- Konu Sahibi livelovelaugh
-
Kuranin bircok suresinde " Allah in huzurunda kimseye haksizlik edilmez, kim zerre kadar kötü is etmisse onun karsiligini alir, kimde zerre kadar iyi is yapmis ise onun karsiligini alir" buyrulmaktadir.
Acikliginiz, giyiminiz kusaminiz namaza engel olamaz.
Ama sunu belirtmeliyim ki, burada bazi arkadaslar "icki namaza engel degil" gibi büyük hataya imza atmislar.
Kuranda " icki icmisken Allahin huzurunda namaza durmayiniz" diye acikca ayet vardir.
Yani ya ickiyi terkedeceksiniz ya namazi.
içki namaza engel değil sanırım
ama bu tamam hem içerim hem kılarım gibi bir rahatlık sağlamaz elbette.
yaşamınız sizi ilgilendirir de zaten namazı kılmaya başlayınca hayatınız namaza göre düzenleneck yavaş yavaş.
40 gün kılınca da namaz insanı bırakmaz derler
hele bir başlayın da gerisi çorap söküğü.
alkol kullanan birinin kırk gün ibadetleri kabul olmaz bu gercektir....tabikide zararı var çok büyük engeldir
Muhalefet olsun diye söylemiyorum ama asıl siz büyük bir hataya imza atmışsınız bu yorumunuzla. Ayeti de yanlış yazmışsınız ayrıca. Ben önceki mesajımda kopyaladım buraya. Kendinde olmayacak kadar sarhoş iken kılınmaz namaz.
Seçim yapması gerektiğini söylemişsiniz. Arkadaş içkiyi seçer de bu sebeple namaz kılmam doğru değil diye namaz kılmazsa vebali size olur. Bence daha dikkatli yorum yapmalısınız.
burada ne ben ne başkası içkiyle namaz kıl demedi lütfen anlattaıgımız gibi okuyun.
ayrıca bu olayı bende önceden arastırmıs biri olarak namaza dururken ayık olun sarhosluk hali olmasın yazar
zaten yavastan da namaz kıla kıla içkiyi de bırakır
insanların hayatlarını değiştirmek zordur
Allah kolaylastırın diyor
birden bu kız hayatını değiştiremeyecegıne göre
yavas yavas yapacak sizler böyle yazarak yanlıs yönlendiriyorsunuz!
canım senin büyük yanlısın var....gercekten inancı secen birinin içki umrunda olmaz evet bunu yapabilir ki allah ona o iradeyi verecek inş...sen böyle dersen nereye kadar gider hem içki hem namaz...dinimizde hersey bastan bilinmeli...yapar yapmaz ayrı ama bilsin...
:) Ayetin tam meali budur demedim zaten:)
Ayetin icerigini kendi cümlelerimle anlattim. Kaldiki bu nedenlede sure ismi ve ayet numarasi vermedim:)
Söyledigim söz hatali degil.
"icki icmisken" diyorum. Yani siz surada ickiyi icip icip, kalkip namaz kilamazsiniz.
Bir araba kullanmanin bile 1-2 kadehlik promil siniri varken, siz nasil olurda " zil zurna olmadiniz" sürece der gibi yaziyorsunuz.
Elbette ki baslasin namazina, herkes kendi kurtulusu icin kilar.
Ama kalkipta, ickinide ic namazinida kil kardesim diyemem ben.
Asil dilimi egip bükersem bunun vebali büyüktür.
Ben dogru ne ise söylerim, tercih kisinindir.
Sizin söylediginiz tarzda düsünürsek, namazinda, niyazinda olan ve nefsinin isteklerine boyun egmemeye calisan bir insanda sizin yazdiklarinizi okuyarak " aman canim, ne dedigimi bildigim sürece sorun yokmus, bende iceyim" diyebilir:)
Ickinin arapca karsiligini biliyormusunuz?
Icki ile basörtüsü ayni kökten gelen kelimelerle ifade edilmektedir Kuranda.
Yani ickiden bahsedilirken, beyin örtüsü, irade örtüsü anlamina gelen örtü kelimesi kullanilir.
Peki kac kadehdir size göre bu iradeyi örten icki siniri?
Bir insan kac kadehten sonra ne kendi olmaktan cikmaya baslar?
alkol kullanan birinin kırk gün ibadetleri kabul olmaz bu gercektir....tabikide zararı var çok büyük engeldir
kim demiş bunu?şimdi arkadaşın konusuna zarar vericez fakat 40 gün diye birşey yoktur.
hiç kimse sevaptır demiyor.içip kılabilirsiniz demiyor.fakat arkadaş henüz bırakamadığını söylüyor.namazdanmı vazgeçsin?
Hanımlar ben islamı bilmeden büyüdüm. İslamı bilmeden de yaşıyordum ancak bu senenin başında dinlediğim bir sohbetle içimde bir merak uyandı ve araştırdım okudum çok mutlu ve huzurlu hissettim. Şöyle ki ben 41 yaşına kadar hep çok rahat büyüdüm. Alkol kullanıyorum, geceleri eğlenmeye çıkıyorum, bikini giyiyiyorum. Bu örnekleri yaşam tarzım hakkında fikriniz oluşsun diye veriyorum. Ben bu yaştan sonra bütün her şeyi bir kenara bırakamam o cesaretim de yok ama namaza başlamak istiyorum. Yaşam tarzım namaz kılmama engel midir? Tabi ki bazı şeylerden vazgeçmem gerekiyor ancak bunlar zaman alıcak. Çevremde soracağım kimsem yok yardımlarınızı bekliyorum. Bide 17 yaşında bir kızım var onun da benim gibi olmasını istemiyorum. Çok mu geç kaldım ona bir şeyler öğretebilmek için? Lütfen yardımcı olun hanımlar benim için çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?