nev aklanmak istese emin ol aklanırdı, zaten sefil bir hayat sürmüşler, karşılarına doğru düzgün birileri çıkmış, geçmişi ne kadar zorlu ve karanlık da olsa; insanlar bataklıkta doğup ne kadar iyi, vicdanlı olabiliyorlar. o zorlu hayat koşullarını görenler belki de en fazla merhameti bilmesi gerekenler hele de kendilerine sevgi gösterildiğinde kıymetini en iyi onların anlaması gerekir, bu insanlar yetişkin, çocuk olsalar hata deriz, ama bizdeki akıldan ne eksik ne de fazlasına sahipler. her şey bilerek isteyerek yapılıyor. ben de çok acıdım, kendine yenildi dedim ama şimdi bakıyorum da, bu adamlar zalimlerin arasında zaten zalim olmuşlar belki de böyle olacakları için o karanlık geçmiş de onlara reva görülmüş. bu bakış açısı çok katı olabilir ama kimi zaman itiraf etmeliyim ki eksikliklerini, yoksun kaldıklarını buna bağlar olmuştum. senin canını acıtmak için yazmıyorum bunları sadece bizde merhamet duygusu biraz fazla, sevgimiz de var maalesef, öfke ve kini çok uzun süre içimizde barındıramıyoruz, an geliyor yine şefkatle düşünür oluyoruz onları herşeye rağmen! üstelik bizimleyken durulmuşlar ya ( hikayemiz maalesef benziyor tek farkı benimki sadece sanal ortamda kalmış, bildiğim ya da öğrenebildiğim kadarıyla en azından) bazen diyoruz ki acaba ayrılmasaydık bizimleyken de düzelir gibi olmuşlardı acaba onları yalnız mı bıraktık... inan bu düşünce bile geçiyor hala kimi zaman içimden ama bu da bir tuzak. isteyerek, bilerek, kötülüğü de görerek o yolda ilerliyor/ ilerliyorlar... acı ama gerçek...ayrıca şu da var bu adamlar geçmişlerini bile kullanıyor,benimki hep seninle yalnızca bu karanlıktan çıkabilirim, Allah karşıma bunun için çıkardı seni, geçmişim karanlık seninle doğru yolu bulacağım derdi. koca bir yalan bu. yalnızca Allah'ı, geçmişini, yoksunluklarını kullanarak kadınları kandırmaya yarayan bir maske. senin için de fiziksel özellik olmazsa olmaz değildir bence, o adam genç bir kızı tatlı birkaç sözle, ya da fiziksel özellikleri ile kandırabilirdi ama sen bu numaraya gelmezdin, senin biraz da merhametli bir insan olduğunu anladığında oradan vurmaya başladı sanırım. benimki de komplimanlar, dil dökmeler, sabahlamalar yetmeyince karanlık geçmişini ve gözyaşlarını kullanmaya başladı. sadece bu bile onlardan nefret etmek için yetmeli bence. kadınlarla o kadar haşır neşir olan erkekler ilk önce karşı tarafı nasıl tavlayabileceğini öğreniyor ve resmen bunu uzmanlık alanı gibi başarıyla gerçekleştiyor. sen istersen onlarca kez hayır de, o bir kez aklına taktıysa seni mutlaka bir zaafını bulup seni de o karanlığında boğuyor. Allahlarından bulsunlar ne diyelim ki.