Buruna kıkırdak ilavesi dışardan belli oluyormuş.

5 ay dolacak 3 ameliyatımın üzerinden.Kulağımdan kıkırdak koydu dr.Şuan belli olmuyor ondan yana bir sıkıntım yok ama asıl sıkıntı sağ burun kanadımın yine diğerine oranla erimesi.Anlamıyorum benim vücudum mu eritiyor yoksa doktor mu beceremiyor.Şimdilik çirkin bir görüntü yok tabi bu haliyle kalırsa fotolarda görürsünüz zaten ama zamanla daha çok çökerse artık neremden kıkırdak alınır bilemiyorum ya da ben 4. yü kaldırabilirmiyim onu hiç bilemiyorum.

Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş dikkatimi çekti suni kıkırdak nedir?İlk duydum.Çünkü bana doktorum kulak kıkırdağı kolay kolay erimez demişti ama demek ki asla erimeyen kıkırdak da varmış!!!

bana kalırsa bu kıkırdak meselesi tamamen dr un maharetiyle ilgili.
uzman bir dr kıkırdak ilavesi yaparsa ve özenerise yeterince, sorun çıkmaz gibi geliyor bana.

Allah yardımcımız olsun ne diyelim.

serpilce senın ıkı kulaktandamı alındı.ya bıde alınan yer nasıl duruyo yumusakmı oldu sımdı orası bıde tam olarak kulagın neresınden seklı fılan bozuldumu belli oluyomu ordan kıkırdak alındıgı

Hayır canım tek kulaktan aldı.Kulağın en arka çizgi kısmından almış inan ben bile o kadar aynayla bakmama rağmen hiç göremedim ilk zamanlarda şimdi zaten komple eridi dikiş izleri filan hiç görünmüyor.Çünkü zaten saçlar kapatıyor bide en arka kısım olunca aynada kendin bile göremiyorsun.Ve kulağım şekil olarak hiçbir değişikliğe uğramadı.Bence kıkırdak alımından endişe etmeyin kulaktan ya da kaburgadan.Önemli olan burunda tutması,erimemesi ve istenilen şekli verebilmesi doktorun.

peki kıkırdak burnunda yumuşakmı duruyo yoksa normal burun kemiği gibi sertmi

peki kıkırdak burnunda yumuşakmı duruyo yoksa normal burun kemiği gibi sertmi

Canım baksana resimlerime.Normal burun kemiği gibi duruyor tabiki de bir fark yok zaten zamanla sertleşip normal kemik halini alıyor.Sana da mı kıkırdak ilavesi yapılacak o nedenle mi soruyorsun tam olarak anlat şikayetini ona göre yardımcı olayım.Belki sendeki farklı bir durumdur?

Arkadaşlar. Burnuna kıkırdak ilavesi yapılınca birkaç sene sonra bu kıkırdaklarda erime çökme gibi şeyler yaşayanlar oldumu? Ayrıca yağlı derisi olan arkadaşların uzun vadedeki sonuçlarını merak ediyorum. Lütfen paylaşırmısınız.

canım burnumun sırtı fazla alınmısş yanlardada içeri çokme var gittiğim doktorlardan bitanesi kulalarından kıkırdak alıp ezerek koyucam dedi bitaneside kaburgandan kıkırdak basındanda fasya denen bişey var ondan alıp kıkırdagı ona sarıp koyucam dedı ona koymalarının amacı belli olmaması için ya varya ne guzel burnum vardı yaktım kendımı sormayın.o kadar guzel bı kızdımkı agzıma ettıler yanı anlıycagın.senın kıkırdak burnunun ustunemı konuldu yanlaramı.ya acaba ezerek koyunca da sertlesıp kemıklesıyomudur cok ezmıcekmıs doktor ole dedı.

canım burnumun sırtı fazla alınmış yanlardada içeri çokme var gittiğim doktorlardan bitanesi kulalarından kıkırdak alıp ezerek koyucam dedi bitaneside kaburgandan kıkırdak basındanda fasya denen bişey var ondan alıp kıkırdagı ona sarıp koyucam dedı ona koymalarının amacı belli olmaması için ya varya ne guzel burnum vardı yaktım kendımı sormayın.o kadar guzel bı kızdımkı agzıma ettıler yanı anlıycagın.senın kıkırdak burnunun ustunemı konuldu yanlaramı.ya acaba ezerek koyunca da sertlesıp kemıklesıyomudur cok ezmıcekmıs doktor ole dedı.

ya o arkadasına bı sorabılırmısın kıme amelıyat olmus ıstanbulda

Kanımca ezmeden koymaz hiçbir doktor muhtemelen benimkide ezip koydu ama işte el becerisi çok önemli iyice ezmesi lazım ki belli olmasın sonradan bir yerlerden fışkırmasın.Benimki 5 ay dolmak üzere şimdilik herhangi bir çıkıntı yok inşallah olmaz ama sağ tarafım daha önce de yine aynısı olmuştu hafif çöktü şimdilik belli olmuyor sadece ben anlıyorum ama önceki deneyimlerimden bildiğim için zamanla daha çok çökmesinden korkuyorum.Ama dediğim gibi kıkırdakla ilgili bir sıkıntı yok şimdilik şekli şemali iyi görünüyor.

Yanlız anlamadığım bir şey başından ne alacakmış?Onu ilk defa duydum.Benim doktorum çok konuşup beni bilgilendirdiği için!!!!!!!!!! yanlara mı koydu sırtına mı bilmiyorum tatlım ama çöken yerler sırt kısmında yoğundu muhtemelen oraya koymuştur.Off off ne bela almışız başımıza da haberimiz yokmuş

yok öyle bisey canim yaa, ben yaptirdim hemde 3 defa,bendede sürekli cökme ve erime oluyo.en son suni kikirdak koydurdum.disardan belli felan olmuyo...

aynı sorun bendede var çarşamba günü ameliyat olucam .burnumda çökme olduğu için kıkırdak koyucakmış.........
fatih öktem ve asım kaytaz benim doktorlarım..

benim kendi kıkıdağım dışarıdan belli olduu..kulakatan alıcaktı almadı burnunmun içinden bulduu....oda burnumda bir sırt gibi kendini gösterdiiiiiiiiiii

bana kalırsa bu kıkırdak meselesi tamamen dr un maharetiyle ilgili.
uzman bir dr kıkırdak ilavesi yaparsa ve özenerise yeterince, sorun çıkmaz gibi geliyor bana.

Allah yardımcımız olsun ne diyelim.

katılıyorum sana benimki olmadıı onuda geçtim 1 gram nefes yokk.. alamıyorum...........

bence bır plastık cerraha daısı. bende burun amelıyatı oldum.burnumun kemer kısmından alınan parcayı burun ucuma ekledı ve burun ucu bıraz daha kalkık olsun dıye boyle bır ıslem yaptı ve bellı olmuyo.
bellı oldugunuda ılk defa duyuyorum.zaten bu ıs kbb cının degıl bence lastık cerrah daha ıyı anlıyo.

Son düzenleme:
kızlar ben de kulak kıkırdağını burnumun çöken kısımlarına eklettim. benm burun kanatlarım çökmüştü, çukur gibi olmuştu yan taraflar. şimdiyse o kısımlar burun ucumdan itibaren "V" şeklinde şişkin, bu bombelikler ne zaman iner, aranızda bu sorunu yaşayan var mı?

benim doktorum burnunun kendi dokuları yetmezse kulağımda kıkırdak ekleyebileceğini söyledi.ama bunları okuyunca korktum şimdi ya.dışardan belli olup zamanla geçmezse bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…