Burun ameliyatı sonrası hapşırma korkusu

aQuatha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
107
3
96
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar,

Burada burun ameliyatları sonrası hapşırma konusundaki endişelerden pek bahsedilmemiş sanırım. Benim de en büyük korkumdu ya hapşırırsam, ya burnuma zarar verirsem, ya kanatırsam diye hep kuruyordum kafamda ameliyat öncesi... Ameliyat olalı 7 gün oldu, o yedi gün içerisinde çok defa hapşırasım geldi ama şöyle bir şey deneyerek her defasında kaçırmayı başardım.

Ben de bu yöntemi daha önceleri internette okumuştum, oradan aklımda kalmış. Hapşırık tutmak çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor bilirsiniz, ama gelen hapşırığı kışkışlamak serbest. Bunun için de
hapşırık geldiği zaman dilinizi damağınıza dayayıp yukarıya doğru kuvvetlice ittirmeyi deneyin ve o arada da ağzınızdan (ya da alabiliyorsanız, tampon yoksa burnunuzdan) derin derin nefes alın, parlak ışığa bakmaktan kaçının... Bende işe yarıyor... sengözlerimebaksanab

Evet ya korkulası bişey değil, gerçi bende baya sakınmıştım ama dediğin yöntemi bana doktorum tavsiye etmişti özellikle derin nefes alma işe yarar.
Benim 1 ayı geçti hala hapşurmamaya çalışıyorum, ama özledim ya hapşurmak istiyoruum:)

arkadaşlar hapşurun ne olacak allah aşkına ? ben defalarca hapşurdum,burnumde eğrilik oluşmadı rahat olun :)

hapşurunca ne olacakki ? şekli mi değişcek yani ?

arkadaşlar hapşurun ne olacak allah aşkına ? ben defalarca hapşurdum,burnumde eğrilik oluşmadı rahat olun :)

hapşurunca ne olacakki ? şekli mi değişcek yani ?

Canım şekil değiştirmeden ziyade insan endişe ediyo burun mukozasında yok yere kanama odakları oluşturmayalım diye... Pimpirikliyiz napalım :1no2:

yok canım benim bir şey olmaz,yani bende endişe ediyordum burun ucu düşerse filan diye ama bir şey olduğu yok ,bünyenize zarar vermeyin,hapşurun ,rahatlayın

yani bi zararı olsa,doktorun uyarır zaten,hapşurma diye

valla benim hastanede ilk günümde cok hapşurasım geldi burnumdada tampon var tabi dedim hemşireye hapşurabilirmiyim diyee hapşur hapşurr rahat ol dedi bendee hapşurdum burnum tıkalıyken üstelik bi zararınıda görmedim ki şuan 6, ayım ameliyat sonrasında 3 gün içindee belki 40 kere hapşurdumm

Arkadaşlar bence yinede tedbiri elden bırakmayın yani her zaman iyidir. ben 37. günüm hala hapşurmuyorum:)

Tedbir zarar vermiyorsa ben de tedbir almaktan yanayım. Sonuçta burun içi mukoza çok hassas bir doku ve dolayısıyla kolay kanayabilen bir doku... Bugün ameliyatımın 8. günü ve ben de hala hapşırığımı kaçırmayı yeğliyorum...

aa ben ameliyat olduğumda hapşırmamam için bana ilaç vermişlerdi ve ben bu ilacı 1 ay kullandım nerdeyse,özellikle tembihlemişti drum ıkınmak ve hapşırmak yasak diye.

Konuyu ben açtım madem haberi de vereyim. 18. günümde hapşırdım :) Heh yaptım hoh yaptım hıyk mıyk dedim ama kaçıverdi :) Hiç de endişelendiğim gibi değilmiş. Tecbüremi paylaşayım dedim. Çok yaşayayım, siz de görün :)

ben o kadar çok hapşırdım ki
hiç de birşey olmuyor.
hem de çok zevkli
kapşırın kızlar sıkmayın kendinizi

çok yaşa bu arada aquatha

ya arkdşlar hiç bişe olmuoo işte ben hiç korkmadm ki dha birnci hftda fln tutmadm hiç çnkü mecbur kalıorm brnumu temzleynce kulak çubuuyla oda hapşrtyo yani

Öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.Ben de geçen yıl burnumdan ameliyat oldum,benim allerjik rinitim var,dolayısı ile günde en az 30 kez hapşırıyorum,ilk başlarda çok korkuyordum,ama tutmak daha da kötü biliyorsunuz,2. gün itibari ile tutmamaya başladım,ve hiç sorun olmadı,hem ben doktoruma da sormuştum,sizler de doktorlarınıza sorun yine de..

ben barış beye sormuştum. korkacak hiçbirşey yok demişti.engelleyemezsin sonunda hapşır gitsin. burnun alçıda oldğu için güvende zaten demişti.
korkmayın kızlar. yavaşça hapşırın birşey olmadığını göreceksiniz

ayy bende çok düşünüyorum bunu:1closedeyes:.. ama benm düşüncem şekli bozlur falan değil.. bi kadın vardı haberlere falan çıkmıştı bi ara hapşırırken burnunu tıkamışta felç olmuş gibi bişeydi doktorlar çıkıp hapşırığı tutmak için burun tıkamayın falan diye konuşmuşlardı.. eee burunda tanpon varken tıkalı olcak yanii-tatlicadiarzu- ölür kalırım benim korkum o..

Canım tamponun oluşturduğu tıkanıklık ile kişinin kendi kendine burnunu tıkaması çok farklı şeyler. En fazla ne olur, tamponların fırlar :) Endişelenme, tamponlarla hapşırırken de ağzını açık tutmaya gayret et! Ağzın kapalı olursa burnun rahatsız olabilir...

tampon tıkanıklığını yaşamadığım için bilmiyorum:1no2: ama öyledir yoksa ölen ölene=P (inş yaşarım en kısa zamanda o tampon tıkanıklığı duygusunu:jeyyar:)

arkadaşlar, burunun içinde biriken kan,pıhtı,akıntı derken insan hiç hapşırmadığı kadar hapşırmak istiyor. Ben de deneyimimi paylaşayım dedim. Bugün ameliyatımın 4. günü ve ben günde en az 10 kere hapşırıyorum.

bi hafta oldu ameliyat olalı alçılar alındı
ve ben üşütmüşüm
hapşuruyorummm
öksüürüyorumm
bişi olur mu?
korkuyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…