Amin insallah.
annenin fikrine cok sasirdim acikcasi.
kv tarafindan ise yarar birileri var mi peki?
Annen bu sekilde gelirse yuzu gulmez devamli gerilirsiniz. Sen gitsen dedigin gibi esyalar duzen 1 hafta kalsan gittiğine degmez fazlasina can dayanmaz.hele ki esin ayri kalacaksa ki o sekilde cok abes.
zaman var daha kararlari degisebilir.
aslinda gerecek birsey yok.benim de kimsem olmadi diye aht ettim cocuklarim buyudugunde boyle zorda kalana kesinlikle gidecegim yardima ayagina yemegini verecegim.
hele son dogumda 2 gunluk lohusalikta kalkip oğluma yemek hazirladim.keske yalniz kalsaydim da en azindan kv suratini gormeseydim.
son haftaya kadar belli olmaz allah bir sebep verir kendi kosarak gelmek zorunda kalir da sen nazlanirsin bu kez :)
günaydın canım
yazdıklarını okudukça annene de kız kardeşine de kızdım bende biraz inat da vardır ben olsam gelselerde kabul etmem bakarım başımın çaresine sezeryan mı olacak senin doğum öncesi yap tencere tencere yemek 2-3 gün idare etsin yer içer makineye atar yıkatırsın minimum düzeyde iş yaparak öyle başının çaresine bir şekilde bakacaksın onların sen istemeden gelmnesi lazım ama öyle olmuyor işte ne yaparsın allah yardımcın olsun belki eşin o zamana iytileşir de sana yardımcı olur kv gelmez mi bakmaya hem oğluna hem sana yardımcı olsa
canım Allah yar ve yardımcın olsun kimseyi kimseyede muhtaç etmesin kurban olduğum Rabbim, kzıdım açıkçası annene kardeşine, sen zaten eşinden dolayı sıkıntıdasın ne olur biraz yardımcı olsalar kv. tarafın ordamı bi kaç gün yardım etseler doğumunda
dediğinde doğru ama ne bileyim böyle de her yerde meme diye bağırıyor geçen hafta işe getirdim demiştim ya bizim orada oturan bir abi var sağolsun aracıyla geliyor bizi de bıraktı arabada tutturdu memem meme diye yattı kucağıma açtı yakamı paçamı heryerde böyle yapınca utanıyorum mecburen üzerimi örtüp emzirdim ama çok utandım yanlış anlarlar diye çekiniyorum uyku desen o da yok nasüp diyeceğim ama bu kadarmış bırakmam gerekiyor o da düzgün şekilde yemek yer en azından diyorum bendeTabi ki artiyor yemesi hele gece uykusu.
ah o agriyi bilmez miyim oglumu da ben kestim kolum kapanmadi koltuk altima vurdu.aksama geri emzirdim. Ertesi hafta kesin karar verdim ve kestim.
beni de cok sık emiyor canim ya zaten yemek alti yemek ustu bazen yemek arasi emiyor.doyumluk ememez ki.sen daha iyi hissedip bilirsin.
benden tavsiye istersen biraktirmamandan yanayim.onumuz son bahar hastaliklar siralanir.o geceler de hic bir lokma almasa da seni emer hem daha cabuk iyilesir hem kolay sakinlesir.
Maşallah canım Dr istemedi ben kestim. Bir hadis buldum bu emzirme ile alakalı sütun besleyici lik değeri gittiği için çocuğu güçsüz bırakıyormus diğer gıdalardan alması gerekeni alamıyormus. Bu çocukluk çağında ortaya çıkmazmış ileriki yaşlarda gorulurmus. Bende bunun üzerine emzirmeye cesaret edemedimRüveyda dr mu istiyor kesmeni? Benim kızım hala emiyor. Dr bırak emsin o daha ana kuzusu dedi geçen haftaki kontrolde.
Insallah.Zapzup canım Allah razı olsun iyi dileklerin için. Voltaj haklı bırakma emsin emdiği yere kadar bak kestim mecburen hala içimde acısı artık benimkinin nasibi buraya kadarmış.
Mergen@ canım analar çok kutsaldır ama herseyinde bir sınırı vardır bunu bilenler cennetlik oburleri cehenneme odun hazırlayan cinsten.
Yüksek voltaj@ canım Allah kardeşinin yar ve yardımcısı olsun. En büyük suç kv olacak canavarda çocuğunu biliyorsun madem neden başka birinin hakkına giriyorsun. Ona destek oluyormuş sun devam et canım hergün ara konuş onun konuşmaya ihtiyaci var sizden sorunu cozmenizi beklemez. Sıkıntılar payladildikca azalır. Kardeşinin makamı çok yüksek inşallah. Annen bozuk atmasin kolay hamile kalanlar çocuk sahibi olmanın kendilerinden olduğunu zannederler ama Allah isteyene değil istediğine veriyor. Bak ne güzel kızı ona arkadaş olmuş. Yazık yavrum ne psikoloji ile büyüyor ama inan sonra çok güçlü bir kişiliği olacak annesine sahip çıkacak ben öyle hissediyorum. Şayet ömür olurda görüşmek nasip olursa haklıymış sın diyeceksin inşallah. Işte bu dünya imtihan dünyası. Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil. Birbirimize dua edelim. En büyük kazancimiz bu
canım süt az ondan birde beni emmek için yemek yemiyor bir öğünü 1 çay bardağı etmez o kadar az yiyor uyku düzeni bozuldu bende yıpranıyorum bugün emzirmediğim 3. gün ama bu ne sancı nefes alam ıyorum göğüslerin ağrısından zonkluyor resmenZapzup canım Allah razı olsun iyi dileklerin için. Voltaj haklı bırakma emsin emdiği yere kadar bak kestim mecburen hala içimde acısı artık benimkinin nasibi buraya kadarmış.
Mergen@ canım analar çok kutsaldır ama herseyinde bir sınırı vardır bunu bilenler cennetlik oburleri cehenneme odun hazırlayan cinsten.
Yüksek voltaj@ canım Allah kardeşinin yar ve yardımcısı olsun. En büyük suç kv olacak canavarda çocuğunu biliyorsun madem neden başka birinin hakkına giriyorsun. Ona destek oluyormuş sun devam et canım hergün ara konuş onun konuşmaya ihtiyaci var sizden sorunu cozmenizi beklemez. Sıkıntılar payladildikca azalır. Kardeşinin makamı çok yüksek inşallah. Annen bozuk atmasin kolay hamile kalanlar çocuk sahibi olmanın kendilerinden olduğunu zannederler ama Allah isteyene değil istediğine veriyor. Bak ne güzel kızı ona arkadaş olmuş. Yazık yavrum ne psikoloji ile büyüyor ama inan sonra çok güçlü bir kişiliği olacak annesine sahip çıkacak ben öyle hissediyorum. Şayet ömür olurda görüşmek nasip olursa haklıymış sın diyeceksin inşallah. Işte bu dünya imtihan dünyası. Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil. Birbirimize dua edelim. En büyük kazancimiz bu
grillcim kafama birşey takıldı sen şimdi kızını emziriyorsunya sütün kalitesi düşüyor ayrıca ilk doğum yaptığın gibi de sütün fazla değil ee birde ilk doğumda ağız sütü derler ilk gelen süte çok faydalı çocuk için derler ee senin büyük emdiği için küçük ağız sütü de alamayacak aslında bir yönden de emzirmeyi bırakman doğacak olan yavrunun rıskını da azaltmamak olacak eğer doğduğunda da ikisini de emzirirsen ufaklık zaten saat başı 2 saatte bir emecek süt yetmez tek çocuk olsa 2-3 yaşına kadar emzir anne çocuk arasındaki bağ da kopmamış oluyor ama doğacak bir yavrun var onu da düşünmek lazım büyük olan her gıdayı yiyip beslenebilir ama yeni doğana anne sütü yetmezse devam sütü vermek zorunda kalırsınHadis hiç duymadım ancak ayetler tam aksini söylüyor. Kuran-ı Kerim’de "Anneler çocuklarını tam iki yıl emzirsinler." (Bakara 233) ve "Sütten kesilmesi de iki sene içindededir." (Lokman 14) “Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer.” (Ahkaf suresi 15)
Zaten dr um ilk hamile kaldığımda "ilk 5 aya kadar vücudun 2 çocuğa yeterli besin üretir, ondan sonra duruma göre bakarız, sen de veya karnındakinde gelişme ile ilgili bir belirti olursa kesersin. " demişti. baktı ki Allah'a şükür ne bende ne bebeğimde bir sorun sıkıntı yok, devam etmemde sakınca görmedi. İki bebeğini beraber emziren anneler bile duydum. maşallah. bakalım benimkiler beraber emmeye mi devam edecek? :)
Günaydın kızlar,
Grill canım haklı olabilirsin eşim kesmemi istedi birde benim oğlum sürekli meme diye tutturdu. Bilgisayardan girdiğimde sana o hadisin linkini atarım.
Kızlar müjde diyeyim dün eşim beraber iş yapacağı arkadaşı ile görüşmeye gitmişti. Planladıkları bir iş vardı o işle ilgili çalışmaları sürüyor o arkadaşı başka bir ortağı ile yaptığı bir iş için eleman aradıkları ni söylemiş sen kabul edersen başka birine bakmayız. Duzenimizi oturtuncaya kadar bu işleride takip edersin sonra başka bir eleman alırız böylece beraber oluruz demiş. Eşim kabul etmiş bugün işe gitti çok şükür rabbim devamını getirsin inşallah
Sana katılıyorum Voltaj cigim kardeşinin kararı sonuçta sana bana kalsa cekmeyiz bosaniriz. Gene aynı sozumdeyim problemlerden kaçan tarafım yok ama psikolojik ve fiziksel şiddet ortamının olduğu yerde çocuk büyütmek istemem ister 1 tane olsun ister 10 tane. Eğer katlaniyorsam çocuğum için çocuğun mutsuz olduğu ortam da sırf evli kalmak için kalmam. Eşim bu konuda ne kadar kararlı olduğumu bilir.Insallah.
annem hakli canim.
Kayni ve kv sinin cocuklari tedaviyle olmus
kendininki de 5 ay sonra oldu.o kadar korun diyorsa bunca insan bir bildigi var.
bizler kolay hamile kalanlardaniz allah nasip etti dedik hepte.ama kardesime diyemeyiz bile bile ladestir o.
cocuk iyidir hostur guzeldir saymakla tukenmez.cevirince madalyonun ardini;
En buyuk ayak bagi,en buyuk caresizlik,en buyuk zorluk,en buyuk taviz,en buyuk boyun egme.
cocugu olmasaydi daha kolay bosanirdi katlanmazdi onlara.huzur var mi yok bosanir misin e cocuk var
yani taa ucu isyana bile varir.
cocuksuz bilemez cocuklunun halini cocuklu da isteyenin derdini yakinmalar ondan.
kendimden bile pay biciyorum tek cocuklu bile olsam cekip cikarim ben nereye basimi soksam her yere girer benle.sayi arttikca caresizlikte ayni oranda.kardesim daha dar pencereden bakiyor.gorumcem bosandi tek cocukla baba evinde ite kaka buyudu.yeri geldi sevdiler yeri geldi dovduler.balsa da bksa da yedi.cok dediler ben de cok dedim ornek gosterdim olmadi.
bana damdan dusen lazim soylediklerimin yakinma oldugunu anlamasi icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?