Burun Ameliyati Sonrasi Psikolojik Sorun

• Konu Sahibi Konu Sahibi eifos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eifos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2022
22
8
1
33
Arkadaslar farkettim ki bu psikolojiyle yasamak cok zor bizi ancak biz anlariz Gercekten son 1 aydir hayattan keyif alamiyorum, iyice takinti haline geldi. Burnuma aynada bakiyorum baska bisi goruyorum, telefondan cekince duzgun cikiyor. Bazen diyorum ki acaba ben delirdim mi?
Sonra aynada gordugumu yine cekiyorum fotografa bakitorum sorun goremiyorum. Bu nasil bir cile ya , delirdim mi diye cok dusunmeye basladim gercekten. Insanlara sordugumda bisey yok burnunda diyorlar, sanki bana herkes yalan soyluyomus gibi geliyor.

İnsanlar kötü de olsa yorum yapmıyorlar çevrende. Ben kendi deneyimimden bunu fark ettim hatta keşke kendimi dışardan görebilseydim dediğim zamanlar çok olmuştu. Çünkü ayna görünümü zaten esas görüntü değil kamera görüntüsünde de ışıktan bile çok çok farklı çıkıyor burun. O yüzden çok fazla düşünmeyi bırakmak ve akışına bırakmak en iyisi.

Dusunmeyi birakmak o kadar zor ki, nasil ikna olacagiz bilmiyorum. Zamana birakmak , biri ameliyat olmak isteyenlere bunlari anlatmali gercekten

Dusunmeyi birakmak o kadar zor ki, nasil ikna olacagiz bilmiyorum. Zamana birakmak , biri ameliyat olmak isteyenlere bunlari anlatmali gercekten
kesinlikle öyle ! bende bu durumdan şikayetçiyim, sonuçta burun ömürlük bizle kalıyor ve geri dönüşü yok.

Bu arada benimde 1 buçuk ayı geçiyor sizinle aynı durumları yaşıyorum. İlk başlarda telefondan çekiyordum fena değil diyordum sonra aynalara bakmaya başladım dedim bu ne. Sonra aynaları kapattık şu an çok moralim bozulmasın diye. Gerçekten hastanın psikolojik olarak testten geçmesi gerekiyor bu ameliyatlardan önce

Benim ilk ameliyattan önce gayet güzel minik bir burnum vardı kırıldı ve ameliyat olmak zorunda kaldım. İçinde dışında bir sürü sorun, içinde kemik koymamış alınmış, görüntü olarak mahvolmuş bir burunla kalakaldim. Üstelik o döneme göre yüksek bir meblaga ameliyat olmuştum. Maddi ve manevî olarak yıprandım yani. Bu durumun aklıma gelmediği, düşünmediğim tek bir günüm olmadı tamamen sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olup berbat bir hale geldim. Eskiden tanıyan arkadaşlarım ne güzel burnun vardı bir şey mi oldu dediler o derece.
Baktım bu durum böyle gitmiyor her ne kadar aynada acı gerçekle yüzleşsem de aklımdan çıkarmaya ve düşünmemeye başladım çünkü değiştirecek imkanın yoksa üstünde düşünmenin de faydası olmuyor.
Tam dört yıl sonra tekrar ameliyat oldum sorunlarım büyük oranda düzeldi yani eskisine göre iyi ama muazzam bir burun yine değil yine sorunlar var. Ben bazı kişilerde bu ameliyatın olmadığını düşünüyorum bir şekilde yani şans mı diyim burunla mi alakali bilmiyorum ama olmayınca olmuyor. O yüzden şartlar ve imkanlar el verince yine ameliyat olursun soruna göre ama o şartlar oluşmadan düşünüp durmak ancak sana zarar verir.

Kesinlikle oyle. Ben bir ara tuvalete gitmekten kaciyodum, disimi fircalamaktan, yuzumu yikamaktan..aynada kendimi incelerim diye.. aynada da kendine alismak da zaman aliyor..

Benm de ilk ameliyatim cok kotu gecmisti 5 sene once, bende bi travma olusturdu.. inanilmaz kotu zamanlar yasadim. Bu revizyondu, eski burnuma gore daha iyi evet ama bu sefer de baska seyler kafama takiliyor. Galiba biraz zaman gerekiyor alisip baska seylerle mesgul oldukca.. sokaga cikarsam belki diyorum moralim duzelir, disarda da herkesin burnuna bakiyorum bu sefer

tam olarak revizyon sebebiniz neydi acaba ?

Özelden foto atar misin

Ilk ameliyatta nasil oldu bilmiyorum ama sol tarafimdan cok fazla kikirdak alinmisti orasi basik diger taraf normaldi
inanın eskisine göre biraz da olsa memnunsanız ve gözünüze çarpmayacak bir görüntü varsa çok takmayın. Rahatça sokağa çıkabilmeniz bile iyidir. Ben maske takıyorum çok geriliyorum şu an

Başarılı bir burun ameliyatı özgüveni nasıl arttırıyorsa istenmeyen şekilde sonuçlanın da tam tersini yaptığına inanıyorum.
Hepimiz az çok aynı durumdayız.14 aydır banyonun spotlarını açmıyorum mesela.Üstten gelen ışık tüm kusurları gösteriyor.Asansördeki aynalara sırtımı dönüyorum çünkü florasan lambada da berbat görünüyor. Bir tek Sarı ışıkta ve güneşte iyi görüyorum.Hem sokakta hem tv de gördüğüm herkesin burnuna odaklanıyorum.
Burnumu alıp hayatın merkezine koymuş gibiyim ki umarım son ameliyatımla bundan kurtulabilirim.

Bir de iyilesme sureci herkese gore farklilik gosteriyor… hem estetik amacli ameliyat olup hem de sonrasindaki yuzunuzun ortasindaki o ameliyatli yerle bir cok kaygiyla bu sureci beklemek… gercekten kolay degil. Baskalarininki cok kolay, iyi iyilesirken, siz de surekli kafanizda kiyaslama yapip felaket senaryolari kuruyorsunuz.. Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim..

dediğiniz durum bende de var geçebilir mi bilmiyorum, umarım son ameliyatınızdan sonra bu sorun hiç kalmaz ve hayatınıza devam edersiniz. Revizyonda tam olarak beklentiniz ne olacak ?

dediğiniz durum bende de var geçebilir mi bilmiyorum, umarım son ameliyatınızdan sonra bu sorun hiç kalmaz ve hayatınıza devam edersiniz. Revizyonda tam olarak beklentiniz ne olacak ?
Benim de tek dileğim bu şu an. En iyi geçmesini hayal ettiğim yıllarımda böyle bir durumun içine gireceğimi hiç düşünmemiştim.
Revizyon ile daha ince bir ön profil, daha kavisli ve düzgün bir burun sırtı beklentim var. Aslında iyi bir uç tasarımı da istiyorum ama hem revizyonda iyi olup hem gösterişli burun yapan güvenilir birine denk gelmedim.

inanın bende öyleyim benim sürecim yeni olmasına rağmen bir problem başka diğer problemlere yol açtı. İyice aksi negatif boş boş oturan biri haline dönüşüyorum bu beni çok korkutuyor. Benimde şu an en güzel çağlarım. Ameliyat öncesi o kadar mutluydum ki , bu süreç beni çok değiştirecek belli ki çok üzülüyorum kendi adıma. Umarım istediğiniz gibi mutlu olacağını bir profil olur

Sizin iyileşmek için daha çok zamanınız var. Baktınız kötüye gidiyor iyi bir dr arayışına girersiniz.Açıkçası ben ilk ameliyatımdan sonra bazı şeyler düzelsin istemiştim ama bu kadar takmamıştım.İkincide düzelme yerine daha kötüye gitmesi beni resmen mahvetti. Bundan sonra yaptırdığıma bile kusur bulacağıma dair endişelerim var ki 3.ameliyat ile kusursuzluk hayal gibi bir şey ..

bu doktorlar ne istiyor ne amaçlıyor, ellerinde birer denek gibi ameliyata giriyoruz. Bir işe girişmeden her şey açıkça söylenmeli, olan bize ömrümüze oluyor. Umarım bir şekilde içinize sinen bir burnunuz olur yolunuza devam edersiniz. En önemlisi takmamak, eski burnumdan hoşnut değildim ama saatlerce aynaya bakmazdım, takıntıya döndü malesef.

Üçüncüyü kesin olacak misin fshn?

Bazıları yapamayacağı işlere girip altından kalkamıyor.Benimki iki ameliyatımda da risk kelimesine ağzına almadı. Revizyon sonrası balon gibi şişip açmaya cesaret bile edemediği burnuma bir ay sonra oturur deyip gönderdi .Bir ay nerdeee bir yılda bile oturmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…