali kadar kalkık olmaz buyuk bir ihtimalle seninkide ama cok dusuk yapacagını sanmiyorum doktorunun...

Son düzenleme:
Bi de ben internette bi doktorun sitesinde herkesin morarmadığını okumuştum ki burdaki arkadaşlardan da anladım ki bu doğru. Ama sanırım bu biraz şans işi ve ameliyata kadar da insan bilemiyor.Hatta doktor demiş ki, hastaların yaklaşık yüzde ellisinde morarma olmuyor ve bunun nedenini biz de bilmiyoruz ama bütün hastalara morarma olacak diyoruz ki beklentiye girmesinler ve olursa buna hazırlıklı olsunlar.

bu arada özel mesajınız var diye 2 mail aldım ancak buradan baktığımda mesajlar görünmüyor. neden olabilir acaba?
merhaba kekik
sana ozelden mesaj atanlardan biri bendim.
Sanirim sen de lokal anestezi ile ameliyat oldun. Ben de 2. burun ameliyatini lokal anestezi ile olmak istiyorum. Ama lokalden de cok korkuyorum. Araştırmalarim sonucu lokalin de ciddi yan etkilerinin oldugunu ogrendim. Sana sormak istedigim lokal anestezi ile ameliyat olduysan biraz bilgi verir misin? Bir de drun seni bu riskler konusunda uyarmışmıydı?
Şimdiden çok teşekkürler.

merhaba arkadaşlar;
uzun zamandır burun estetiği olmayı kafama koydum çok korkuorm ama bi yandan da istiyorum internette neredeyse her doktorun web sayfasını inceledim ama en yol gösterici bilgiler burdan edindiklerim oldu uzun araştırmalardan sonra bu gün ilk kez bir plastik cerrahına gittim aslında tamamen estetik kaygılarla gittim hiç bi sağlık problemimin olmadığını düşünüodum hatta Allah korusun sonrasında sağlıkla ilgili bi sorun olursa çok vicdan azabı çekeceğimi fln düşünüodum dokto bana ne dedi bilio musunuz sağ deliğim resmen kıkırdak ve kemiklerle kapalıymış ve sol tarafa yaslıymış şaka gb demi yaaaa annem de gece ağzım açık uyumalarımı direk ona bağladı benm de aklıma bi ara nefes darlığı fln çektiğim geldi hikayem bayağı uzun oldu ama sizlerin tecribenize ihityacm var arkadaşlar lütfen yardımcı olunuz doktorun adı SELAHATTİN ÖZMEN gazi de çalışıo duyanınız ameliyat olanınız var mı şimdiden teşekkür ederimm

Merhaba Nixie,

O doktor hakkında bir bilgim yok ama burnundaki sorun hakkında netleşmek istiyorsan bence bir kulak burun boğaz uzmanına görün. Estetikçiler de sorun burun deliklerinden görünüyorsa anlayabiliyorlar ama kkb'ciler bu işin uzmanı.

Ben de 3 doktora gitmiştim. Birisi 'senin burnun yamuk, bariz deviasyon var' dedi muayene bile etmeden. Diğer ikisi de deviasyon yok dedi, sadece mevsimsel alerjik bir durum var, mukozaların şişiyor burnun tıkanıyor falan dedi. Ben bu 3 doktordan birine ameliyat oldum ve ne oldu biliyor musun? Çok yukarda solda bayağı bir kemik büyümesi olduğu ortaya çıktı doktor bile şaşırdı.

Demek istediğim belki de birkaç doktora gitsen için daha rahat eder. Ama gitmesen de ameliyatı yapan doktor zaten bir sorun varsa düzeltiyor el atmışken.

Sana doktor seçimi sürecinde kolaylık diliyorum. Belki de en zoru doktora karar vermek.

teşekkür ederim herneyse bu arada söylemeyi unuttum yukarıda bu gün birde kbb uzmanına gittik o da aynı şeyi söyledi yani sanırım teşhis doğru haklısın doktor seçimi zor

Merhaba Ecemasli;
Benim ameliyat sonrası tedavi sürecim seninkinden farklıydı.Salı günü tamponlarım çıkarıldı;cumartesi ise alçı ve dikişler.Şimdi burnum bandajla sarılı,1 hafta bu şekilde kalacakmış.Anladığım kadarıyla senin burnun şu an tamamen açık.Her doktorun uyguladığı işlem farklı tabiki de.Dikiş izinin çok az olduğunu yazmışsın,benim dikişin olduğu yerde ince bir kabuk tabakası oluştu,gayet de belli yani dikişler.Dikişlerin olduğu yer çok uyuşuk ve bu beni baya rahatsız ediyor.Bir de burnumun içine deliklerden görebildiğim kadarıyla bakıyorum ve çok yamuk yumuk,haşat olmuş bir hali var.Seninkinde durum nasıl?

Founda selam;
Kapalı tekniktense çoğu doktor açık tekniği tercih ediyor.En önemli nedeni ileriki bir zamanda çıkabilecek komplikasyon riskini açık teknikte en aza indirdiklerini söylüyorlar.Neticede burnun tüm içini olduğu gibi göerbiliyorlar açık teknikte.Ayrıca birkaç kişide duyduğum kadarıyla kapalı teknikte burun deliklerinde asimetri oluşma ihtimali var.Eğer ki problem daha çok tek bir tarafta ise o tarafta daha çok çalışılıyor ve o delik daha fazla deforme oluyor.Sonuç asimetrik burun delikleri ne yazık ki.Bu benim için en korktuğum ameliyat sonuçlarından biriydi .Bu nedenle doktorumun da tavsiyesi ile açık teknikle oldum.Şimdi de dikişlerle uğraşıyorum.Tercih meselesi tabi kafamçokkarıştı.

Son düzenleme:

Aspartam geçmiş olsun öncelikle..
Açık teknikte dikişler nerde oluyo? Çok fazlamı dikiş atılıyor?

Ama kapalı teknikte de burun içine kesik atılıyor. Bu durumda burun deliklerinde neden eşitsizlik olsun ki? Kapalı teknikte dışarıdan kesilmiyor ama içeriden kesiliyor ve aletler o kesikten sokulup endoskopik olarak ameliyat yapılıyor.

Ben bu konuyu da çok araştırmıştım ve yabancı kaynaklarda hep aynı şey yazıyordu: tekniğe ğöre değil doktora göre karar verin. Bazen kapalı yapan çok iyi bir doktor, açık yapan orta bir doktordan daha iyi bir sonuç alabilir. Ya da tam tersi. İş doktorda bitiyor.

Bir de yine internette okumuştum, mesela aktör falan olanlar genelde kapalıyı tercih ediyorlarmış iz kalma riskini ortadan kaldırmak için, hani kariyerleri boyunca çok yakın plan çekim yapabilirler diye.

İz konusunda bence sabırlı olun arkadaşlar, 6 aya geçiyormuş diye duydum hep. Geçmese bile belli belirsiz bir iz kalır ve ancak çok yakından bakanlar görebilir ve belki de ufak bir kapatıcıyla o bile görülmez. Ve o da tenle ilgili, bazı tenlerde iz geçmiyor, mesela benim tenim ne yazık ki öyle. Çocukluktan kalma bazı izlerim, ya da çok kaşıyıp yara yaptığım yerler geçmedi.

Ama çoğu iz tamamen gidiyormuş merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…