Burun ameliyatından korkmayın!

• Konu Sahibi Konu Sahibi cle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım benim takma kafana sakın, henüz burnunu eleştirmek için çok erken bir dönem, bıraz sabır gerektiren bir süreç o yüzden en başta sabretmeyi öğreniyoruz burun ameliyatı sonra süreçte :) ikinci olarak da kavisli yaptım dediyse doktor mutlaka kavis vardır, ama bunu ilk zamanlarda görmek pek mümkün olmayabilir, ilk zamanlarda benimki kavisli duruyordu sonra düzleşti ama şimdi tekrar kavis çıktı :) benim 3 ay doldu ama inan bana anca oturmaya başladı, tam anlamıyla şeklini anlayabilmek için 6 ay beklemek gerekiyor o yüzden moralini yüksek tut, hevesini sakın kırma az daha sabret eminim ki sonuç zamanla beklediğinden bile daha güzel olacak

Diğer bir konu da, bant bende de 1 hafta kaldı evet ama doktora bu gerekli mi neden takıyorum diye sorduğumda o bantın aslında pek bir işlevi olmadığını, etraftaki insanların bantı görünce bize karşı daha temkinli olduklarını ve tamamen dış etkilerden korunmak için dikkat çekici bi unsur olduğunu söylemişti. bu nedenle de hastaneden eve dönünce evde kendim çıkarmıştım. evdeysen bence çıkarmanda bir sorun yok ama sık sık dışarı çıkıyorsan bir iki gün daha tutabilirsin. Ama şunu söylemeliyim ki o bant da cildin hava almasını önlüyor bu yüzden benim cildimin bantın altında kalan kısmı banttan sonra soyulmuştu. Alçı çıkarırken birazcık ağrı yapabiliyor, doktorun bastırmaası normal, hala yumuşak olan o dokuya eliyle biraz daha şekil vermeye çalışmıştır,benim doktorum da yapmıştı :) ama bantı çıkarırken acı olmuyor canım için rahat olsun.

Süper süper :) bende yaza yeni burnumla gireceğim için çok mutluyum :) şişlikler bende de hala var fıstık, sabredicez mecbur

inşallah canım iyicene baktım.şiş haliyle bile küçümen kavis de olursa bomba gibi olur

Süper süper :) bende yaza yeni burnumla gireceğim için çok mutluyum :) şişlikler bende de hala var fıstık, sabredicez mecbur [/Qbu yaz hemen gelseee

Son düzenleme:
Canım sana nasıl ulasabılırım bende ameliyat olmayı dusunuyorumda bi kac sorum olucak

ameliyat kısmı kolay olanı... uyu, uyan bitti....

sıkıntılı süreç ertesi gün.... ilk gün iğne ilaç derken geçiyor ama ertesi gün tamponunuzda tıkanmışsa ağızdan nefes almaya başlıyorsunuz ki, bu çok can sıkıcı oluyor... ben bu şekilde bir hafta geçirdim ve ağzım resmen ayakkabı köselesine dönmüştü... birde burun akıntısı içerlerde bir yerlerde biraz kalıyo ve onun kokusu inanılmaz feciydi.... tamponlar çıktı oh dedim... ondan sonrasından korkmayın... en az bir hafta boyunca başınız yüksekte uyuyun, bol su için...

alçılar çıkarıldığında burnunuzun şekli şemali istediğiniz gibi olmamışsa (benimki gibi) yapacak birşey yok... 6 ay bekleyeceğiz maalesef... 6 ay , 1 yıl sonra burnum oturdu esas şeklini aldı diyenlerde var...

sonuç istediğiniz gibiyse... sizşanslı gruptansınız...

Burnun ortasından kesiyle ameliyat olan var mı? Yani açık ameliyat.
Bana doktorum öyle yapacakmış. Iz kalır mı? Kalıyor mu?

Burnun ortasından kesiyle ameliyat olan var mı? Yani açık ameliyat.
Bana doktorum öyle yapacakmış. Iz kalır mı? Kalıyor mu?

yok canım kalmıyo 1 aya doğru hafifliyo iz,sonra tam geçiyo benm öyle oldu çünkü

Ben olalı nerdeyse 3 sene oldu o kadar korkuyordum ki olmadan önce.Olduktan sonra boşuna o kadar telaş yapmışım dedim :)
Hiç korkmayın 1 hafta zorluğu var oda ağrı sızı değil şişlikler ve morluklar.1 hafta sonra tamamen geçmesede baya bi iyileşiyor sonra fındık gibi güzel bir burnunuz olunca zaten unutuyosunuz tüm olanları :)

aynen bende çok korkmuştum ama hiç öyle söylendiği gibi deilmiş

yok canım kalmıyo 1 aya doğru hafifliyo iz,sonra tam geçiyo benm öyle oldu çünkü

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Aklım çok karmaşık.Zaten şu anda bütün insanları burun olarak görüyorum. Hiç abartısız. Bi olup bitseydi hayırlısıyla inşaallah.
Size de geçmiş olsun.

Cle bana nonu gonder acil telden giriyorum msj atmayi bulamdim amlyt oldum bsey srcm cok acil don banaaa

Tamda istediğimiz konuyu açmışsınız.Ben de cumartesi günü burnumdan açık ameliyat olacağım.Çok fazla korkuyorum.Sanki o narkoz beni hiç uyutmayacak ve ben bütün olan biteni anlayacakmışım gibi geliyor.Üstelik ağzımdan nefes alamama gibi bir problemim var tamponla ağzı açık nasıl duracağım bilemiyorum.Canım çok tatlı sanırım.Ameliyatım sabah akşamüstü hastaneden çıkarsın dediler.1 hafta kendime dikkat etmem gerekiyor sanırım.Bu süreçte yanımda biri olmalı mı yoksa tek başıma kendime yeterli olabilir miyim?Bana bakacak kimse yok çünkü.Yardımcı olursanız sevinirim.Sevgiler...

canım bende senin gibi uyutamazlar beni nasıl nefes alırım vs gibi şeyler düşünmüş çok büyük korkularla ameliyata gitmiştim :/nisan 25 ameliyatımı oldum benimde bakacak kimsem yok tu oldu bitti şükür ..sana tavsiyem korkma !!!sormak istediklerin varsa sorabilirsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…