Burun Estetiği Sonrası Masaj

kızlar slm..
burun ameliyatından ne kadar sonra normal hayata döndünüz acaba
çok ağrı vs oluyo mu dikkat konusu tamam da hemen işe güce vs dönmemiz mümkün mü herhangi bi iz vs bişi kalıyo mu
kafama yatarsa yarın bile ameliyata giderim yani o derece kafama taktım şuanda

slm canım ilk 1 hafta yzunde alçı oluyor ve haliyle rahat olamıyorsun zaten o tamponlar yok muuuu habire hapşuruk geliyor ve burnunun alçıyla kapalı kısmı korkunç kaşinıyor.....ağri bende ilk 2 gun oldu ama ilk 10 gün falan iş güçle pek uğraşamazsın.....zaten bitkin oluyorsun başkalarını bilmem ama ben ilk 10 gün kendini çok bitkin hissetmiştim.. iz falan yok bende şu an.....bu arada ben de drumla görüşmeye gittim ve ertesi gün ameliyat oldum:)).yıldırım ameliyatı oldu yani:)

geçmiş olsun canım güle güle kullan :)
açıkçası ben çok kararsızım etrafım hep hayır dedi
işin kötüsü hem fiyat olarak hem de dayanabilirmiyim gibi bitakım durumlar aklımı iyce karıştırdı
bilemiyorum
bide ben muhakkak sözlümün yanına giderim 10gün 15gün filan durmaz o çünkü ben o haldeyken
gözaltında morluk filan oluyomuş bu durum işi bozuyo işte
ooff offff

Kızlar masajı alciyi aldıktan sonra veriyorlar sanırım bana henüz dr bişey demedi. Bende morarma olmadı hiç buz işlemini çok iyi yapti annem sağolsun. Dr dedi şimdiye balon gibi şişmesi ve morarmış gerekirdi sende hiç olmadi dedi sadece benim burnum şiş doğal olarak. Bakalım alçıdan sonra masaj diyecek mi bana da.

tşk ederim canım.... eger nişanlının yanına gideceksen bir kere daha düşün bence çünkü 1 hafta bakıma muhtaç durumda oluyorsun :))....hasta bakıcılık yapacaksa git derim:)

bazı drlar masaj vermıyor canım.... bazıları da veriyor.. neye dayanarak bu kararı veriyorlar onu da bilmıyorum....keşke biri çıkıp da şu işin aslını söylese ama dobra dobra:).........ne bilim mesela burnunda kusur kalana mı veriyorlar.....kusursuz olana masaj verildiğini duymadım hatta bi arkadaşin dr u dokunma bile demiş biz niye habire hamur gibi yoguruyoz o zaman.....

tşk ederim canım.... eger nişanlının yanına gideceksen bir kere daha düşün bence çünkü 1 hafta bakıma muhtaç durumda oluyorsun :))....hasta bakıcılık yapacaksa git derim:)

:) bakar bakmasına da o halde ben görünmek istemem bide şu gözaltı morluğu işi mahvediyor
neyse bi süre erteledim her ne kadar istesem de çünkü kim duyduysa bu kararımı asla yapma ööle bişe dedi
sanki kusursuz bi burnum varmış gibi :90:

morluklar bişe değil makyajla kapanıyor ama yüzün davul gibi şişiyor işte o konuda yapacak bi şey yok:) 2 hafta ortalarda gözükmemek en güzeli haha

yani anlayacağin çok zorlu bi süreç canım insan sonuçları harika olsun istıyor.......... ama her yapılan operasyon da maalesef başarili olmuyor....bir sürü revizyon için bekleyen kişi var o yuzden cerrah seçimi çok önemli kesinlikle çok iyi araştirmak lazım.. bi de cerrahın tarzı çok önemli.... mesela kimi kalkık ve oyuk burun seviyor kimisi düz seviyor adam kendi hoşuna gittiği gibi yapıyor..o yuzden isteklerin karilıklı olarak dile getirilmesi çok önemli mesela sen oyukk burun seversın adam düz yaparsa mutsuz olursun..

ahh ahh estetik kavramı bile göreceli doğrusun canım
bana göre farklısı estetik durur dr a göre farklısı
ameliyatta teslim ediyosun burnunu yani önceden o kadar da anlaşmış ol ki
hiçbi anlam ifade etmeyebilir...

ben her şeyi druma bıraktım hiç bişey demedim söyle olsun böyle olsun diye çünkü o senin yüzüne en güzel burnu yapıcam dedi...ona göre sonç harika burnum çok güzel ve inanılmaz güzelleştim ama ben su anda keşke daha kavisli ve kalkık olsaymış diyorum:)

canım valla sen de beğenmişsin çok kaptırma kendini derim bu tip şeylerin sonu gelmez çünkü
hazır sen de sevip beğenmişsin burnunu hem ööle çok çabuk oturmuyomuş şekli az biraz daha bekle daha çok seveceksin burnunu şimdiden gözüne kötü gösterme boşver sev okşa

valla ben de diyorum bazen masaj yapmasam mı diye daha çok bozarım diye korkumdan ve karşı düşüncelerden ama doktorumuz dediyse de dinlemek lazım tabi

perşembeye randevu aldık kuzenimle .. bakalım biz de olacağız. ameliyat sonrası için pek konuşmadık.

http://www.kadinlarkulubu.com/burun-estetigi/174457-burun-ameliyati-sonrasi-masaj.html

Burun estetiği yaptırmak isteyen birisi için herhalde en korkutucu ve en merak edilen dönem ; ameliyat sonrası dönemdir. Ameliyattan çıkıp odanıza götürülmenizle başlayan bu süreç tüm hayatınız boyunca sürecektir. Ameliyattan sonra insanlar burunlarının yeni şeklini hemen almasını istiyorlar ve bu yeni görünümleri ile aile fertleri ve arkadaşlarının iltifatlarını almak için sabırsızlanıyorlar. Bu durum, yüzünün bir parçasına estetik ameliyat yaptıran biri için bence çok normal çünkü insanlar güzel ve yüzü ile uyumlu bir buruna sahip olmak için bu kadar stres ve zorluklara katlanmanın sonucunu hemen almak istiyorlar. Haklılar, ancak işin aslı biraz daha farklı.

Estetik burun ameliyatı sonrasında göz çevresinde oluşan şişlik 3-4 günde azalarak kaybolur.Burunda da ciltaltı dokularında oluşan ödem sonucunda şişlik oluşur.İşte bu ödemden kaynaklanan burun şişliği daha yavaş dağılır.6.aya kadar giderek azalır ve 6.ay – 12. ay arasında tamamen kaybolur. Bunun anlamı ameliyatta burna verdiğimiz yeni şeklin tam olarak ortaya çıkması için 6 ay – 1 sene geçmesidir.Bu da hastanın ameliyat sonrası dönemde sabırlı olmasını gerektirir.

Ödem önce burun sırtında ve ortasında en son uç kısım ve burnun alınla birleştiği yerde azalır.Ödemi azaltmak için doktorunuz size burun üstüne masaj yapmanızı önerebilir.

Ameliyat Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Burnunuzu hekiminiz tarafından size belirtilen zamana kadar temizlemek amacıyla sümkürmeyiniz.Gerekli olduğunda yumuşak bir mendille sürerek temizleyebilirsiniz.

Eğer var ise burun altındaki gazlı bezi değiştirebilirsiniz.

Burnunuzun üzerine konan bantlar ve alçı operasyondan yaklaşık olarak 1 hafta sonra muayenehanede çıkarılacaktır.Alçı ve bantları asla çıkarmayınız ve kuru tutmaya çalışınız.

Uzun süre çiğnemeyi gerektirecek yiyeceklerden kaçınınız.Bunun dışında herhangi bir yemek kısıtlaması yoktur.

Fazla fiziksel aktiviteden kaçının ve her zaman dinlendiğinizden fazla dinlenmeye gayret gösterin.

Dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası ile kibarca fırçalayabilirsiniz.Üst dudağınıza çok fazla dokunmamaya gayret ederek burnunuzu hareketsiz tutmaya çalışın.

En az 10 ila 14 gün uzun telefon görüşmeleri ve uzun konuşma gerektirecek aktivitelerden kaçının.

Yüzünüzü yıkayabilir.Ve ılık suyla duş alabilirsiniz.Burnunuzun üzerindeki özel alçı suya dayanıklıdır.

En az 1 hafta aşırı yüz hareketlerinden kaçınınız.

1 Hafta boyunca önden düğmeli kıyafetler giyiniz.Boyundan geçen dar kıyafetler giymeyiniz.

6 hafta boyunca mecbur olmadıkça güneşe aşırı maruz kalmaktan kaçının solaryuma girmeyiniz.Güneş ışığı burnunuz ve yüzünüzde ödeme ve bunun sonucunda şişliklerin artmasına ve daha geç iyileşmeye sebep olur.

1 ay boyunca yüzmeyiniz ve tenis,basketbol gibi burnunuza travma gelebilecek sporlardan en az 3 ay uzak durunuz.

Bantlar ve alçı çıkarıldıktan sonra burun ,göz çevresi ve üst dudakta halen var olan şişlik veya renk değişikliği konusunda endişelenmeyiniz ,genellikle 2- 3 hafta içinde tamamen gerileyecektir.Bazı hastalarda burun çevresindeki şişliklerin tamamen kaybolması için 6 ay gerekmektedir.

Sadece doktorunuz tarafından reçete edilen ilaçları kullanınız..

4 hafta boyunca burnunuzun üzerinde ağırlık ve şekil bozukluğu yapabileceğinden gözlük kullanmayınız.

Operasyondan 2-3 gün sonrasında kontakt lensler kullanılabilir.

Burnunuz üzerindeki bandajlar doktorunuz tarafından çıkarıldıktan sonra burnunuzun üstünü vaselin intensive care lotion ile kibarca temizleyebilirsiniz.

dr ameliyattan sonra masaj öneriyor.ödem atmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…