Burun ameliyatından korkmayın!

• Konu Sahibi Konu Sahibi cle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gelmiş geçmiş olsun :) silikon tampon mu var yoksa bez gibi olan tampon mu? bana doktorum spreyi tamponlar varken kullandırmaya başlamıştı, silikon tamponların ortası delik zaten rahatlıkla kullanabildim ancak tekrar sorun doktorunuza derim. ikincisi bana krem verilmedi o konuda bilgim yok açıkçası. dikişler iki burun deliğini birbirine bağlayan deride ve iç kısımda oluyor (deliklerin iç kısmında) son olarak da şu an kalkık olması çok normal (tamponlar da var çünkü) ama çıktıktan sonra ve zamanla şekli oturur ve düzelir.

Tsk ederim cnm.bir sey daha sorucam.inanilmaz derecede gozaltlarim sisti.halen daha da sismeye devam ediyorlar.bu kadari normal mi acaba ya davul gibi oldu yuzum.

Tsk ederim cnm.bir sey daha sorucam.inanilmaz derecede gozaltlarim sisti.halen daha da sismeye devam ediyorlar.bu kadari normal mi acaba ya davul gibi oldu yuzum.

Bende şişlik olmadı cnm ama pek çok kişide oldu, forumda da bazı arkadaşlarımızın çok şiştiğini gördüm, normal sıkma canını biraz sabır gerektiren bir süreç. doktorum buz uygulattırmıştı bana, sana buz koymanı önermedi mi? ikinci, üçüncü günlerde maksimum seviyeye ulaşıyormuş şişlik ve morluklar daha sonra da iyileşme sürecine girip 1 hafta içerisinde şişlik ve morluk epey düzeliyormuş.

canm geçmiş olsun benmde 2. ayım oldu bu arada:) kremi dikiş yerlerine süreceksin banada verdiklerinde üstünde göz pomadı yazıodu bende göz etrafıma sürmüştüm morarma için sanmıştm sonra doktora söyleyince çok gülmüştü halbuki ameliyat sonrası bana söylemş dikiş yerlerine sürecen diye antibiyotik kremdr diye ben unutmuşum tabi:) ama yinede sor bence doktoruna

canm banada yardımcı olmuştm çok tşk ederim bu arada:)

Rica ederim ne demek, bi faydam olduysa ne mutlu bana :) Nasılsın peki şimdi?

çok iyiyim beklediğimden çok rahat geçti dikiş için çok korkuodum hatırlarsan o bile acımadı ya doktora uyuşturun nolur demiştm :18: 1. ipi çekti hiç hissetmedim ya dedim kesin 2. acır sonra oda acımadı 3 4 derken hiç acımadı anlatldığı gibi deilmiş gerçi kişiden kişiyede değişiyo tabi sen demiştn kaş bıyık almak bile daha acıyo diye:) bugün 58. günüm herşey normal çok içime sinmedi burnum şişler indikçe burun ucumda iniyo ona üzülüyorum ama kemer gittiya o bana yeter:)

Revizyon olan varmı acabaaa ben olucağımda yine hüsran olmaktan korkuyorum...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen öyle kaş bıyık almak daha fazla acı veriyor :) çok sevindim inan ki :) bu konuyu açarken yersiz korkuları bir nebze sahi olsa azaltmak istedim çünkü evet bünyeden bünyeye acı-ağrı oranı değişebiliyor ama o kadar abartanlar da var ki o boş korkular yüzünden ben titreye titreye girmiştim ameliyata ve tansiyonum tavan yapmıştı. Ama girip çıkınca dedim ki bazı kitleler boşu boşuna insanları korkutuyor abartılacak bir şey yok diye ve böyle güzel haberler aldıkça da inanılmaz mutlu oluyorum :)
Burnum şişken benim de hoşuma gidiyordu, indikçe aynı şekilde üzülmeye başlamıştım :) ama orantısı oturmaya başladıkça daha da mutlu olacaksın emin ol :) çok daha güzelleşecek güven bana, sadece birazcık sabretmemiz gerekecek :)

Revizyon olan varmı acabaaa ben olucağımda yine hüsran olmaktan korkuyorum...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Revizyon için bilgim yok maalesef ama forumdaki diğer başlıklar altında bulabilirsin, bildiğim bir kaç arkadaş var forumda revizyon yaptırmış olan

çok iyi yapmışsın bu konuyu açarak ama bide o şişler inecek valla da billada inecek diye bi konuda açmak lazım:)) herkez bunu soruyo ya artık:) ama haklılar ben de okadar bu sitedekileri okumama rağmen ayyy inecekmi ödemler acaba diyip duruyodum ucu daha fazla inmesin bana yeter şuan o kadar doğalki bazı arkadaşlarım ameliyat olduğumun bile farkında deil.neyse yaza yeni burunla girmek çok güzell olacakk

canım tşk ler.boşuna evham yapmışım.1 gün sonra şişliklerim indi.tabi reçetede tesadüfen gördüğüm krem çok işe yaradı.onu aldım eczaneden.1 günde şişlikleri indirdi.morluklar da gitti 1 güne.çok az bir şey kaldı şu an.bugün de dr a gittim.alçıyı aldılar.bant yapıştırdılar.3 gün sonra bantı çıkarabilirsin dediler.ay o alçıyı çıkarırken de inanılmaz ağrıdı burnum.bir de dr geldi.bastırdı mastırdı.canımdan can gitti valla.burnum beni hayal kırıklığına uğrattı yalnız.ben kavisli istiyordum.tamam düzgün olmuş önden yandan ama dümdüz.kavis yok.şiş var.az şiş var yalnız hemşire dedi çok şişmemiş maşallah dedi.az o şiş inerse kavis çıkar mı acaba?valla kavissiz çok üzülücem.benim burnum çok kemerli değildi.azıcık bir kemer vardı.boşuna mı kırdırdım ben o kemiği ya kavis yapmamışsa çok üzülücem ya.sonra mı çıkar acaba kavis meydana?

*bir de bazı ark lar 1 hafta takmış bantı.bana 3 gün sonra çıkarabilirsin dedi.çıkarmasam mı acaba?

Son düzenleme:

aynen ben de çok endişeliyim.ameliyat sonrasındaki gözaltımdaki şişlikler geçti 1 günde ama genel burnumdaki şişlik herhalde aylar sürecek.gerçi çok şiş değil dediler ama dediğin gibi yaza yeni burnumla girmek harika olacak.zaten bunun için apar topar ameliyat oldum ben

evet kremi dikiş yerlerine sürecekmişim.bugünde gittim altta benim dikişlerim vardı.tam alttaki köprü gibi yer var ya ordaki iplikleri aldı hemşire bugün.ben de pişman oldum daha erken olmadığıma ya ancak martın sonuna yetiştim.ben bir türlü olmaya karar veremediğim için sarktı bu zamana kadar.

Arkadaşlar,

Konuyla alakalı olarak kendi ameliyat sürecimi anlatayım:

Kesinlikle korkmayın.Ben bu kadar geç olduğum için çok pişman oldum mesela.Ne bu yaşa kadar beklemişim, o sevmediğim burna tövbe bunca yıl katlanmışım, onunla yaşamışım.Gerek yokmuş yani.

Ameliyat zaten olup bitiyor.Ondan ertesi günü morardım ve şiştim ben.aşırı derecede gözaltlarım ve yüzüm şişti.Çok korktum.Krem kullandım.1 günde indi şişlikler.Arkadaşlarım inanamadı 1 günde bu kadar toparlanmama.Herhangi bir ağrım hiç olmadı.Acı ve sızı veren şeyse tamponlar.4 gün ona katlandım sadece.Ağızdan nefes aldığımdan bademciklerim şişti.o 4 gün boğazım ağrıyarak uyanıyordum.Antibiyotiği içiyordum.Bol su da içiyordum.İlerleyen saatlerde o ağrı da geçiyordu.Tamponlar çıkartıldaktan sonra onun acısı da kalmadı.Pazartesi işe başlıcam.Ameliyatıma ait hiçbir belirti kalmadı nerdeyse.Tabi burundaki şişlik pat diye geçecek değil.Onu bekleyicez artık.Genel olarak diyebilirim ki toplamda 2 gün tanınmaz vziyette kalıyorsunuz.sonra normale dönüyosunuz.Yani benim öyle olduç Beni şiş gören ameliyat olmayı düşünen ark larımdan vazgeçenler oldu.2 güne geçince maşallah ne çabuk toparlandın.Hiçbir şey yokmuş dediler.Onlar da korkulacak bir şey olmadığını anladılar.Doktorunuzu iyi seçin mutlaka en önemlisi zaten bu bence.Burnumda kavis çıkmadı ilk etapda açılınca.dr şişlik inecek dedi ama bakalım, bekleyip görücez.Kavis olmasa da çok güzel ama ben olsun çok istiyordum.Kemiği kavis için kırdırdım ben çünkü.Yoksa benim üstünde çok kemer yoktu.korkulcak hiçbir şey yok arkadaşlar.Yazın yeni burnumla fırtına gibi esicem eheheh

ya korkuyo insan ama olduktan sonra iyiki olmuşum hatta daha erken olsaydım diyosun

ya yeniden doğduğunu hissediyosun çok farklı bişe anlatılmaz evet aylar sürüyomuş inmesi için yaza yetişir sanırım

wuhuuu bu yaz çok güzel geçecekk o kavis te gelecek günden güne farkedeceksin bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…