Burun ameliyatından korkmayın!

• Konu Sahibi Konu Sahibi cle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım yeni farkettim mesajı, bende aynen senin gibi düşünüyordum ama hiç korktuğun kadar büyük bir şey değil öncelikle bunu söylemeliyim. İkincisi silikon tampon varsa zaten ortası delik, ben kendi açımdan söylemek gerekirse gayet de rahat nefes aldım. Yanında biri olursa iyi olur, hatta ilk günler yalnız kalmamanı şiddetle tavsiye ederim, bir arkadaşından falan rica et gerekirse. Tamam çok zor bir süreç değil ama ameliyat sonuçta ne olur ne olmaz hem psikolojik olarak da rahatlatır yanında birinin olması.

cle cevabın için teşekkürler.Yeni gördüm ama sorun değil:)ameliyatımı oldum ve gerçekten de korkulacak bir şey yokmuş.Doktorumda sağolsun ameliyat öncesi rahatlatıcı konuştu.Ameliyat sonrası ağrım sızım yok denecek kadar az oldu.sadece 2. gün tamponları çıkarıp atmak istedim o da benim sabırsızlığımdan.Hem deviasyon hem estetik oldum.Çocukkken üstüne düşmüşüm anlaşılmamış.Kemik yana yata yata büyümüş.Zorlu bi ameliyat oldu dedi doktor.Hatta hastanenin bir özelliği çıkan parçaları size veriyorlar.Çıkarılan kemiği gördüm yuh dedim.Yani sadece onu alsalar olurmuş.Ben şöyle burnum kalksın böyle kavis olsun demedim.Sadece doğal bir burun istiyorum dedim.Bir tanıdığım aracılığıyla ve internetde araştırarak doktorumu seçtim.Diğer bir çok meşhur doktor gibi önceden photoshoplayıp şöyle yapıcaz da denilmedi.Şu an bandajlı olduğu halde oldukça doğal ve güzel bir burnum var.

İlgin için teşekkürler Lilanya.Ameliyata girmeden önce ağlamamak için kendimi zor tuttum.İnsanda ne olursa olsun can korkusu oluyor.Uyuyamam sanıyordum kolumdan bir iğne vurdular ameliyathaneye girmemle beraber uyumuşum odaya alırlarken uyandım.Gözümde buz ağırlıklarıyla:)Heh ameliyat olmuşum dedim.Şu an iyileşme sürecindeyim alçım bugün alındı.Bandajım var sadece çarşamba çıkacak sonrası benim dikkatime kaldı.

Çok sevindim canım ameliyat sürecinin ve sonraki günlerinin güzel geçmesine :) İnşallah istediğinden bile daha güzel ve sağlıklı bir burnun olur, gelmiş geçmiş olsun :)

merhaba,
bende daha bir operasyon gecirdim fakat tekaradan ameliyat olmak istiyorum.çok doktor araştırdım tamer bey hakkındada iyi yorumlar okudum senın ameliyat olalı ne kadar oldu ameliyat sonrası burun tıkanıklıgın ne zaman düzeldi canım?
bu arada böyle bi başlık açman iyi olmuş daha önce ameliyat yaşamış biri olarak söylüyorum ben tekrardan ameliyat olabiliyorum yani şöyle söyliyim ikl iki hafta biraz zorlar ama oda kimisinde daha kısa suruyor. ayrıca sana arkadaşlık teklifi yoluyorum fotolarını görmek isterim kabul edersen sevinirim canım

Merhabalar ben burun ameliyatı olmak istiyorum ama korkuyorum. Ölenler varmış . Lütfen bana akl verin lütfen

Yukarıya bir yorum yazmışım. Onu yazdığımda henüz ameliyat için bile gün almamıştım. Buraya yaşadığım kısa süreyi anlatmak istiyorum.
Şuan ameliyatımın 3. günü.
İnanılmaz derecede çok korkuyordum. Anesteziden , ameliyat öncesinden sonrasından her şeyden.
Nasıl cesaret edip hastaneye gidip o ameliyatı oldum bilmiyorum. Ameliyat günü geldi ameliyathaneye gidene kadar ağladım. Doktorum ve oradakiler çok iyiydi cidden beni rahatlattılar. Vücudum korkudan mosmor olmuştu. Bana anesteziyi verdiklerini zaten söylemediler gözümü açtığımda anne diye bağırıyordum. Zaten bi sızıyla uyanıyosunuz yani ama bu bi ağrı değil çok daha hafifi. ilk gün inanamadım ağrımın mide bulantımın olmamasına. Sonra 2. gün oldu geldim eve yine ağrım yok. Yani kızlar inanılmaz derecede korkmayın. Doktorunuz iyiyse cidden ameliyat sürecinizde çok güzel geçiyor. 3. günüm kanamam var biraz daha ve şişlikler çeneme doğru indi. Gözümü dün açamıyordum,bugün neredeyse sadece hafif bi morluk var şişliği geçti.
Yıllardan beri beni psikolojik açıdan çok etkiledi bu durum. İnsanların bana yandan bakmasından rahatsız oluyordum, birileri burnumla ilgili bir şeyler diyecek diye çok korkuyordum. Burnum büyük ve kemik vardı , Bu kemik cidden çok çok belli oluyordu.
Eğer gerçekten istiyorsanız ve ben ameliyat sonrasını da bir şekilde atlatırım diyorsanız mutlaka bu ameliyatı olun. Bu sizin psikolojiniz için cidden önemli bir şey. Çevrenizdekiler de umarım çok destek verir. Benim ameliyat olmamam taraftarıydı herkes. Ama ben istiyordum sonunda başıma kötü bir şey de gelebilirdi ama insanların yargıları ve benim psikolojim benim bu ameliyatı olmama zorladı. Akıl vermek veya ben bu süreci biraz daha hafif atlatıyorum diye yazmıyorum bunu.
Çok kişiye ulaşmaya yazmaya çalıştım. Konuştum içim rahatladı hatta bazen içim karardı. Diyebilceğim tek şey korkmayın. Özellikle de TAMPONDAN . Ödüm kopuyordu ama doktorun 3 dakikasını bile almayan şeyden sakın korkmayın.
Bu yazıyı okuduysanız size çok teşekkür ederim . Umarım dilediğiniz gibi olur.

Merhaba bende ameliyat olmak isteyenlere yardimci olmak amaciyla bunlari yazmak istiyorum. Ameliyatimin ilk haftasini nerdeyse geride biraktigimida belirtmek istiyorum. Öncelikle emin oldugunuz ve güvendiginiz bir doktora ameliyat olmalisiniz bu en önemlisidir. Benim hem nefes sorunum vardi hem kemerim vardi buda beni cok rahatsiz ediyordu. Ameliyata gelince kesinlikle korkmayin ki bunu benim gibi korkak biri söylüyor.. bir cok üyeler gibi bende narkozdan cok korkuyordum ama inanin narkoz en kolay sey mis bosuna korkmusum diyorum simdi.. uyuyup uyaniyorsunuz okadar. Asil zorluk ameliyat sonrasi basliyor.. morluklar ve en sinir bozucu burunda olusan sislikler oluyor bunun icin coooook sabir gerekiyor ama tabi kisiye göre bu sürec degisiyor. Benim hassas cildim oldugundan cok yavas iyilesiyorum sanirim.. Ben burda cok olumlu seyler okudum ama kimse bana bu sürecin nekadar zor gececegini söylemedi. Aynalara küstüm cünkü burnum cok sis ve deliklerim esit degil bu sisliklerden kaynaklaniyormus gecer mis.. kendime buna inandirmak istiyorum ve düzelmesini bekliyorum sadece. Bunu ilk fark ettigimde aglama krizine girdim zaten ve beklemekten baska bisey yapamiyorsun bu da en kötüsü.. piskolojim bukadar bozulacagini tahmin etmemistim simdi kara kara nasil ise gidip insanlarin arasina girecegim diye düsünüyorum. Burda her üye gibi güzel buruna sahip olma hayaliyle ameliyata karar vermistim. Bu karari almadan önce aylarca arastirmalar yaptim ve bu konu icin cok zaman harcadim. Sonunda oldum ama su an icin mutluyum diyemem cook zamana ihtiyacim var bu da beni cok zorluyor. Umarim icimizden hic biri eski burnunu aramaz ve herkes hayalinde ki buruna kavusur. Benim gibi böyle bir sürecten gecen herkese cok sabir diliyorum. Karar verme asamasinda olanlarada bol sans

Burun deliklerindeki farklilik ödem farkindan olusuyor canim sakin korkma gecmez diye. Bir cok kisinin oyle. Benim ilk bi iki gun sonra kendine geldi. Yuzum hemen iyilesti mesela. Herkesin cok farklj benimde 18. Gunum :) ilk 10 gun bana cok zorlu gecti. Ama atlatti. Nefes problemim ve kemigim vardi. Suan yok ve cok mutluyummm. Sende mutlu ol. Hersey cok kisa surede duzelicek ve buna sen bile sasiracaksin ve insanlar ne der arkamdan diye dusunme herkes senin ameliyat oldugunu biliyor zaten icin rahat olsun

Gecmis olsun masallah cabuk toparlanmissin. Insallah bende öyle diyebilirim eski burnumu aramak istemiyorum Bazilarinda gecmemis diye okudum bu beni korkuttu. Zaten bu sürecte degisik bir piskolojide oluyor insan her okuduguma kafayi takiyorum birde iyilesme sürecim cok yavas ilerliyor bu beni deli ediyor

Sislikler 6 ayda iniyor. Burunda 1 yilda oturuyor. Bosver takma o yuzden :)
Bende hep burnumun ucu dustu saniyorum
Benim ilk hafta psikolojim tamamen bozulmustu aynaya baktikca agliyodum. Yuzume bakinca insanlar uzuluyodu. Ama olsun bu asamalarda tamamen biticek

Aynen bende öyle bir piskolojideyim.. 6 ayi nasil gecirecem ben insan icine iste bu yüzden cikmak istemiyorum.. keske umursamaz olsam kimseyi takmasam. Allah sabir versin yardimcimiz olsun

Ben 10. Gunumde okula gitmek zorundaydim dusun :) sis burunla gittim okula . Nolcak takma bsver :)

Ben son dakika korkudan vazgeçecektim sonra zaten uyuyakaldım :) Bencede korkulacak bir şey yok ilk gün çok önemli ve refakatçi çok önemliymiş onu anladım. Arkadaşım daha önce ameliyat olduğu için her şeyi bilerek yardımcı oldu bana onun sayesinde morluğum çok az şişlik hiç olmadı. Ben sadece bundan sonra burnumu eski burnum gibi kullanabilecek miyim onu bilmiyorum çok yeni çünkü 1 hafta oldu. Ameliyatının 3. 5. ayında ya da 1. yılında olan yardımcı olabilir mi? Eski burnunuz gibi dokunabiliyor,kullanabiliyor musunuz?

Canim benim neredeyse 1 ay olcak. Hala zar zor dokunuyorum . O da gunes kremi erdi doktor o yuzden mecburen. Ama 3 ay oldugunda filan rahat dokunursun korkma :)

alonedarkangel xislem Kızlar doktorunuz yatış şeklinizle ilgili bir şey söyledimi ben unuttum. Ama ameliyatımdan beri hep dik yatıyorum ve artık gına geldi hiç uyuyamıyorum. Yan yatmaya alışkınım hep uykum bölünüyor. Hani şu kadar süre düz yatın vs bir şey dedi mi

Ya valla nette 15 gün falan yan yatın diyo ben tamponları çıkartırken sordum yatabilirsin sadece o taraf biraz şişer bişey olmaz dedi. Bende artık sırt üstü yatmak istemiyorum belim ağrıdı. Yarın hastaneye gidicem zaten gitmişken tekrar sorarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…