Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Dun gittik doktora onemli bisey yok dedi burun sprayi verdi tek ...idrarinada bakacak ama bisey yoktur hasta oldugu icin az sivi aldiginadir dedi...gece yine kotu gecti bugun ezaneden aldik sprayi bakalim bu gece nasil olacak...yogurtu ben sütü isitiyorum parmak yanmicak sekilde sonra tencereye 1 kasik yogurt koyuyorum telle cirpiyorum agzini kapatip sariyorum 4saat disarda bekliyor sonra buzdolabina koyuyorum sabaha olmus oluyor..

Tableti bilmiyorum benim hic tabletim olmadi:) konuya cvp ver tikla resim yukle bak sonra dosyadan yukle bitir...olmasi gerekir yani tablet sonucta:)

kızlar kızım ateşlendi durup dururken neyin nesi anlamadım.dişten midir ki? küvetine oturttum banyo yaptırayım dedim vücudu çok sıcak geldi.neyse elim soğuk ondan heralde dedim.giydirdim uyuya kaldı sonra annemi almaya gittik geldik ateşini ölçtüm 38.6 çıktı dahada yükselince calpol verdim 37.8 e düştü sonra yine çıktı şimdi sirkeli suyla soğuk uyg yapıyorum dolven vereceğim ilacı almaya gitti kardeşim inş düşer yaa

Geçmiş olsun canım belki diştendir.
Bende sabaha kadar Zehra'nın yanıbaşında nöbetteydim.o kadar ateşlendi havale geçirecek zannettim sabaha kadar başında dua ettim .sirkeli suyla siliyorum bakıyor bana mühür gözlüm hiç bir şeyde demiyor daha çok içim parçalandı.öksürüyor şimdilik ateş normal ama ben dün dedim,bu kadar hasta çocuklar okula neden geliyor dedim.ciğerleri sökülene kadar öksürüyordu çocuklar .hele birinin elinde poşet çıkarmayı bekliyor.
Dedi öğr.göndermeyin hasta ise diyoruz ama gönderiyorlar dedi.Okula değil baştan atmaya yollamışlar belli.başkasının çocuğunu hasta etmenin ne anlamı var?

geçmiş olsun canım bayram dönüşü mercan da olmuştu şurup fazla ver ben yarım ölçek vermiştim şırınga ile 5 ml veriliyor hastanede o zman düşüyor işallah düşer ve çıkmaz ayrıca bebekleri sirkeli su değil sade su olması gerekiyormuş

geçmiş olsun artık ateş zmanları başlıyor bebeklerimiz büyüyor diş ateşi hastalık ateşleri çıkıyor allah beteinden korusun

kızlar günaydın dün kızım malum kv bakamadığı için aç kaldı ve bende hemen annemsiz durumlarda ne yiyebilir diye kalvaltı yiyecekleri araştırdım güzelde bir site buldum ve hemencecik alışveriş yapıp tarifleri çıktı aldım anneme teslim ettim sabah terifin birini yapmış kızım afiyetle yemiş tarifi yazayım size

YULAF EZMELİ BEBEK KAHVALTISI (6 AY ÜZERİ)
1,5 Çorba kaşığı yulaf ezmesi
1,5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1tane kuru kayısı
Çay kaşığının ucuyla tereyağ
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI: Kayısıyı ince ince kesip 1 su bardağı su ile pişir. Daha sonra yulaf ve mısır ununu ekleyip pişirmeye devam et kıvamına göre su eklenebilir. Daha sonra malzemeleri ekle ve çatalla ez ( annem blendırdan geçirmiş daha rahat yemiş)

bebeğim; enfeksiyon olmamasına sevindim canım

vitamin; canım çok geçmiş olsun hemen atlatırsınız inşallah

voltajım; zehraya çok geçmiş olsun Allah şifa versin tüm bebişlerimize

elif de sabah öksürüyodu şimdi sordumda iyiymiş çok şükür.

canım tarif için saol hemen çıktı alıyorum evde deferime eklicem.elif malesef yemiyor 2 kaşık anca yiyor ama mücadelemi sürdürcem bi kaşıkta bi kaşıktır napalım

Kızlar ben artık bizim oğlana herşeyi ayına uygun olarak tattırmaya çalışıyorum. En son şunu denedim;
Bir parça kereviz, bir küçük havuç, bir avuç bulgur. Bunları az suda haşladım kıvamlı prüre yaptım sonra buna yoğurt ekledim severek yedi bizimkisi.
Genelde meyveleri daha çok seviyor, tatlıya düşkün ama öğrenecek, sevdiğinde tabağı bitiriyor ama sevmediğinden de 2-3 kaşık olsun yiyor, sağolsun gönlümü hoş ediyor :)) bugün geçen hafta yaptığım peynir bozulmuş Allahtan farkettim, yenisini de yapmıştım ama önce şu bitsin dedim, karışımı hazırladım huyum değildir ama bir tadına bakim dedim, ıyyhhh feciiiiydi.
Onun haricinde dişler çıkınca feraha erdi uykuları uzadı mak. 40 dakka uyuyan çocuk 1,5 saat uyumaya başladı. Uykusuz bebek anneleri gördüğünüz gibi hala bir umut var :)

allah razı olsun kızlar sabaha kadar sürekli ilaçla düşürüp bir iki saate geri çıktı 39 u da gördük.bugün dr a gideceğiz inş diştendir.enfeksiyon yoktur inş.şimdi ilacın etkisi ile terliyor 4 kezdir üstünü değiştiriyorum terledikçe rahatladı şükürler olsun.hepimizin meleğini korusun rabbim

canım tarif için saol hemen çıktı alıyorum evde deferime eklicem.elif malesef yemiyor 2 kaşık anca yiyor ama mücadelemi sürdürcem bi kaşıkta bi kaşıktır napalım
olsun sen mücadeleye devam et daha tarifler var onları da yazayım elinde bulunsun

peynir mi yaptın nasıl yaptın anlat bize de

aman dikkat et devamlı ölç tekrar çıkmasın işallah böyle geçer gider tekrar çıkmaz

KAHVALTI
Meyveli fiesta kahvaltı kabız bebeklere ideal
1 çorba kaşığı yulaf
½ bardak sı
½ küçük olgun muz ezilmiş
1 adet küçük armut, soyulmuş rendelenmiş
1 yemek kaşığı doğranmış kuru üzüm
½ tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu (isteğe bağlı ama kabızlık için ideal)
Bir tutam muskat (isteğe bağlı)
YAPILIŞI: orta ateşte küçük bir tencerede yulaf, su, muz, armut, üzüm ve keteni pişmeye alın. Bir taşım kaynadıktan sonra çok düşük ısıda ve kapak kapalı olarak 10 dakika hafifçe haşlayın
Yiyemeyen bebekler için blendırdan geçirin
------------------------------------------------------------------------------------------------
MEYVELİ LABNELİ KAHVALTI (6 ay üzeri için)
Yarım muz veya bebeğinizin sevdiği bir meyve (elma-armut)
3-5 tane bebe bisküvisi
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı labne peynir
1 ceviz veya 5 adet fındık
1 yumurta sarısı
Az tereyağ
YAPILIŞI: Ceviz veya fındıkları ezdikten sonra bütün malzemeleri karıştırıp çok koyu olmaması için az su veya taze sıkılmış meyve sularıyla karıştırın
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
YULAF EZMELİ BEBEK KAHVALTISI (6 AY ÜZERİ)
1,5 Çorba kaşığı yulaf ezmesi
1,5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1tane kuru kayısı
Çay kaşığının ucuyla tereyağ
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI: Kayısıyı ince ince kesip 1 su bardağı su ile pişir. Daha sonra yulaf ve mısır ununu ekleyip pişirmeye devam et kıvamına göre su eklenebilir. Daha sonra malzemeleri ekle ve çatalla ez
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
IHLAMURLU BEBEK KAHVALTISI (6 AY ÜZERİ)
Rezene yada ıhlamur çayı
Tam budağ ekmeği 1 çay kaşığı pekmez
Çeyrek yumurta sarısı
Geceden suda bekletilmiş kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
YAPILIŞI: rezene yada ıhlamur çayı içine tam buğday ekmeği, 1 çay kaşığı pekmez, çeyrek yumurta sarısı ve geceden suda bekletilmiş kibrit kutusu peyniri ekleyip çatalla iyice ez
YULAF EZMELİ BEBEK KAHVALTISI (8 AY ÜZERİ)
1 su bardağı formül süt
1/3 bardak yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tereyağ
1 dilim peynir
1 çay kaşığı pekmez
Haşlanmış yumurta sarısı
YAPILIŞI: sütü kaynatın yulaf ezmesini ekleyip 10 dk karıştırın tereyağ, pekmezve 2 kaşık rendelenmiş peynir ekleyinyumurta sarısıda ekleyin iyice ezin bulamaç yapıp bebeğe verin
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ELMALI VE PEYNİRLİ KAHVALTI (6 AYÜZERİ)
Süzme peynir labne 50 gram
1 elma
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
1 çaykaşığı tarçın
3-5 bebe bisküvisi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Rendelenmiş elma tereyağında kavrulup yumuşatılır elmalar kaseye alınıp peynir ,pekmez, yumurta sarısı, tarçı, bebe bisküvisi eklenip güzelce tüm malzemeler ezilip püre yapılır. Püre kıvamı çok koyu olursa meyve suyu veya ıhlamur çayı ilave edilir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
TAHILLI KAYISI PÜRESİ
-Süt 180 ml formül yada anne sütü
-Tahıl gevreği 20 gr
-4 yemek kaşığı kayısı ezmesi (taze kayısıyı çatalla ezerek veya kuru kayısıyı suda haşlayarak elde edin
-muz 3 dilim
-1 tutam öğütülmüş badem
YAPILIŞI: Bir tencerede sütü hafifçe ısıtın, sonra tahıl gevreği de ekleyin,
1-2 Dakika tahılın yumuşamasına izin verin
Ezilmiş kayısı, muz dilimleri ve ezilmiş badem ekleyin iyice karıştırın
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
IHLAMURLU BEBEK BİSKÜVİSİ
Bebeğinizin ayına uygun olarak 3-6 adet arası bebe bisküvisi
Yarım muz
50 ml ıhlamur çayı ılık olacak
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı labne peyniri
Fındık kadar tereyağ
YAPILIŞI:bisküvileri çayla yumuşatıp içine ezilmiş muz yumurta sarısı tereyağ ve labneyi ekleyip ekleyip iyice karıştırın

MISIR UNLU KAHVALTI (6 AY ÜZERİ)
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su 200ml
1 tatlı kaşığı pekmez
YAPILIŞI:Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dk pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

BU TARİFLERİ ALDIĞIM SAYFANIN LİNKİNİ DE EKLEYEYİM BİR GÖZ ATIN
Kahvaltı Tarifleri

ÇORBALAR
KIŞ SEBZELİ ÇORBA
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 karış uzunluğunda pırasa
1 dal karnabahar
2 kaşık sarı mercimek
3 kaşık bulgur
1,5 çorba kaşığı un
2 kaşık zeytinyağı
Yaklaşık 4-5 bardak su
YAPILIŞI: tüm sebzeleri minik küp küp doğrayın. Yağda 1-2 dk soteleyin
Biraz kavrulduktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
5-10 dk piştikten sonra bulgur , mercimek, ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan inmeye yakın bir bardakta un ve çorba suyundan azcık karıştırıp çorbamıza ilave edelim 2-3 dk sürekli karıştırarak kaynatıp ateşten alın
NOT : bu çorbada brokoli Brüksel lahanası da kullanışabilir.ayrıca şehriye kırmızı mercimek ve pirinç de isteğe göre konulabilir
PİRİNÇLİ ISPANAKLI ÇORBA
3 kaşık pirinç
500 gr yıkanıp ayıklanmış ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağ 1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya normal su
YAPILIŞI:Ispanaklar ve soğan ince ince kıyılır . sıryal tencereye tereyağı konur, eritilir. İnce kıyılmış soğan ekleneip pembeleştirilir. Ispanaklarda eklenir biraz kavrulur. Sonra sıcak suda pirinç ile eklenir , pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bardaktaçorba suyuyla un karıştırılır un çorbaya eklenir. 10 dk daha kaynatılarak servis edilir.

Zapzup,ycl ve vitamin...
Sağolun kızlar kızım hala aynı pers bir şekilde yatıyor.ateş çıkmadı çok.bademciği ve öksürüğü geniz de tıkanma var.hiç bir şey yemiyor.4 lokma labne sürdüm onu yedi.bir avuç ceviz çok sever zoraki yedi şu saat oldu hala yemiyor.tavuk suyuna çorba yaptım yok.başım ağrıyor diyor.bizim yatakta hep zıplardı bugün bir defa hopladı hemen yattı başım diye ya (

Zapzup sağol bir sürü şey bulmuşsun.

Benim küçük kız bugün kahvaltı da 1 yumurta sarısına yakın,1ceviz yarısını sarımsak rendesinde rendeledim,2 tatlı kaşığı labne,1,5 kabuksuz zeytin yedi. Kahvaltı da peynir varsa pekmez vermiyorum.Sonra emdi uyudu.
uyanınca elma rendeledim camda .yine emdi.
şimdi de bir küçük patates 2 küçük havuç 1 parmak tavuk göğsünü 1,5 kepçe az yağlı tavuk suyuna koydum pişiyor.uyanınca onu yiyecek.emer 6 gibi yoğurt veririm.
akşam da kabak irmik veya bulgur ve elma pekmez zeytin yağı karıştıracağım . Emer sonra.

Yarında kıyma deneyeceğim.bir kaç kez yedi ama ona özel değildi.yarın ona özel yapacağım.mercimekle düşünüyorum bakalım.iyi bir şey çıkar severse yazarım Allah'ın izniyle .

Son düzenleme:
Kız Ycl sanırım senin yoğurt şeyden olmuyor,
Ağzına kevgir Koyunca onu da örtmelisin.birde mayayı koymadan sütten bir iki kaşık alıp mayayı çırp ki kesmesin sütü.dökünce mayayı süte,çok karıştırma.iki tur çevir yavaşça tamamdır.sütünü bir tık daha sıcak yapıp ağzını kevgirle kapayınca sar.
Azmü cezmü kast eyledim olacak kız

Mikrodalgayı tabletli Sultan dediydi:))
Ona da biri demiş

ZAPZUP sağol canım ya inş geçecek.
VOLTAJım bence vakit kaybetmeyin dr gidin bizim kız boğaz enfeksiyonu olmuş ondanmış ateşi iki gündür.antibiyotik verdi şükür şimdi biraz neşesi yerine geldi yavrumun.dr amcası çok sevdi ama hiç morali yoktu bizim kızın tombikime ii bakın dedi.

Oyy Geçmiş olsun.aynısını bize de der canım ya.
Benim sorun üçüyle Dr A gitmek.bugün genelde zehra da kucağımda .oğlum okuldayken ateşi takip edin dedi.oğlum geldi daha da ezik şimdi.eşimin de işi uzun ...
Babam gelince onla gitmeyi planlıyorum .en azından en büyükle küçüğü tutar diyorum.

olsun sen mücadeleye devam et daha tarifler var onları da yazayım elinde bulunsun

peynir mi yaptın nasıl yaptın anlat bize de

Cok kolay canim, sut kaynamaya yakin kesilmesi icin ya yogurt atiyosun bir cay bardagi kadar ya da limon damlatiyorsun, kaynadiktan sonra kesilmeye basliyor ara ara karistir ve nihayetinde sut yesil bir suya donusuyor, geriye kalan parcalari temiz tulbente suz ister dolap kapagina as, altina da akan su icin bir tencere koy,yada istersen bir kap uzerine suzgece koy uzerinede bir tencere icini meyve ile doldur agirlik yap. aksam yapsan sabaha peynir hazir. uzerine agirlik koyarsan bayagi sert oluyor, asarsan daha yumusak. tamamen tuzsuz lor peyniri elde ediyorsun. Peynir alti suyunu da dokme corbalara kat cunku besin degeri cok yuksek.

Umarim becerebilmisimdir anlatmayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…