Bütün istediklerim oldu, elde ettiklerim kolay oldu diyen var mı?

cografya degiştirin...

hıcbirşeyı hazırda bulmak zaten ıstemezdim...calışmak cabalamak olacakkı.birşeyin degeri olsun....fazla dizi izlemek mılletın ruhuna ıyı gelmedi diyoruz anlamıyorlar....fılmlerdekı ıhtıssamlı ulkelerın cogunda copte yasayanları gormelerı mumkun degil tabıı...birazda calışkan saat 5 de hayatın basladıgı disiplınlı ulkelere baksanız...onları ornek alssanız...yokk ..hemen ıyı maas ıyı es...ıyı ev...ıyı araba...oooo daha ne olsun...zaten emeksiz bir ulke olduk cıktık ıyıce...sonrada hersey pahalı....eken biçen emek veren olmayınca...buldugumuza sukur...geceyarılarına kadar zevkle ders calıştım...okulumu okudum...ışımı buldum...alnım acık...cocuklarıma en aznından cabamla bakıyorum...alın teri denen bir şey var...evımı annem babam kaynanam almadı...kendim aldım..ama gucum yettıgı kadar aldım....gozumde degme saraylardan guzel...eşimle ne mutlu bize...herseyı hazır bulsaydık rahatlıktan birbirimizi yerrdık...şukur buna fırssat kalmadı...boş duranın arkadası seytandır..biz boyle gorduk..

Bütün sayfaları okudum bi kaç arkadaş hariç herkes öyle düşünüyor “emek olmadan yemek olmaz” ama mütavazi hayat istersen o zaman kolaylaşır herşey , yüksekte gözün varsa zaten asla mutlu olamazsın, benim hiç istediğim olmadı, desem yalan olur, binlerce şükür rabbime verdiği vermediği herşeye, şuan sabır, sabır,sabır..... modumdayım

olmadi.. pek çok arkadaşim benden daha kolay ulasti ben mal mal izledim. Ve o bahsettiklerim bencil,yardim sevmeyen kiskanc kimseler.Bense insanlara yardim seven iyi niyetli biri. Ama ne adam gibi iş ne adam gibi eş cikti karsima..Bu durumlarla ilgili kiyasi biraktim.Kiyas yapacaksam eger benden kötülere bakiyorum.Benden hastalara benden zor durumda olanlara..yoksa hayat cekilmez

Guzeller lafina katilmiyorum.40 yaşındayım.Max 30 gösteririm güzel olduğumu soylerler.Hic bir erkek beni içten sevmedi.Cok terkedildim.Hala bekarım.Suan görüştüğüm kisi de beni içten sevmiyor bence.Calistigim cazip geliyor belki.Gunumuz eekekleri artik kadinda maddiyati onemsiyor.Bu lafı söylemeyin o yüzden.Hersey güzellik değil
Belki zenginlik de değil
Ama parayla da çok şey yapılır.Benim hayatım da hiç kolay olmadı.Herseyi zor elde ettim edemedim bile.Atandim Allah var o kolay oldu.Ama iş hayatım hiç kolay olmadi.Zor bir meslek yapip surekli fazla mesaiyle calisiyorum.Artik yorgunluktan izinlerde gezecek halim de kalmiyor.Yine de dik durmaya hayatta kalmaya calisiyorum.Hayat sartlari gercekten zor.Bazilarina daha zor belki.Ama bunu dusunmenin hicbir yarari yok zarari var.Hayatta kalmak zorundayiz.Bunu rahatlamak için değil konu sahibi arkadaş için yazıyorum.

Cok cabaladim ama ne istedigim is ne de diledigim gibi bir esim oldu...ama ben biraz sinirli ve karamsar biriydim...bence bunun da olumsuz etkisi oldu hayatima...artik daha olumlu vakiyorum her olaya ve daha umursamaz oldum...kismet degilmis deyip bosverdim akisina biraktim...

Kesinlikle haklısınız herkesin kendine göre çabalaması gereken şeyler var.Çabalamadan bişeyleri elde etmek çok zor.Bunu söyleyen zaten arkadaşımdı,kimine göre şans olarak görünen şey o kişiye göre sıradan birşey olabilir,yada sahip olduğu ayrıcalıkların farkında olmayabilir.Güzellik ve zenginlikde o arkadaşım için bir ayrıcalıktı.Şu açıdan bakarsakta mantıklı oluyor aslında,örneğin özel sektörde işe girmek istiyorsunuz aynı cv ye sahip iki insandan güzel olan tercih ediliyor, yada zengin olan kişi sevmediği istemediği bir işte sırf para kazanmak için çalışmak zorunda kalmıyor.Ama bu tabiki zengin ve güzellerinde hayatında hiçbir alanda çaba sarfetmediği anlamına gelmiyor.Mesela güzel bir kadın olduğunuzu söylüyorsunuz,bir erkeğin sizinle tanışmak istemesi olasılığı ile sıradan yada çekici olmayan bir kadınla tanışmak istemesi olasılığı arasında fark yokmu sizce?en azından ilk aşamayı daha kolay elde ediyorsunuz,tanıştıktan sonraki şartlarsa evet eşit :)

Benim genelde hemen oldu diyebilirim. Sadece atamam olmadı o da sanirim zamaninda yanlis bölüm tercihimden dolayı. Ama üniversitede hayatımın ilk aşkı eşimi buldum. O yüzden haksızlık edemem. 8 sene birliktelik sonrası evlendim mutluyum. Birşey olmadığı zaman üzülmem mesela, hayata hep pozitif bakarım. Olmazsa hayırlı değilmiş der geçerim. Ev hanımı oldum simdilik. :))) 2 senedir evliyim. Bebek Kpss 'den sonra düşünüyorduk ama etrafta olmaz hemen vs diyenler olduğu icin deneyelim demistik o ay oldu hemen. 3 ay gecti üzerinden. Belki de kafanın rahat olması gerekiyor. Inşallah istedikleriniz gerçekleşir.

Her istedigimiz olsa bence hayattan zevk alamayiz. Biseylerin çabasında olmak daha güzel değilmi??
Tabiki Allah dermansız dert de vermesin. İnşallah bebeginizde olur.

yok yok yok
olmuyor öyle hmen hem de çabasız ah ah
var benim de arkadaşlarım akrabalarım
hemen bulup sevdiğine kavuşanlar mı dersin hemen işe girenler mi dersin mezun olur olmaz istediği işe hem de
evlenip hemen ilk denemede çocuğu olanlar
başvurduğu şeye hemen kabul alanlar vs vs vs var çevremde çook
ama ben de aynı böyle çabasız emeksiz hiçbi şey elde edemiyorum napalım boşveer bizim de böyle olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…