- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi canimoglumomer
-
:uhm::uhm:
bak canımkızlar günaydım.çok ilginç gelişmelerle karşı karşıyayım.ölecekmiyim diye düşünüyorum.dün öğlen geldi çıkabilirmisin diye izin aldım çıktım.şilede saklı cennet diye bir yer varmış oraya gidelim konuşucaklarım var dedi.(beni ikna etmedi sadece paylaşmak istedim.)gittik.çok güzel bir yer bu arada.sana bir şey söylüycem dedi.biz iki yıl evvel tartışmıştık ama o zamanlar daha konturollüydü.o zaman benim ilk kez haberim oluyor psikiyatrise gitmiş.çekilen eeg ve muayene sonucunda dkb (dürtü kontrol bozukluğu) teshisi konulmus.sabah ve akşam içmek üzere iki ilaç vermiş.üç ay sonra tekrar eeg si çekilerek değerlendirme yapılması yeterli değil ise tedavinin dozajını arttırılması planlanmışbu arada her ay kontrol muayenesine gitmesi gerekiyormuş.çıktıktan sonra ne ilaç almış nede bir daha doktora uğramış.bu durum beni daha da korkuttu.kızlar şooook yaşadım dün resmen neler geçti aklımdan dönüşte beni öldürüp bir yere atmasından bile korktum inanın ama olmadı.çok sakindi.ne yapacağımı bilmiyorum tedavi olamam bu benim bütün iş hayatımıda sosyal hayatımı da etkiler diyor.hastaneye bile rumuz gibi bir isim kullanarak kayıt yaptırmış (psikiyatri hastanesi olduğu için üst düzeylere böyle bir şanş veriliyormuş.kayda alınmaması için)bende ilk kez duydum.dehşete kapıldım düşünsenize ben yıllardır ne yapacağından emin olmadığım bir adamla yaşıyorum.ben ne yapıcam şimdi.çok tehlikelimidir acaba.nasıl davranmalı nolur bu durumla ilgili birşey bilen bir yakını olan bana yardım etsin neler yapabilir bilmiyorum.
şansımı deniycem.hangi doktora gittiğini öğrenebilirsem.ayrıca yorumunda çok haklısın.Yok canım herkeste böyle olacak diye bir şey yok.
Sonuçta eşinizin anlatmak istediği elimde olmayan saldırganlık rahatsızlığım var diye ifade etmek istemiş. Öfkesini kontrol edemediğini söylemek istemiş sanırım.
Bence böyle bir rahatsızlığı olsaydı sadece size karşı değil, herkese karşı aynı olması gerekirdi.
Eşi olduğunuz için belki doktorundan bilgi alabilirsiniz eğer doğru ise tabi.
yani demek istediği;bak canım ben hastayım bundan sonraki hayatımızda sana cehennem azabı çektiricem ama isteyerek değil eyvahedigeldismileben sizi kandirmak icin soyledigini sanmiyorum, bence dogrudur cunku zaten esinizin hasta oldugu belli yani...
ama neden simdi soyluyor?
neden siz bu boyle gitmez falan diye konusmalarin icine girdiginizde soyluyor?
eger hasta oldugunu size soylerse ona destek olacaginizi ya da daha anlayisli olacaginizi mi dusunuyor?
size hakaret ettiginde, siddet uyguladiginda umursamamanizi mi, bunun da hastaligin olumsuz bir etkisi oldugunu anlatmaya falan mi calisiyor acaba?
saçma?hasta olmadığınımı düşünüyorsun canım.
:uhm::uhm:
kanmak mı asla.delilerine sahip çıksınlar ailesini kastediyorum.yeter benim çektiğim banaHastalığını hep biliyordu seni azıcık dik görünce poposu tutuştu.
Sen de anladığım kadarıyla vicdanlısın bir on sene daha düzelmesini beklemezsin inşallah..
def et gitsin ..!! bu yoruma da kimse ayy senin eşin hasta olsa sen böyle mi yapardın falan demesin...!!!
5 yıl beni döven söven bir adamı bi de iyileştirmek için uğraşamam..
gitsin bana yamayan anası iyileştirsin baksın canımı sokakta mı buldum ben ..diye düşünürdüm..
sankın kanma çünkü kanacaksın gibime geliyor..
ister tedavi olur ister olmaz o artık benim umrumda değil canım.belki ben yokken iyileşir.sempatiksalakcinnibak canım
googledan bu konuya biraz baktım. dürtü bozukluklarına saç koparma, çalma, anoreksiya felan örnek verilmiş ve eşinin davranışları bunlar gibi kendini kontrol edememeye benzemiyor çünkü bu adam dışarda kontrol edebiliyor da eve gelince başlıyor. ne yani akşama kadar birilerine hakaret etmek ve dövmek istiyor da kendini akşama sana mı bırakıyor kafamçokkarıştı
neyse gene de şüphe etmeyelim zira adı ne olursa farketmez bu adamın hasta olduğu kesin gamyoncuiremsu eğer bu adamın dedikleri doğru ise onunla onu anlıyormuş gibi konuşgamyoncuiremsu bilmem ne kadar ister -tatlicadiarzu-
maksat boşanma konusunda dikkatini dağıtmak
o adama tedavi olması yolunda telkinlerde bulun (izin verdiği sınırda) eğer gerçekten bu adam tedavi olmayı kabul edip başlarsa bu yine iyi birşey.
ama asla kanıp boşanmayı aklından da çıkarma. sen de bu arada knedine yeni bir hayat kurmak için zemin hazırlamaya devam edersin.
sadece gelecekte seni daha rahat bırakması için tedavi de olursa çok iyi olurgamyoncuiremsu
gerçekten can güvenliğinden endişe ediyorsan eşinin raporuna bir şekilde ulaş ve polise muhakkak bildir, bu adamdan dolayı can güvenliğim yok diye.
eğer ilerde boşanma aşamasında seni tehdit ederse o raporu müdürüne felan gösteririm işini kaybedersin yönünde tehdit edersin.
tabi bunlar benim aklıma gelenler, resmi kurumlar için dediklerimin olunarbilirliği yönünde muhakkak avukatına danışırsın.
umarım tedavi olur( aklı varsa ve kendine saygısı varsa olur)
ama sen de muhakkak boşanırsın umarım,
ki zaten sevgi kalmamış tedavi olsa da ne yapıcan, bütün bir ömür boyu tedavinin sonucunu mu bekleyeceksin veya iyileşse de ilerde tekrar eskisi gibi olur mu diye korkuyla ve sevgizilikle mi yaşayacaksın boshayallersmile
evet hastalığı akşam seni gördükçe mi nüksediyor,bu fikir çok mantıklı..
doğru olsa bile bu, bunca zaman hiç yakın görmemiş,eş görmemiş seni paylaşmamış birşeyini bunlar bile yeter kopmak için..
sen inanmış görünüyorsun bu hastalık meselesine..
arkadaşınız çok doğru söylemiş bir an evvel bitirin bu işi yoksa bu cesareti her zaman bulamazsınız ve o hayatı çekmek zorunda kalırsınız hazır kararınızı vermişken uygulayın rabbim yardımcınız olsunkızlar şu göğsümün tam ortası varya yanıyor bugün neden bilmiyorum kıvranıyorum resmen alev alev yanıyor sanki sızlıyor garip birşey hani çocukken korktuğunda ağırır ya aynen öyle.hafta içi bu işi bitirmeyi düşünüyorum.daha fazla uzatmak istemiyorum.bu gün bir arkadaşımla konuştum o da eşinden ayrı ve bekleme asla çıkamazsın o cehennemden diyor.çık ve git yoksa yine sinmeye ezilmeye başlarsın karar vermişken git diyor.çok mantıklı geldi bana.artık dayanamıyorum yanıyorum içim yanıyor boğuluyorum sanki ölüyorum git gide Allah'ım kurtar beni noluuuuuuuuuuuur.
kızlar şu göğsümün tam ortası varya yanıyor bugün neden bilmiyorum kıvranıyorum resmen alev alev yanıyor sanki sızlıyor garip birşey hani çocukken korktuğunda ağırır ya aynen öyle.hafta içi bu işi bitirmeyi düşünüyorum.daha fazla uzatmak istemiyorum.bu gün bir arkadaşımla konuştum o da eşinden ayrı ve bekleme asla çıkamazsın o cehennemden diyor.çık ve git yoksa yine sinmeye ezilmeye başlarsın karar vermişken git diyor.çok mantıklı geldi bana.artık dayanamıyorum yanıyorum içim yanıyor boğuluyorum sanki ölüyorum git gide Allah'ım kurtar beni noluuuuuuuuuuuur.
yarın sabah adliyede olucam kızlar bana sans dileyin.dün akşam yine abuk subuk konuştu.bende ayrılıcam senden dedim git ne yaparsan yap dedi.avukat beyle konuştum.yönlendirdi.yarın adliyeye gidip davamı kendim açıcam.
yarın sabah adliyede olucam kızlar bana sans dileyin.dün akşam yine abuk subuk konuştu.bende ayrılıcam senden dedim git ne yaparsan yap dedi.avukat beyle konuştum.yönlendirdi.yarın adliyeye gidip davamı kendim açıcam.
hadi hayırlısı canım inş hakkında hayırlısı olsun bak ne güzel dimdik ayaktasın sen gerçekten çok güçlüsünyarın sabah adliyede olucam kızlar bana sans dileyin.dün akşam yine abuk subuk konuştu.bende ayrılıcam senden dedim git ne yaparsan yap dedi.avukat beyle konuştum.yönlendirdi.yarın adliyeye gidip davamı kendim açıcam.
teşekkürler tatlım hakkımızda hayırlısısevindim bu kararına...
inşallah hakkında hayırlısı olur herzaman...
bakalım davayı görünce ne yapacak beyfendi
hastalığını anlattım tabi çocuğu alırken işine yarar dedi anlaşmalı boşanma talebinde bulunucam.Hadi Bismillah..
Hayırlı olsun akşam bol bol dua et işin rast gitsin.
Ayrılmak istiyorsa o da güzel sevinirim bu duruma
Avukata eşinin hastalığını anlattın değil mi..?
İnşallah zora koşmaz bir de nafakayı adam gibi verirse ohh herşey mükemmel olur
öldürür herhalde beni korkarım canım yapamam onuCanım para koycam kenara demiştin.. Yaptınmı? Birde evini falan tut.. Dava açtığın andan itibaren çık git o evden... Allah korusun dengesiz bi kocan var sağı solu belli olmaz... Akaba eşe dosta sor... Nakliyeye gerek kalmaz o zaman... Evde ne var ne yok al git... Kalsın öyle dımdızlak... Ev bakıyodun buldunmu? Nerelerden bakıyodun?
teşekkür ederim canım evet umarım yarar.
Çok sevindim senin adına verdiğin karar çok iyi canım...
Hakıında hayırlısı olsun inşallah..
Eşinin hastalığı ile ilgili belgelerde mutlaka işine yarayacaktır ...
hadi hayırlısı canım inş hakkında hayırlısı olsun bak ne güzel dimdik ayaktasın sen gerçekten çok güçlüsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?