Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

slm kızlar hayırlı olsun yeni topiğimiz
iki sohbet etmeye geldim ama oğlum izin vermiyor uyandı bastı çığlığı

Bende hic anlamam...genelde hazira konarim:) kv sagolsun bol bol yapardi ama artik karar verdim herseyi kendim yapicam..

oğlumu uyutamıyorum bugün.
kucağımda oda oda gezmekten kollarım bacaklarım yoruldu.
memede uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk geçmeden gözler faltaşı gibi yine.

Kızlar şu çalışıp çalışmama mevzusu hala aklımı kurcalıyor bi yandan bi benim çocuğum değil ya herkes bakıcıya bırakıp çalışıyor eşimin işi iyi olmasaydı 1 ay önce istifa etmeyip tıpış tıpış gidecektim işe diyorum bi yandan kızımın yanına uzandığında öyle hoşuna gidiyorki sıpanın ağzını açıp gülüyor içim gidiyor bunlarımı başkasınamı yapacak diyorum tabi bakıcı bu kadar ilgilenirse ooof ooof bi garip çıkmaza soktum kendimi bi arkadaşımla konuştum eğer işe başlarsam beraber çalışacağız onunda 8 yaşlarında bi oğlu var bende anneme bırakmıştım çocuğumu büyüdü gitti işte seninki ne ilk ne son dedi.. Hadi beni bi yüreklendirin gari nooolur

Cnm benim sahsi fikrim bu..ben mecbur olmadigim halde bukadar ufakke birakip ise gidemezdim...

Kurdugum cumle berbat yeni farkettim:) ben mecbur kalmadigim surece calismaz kendim bakardim...benim sahsi fikrim bu
Simdi oldu galiba

Kurdugum cumle berbat yeni farkettim:) ben mecbur kalmadigim surece calismaz kendim bakardim...benim sahsi fikrim bu
Simdi oldu galiba

Hahah oldu canım oldu ben anladım zaten okuduğumda :) bende senin gibi düşünüyorum ama örneğin bi alışverişe çıkıyoruz çok basit bi oyuncak bile 25 liradan başlıyor ve her geçen gün bebiş büyüdükçe ihtiyaçları artacak ev+araba ödüyoruz,evin benim bebişin ihtiyaçları derken hepsi eşimin sırtında 1-2 sene sonra bebişimin etrafında kendi yaşına yakın kimse olmicak arkadaşlarımızın komşularımızın akrabalarımızın çocukları hepsi benimkinden büyük 2 sene sonra evdede olsam kreşe göndermek isticem oda eşimin sırtına binecek çocuk bütün günü benimle oynayarak geçirerek sosyalleşemez diye düşünüyorum evde olmakta güzel bebişimle sere serpe karışan görüşen yok rahatım yerinde iki ucu b...lu değnek oldu benim için işin açığı nerdesiiiin ey voltajım çık çık çık çık çık ortaya çıııık :)

Bizdede durumlar pek farkli degil gecen yil ev aldik onun kredisi fln cok agir geliyor..ama benim tek avantajim devlet bebek yapana aylik para veriyor..bende 2 yil sonra kaldigim yerden devam edicem ins.sanki daha cok ufaklar..ama ilerde boyle firsat gelmez ayligida iyiyse iyi dusun..esin nediyor peki? Ahh su maddiyat olmasa ama malesef

slm kızlar hayırlı olsun yeni topiğimiz
iki sohbet etmeye geldim ama oğlum izin vermiyor uyandı bastı çığlığı
Hoşgeldin umutege, yaramazlık mi yapio oglusun:)
Bende hic anlamam...genelde hazira konarim:) kv sagolsun bol bol yapardi ama artik karar verdim herseyi kendim yapicam..
Benimde annem verirse bi kac bise oluyo dondurucuda, son zamanlarda çok ise yaradı, bende yapsam iyi olur. Bu dondurucu konularını bence en iyi voltaj ve dertsiz bilir..
oğlumu uyutamıyorum bugün.
kucağımda oda oda gezmekten kollarım bacaklarım yoruldu.
memede uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk geçmeden gözler faltaşı gibi yine.
Canım gaz problemi varmıydı? Ben bu sorunu salincakla çözdüm. Tam çözdüm sayılmaz ama hemen sallayinca uyuyo tekrar..

Canım sen çalışmaktan yanasin belli. Ilerde vicdan azabı duyarmiyim endişesi war. Ama sole dusun: zaten calisiyodun.. bence calis, ilerde çalışmaya karar verirsen is bulman zor olabilir. Çalışan annelerin çocukları için çok imkan var artık. En kötü ihtimalle çıkarsın işten..

Bizde ev almayı düşünüyoruz bu ara, ücretsiz izin almam mümkün degil. Ev almasak bile, çift maaş zor yeyisiyo, tekle ne yaparız bilmem. Evin ödemesi bile korkutuyo beni.

Bende son günlerde taktım bu konuya. Azaliyomu, bitiyomu. Bide emerken dönüp dönüp bakıniyo. Eller zaten hep ağızda. Eskisi gibi emmiyo. Bugün dışarı çıktık. Mizikladi, emziriym dedim, bebek bakim odasına gittik, sipa ordaki resimlere bakmaya basladi, ben ole meme dışarda bekliyorum. Bide laf atiyo onlara, guluyo filan.. ama keyfi de yerinde. Gerçekten aciktiysa 5-10 dk aralıksız emiyo, sonra oyun. 20 dk en az emerdi. Bi ark ben hiç bilmem 20 dk emdiğini dedi kendi oglu için.En fazla 10 dk emip birakiyomus, buyudu şimdi..

Ben cok farklı düşünüyorum bu konuda bencillik olabilir,Kendin için hangisi uygunsa onu yapmandan yanayım.
Evde büyüyen cocuk yapısı ne ise o olur .benide annem 5 yasında kres degilde anaokulu vardı o zaman oraya vermişti.okuldaki zamanım binadaki cocukların ne yaptığını dusunmekle geçerdi.disardaki oyunlar daha cazip gelirdi.Simdi oyle bir dünya yok maalesef.ben evde büyütüyorum ama asla dışarıya yollayamiyorum.oturdugum site cok iyi ozel guvenlikli parkli vs ama gondersem sitedeki cocuklar cok vahsi.benim cocuklar daha naif.genelde avm Yada benle gittikleri parklar eve gelen arkadas cocuklari gittiğimiz gezmeler...
Chosy nin dediğine bende katılıyorum çalışmak istiyorsun biri he ya dese
Suan cok kucuk kabul ama Cocuk buyudukce ayrılman zorlasir.mesleğin ileriye yonelikse misal bir ogretmensen hemsireysen bir iki yıl bekle oyle vermen daha iyi.ozel sektordeysen en verimli donemin bu ise hic bekleme.bebegin bakımı derken kocanın bakımı girer araya sonra diğer bebek derken ev seni yutar.sacini taramaya vaktin olmaz.zor bir ikilem,cocuğun bu dönemlerini görememek var bunu düşünürsen zor,cocuğun 15 yasına gelincede çalışıyor olsan o donemde bir daha gelmeyecek onuda goremeyeceksin.yada söyle duşun ben mesela evdeyim ama 24 saatim cocukların her hareketini olumsuzlestirmekle geçmiyor.onları görmeden de duramıyorum da.o çizgiyi netlestir.
Kendin ne istiyorsun once onu yap.
Bana sorarsan bakan kisi annem olursa kesinlikle calisirdim.bayramda gelecek annem ben meslegi birakali oldu cok .donmem imkansız ama kendi işimizde başlayacağım,sonra alisirsa cocuklar annem kalacak ist ben ise gececeğim.
Bende hayata katılabilmek için
Önemli olan benim.

Son düzenleme:
Kizlar bugun dememiştim ama,
Dehşet bir dış agrisi çektim.hic birsey yiyemedim İçemedim feciydi.3 minoset yuttum güya ağri kesici.kesmemesinin stresi basıma da ağri soktu.
İftardan sonra artık kardesimde eşimde binbir ısrarla Dr a gitmeye ikna etti.oglumla kizim evde dayisiyla durdu bebisi goturduk babasi bakti,yada calisti en azindan.Dr baktı benim incilere film cekildi,uyuyabildin mı dedi tepem atmış zaten yok dedim sadece.neyse iste yarım saat icinde kanal tedavisi yapıldı .su an agZim yamuk ama ağrım yok.tek dişe 250 lira bayılmak dısında.

***bu arada ilaclari ve dis yapimini,kadın dogum,cocuk Dr ve dış hekimi ne danışarak yaptırdık.her ilac sute gecer narkoz süte gecsede midede parçalanır bilgisiyle yüzümde guller açtı.
O ağri ile zaten birsey yiyemiyor icemiyorken o stresle bebege yanasmaktansa Böylesi en iyisi.

Ha birde,alıntım yok sory ama anlarsınız cin gibiler sizi.
çığ sebze dondurucuda soğuklar.bezelye vb dısında.
Kabak haslanip konsada cozunce sulanır gibime geldi.bir defa dene bence.baktın olmadı cok matah degil yahu seneye yer .

dondurucuya kabak koymuştum ben,
kabak kavurması yapmıştım, fazla gelmişti yiyemdik, ama çıkınca güzel olmuyo bilginize, çiğden hiç koymadım,
koysan bile, çözülünce suyu çekilir, geriye kalan da sakız gibi olur bence, yeşil fasulye de sakız gibi oluyo ve pişmiyo bi türlü
kabağı da mevsiminde yesin bana sorarsan,
bezelye bamya barbunya vs dolaba konuluyo da gerisi bence hoş olmuyo çıkınca

Ben bu kabağı bal kabağı diye düşünerek yorum yapmistim,
Gulimier yeşil kabaktan bahsettin sanırsam,
Eğer mevzu yesiliyse aman yareppim tam kabak tadı verir

voltaj senin meslek neydi bacım:26:
bu arada geçmiş olsun voltajım

Son düzenleme:
canım ikilemini çok iyi anlıyorum. çok zor bir karar. ben bu kararı vermek zorunda kalmadım hiç :) çünkü zaten 4 senedir çalıştığım bir işim vardı. üstelik memurum. yani bırakayım desem asla olmaz. üstelik evde geçen bir iki aydan sonra benim cinler tepeme çıkıveriyor. ilk bebeğimde üç aylıkken bıraktım. oynaya oynaya gittim işe desem yeridir. çünkü 4 saatliğine gidiyordum bebeğim çok ufaktı uyuyup duruyordu o sürede. üstelik bıraktığım kişi bakıcı olduğu halde çok güvendiğim biriydi. hiç sıkıntı çekmedim diyemem çok büyük bir özlem duyuyor insan. ama her şey onun geleceği için diyor katlanıyorsun.
sonra ikinci bebek oldu dört aylık bıraktım oğlumu yine yarım gün bırakıyorum. işe gelince göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ama duyduğun özlem vicdan azabı pişmanlık ne dersen de yakanı bırakmıyor.
keşke ücretsiz izin alabilseydim ama şu an ev ödüyoruz. 1 senesi bitti 4 sene kaldı. bu süre zarfında ödemek zorundayız ki yarın okul vs. girince işin içine en azından ev ödeme derdimiz olmasın.
yani ne yapıyorsak onlar için. ama şu da bir gerçek ne kadar yorulsam da sosyal hayata karışmak bana ve çocuklarıma da iyi geliyor.
ama şunu unutma evde de olsan iş güç derken bebeğinin her anını doya doya yaşayamıyorsun üstelik çok çabuk büyüyorlar nasıl geçtiğini anlamıyorsun. hem zaten annelik sürekli bi kaygı hali bana göre. ne yaparsan yap eksik mi oldu bebeğim için daha iyisini yapabilir miydim kaygısı hiç bitmiyor.
en doğru kararı kendin vereceksin. olmazsa bi kaç gün bebeğini bırakıp dışarı falan çık bi kaç saatliğine yani kendini bi dene bakalım yapabilecek misin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…