Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

amin. sağolun kızlar.
ben de daha gel demeyeceğim, kendi bilir. vicdanına bıraktım. kv ile aram zaten bozuk, gelir belki ama başımın etini de yer, doğurduğuma pişman bile edebilir, bir de birkaç ay kalmadan gitmez. ölsem daha iyi.
kafama takacağım ama miniğimin de canı sıkılır diye boş vermeye çalışıyorum. Daha iki ay var, elbette Rabbim bir kolaylık verir.

mergen, kadın alma işine de eşim sıcak bakmaz, ben yardımcı olurum diyor ama nasıl yardımcı olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:
dediğinde doğru ama ne bileyim böyle de her yerde meme diye bağırıyor geçen hafta işe getirdim demiştim ya bizim orada oturan bir abi var sağolsun aracıyla geliyor bizi de bıraktı arabada tutturdu memem meme diye yattı kucağıma açtı yakamı paçamı heryerde böyle yapınca utanıyorum mecburen üzerimi örtüp emzirdim ama çok utandım yanlış anlarlar diye çekiniyorum uyku desen o da yok nasüp diyeceğim ama bu kadarmış bırakmam gerekiyor o da düzgün şekilde yemek yer en azından diyorum bende

Zapzup canım Allah razı olsun iyi dileklerin için. Voltaj haklı bırakma emsin emdiği yere kadar bak kestim mecburen hala içimde acısı artık benimkinin nasibi buraya kadarmış.

Mergen@ canım analar çok kutsaldır ama herseyinde bir sınırı vardır bunu bilenler cennetlik oburleri cehenneme odun hazırlayan cinsten.

Yüksek voltaj@ canım Allah kardeşinin yar ve yardımcısı olsun. En büyük suç kv olacak canavarda çocuğunu biliyorsun madem neden başka birinin hakkına giriyorsun. Ona destek oluyormuş sun devam et canım hergün ara konuş onun konuşmaya ihtiyaci var sizden sorunu cozmenizi beklemez. Sıkıntılar payladildikca azalır. Kardeşinin makamı çok yüksek inşallah. Annen bozuk atmasin kolay hamile kalanlar çocuk sahibi olmanın kendilerinden olduğunu zannederler ama Allah isteyene değil istediğine veriyor. Bak ne güzel kızı ona arkadaş olmuş. Yazık yavrum ne psikoloji ile büyüyor ama inan sonra çok güçlü bir kişiliği olacak annesine sahip çıkacak ben öyle hissediyorum. Şayet ömür olurda görüşmek nasip olursa haklıymış sın diyeceksin inşallah. Işte bu dünya imtihan dünyası. Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil. Birbirimize dua edelim. En büyük kazancimiz bu

Rüveyda dr mu istiyor kesmeni? Benim kızım hala emiyor. Dr bırak emsin o daha ana kuzusu dedi geçen haftaki kontrolde.

Kiminin yüzü anne,babadan,kiminin yuzu can ciger kardeşten,kiminin eşten gülüyor. ..Herkesin bu hayatta tutunacak bir dali ve dallarini budamaya calisani var.Sans mi,kismet mi,imtihan mi nasıl yorumlanirsa...Ama kadin olmak zor. ..Aman sacim bozulur,tırnagim kirilir,x magazadan alamazsam bir yanim eksik kalir hatunlari hangi gezegenden bilemiyorum tabi ...

Ama şunu biliyorum;güçlü kadın maddi,manevi hep direnen,didinen,yorulan oluyor,her defasinda daha cok güce ihtiyac doğuyor,böyle böyle gidiyor ömür. Tercih mi,zorunluluk mu diye diye. ..

Rüveyda dr mu istiyor kesmeni? Benim kızım hala emiyor. Dr bırak emsin o daha ana kuzusu dedi geçen haftaki kontrolde.
Maşallah canım Dr istemedi ben kestim. Bir hadis buldum bu emzirme ile alakalı sütun besleyici lik değeri gittiği için çocuğu güçsüz bırakıyormus diğer gıdalardan alması gerekeni alamıyormus. Bu çocukluk çağında ortaya çıkmazmış ileriki yaşlarda gorulurmus. Bende bunun üzerine emzirmeye cesaret edemedim

Hadis hiç duymadım ancak ayetler tam aksini söylüyor. Kuran-ı Kerim’de "Anneler çocuklarını tam iki yıl emzirsinler." (Bakara 233) ve "Sütten kesilmesi de iki sene içindededir." (Lokman 14) “Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer.” (Ahkaf suresi 15)
Zaten dr um ilk hamile kaldığımda "ilk 5 aya kadar vücudun 2 çocuğa yeterli besin üretir, ondan sonra duruma göre bakarız, sen de veya karnındakinde gelişme ile ilgili bir belirti olursa kesersin. " demişti. baktı ki Allah'a şükür ne bende ne bebeğimde bir sorun sıkıntı yok, devam etmemde sakınca görmedi. İki bebeğini beraber emziren anneler bile duydum. maşallah. bakalım benimkiler beraber emmeye mi devam edecek? :)

Günaydın kızlar,
Grill canım haklı olabilirsin eşim kesmemi istedi birde benim oğlum sürekli meme diye tutturdu. Bilgisayardan girdiğimde sana o hadisin linkini atarım.

Kızlar müjde diyeyim dün eşim beraber iş yapacağı arkadaşı ile görüşmeye gitmişti. Planladıkları bir iş vardı o işle ilgili çalışmaları sürüyor o arkadaşı başka bir ortağı ile yaptığı bir iş için eleman aradıkları ni söylemiş sen kabul edersen başka birine bakmayız. Duzenimizi oturtuncaya kadar bu işleride takip edersin sonra başka bir eleman alırız böylece beraber oluruz demiş. Eşim kabul etmiş bugün işe gitti çok şükür rabbim devamını getirsin inşallah

hadi gözünaydın rüveyda. Rabbim devamını getirsin inşallah güzel haberlerin :)

Insallah.

annem hakli canim.
Kayni ve kv sinin cocuklari tedaviyle olmus
kendininki de 5 ay sonra oldu.o kadar korun diyorsa bunca insan bir bildigi var.
bizler kolay hamile kalanlardaniz allah nasip etti dedik hepte.ama kardesime diyemeyiz bile bile ladestir o.

cocuk iyidir hostur guzeldir saymakla tukenmez.cevirince madalyonun ardini;
En buyuk ayak bagi,en buyuk caresizlik,en buyuk zorluk,en buyuk taviz,en buyuk boyun egme.
cocugu olmasaydi daha kolay bosanirdi katlanmazdi onlara.huzur var mi yok bosanir misin e cocuk var
yani taa ucu isyana bile varir.
cocuksuz bilemez cocuklunun halini cocuklu da isteyenin derdini yakinmalar ondan.
kendimden bile pay biciyorum tek cocuklu bile olsam cekip cikarim ben nereye basimi soksam her yere girer benle.sayi arttikca caresizlikte ayni oranda.kardesim daha dar pencereden bakiyor.gorumcem bosandi tek cocukla baba evinde ite kaka buyudu.yeri geldi sevdiler yeri geldi dovduler.balsa da bksa da yedi.cok dediler ben de cok dedim ornek gosterdim olmadi.

bana damdan dusen lazim soylediklerimin yakinma oldugunu anlamasi icin.

canım süt az ondan birde beni emmek için yemek yemiyor bir öğünü 1 çay bardağı etmez o kadar az yiyor uyku düzeni bozuldu bende yıpranıyorum bugün emzirmediğim 3. gün ama bu ne sancı nefes alam ıyorum göğüslerin ağrısından zonkluyor resmen
grillcim kafama birşey takıldı sen şimdi kızını emziriyorsunya sütün kalitesi düşüyor ayrıca ilk doğum yaptığın gibi de sütün fazla değil ee birde ilk doğumda ağız sütü derler ilk gelen süte çok faydalı çocuk için derler ee senin büyük emdiği için küçük ağız sütü de alamayacak aslında bir yönden de emzirmeyi bırakman doğacak olan yavrunun rıskını da azaltmamak olacak eğer doğduğunda da ikisini de emzirirsen ufaklık zaten saat başı 2 saatte bir emecek süt yetmez tek çocuk olsa 2-3 yaşına kadar emzir anne çocuk arasındaki bağ da kopmamış oluyor ama doğacak bir yavrun var onu da düşünmek lazım büyük olan her gıdayı yiyip beslenebilir ama yeni doğana anne sütü yetmezse devam sütü vermek zorunda kalırsın

yazdıklarımdan beni yanlış anlama sadece yeni doğacak olan kızının senin sütüne daha çok ihtiyacı olacak o yüzden yazdım canım

hadi gözün aydın çok mu dua ettik ne bak gerçek oldu hakkınızda hayırlısı canım işallah bugünden itibaren hayatınız hergün daha da iyi olur ee bir adım yaklaştın deniz manzaralı eve :)

Zapzup Allah razı olsun. Eşim ede dedim zaten formdaki arkadaşlarımın duası kabul oldu diye.
Sütünü tamamını değil ama seni rahatlatacak kadarını sağ lavaboya ben öyle yaptım en fazla 2 kere sagmisimdir ondan sonra rahatladım

Sana katılıyorum Voltaj cigim kardeşinin kararı sonuçta sana bana kalsa cekmeyiz bosaniriz. Gene aynı sozumdeyim problemlerden kaçan tarafım yok ama psikolojik ve fiziksel şiddet ortamının olduğu yerde çocuk büyütmek istemem ister 1 tane olsun ister 10 tane. Eğer katlaniyorsam çocuğum için çocuğun mutsuz olduğu ortam da sırf evli kalmak için kalmam. Eşim bu konuda ne kadar kararlı olduğumu bilir.

zapzupcum o konuda haklısın canım. ben de düşünüyorum, araştırıyorum sürekli. forumlarda okuduğum kadarıyla bazı anneler doğumdan 1 hafta ya da 3-5 gün önce emzirmeyi kesiyormuş. ağız sütü oluşsun yeni bebek için diye. önce minikleri doyurup sonra büyüğün gönlü olsun diye emziriyorlarmış. benim kız özellikle gece uykusu öncesi emzik niyetine emiyor. açlık tokluk değil onun derdi, çünkü yemesi filan çok iyi Allah'a şükür. Ama son kontrolde dr a soracağım ağız sütü mevzusunu. Miniğime yazık etmem istemem.

Amin kızlar Allah razı olsun. Iyi yada kötü bir şekilde geciniyorduk ama aile duzenimizn oturması için eşimin çalışması şart. Böylece oda kendini eksik hissedip abuk subuk davranmaz artık. Ilk defa dün benim kazancim için elhamdulilah dedi. Babasından bana yaptıklarını görünce

acaba normal doğurur muyum diye düşünürken kızımın başı yukarıdaymış hala. normal ve kolay bir doğum olsa hemen ayağa kalksam kimseye muhtaç olmasam diye düşünüyorum, ya daha kötü olursa, sezaryende aynı yer kesiliyormuş, ya çok ağrım olur da kalkamazsam diye bir sürü şey geçiyor aklımdan geceleri. belirsizlik çok kötü

Grill ben de aynı şeyi düşünüyorum. Normalmi dogursam diye çünkü benimde ilk sezaryen oldu. Birde yaş kaç bilmiyorum ama ben bunu dogururken 39 olacak. Bir kadın bulmam lazım en azından kendimi toplayncaya kadar memnun kalırsam çalışırken de devam ederim diye düşünüyorum

Hamilenin Emzirmesi ve Cinsel ilişkisi
Selamlar. Bir kardeşimizin hanımı emzikli iken (14 aylık bebeği var) tekrar hamile kalmış. Hamileliğinin, emzirdiği çocuğa zararının olacağı söylentileri üzerine bana bu konu soruldu. Araştırdım ama aşağıdaki yazılar dışında bir hadis-i şerif veya açıklama bulamadım. Son bir kaç yıldır doktorlar hamile bayanın emzirmeye devam etmesinin sakıncası yok diyorlar. Bu konuyla ilgili pek çok ailenin muzdarip olduğunu fark ettim. Acaba dinimizin bu konudaki emir/tavsiyeleri nelerdir? Aşağıdakilerin hangisi ile amel etmek lazım. Selam ve dua ile... 1.Hz. Peygamber, emzikli bir kadının yeniden gebe kalmaması için onunla ilişkiyi ertelemek veya ilişkide kontrol uygulamak konusunda da ümmetini serbest bırakmıştır. Gîle, Gayl, Gıyal şeklinde geçen meselede, bugün tıp, memedeki çocuğun sütünün sonraki çocuk için zararlı olmadığını söylüyor. 2.Esma bint Yezid anlatıyor: Rasulüllah şöyle buyurdu: "Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki at sırtında koşturan ergin erkek olacak yaşa gelse bile yine onu tutar yere atar." (İbni Mace, 1, 648; Ebu Dâvud IV. 9)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…