Bütün bunlar namaz kılmama engel midir?

Kuranin bircok suresinde " Allah in huzurunda kimseye haksizlik edilmez, kim zerre kadar kötü is etmisse onun karsiligini alir, kimde zerre kadar iyi is yapmis ise onun karsiligini alir" buyrulmaktadir.
Acikliginiz, giyiminiz kusaminiz namaza engel olamaz.

Ama sunu belirtmeliyim ki, burada bazi arkadaslar "icki namaza engel degil" gibi büyük hataya imza atmislar.

Kuranda " icki icmisken Allahin huzurunda namaza durmayiniz" gibi acikca ayet vardir.
Yani ya ickiyi terkedeceksiniz ya namazi.

Son düzenleme:
oncelikle kararinizdan dolayi tebrik ederim size de kiziniza da namazli olmak nasip olur insaAllah
Yasam tarzinizdan kopmak birden mumkun olmayacaktir ama endise etmeyin Allah kitabinda buyuruyor ki:

"Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir." (Ankebut 45)

Yani siz hele bir namaza baslayin yavas yavas ickiyi de birakirsiniz gece hayatini da birakirsiniz
40 gun namaza devam edin, ondan sonra birakmak isteseniz de namazi birakamazsiniz
Kararinizdan vazgecmeyin namaza baslayin huzurlu olacaksiniz emin olun

Zamanla arapca okumayi ogrenir kurani yuzunden okursunuz, meal okursunuz, tefsir okursunuz tum bunlar 1-2 yillik bir surecle olur

Muhalefet olsun diye söylemiyorum ama asıl siz büyük bir hataya imza atmışsınız bu yorumunuzla. Ayeti de yanlış yazmışsınız ayrıca. Ben önceki mesajımda kopyaladım buraya. Kendinde olmayacak kadar sarhoş iken kılınmaz namaz.
Seçim yapması gerektiğini söylemişsiniz. Arkadaş içkiyi seçer de bu sebeple namaz kılmam doğru değil diye namaz kılmazsa vebali size olur. Bence daha dikkatli yorum yapmalısınız.

sarhoşken namaz kılınmaz ama genelde içiyorsan namaz kılabilir miyim diyorsan evet ama ayık olmak gerek.
zaten burada herkes de bunu yazmıs muhalefet olmak için yanlıs bilgilendrme yapmayın bir zahmet!

alkol kullanan birinin kırk gün ibadetleri kabul olmaz bu gercektir....tabikide zararı var çok büyük engeldir

alkol kullanan birinin kırk gün ibadetleri kabul olmaz bu gercektir....tabikide zararı var çok büyük engeldir

burada ne ben ne başkası içkiyle namaz kıl demedi lütfen anlattaıgımız gibi okuyun.
ayrıca bu olayı bende önceden arastırmıs biri olarak namaza dururken ayık olun sarhosluk hali olmasın yazar
zaten yavastan da namaz kıla kıla içkiyi de bırakır
insanların hayatlarını değiştirmek zordur
Allah kolaylastırın diyor
birden bu kız hayatını değiştiremeyecegıne göre
yavas yavas yapacak sizler böyle yazarak yanlıs yönlendiriyorsunuz!

:) Ayetin tam meali budur demedim zaten:)
Ayetin icerigini kendi cümlelerimle anlattim. Kaldiki bu nedenlede sure ismi ve ayet numarasi vermedim:)
Söyledigim söz hatali degil.
"icki icmisken" diyorum. Yani siz surada ickiyi icip icip, kalkip namaz kilamazsiniz.
Bir araba kullanmanin bile 1-2 kadehlik promil siniri varken, siz nasil olurda " zil zurna olmadiniz" sürece der gibi yaziyorsunuz.
Elbette ki baslasin namazina, herkes kendi kurtulusu icin kilar.
Ama kalkipta, ickinide ic namazinida kil kardesim diyemem ben.
Asil dilimi egip bükersem bunun vebali büyüktür.
Ben dogru ne ise söylerim, tercih kisinindir.
Sizin söylediginiz tarzda düsünürsek, namazinda, niyazinda olan ve nefsinin isteklerine boyun egmemeye calisan bir insanda sizin yazdiklarinizi okuyarak " aman canim, ne dedigimi bildigim sürece sorun yokmus, bende iceyim" diyebilir:)

Ickinin arapca karsiligini biliyormusunuz?
Icki ile basörtüsü ayni kökten gelen kelimelerle ifade edilmektedir Kuranda.
Yani ickiden bahsedilirken, beyin örtüsü, irade örtüsü anlamina gelen örtü kelimesi kullanilir.
Peki kac kadehdir size göre bu iradeyi örten icki siniri?
Bir insan kac kadehten sonra ne kendi olmaktan cikmaya baslar?

canım senin büyük yanlısın var....gercekten inancı secen birinin içki umrunda olmaz evet bunu yapabilir ki allah ona o iradeyi verecek inş...sen böyle dersen nereye kadar gider hem içki hem namaz...dinimizde hersey bastan bilinmeli...yapar yapmaz ayrı ama bilsin...

hay Allah ben içkiy içsin namazını arkasına kılsın mı dedim ya hu
anlatma sorunum var heralde?
neyse ya vallahi ugrasamam buyrun nasıl zorlastııyorsanız zorlastırın

Tamam ama ben aman canım içsin ne olacak ki anlamına çıkan bir yorum yapmadım ki. Yeter ki namaza başlayın zaten sonra tüm haram alışkanlıklarınızdan kendiliğinizden vazgeçersiniz dedim. Ama seçim yaptırmak doğru değil dediğim gibi. Hiç kılmamasındansa bir yandan hata yapıp bir yandan namazına devam etmesi daha hayırlı. Çünkü haram olan alışkanlığına zaten devam ediyor. Hiç değilse namazını bari kılsın. Zaten dediğim gibi bir süre sonra kendisi vazgeçecektir alkolden. Namazın öyle bir güzelliği var işte.

Son düzenleme:
burada diyoruz ki sen başla zaten kötü alıskanlıklardan kurtarır namaz seni diye
hala diyorlar, ya içki ya namaz
ya hu tamam da bu zorlastırmak oluyor yavas yavas bırakacak zaten
anlatamadıgımız ne anlamıyorum ki

kim demiş bunu?şimdi arkadaşın konusuna zarar vericez fakat 40 gün diye birşey yoktur.
hiç kimse sevaptır demiyor.içip kılabilirsiniz demiyor.fakat arkadaş henüz bırakamadığını söylüyor.namazdanmı vazgeçsin?

NE GÜZELLLL:) Bence hiç bişey için geç değil Ve hiç bişey size engel değil

Siz isterseniz bu engeller kalkacaktır

İçki konusunda size fetva verecek kadar bilgili değilim Bunu bir hocaya sorsanız daha emin bi cvp olur sizin için

Ama bbi arkadaşında dediği gibi siz bi namaza başlayın gerisi çorap söküğü gibi gelir Namaz bütün kötülüklerden alı koyar İçinizde hiç olmadığı kadar huzur dolar

Zaten siz bu huzuru hissettikçe içkidende, gece gezmesindende tat almayacaksınız ve bikini giymek size rahatsoızlık verecektir Çünkü gerçek lezzeti tatmış olacaksınız Ve onlar size yapay gelicektir Allah yar ve yardımcınız olsun Sevgiler.....

Kisi zaten baslarsa baslar namazina.
Baslamasinda bir sakinca yok.
Ama sunu bilerek baslamali, icki ile namaz ayni anda olmaz.
Cünkü bir insan ne kadar icerse icsin kendini sarhos kabul etmez.

Zorlastirmayacagiz diye kalkip Allah in ayetlerini degistirecek halimiz yok.
Dogrulari bilerek ibadetine baslamasi en dogrusudur.

Sen namaza basla hele, ickini birakirsin demek yerine, kardesim, giyimin kusamin sorun degil ama seni sen olmaktan cikaran, iradini örten ickiyi terket demek daha dogru bana göre!
Ayrica bu arkadasimizin bu düsünceler icine girmesi bile Allah in ona ihsanda bulunmasi demektir.
Kim bilir belkide Allah in ona olan ihsani daha fazladir ve dogrulari ögrenerek bilincli bir sekilde yola cikar!

tabiki vazgecmesin ama bunun bilincinde olmalı...basta nasıl giderde öyle olur...içki içerim namazıda kılarım yok öyle.. ama ben namazıma başlayım zamana onuda bırakırım demeli ki der inş... ben bunun derdindeyim

konu sahibi siz namaza başlayın inşallah
Allah yardım eder gerisine

İçki içenlerin 40 gün namazı kabul olmaz diyorlar. Doğru mu? | Fetva

lütfen 40 gün ibadetin kabul olmaz gibi hurafe şeylerle insanların akıllarını bulandırmayalım... içki iç sonra namaza dur kimse demiyor alkollüyken kılamayacağını bu arkadaşımızda biliyordurki bu bilinçle bizlere danışmış yanlış bilgilendirip içindeki kıpırtılarıda söndürmeyelim namaza başlayan insan kendiliğinden zaten kötü alışkanlıklarından uzaklaşır bu bir gerçek asıl olan...

ilk önce şu sözle başlamak istiyorum.
zararın neresinden dönülürse kardır..
elbette nazmazın da diğer ibadetlerinde yeri ayrıdır.siz önce namaza başlayın hayırlısıyla gerisi gelecektir.ama yaşantımı bıramam deyip önyargılı olmayın..
namaz insanı kötülüklerden alıkoyduğu müddetçe namazdır.sizde zamanla namaz kıldığınız için içgüdüsel olarak diğer alışkanlıklarınızdan rahatsız olacak ve bırakacaksınız..Rabbim daim etsin.
kızınıza gelince çocuklar anne ve babalarının dediklerini değil yaptıklarını örnek alırlar....
nasihat etkili değildir...
o yüzden o sizi namaz kılarken gördükçe alışacak,merak edecek ve öğrenecektir.hiç bir şey için geç değil.çok güzel bir karar vermişsiniz...daim olmasını temenni ederim...

Kur'an Nisa suresi 43: Ey iman edenler! Sarhoş olduğunuz zaman ne söylediğinizi bilinceye kadar ve cünüpken, yolcu olmanız durumu dışında, gusül edinceye kadar, namaza yaklaşmayın. ( diye devam eder ayet)...tüm meallere bakabilirsiniz, hepsi bu şekilde tercüme eder, diyanet dahil.

Kur'an da 40 gün diye bir şey yoktur. Vardır diyenler lütfen yüce Allah'ın açık ve net ayetine bakınız. Eğer peygamberimizin vefatından 200 sene sonra yazılan hadis rivayetlerini örnek verecekseniz, bilesiniz ki bu rivayetler Kur'an'la çeliştiği zaman sahih değildir, uydurma kategorisine giriyor ( ben demiyorum yüzyıllardır alimler söylüyor). Sarhoşken ( ve hatta her türlü kafa bulandırıcı madde altındayken) ne söylediğinizi bilemeyeceğiniz için namaz kılınmaz. Alkol Kur'an'da yasaklanmıştır, onun günahı elbette vardır ama namaz kılmakla bir insanın alkol alması ( ne söylediğini bilmek şartıyla) bağlantısı Allah'a kalmıştır, kullarına değil. Allah'ın yasaklamadığı birşeyi bizim yasaklamamız doğru olmaz ve açık ayetlerini kendi şahsi görüşümüze göre de değiştirmemiz olmaz. Allah bilir.

Nisa 43 ayetinden anlaşılacağı üzere: Hem namaz kılıp hem alkol alabilirsiniz ayette geçen kurala uyduğunuz sürece, ne söylediğinizi bildiğinizden emin olmanız gerekir namazın kabulu için ( tekrarlayayım ayet öyle diyor)...yoksa promil hesabı değil...

Namaz kılmaktaki amaç Allah'a imanımızı arttırmak ve Kur'an ışığında bir hayattır, takvayı arttırmaktır. Ne namaz kılanlar da vardır ki, bütün gün dedikodu yapar, hak yer, Allah'a şirk koşar, Allah adına kurallar uydurur.
Sadece Maun suresinde şu şekilde namaz kılanlar lanetlenmiştir: Dini ( ahiret gününü) yalanlayanı gördün mü? İşte, o öksüzü iter kakar. Yoksulları doyurmaya da yanaşmaz. Yazıklar olsun onların kıldığı namazlara...diye devam eder.

Size tavsiyem öncelikle Kur'an meali okumanızdır, yanlış anlamayın ama bu soruyu sorduğunuz için okumadığınızı düşündüm. Hatta bana göre Kur'an bir kere okunacak değil, her gün okunabildiği kadar okunması ve hatırlanması gereken Allah'ın sözleridir. Böylelikle yanlış bilgilerle kimse sizi yönlendiremez.

Ah o kadar güzel cevaplar vermişsiniz ki hepsini okudum tek tek edemedim ama hepinize teşekkür ederim. Bana şevk verdiniz bir hocayla da konuştum pazartesi namaza başladım. Yavaş yavaş bırakıcam kötü alışkanlıkları kızıma da örnek olucam. Hepinizden Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…