Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Aynı şeyi yapıyorum duramıyorum malesef
Ne kadar kendime engel olmaya çalışsamda olamıyorum
Bir gün bakmasan diğer gün kesin bakıyorum
O yüzden bıraktım artık kendimle çabalamayı
Hayatıma biri girip beni bu işin içinden çıkarana kadar bakacağım sanırım
Engel olamadım bu konuda kendime

gece kötü oldum ama olumlamamı yapınca rahatladım biraz.. rüyalarda da biraz sıkıntı çektim kötü şeyler gördüm ama bugün iyiyim çok şükür ve bi daha öyle bişey yapmicam inşallah..
bende kaç gündür bakmıyodum ama can sıkıntısından tıklayayım ne olacak ki dedim.. gördük ne olduğunu :)

Canım bunu çoğumuz yapıyor emin ol..
İnsanı bir şey dürtüyor sanki bakasın geliyor dimi?
Ama kendimize engel olmamız lazım, yoksa daha çok acı çekeriz.
Takip etmemek lazım, şöyle düşünelim: o beni merak etmiyor ben niye edeyim?
Mesela geceleri çok fena oluyorum ben de ama sonra geçiyor kendimi teselli ediyorum rahatlıyorum:8:

kesinlikle yapmamalıyız bunu evet.. olan bize oluyor onlar keyfinde işin..

Ne olacak böyle durumumuz. Keşke bende takip etmesem arada sırada da olsa. O kadarını bile yapmasam hayatımda. Hiç önemli olmasa, umursamasam yeni hayallere dalsam, beyaz atlı prensimi beklesem umutla. İçimde sıcak, yeni duygular uyansa. Mutlu olsam, mesela nefes almak bile heyecanlandırsa beni... falan filan işte:(

Kizlar takip etmemeye calisin,
gerekirsede benim gibi yapin ve engelleyin facede
ozaman girip girip bakamassiniz, ben öyle yaptim ve cok rahatim,
insallah gönlünüz bir an önce sogur..

Ne olacak böyle durumumuz. Keşke bende takip etmesem arada sırada da olsa. O kadarını bile yapmasam hayatımda. Hiç önemli olmasa, umursamasam yeni hayallere dalsam, beyaz atlı prensimi beklesem umutla. İçimde sıcak, yeni duygular uyansa. Mutlu olsam, mesela nefes almak bile heyecanlandırsa beni... falan filan işte:(

Ah canım ah onu inanki ben de çok istiyorum..
Ama zamanı var belki de.. Daha güzel günler göreceğiz ki şimdi bu sıkıntıları çekiyoruz..

Tamamdır aslında ben onun facesinden degilde kız arkadaşının facesinden bakıyordum engelledim az önce onu da. En azından bakmak istediğimde bakmayacağım. Tamamen silmek istiyorum hayatımdan..

Nefes

Nefes almak bedenimizin otomatik işlevlerinden birisi. Bedenimizin sağlıklı bir şekilde var olabilmesi için nefes almaya ve vermeye ihtiyacımız var. Bu olayın fiziksel yönü, fakat nefesimizin enerjimizle de doğrudan bağlantısı var.
Nefesle ilgili birçok teknik var; iyileştirici etkisi olan transformal nefesten, holotropik nefese kadar. Hepsinin ayrı etkileri ve faydaları var. Benimse burada asıl bahsetmek istediğim, herhangi bir tekniğe bağlı kalmadan doğal ve derin nefes alış-verişin üzerimizdeki pozitif etkisi.
Hepimiz kendimizi rahat ve keyifli hissediyorken daha derin ve doğal nefesler alır-veririz. Endişeli ve gergin olduğumuz zamanlarda nefes alış-verişimiz daha sığdır, genelde nefesimizi tutma eğilimi gösteririz. Bu da nefesimizin, duygularımızla ve düşüncelerimizle direk bağlantıda olduğunu gösterir.
Nefes şeklimiz tümüyle bir alışkanlık aslında. Nasıl düşünce alışkanlıklarımız varsa, buna yansıyan nefes alışkanlıklarımız da var. Bilinçli bir şekilde daha doğal ve açık nefes alışkanlığı geliştirmek düşünce alışkanlıklarımızda daha kolay bir dönüşüm sağlıyor.
Peki doğal ve derin nefes almak nasıl bir şey? Nefes alırken karnınızın ve göğüs kafesinizin şişmesi, omuzlarınızın yukarı doğru hareket etmesi, sırtınızın gevşemesi ve sanki nefesinizin başınıza doğru yükselip bütün vücudunuza eşit miktarda dağılması. Böyle anlatınca çok zor ve zahmetli bir şey gibi gözüküyor ama değil. Siz karnınızı şişirerek derin bir nefes almayı deneyin, gerisi geliyor zaten. Sonra da rahatlamış bir şekilde tüm nefesinizi dışarı verin. Bütün bir gün boyunca bu şekilde nefes almanızın pek olası olmadığını biliyorum. Ama aklınıza geldikçe derin nefesler almak nefes alışkanlıklarınızı değiştirmek için çok yardımcı olacaktır.
Ben sabahları üzerime bir mont giyip balkonda 2-3 dakika derin nefes alıp veriyorum. Hem çok kısa sürüyor hem de enerjimin üzerinde çok hızlı bir etki yaratıyor. Rahatlama hissiyle birlikte zihnimden “Her şey yolunda, güvendeyim” düşünceleri geçmeye başlıyor. Düşünce alışkanlığımız bu şekilde oluştukça Evren’in de bizim için her şeyin yolunda olduğu bir gerçeklik yaratmaktan başka çaresi kalmıyor. Yine aynı şekilde gün içinde aklıma geldikçe, kafam biraz dağınıksa veya enerjim düşmüşse sadece bir dakika derin nefesler alıyorum. Hem kısa sürüyor ve yapması kolay hem de hızlı etki ediyor.
Nefesimizin açık ve doğal bir akışta olması düşünce alışkanlıklarımızın üzerinde pozitif bir etki yaratıyor. O yüzden eğer ilginiz varsa, bir Nefes Koçu’yla nefes çalışmaları yapabilirsiniz. Eğer imkanınız yoksa, gün içinde derin nefesler alıp vererek bile kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

ALINTIDIR.

bazen nefesimin daraldığı olurdu öyle tv izlerken ya da arkadaşlarla otururken.. ve ben tamamen (bu yazıdakileri bilemeden) kendimce bu yöntemi uygulardım..
derin nefes almaya çalışırdım ve rahatlardım hatta bazen ilk seferde alamazdım 5-6 dk denerdim, yoksa boğuluyormuş gibi hissederdim.. bilinç altım biliyormuş demek ki bu uygulamayı :)

Benim ex ben varken o hatunla berabermiş. Ben de yakaladım ve olayımız bitti. Yani aldatılma acısı da var :( Ondan belki hazmedemiyorum.

heee benimki gibi yani
domuzlar :ssz:
bosver canim bende hazmedemedim ilk duydugumda,
atlatmak biraz zor oldu ama atlatiyorum insallah,
sende atlatacaksin merak etme
o domuzlarin yaptigi yanlarina kar kalmaaaazzz
allaha güven

Kizlar takip etmemeye calisin,
gerekirsede benim gibi yapin ve engelleyin facede
ozaman girip girip bakamassiniz, ben öyle yaptim ve cok rahatim,
insallah gönlünüz bir an önce sogur..

Ben onu ayrilinca faceten silmistim. Sonra arkadas kalmaya karar verip arkadasca gorustukten sonra tekrar ekleme gafletinde bulundum. Ama durum boyle olunca insan takip etmekten kendini alamiyor. Bi aktim yeni bi kiz eklemis ve kiz gitmis bunun resimlerini falan begenmis. Insan ne kadar unuttum iliskiden sogudum dese de kiskaniyor. Bende o gece sinirle onu yine silmek istedim ama bunu yapmadan once uyumayi tercih ettim. Ofkeyle hareket ettigimde daha sonra hata yaptigimi anliyorum. Ne oyle dengesizin teki, gece gunduz onu dusunen bir insan gibi silecektim az kalsin onu. Onun yerine onu ve butun arkadaslarini sohbetten engelledim ve benim haberler bolumune cikmalarini yasakladim. yani sanki face imde ekli degilmislermis gibi onlarin hic bi hareketlerini onlarin sayfasina tiklayana dek gormeyecegim. Onlarin sayfasina da bakmiyorum. Bugun 2. gunum bunda :D bu benim cozumum. Bakmiyorum profillerine bakmayacagimda. :63:

Artık haber alma kaynağını yok ettiğime göre gündelik hayatıma dalabilirim inşallah. Yoksa sonra boş boş umutlar besliyorum. Belki de olmayacak şeylerle yıpratıyorum kendimi. Ne gerek var ya seni istemeyeni niye düşünüyorsun bu kadar pofff bir başarabilsem öyle gaddar olmayı. Olacağım inşallah.

kendi adıma şunun farkına vardım.. zaten çok yavaş yol katediyorum olumlu yönde ama bi an geliyor ve faceden bakmak gibi saçmalıklar yapıyorum.. sonra bi bakıyorum 2 günde aldığım yolun yarısını 5 dk da geriye yürümüşüm.. üstelik bunun bana zararı olmuş.. o yüzden onla ilgili hiçbişeyi takip etmemeye karar verdim.. "ne olacak şuna da baksam" demicem artık.. hatta aklıma geldiğinde ya da tv izlerken bi anımız gözümün önüne geldiğinde hemen dikkatimi dağıtacak şeyler yapıcam.. çünkü sıkıldım artık onun için üzülmekten.. o hergün gülüp eğlenirken ben burda yas tutamam..

Evet, olayın özü birileri eğlenip gününü gün ederken biz günlerimizi saatlerimizi dakikalarımızı zehir ediyoruz. Değmeyecek, etmeyecek birileri için.

Şu içimizin acısı geçse ne var. Aslında geçiyor ama arada bi anda öyle bir geliyor ki. Hiç unutamayacak mıyım ben bunu diye şüpheye düşüyorsun.

Back
X