Burun estetiğinden önce ve sonra aileniz ve çevrenizin bakışı nasıl oldu

altuncu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
125
4
118
46
İstanbul
meraba ben estetik olmak istiyorum ancak ailem akrabalarım v e çevrem ne der diye çok düşünüyorum.. ve öğretmenim yani öğrencilerim arkadaşlam veliler:) vs. nasıl karşlarlar ne yorum yaparlar diye düşünmekten cesaret edemiyorumm.
.sizlerde durum nasıloldu arkadaşlar,

meraba ben estetik olmak istiyorum ancak ailem akrabalarım v e çevrem ne der diye çok düşünüyorum.. ve öğretmenim yani öğrencilerim arkadaşlam veliler:) vs. nasıl karşlarlar ne yorum yaparlar diye düşünmekten cesaret edemiyorumm.

ben sağlığım gereği cuma günü ameliyat oldum kemik eğriliği vardı burnumda sol tarafım komple kapalıydı. 2 ameliyat birden yapıldı hem kemik alındı hem estetik yapıldı. ama inan çok zor. bugün 4. günüm konuşmak gülmek yemek yemek tam bir eziyet. ve şimdiden ya kötü olduysam psikolojisi sardı. ablam ilk görünce burnun çok dik dedi. yeğenim baktı burun deliklerinin biri büyük biri küçük dedi. tabi şuan alçı var ve her yerim şiş o yüzden öyle görünüyor. ama bendede şimdi korku oldu ya gerçekten kötü olursa diye. ki bunun örnekleri çok fazla çevremde. eğer gerçekten ciddi problemin yoksa boşver ameliyat olma. bu sadece benim fikrim.

Bu kadar cok etrafı düşünmek bana pek doğru gelmiyor açıkcası..
Yani ogrencileriniz ve onların velilerine kadar :)
Burun ameliyatı olmuş kisiler,ya saglık sorunu yüzünden bu ameliyatı olmuştur-ki bu durumda cevreyi düşünmemek gerek zaten,ya da beğenmedikleri için ve bu artık o kisilerde takıntı haline geldigi için-ki bunda da cevreyi düşünmemek en dogrusu..

Ben hem saglık hem takıntı yüzünden bu ameliyatı oldum..ve olurken cevremi de bu kadar detaylı düşünmedim..ailem,sevgilim ve dostlarım..bu üçgenin dısına çıkmadım..ameliyat olayım mı diye kimseye de sormadım..ameliyat olucam dedim..

Ameliyattan sonra da; ameliyat oldugumu bilmeyen bir cok kisi 'sende bir degisiklik bir Guzellik var sac rengini mı değiştirdin' dedi..
Ameliyat olduğumu bilenler de; iyiki olmussun dedi :)

Burun bana göre en riskli ameliyat,görsel acıdan..doktor cok iyi olmalı..çünkü hersey onun elinde:) ya sizi mutlu eder ya da mutsuz..çünkü yüzünüzde,görselliğin en önemli olduğu yer ile oynanıyor..
İste bu yüzden ilk önce doktor..ve maddiyat..
Bu ikisinden kismamak lazım..
Kapı kapı doktor gezmek lazım..daha önce yapmış olduğu ameliyatları görmek lazım,güven duymak lazım,içinize sinmesi lazım..
Bütün bunları bulduğunuz doktorun fiyatını da cok fazla düşünmemek lazım..ve kapı kapı doktor gezerken verdiginiz muayene ücretlerini de düşünmemek lazım tabiki :)

Burun çökmesi,düşmesi..bunlar doktor hatası..iyi bir doktorun yaptıgı burun çökmez ya da düşmez..tabikide hastaninda dikkat etmesi lazım :)

Ve bu ameliyatın iyileşme sürecinin 6-12 ay olduğunu asla unutmamak lazım.
Ben 4. Ayimdayim..burnumun sekli hala değişiyor..bazen burun deliklerimin biri büyük biri küçük oluyor,bazen kavis yok oluyor,bazen bir burun deliğim daha yukarda oluyor,bazen patlıcan gibi bir burnum oluyor:) bazen mükemmel hokka bir burun oluyor....bazen tıkanıyor.....gibi gibi seyler hala yasıyorum..ama biliyorum ki 4 ay daha hiç bir şey..doktorlar 6-12 ay dıyorsa bunu bosuna söylemiyorlar herhalde :) sabır...bu ameliyatın en büyük ve en önemli ilacı sabır..

Ameliyat oldup odama geldigimde bile aklımda tek bir düşünce vardı; iyiki bu ameliyatı oldum...atel ve bantlar çıktığında da; neden daha önce bu ameliyatı olmadım! Dedim:)

Umarım sizde doğru doktoru bulup istediğiniz buruna biran önce kavuşursunuz :)

Bende henüz ameliyat olmamış ama olmak için gün sayan biri olarak kendi fikrimi söylemek isterim.
Etrafın ne düşündüğünden daha çok kendi mutluluğun önemli bence ona odaklanmaya bak..insanoğlu nankör güzel bir iş çıkarsa zaten emin ol, ne der diye korktuğun herkes iyiki yaptırmışsın niye daha önce yaptırmadın diyecek, ama en ufak bir sorunda ne gerek vardı başına iş açtın zaten güzeldi burnun... o yüzden düşünülecek tek şey iyi bir doktor bulup sonucun seni ne kadar mutlu edeceğini düşünmek..

Ameliyat olalı 18 gün oldu, yaş 37...

Yıllardır burnumdaki kemikten görüntü olarak rahatsızdım, gittiğim yerlerde hangi profilim iyiyse o gözükecek şekilde otururdum. Kısmet bu yaşımaymış, keşke daha önce olsaydım ama hayatta her şeyin bir zamanı varmış demek.

Burnumda çok radikal bir değişiklik yok, kemer alındı o kadar, görenler anlamıyor bile, hatta anlaşılmaması biraz sinir bozucu olabiliyor :68:

Gelelim doktor olayına. Bu bence tamamen şans işi. İki yıldır burada yazılanları takip ediyorum. Çok ünlü doktorlardan memnun kalmayanlar da var, Devlet hastanesindeki doktordan çok memnun olan da var. Tabi ki araştırın ama abartmayın.

Çevrenin ne düşüneceği önemli değil, önemli olan sizin mutlu olmanız.

Ben, bir üstteki arkadaşın dediği gibi '' ne gerek vardı ve veya ben demiştim...'' leri duymamak için, birinci dereceden akrabalarım dışında kimseye ameliyat olacağımı söylemedim. Eğer olumsuz bir şey olursa kimse ben demiştim diyemesin diye:1: ameliyat olduktan sonrada zaten kimse fark etmedi:))
Fazla mı doğal oldum acaba :))

Neyse, dediğim gibi, önemli olan yüreğin bu konuda ne diyor.. yüreğinin sesini dinle ... sevgiler.

ben zaten kararımı verdim olucam ama ne biliyim burun estetiği olduğumda görüntüm çok değişicek bunu biliyorum ve nasıl tepki alırım merak ediyorum yani çevremde estetik olan yok ne derler sorusu kafama takılı.. geçen pendikte bi doktora gitti so ltarafımda eğrilik var dedi ve ilk kez o zaman fark ettim eğriymiş :) ve solum geceleride tıkanıyo yani olmalıyımı kesin kararlaştırdım. ama doktor seçimi önemli ben zekeriya kul diye bi doktor var ona ameliyat olmak istiyorum 3500 dedi mail attım ama yüzyüze görüşmedim alanında uzman olduğunu hissediyorum .. bende şöyle bi durum var uzun zamandır internetten takip ediyorum ve şunu anladım ben burun estetiği olunca çok çok değişicem görüntü olarak yani çok şükür güzelim ama burnum yandan eğik ve ucuda aşağı doğru inik biraz estetik olursam tanınmayacak kadar değişicem bunu farkettim çünkü yüz yapım vucut ypımı ve burun yapımı kendi kendime analiz ettimbu kadar büyük bir değişim karşısında nasıl tepki alırım merak ediyorumm.. ve zekeriya kul hakkında bilgisi oan varmı yani ona estetik olan ..... aksilik olmazsa hazıranda görüşme yapıp temuzda ameliyat olucam inşallah ..Allahtan hayırlısı

benim en çok korktugum şey ameliyat olduktan sonra eski halimden daha kötü görünmesi...yoksa hiç düşünmem...ama istemiyorda değilim sadece burnumun kemerinden rahatsızım...bilmiyorum nasıl olcak:2:

çok zor bi karar ... ve artık dönüşüm yok çünkü burnum estetik olmalıyım dedğimden beri çok rahatsız ediyo görüntüsü beni psikolojik olaak

ben bu topiğin başlığına göre cevap vermek istedim ben ameliyat olduktan sonra hem burunda hemde gögüsümden etrafımdaki tepkiler sonuçu gördüktan sonra bende burnumu yaptırcam bende gögüsümü yaptırcam olmuştuu ve coğu kişide direk gidip oldu..en büyük tepkimi ama ameliyattan sonra eve geldiğimde almıştım ne gerek vardı oldun demişlerdi ama sonucu görünce zaman içinde hepsi doktorun kapısına dayandılar onun için kimsenin dediği önemli değil kızlar sizin ne istediğiniz önemli olan kimsenin ne dediğine bakmayın yaşınız ne olursa olsun yaptırın içinizde bu sıkıntıyla acabalarla yaşamayın derim etraftaki insan olumlu olumsuz herşeyi diyebilirler ben bunları yaşamış olan birisi olarak şuan cok cokk cok memnunum vede iyikide olmuşum diyorum hiçte pişmanlık duymadım..şunuda dip not olarak demek istiyorum halam 55 yaşdaydı ve estetik olduğuma en cok o karşı cıkmıştı şuan kendisi bi cesaretle yaptırmadığı opersyon estetikkalmadı kendinize ve doktorunuza güvenin gerisi zaten gelecektir herkese cok geçmiş olsun şimdiden

o düşünce yer bitirir insanı.. haklısınız endişe etmekte bence.
En katlanamayacağım şey insanların bakışlarındaki rahatsızlık ifadesini hissetmek.. yani bırakın aileyi çevreyi filan sokakta yanımdan geçen adam da burnuma kötü-garip bir şekilde baksa çok üzülürdüm herhalde..

Neyse ki ameliyat sonrasında görmekten çok korktuğum o rahatsız edici bakışlarla tek bir kez bile karşılaşmadım..herkes gerçekten ne iyi etmişsin ne güzel olmuş der gibi baktı.. öyle de dediler..

İnşallah siz de bol bol olumlu yorumlar duyarsınız ve insanlar burnunuza hep 'çok güzel olmuş' der gibi hayranlıkla bakarlar:)) genelde karşı çıkanlar amann sakın yaptırma diyenler tam tersi, süper olmuş iyi ki yaptırmışsın gibi tepkiler veriyor emin olun;)

herkes bayıldı dıyebılırım,çok güzelleştıgımı soyledıler ve doğal durdugunu,2 haftadır hala soyluyorlar :52:

o düşünce yer bitirir insanı.. haklısınız endişe etmekte bence.
En katlanamayacağım şey insanların bakışlarındaki rahatsızlık ifadesini hissetmek.. yani bırakın aileyi çevreyi filan sokakta yanımdan geçen adam da burnuma kötü-garip bir şekilde baksa çok üzülürdüm herhalde..

Neyse ki ameliyat sonrasında görmekten çok korktuğum o rahatsız edici bakışlarla tek bir kez bile karşılaşmadım..herkes gerçekten ne iyi etmişsin ne güzel olmuş der gibi baktı.. öyle de dediler..

İnşallah siz de bol bol olumlu yorumlar duyarsınız ve insanlar burnunuza hep 'çok güzel olmuş' der gibi hayranlıkla bakarlar:)) genelde karşı çıkanlar amann sakın yaptırma diyenler tam tersi, süper olmuş iyi ki yaptırmışsın gibi tepkiler veriyor emin olun;)

eso, senin burnun gerçekten güzel olmuş, olumsuz söylenecek hiçbirşey yok bencede.

eso, senin burnun gerçekten güzel olmuş, olumsuz söylenecek hiçbirşey yok bencede.

Çok teşekkür ederim canım.. sen sakin sakin araştır, diğer başlıkta da gördüm yazını.. inan hepimiz geçtik o evreden.. umarım senin de çok başarılı bir ameliyat olur ve mutlu olursun;)

Eso benim burnum umarım seninki kadar doğal olur.
deimya çevremde yaptıran yok ve kendi kendime doktorumu seçicem ve geri dönşü olmayan bir estetik olucak ve dua ediyorum ki doğal ve yakışan bir burnum olsun.. ve işin kötüsü takıntı yaptım artık burnumu :43:

Çok teşekkür ederim canım.. sen sakin sakin araştır, diğer başlıkta da gördüm yazını.. inan hepimiz geçtik o evreden.. umarım senin de çok başarılı bir ameliyat olur ve mutlu olursun;)

canımm resimlerine baktım o kadar güzel olmussun kiiii maşallah :nazar: yorumlarında da yazmıssın burnumu cok sevıyorum diyee ne güzel bi duygu yaaa :2: bende şimdi karar verdim ya yaptırmaya burnumu iyice kendimden sogumaya başladım sureklı aynı psikolojideyim aynanın karsısında burnuma bakıyorum ve moralım bozuluyo :5:

yazılanları okuyunca mutlu oldum birden
benim atel cuma günü çıkacak
ve kendi kendimi yiyip bitirdim.
sürekli aynaya bakıyorum sanki sol delik büyük sağ delik küçük gibi
şimdiden pişmanlık duyuyorum
umarım bende sizin gibi bir kaç ay sonra mutlu olurum
şu anda psikolojim çok bozuk :59:

şuan takıntı halindyim ve ameliyatıolana kadar heycanım gitmez sanırım ki daha doktorla bile görüşmedm .. ama aksiilik olmazsa temmuzun ilk haftasına olurum resim koyarım muhakkak
burdakilerin resimleri sayesinde iyice bi gaza geldim :))

yazılanları okuyunca mutlu oldum birden
benim atel cuma günü çıkacak
ve kendi kendimi yiyip bitirdim.
sürekli aynaya bakıyorum sanki sol delik büyük sağ delik küçük gibi
şimdiden pişmanlık duyuyorum
umarım bende sizin gibi bir kaç ay sonra mutlu olurum
şu anda psikolojim çok bozuk :59:

Sakın psikolojini bozma canım, benim de ilk zamanlar çok kötüydü hatta kimseyi takmamaya çalışıyordum sürekli doktoruma gidip ne zaman düzelecek halim diyordum 3 aya ancakşişliklerin ineceğini söylemişti bana, baktım ki yapacak bişe yok bayadır ne doktora gidiyorum nede kimseyi takıyorum, aynen doktorun söylediği gibi oluyor zamanla herşey oturuyormuş, inşallah gün gün daha iyi olacağız , sadece sabır işi bu iş, zaten olan olmuş geri dönüşü olmadığı için doktorla paralel ne ddderse ona göre gitmek lazım, burda ki arkadaşlarada kendi doktorlarımı tavsiye ederim Antalya-Gökhan Özerdem ve Ömer Refik Özerdem iyi ki onlara yaptırmışım....

canımm resimlerine baktım o kadar güzel olmussun kiiii maşallah :nazar: yorumlarında da yazmıssın burnumu cok sevıyorum diyee ne güzel bi duygu yaaa :2: bende şimdi karar verdim ya yaptırmaya burnumu iyice kendimden sogumaya başladım sureklı aynı psikolojideyim aynanın karsısında burnuma bakıyorum ve moralım bozuluyo :5:

Hakikaten süper bir duygu.. Davranışlarım o kadar değişti ki liste yapsam sayfalar tutar.. eskiden yapamadıklarım ve artık yapabildiklerimin listesi yani.. İnanın tüm o moral bozuklukları, kendinizi sevmemeniz, kendinizden soğumanız ameliyat sonrasında tam tersi bir şekilde hayranlığa dönüşüyor.. Özendirmiş yahut gaz vermiş gibi olmayayım ama, şuan muhtemelen size imkansız gibi gelen bir değişimin, aslında göründüğü kadar zor değil, hatta hasta için çok kolay bir ameliyatla düzeldiğine şahit olduğum için yazıyorum.. ki benimki düzeldiyse (devasa bir burundu) eminim sizinki de mutlaka düzelir..

Eso benim burnum umarım seninki kadar doğal olur.
deimya çevremde yaptıran yok ve kendi kendime doktorumu seçicem ve geri dönşü olmayan bir estetik olucak ve dua ediyorum ki doğal ve yakışan bir burnum olsun.. ve işin kötüsü takıntı yaptım artık burnumu :43:
İnşallah.. istediğin gibi doğal olur umarım:) doktoru kendi kendine seçmek en mantıklısı, geri dönüşü yok elbette ama baktın ki sonuç tam olarak istediğin gibi olmadı, bu da gerçekten dünyanın sonu bir durum değil.. yani tekrar düzeltilme şansı var.. yani bu ihtimalin olduğunu da düşünüp içini daha rahat tutabilirsin bence ;)

Back
X