Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Gunaydin kizlar.

Buhun bana misafir geliyor.esimin halasi.
sulalede tek sevdigim bayan.hic kirmaz laf sokmaz akisa uyar gider hem eglenir hem eglendirir.

Zapzup tek sisle de olan cok hos seyler var.

Chosy ben de cok dantel yaptim ya.hele ceyizime aman allahim.oren bayanla panpa olduk.
ablam dan 2 sene sonra evlendim o ara annem de yegenime orguler filan derken benimkilere yetisemedi.

Ben bir de igne oyasi da yaparim.havlular takimlar yazmalar.hic daha kendi kullanacagim birsey yapmadim.
hep akrabaya kardeslere filan.kv ye de vermedim kendi cok yapar satar guzel yapar cidden.bana begendirebildi :))

Zapzup dusunmen yeterli sonuçta emek verilen herşey güzeldir. Bak bere olabilir

Mergen canım uyku konusunda bende çok muzdaribim kesinlikle yatmak istemediginde bas bas bağırıyor. Çıt sesine uyanıyor çok zor uykuya dalıyor. Işığı kapatıp yanına yattigimda oyun haline getiriyor üstüme çıkıyor. Her ne kadar uyku zamanı desemde dinleyen kim. En sonunda yorgun düşüp ondan önce uyuyorum. Haaaa birde bizim ninni faslimiz var onuda kv alistirdi. Ninni söylemeden uyumaz. Artık bu bir saatmi 2 saatmi sürer net bilgi veremiyorum.ayakta sallama falına hiç girmiyorum. Hep kv alistirdi. Babası kılık lı uyku düzeni de ona çekmiş. Şimdi 2 cocukla nasıl yapacağım diye kara kara düşünüyorum.

Crosy maşallah el el üstünde komiksin valla

tek şişle nasıl oluyor şiş tığ mı demek istedin acaba ?

maşallah yavrum iğne oyaları falan yapmak zordur ne güzel ama kendşne de yapsaydın kullanırdın neyse senin çocuklar büyüsün o zaman yaparsın
ok beresi zapzup teyzeden olur bakalım cinsiyeti ne olacak :)

canım ya ayakta uyutmak çok fena biz bazen oyun olarak yapıyoruz yoruluyorum ona rağmen uyusun diye sallamak çok fena hemde saatlerce huyları alışkanlıkları değişiyor ama biraz ağlaya zırlaya değişiyor evdeyken keşke düzeltmeye çalışsaydın hala geç değil değiştirebilirsin şimdi büyüdü ağırlaştı kv ye de zor olur ayakta sallamak o da sallamadan uyutmaya memnun kalır okullar açılınca yine o bakacak demi

Biz kızımı tam 14 ay çarşafta sallayarak uyuttuk. tam bir saat salladığımı bilirim. Bırakınca bir süre elimi kullanamazdım uyuşmuş olurdu. Bir ara eşim gece çalışıyordu, gece 1-2 de kv yi arayıp gel sallayalım dediğimi bilirim. Sonunda o alıştırdı :)
Bir gün canıma tak etti, gündüz uykusunu uyutmadım tabi akşama mızmızlık hat safhadaydı. Dizime aldım öyle uyudu. Diğer gün daha kolay uyudu. Zaten çocuğa eziyet ediyorum bari bir kerede bitsin dedim bir süre sonra dizde sallamayıda kestim. Gerçi halası öğlenleri dizinde sallıyor hala ama ben sallamak istediğimde durmuyor. Akşamları parka götürüp iyice yoruyorum, yürütüyorum. Eve getirip yıkayıp yer yatağını serip ben uzanıyorum. Oda gelip yanıma yatıyor döne dolaşa uyuyor.
Gerçi böylede sallanmadığı için sabahları çok erken kalkmaya başladı, sabah 6 da kalkıyor ama öyle öyle değişir belki daha geç kalkar diye umuyorum.
Birde gündüz uykusunu halletsem belki biraz rahat ederiz.

Hepsi öyle olsa keşke
Eskiden birde oklava gibi bir şeyle yelek örüyorlardı. bir tığ bir oklava
Kız beşikte çeyiz sandıkta demişler. Biraz büyüsünler başlarsın kızların çeyizine
Bende kendi çeyizimde olanları kızıma saklarım artık :) Hiç kullanılmayan bir dünya dantel her sene itina ile çıkarılır havalandırılır, tekrar sarılıp kaldırılır. Yapması ayrı eziyet, bakması ayrı

Zapzup birde kız çocukları için peruk şeklinde şapkalar vardı. Lahana bebek şapkası diye arayabilirsin
Onlarda çok sevimli duruyor.

maşallah suphanallah diyip başlıym.ben elife hamile olduğumu öğrendiğimizden itibaren eşim çok söylendi hem bana hem ailesine hemde benim annemlere ayakta sallanma nedir bilmeyecek diye, Allaha şükür öylede oldu 7 ay zaten emzirirken uyuyordu yerine koyuyordum sonra biberonu emzirir gibi tutup veriyordum öyle uyuyordu bi ara çoştu uyumak istemedi biberonu bitiriyodu canlanıyordu direniyordu bende ayakta durarak o kucağımda hafif sallayarak uyutmaya çalışıyordum çaresiz uyumuyordu sonra eşim farketti hemen müdahele etti yerine koy kucağına alma ağlar ağlar uyur yada oynasın debelensin dursun dedi odadan çıktık tabii ağlıyor ben dayanamıyorum eşim sesini duymazlıktan geliyor gayet kararlı, bi gün iki gün öyle zor geçti sonra alıştı karyolasına koyup biberonu veriyoruz konuşuyoruz ya ben ya babası götürüyor uyutmaya Allaha çok şükür şimdi kendi kendine uyuyor ama alışana kadar bi tarafın kesinlikle kararlı olması gerekiyor ben dayanamıyordum onun ağlamasına eşim taviz vermiyordu, tabii ikimizinde sinirleri yıpranıyodu ben söyleniyodum nasıl insanlarız uymasını eziyet ediyoruz falan eşim yiyeninden çok çekmiş aynı binada oturduğumuzdan eşimede düşüyormuş ayakta sallamak o yüzden hiç taviz vermedi, şimdi iyiki diyorum birmizden birisi bu şekilde davranmış yoksa ben beceremezdim tek başıma anne kıyamıyor ağlamasına, inşallah Zeynep de ablası gibi alışır kendi kendine uyumaya

Mergen

Bizim toplum olarak 2 ozelligimiz var

1 abartmak
2 okuz altinda buzagi aramak

Canim onlar 3 ,3.5 yas kac ya bilmiyorlar yada iskembeden sallamak bu olsa gerek.

o yasta cocuk degil sallanarak uyumayi bana bebek demeyin diye kafa tutar.

ben oglumu 1.5 yasinda oda alip ayirdim yeni oda hevesine yatti ve alisti.

o uyku alistirma sitesinden hangisiydi bilmiyorum cok acimazsizca yontem uyguluyor.kararlilik iyidir ama o sanki kerc verir gibi anlatmis.1 yasinda biberon isini kesin demis yada aglarsa bakmayin filan ya daha sut kuzulari .uyeler ezik ezik sormus beceriksiz demedikleri kalmis.
belki egitim seklinde o yonde basari bulmus veya ruhsal acidan etkilidir ama bana acimasiz geliyor caresiz birakmis gibi.bir de tek cocugu varmis o kisinin.

senin ikisinin bile huylarinda farklilik vardir.tek cocukta insan her cocugu oyle veya oyle egitilir gibi hissediyor.

kizim daha farkliydi ayakta sallardim 2 yasinda yoktu biraktim kardesi olunca geri sallatti 1 2 hafta.mesela o da yanima cok gelirdi gece.kardesi dogdu 1 ay surmeden birakti . Kucuge sasiyorum ama daha bebeksi geliyor oglum daha bilincli gibiydi ve bu yasta cok duzgun konusurdu.cok ustune duserdim ondan mi yapidan mi bilemem.

bu uyku ayni cis birakmasi gibi pat diye degisen birsey.1 gece nasil cisten kesilir aynen sallamaktan da vaz gecer.
bir cok yontemi denedigine eminim ve sabrini biliyorum.
aklima gelen ilk sey hamagi kaldirman.1 2 gece cok zorlar ama unuturlar.emzik te nasil atinca kayboldu deeyince umit kesiliyor.bu da oyle.
ozellikle araba da veya pusetlerinde uyuyorlarsa kesinlikle daha kolay vaz gecerler.cunku baska yerde yatabilir ama kesfetmek lazim.bir de tutturmalari senin birini birakip birine gidecegini cok iyi biliyorlar seni paylasmak istemiyorlar.

sanki bana ikisini beraber uyutmak yanyana uyutmak daha kolay gini geldi.yanyana derken yani ayni odada yoksa birbirlerini didiklerler .hem seni gorur ikisi de.bir de lambaniz varmi sadece isikli donuyor filan.ses olmayan.dikkatlerini cekip sakinlestirebilir.bunlar geldi suan icin aklima.

emin ol 2 yasindayken coktan vaz gecmis olacaklar 1 ay sonra bile bambaska olacaklar.

çok fenaya çarşafta salla salla çocuk da sersem oluyor beyni sulanıyor sallanmaktan iyi yapmışsın kararlı olup bırakmak gerekiyor biraz ağlayacak o da konuşamadıkları için yaptıkları reaksiyon zaten ve sonunda alışıp uygun kıvama geliyorlar

aman biz kullanmıyoruz bizim kızlar hiç kullanmaz dantel ben hiç sevmezdim annem yine de ördü öyle çekmecede kaldı şimdi de kim bilir hangi kutuda gözlerine yazık derdim ama etraftan alışkanlık bu dantel çeyizde dantel olmazsa beceriksiz anne derler diye sanırım yaptı

Zapzup birde kız çocukları için peruk şeklinde şapkalar vardı. Lahana bebek şapkası diye arayabilirsin
Onlarda çok sevimli duruyor.
evet biliyorum canım yok öyle birşey yapmayacağım şimdi biraz daha büyüdüler daha güzel birşey olsun istiyorum o modellerde güzelde onu takanı görsem çok gülerim ben kendi kızımıda es geçmem krize girerim geçtiğimiz kış bir kız çocuğuna saç bandı gidi yapmışlar örgüden tepede de iki yandan siyah iple saç gibi ip sarkıtmışlar çocuk sarı saçlı aa çok az saçı tepesinde yünler siyah yazık dedim saçı yok diye yünden saç yapmışlar :)

montunu aldım ben montuna uyan şöyle güzel bir şapka veya bere havalı durur bakacam artık modele montunun fotosunu çekeyim koyarım buraya

Ycl bak sen benim yazdiklarimi okuma.

Inan msj yollayinca okudum sana ithafen yazmadim uyku dadisi tekniklerini

Ay cok kotu oldum yardim.kizlar

eyvah sen ne yaptın voltaj ya kız yazdı üzerine bu öff ortalık karışır ben kaçar arada kalmamak lazım :)

ben birşey görmedim

Kızlar ycl alıştırmis ne güzel. Bizim çocuk gak deyince ye kadar guk deyinceye kadar kv nefes nefese yukarı çıkardı ne oldu niye ağlıyor diye
Şimdi gelemiyor ama çocuk aglayincaya kadar oğluna telefon açıyor
Çok sinir bozucu bir durum takdir ederseniz.

eyvah sen ne yaptın voltaj ya kız yazdı üzerine bu öff ortalık karışır ben kaçar arada kalmamak lazım :)

ben birşey görmedim
Zapzuuup
ornek vermem bak

O bahsettigim siteyi cidden okursanız caniniz sıkılır. Mesela super dadi vardi tv de o kararli yaptiriyor bazen abartiyor.bu bahsettigim kadin oyle değil.
Kizim 1 yasinda emiyor nasil ayirayim tavsiyeleriniz neler demis
gece emmeyi coktan kesmeliydiniz 6 ay yeterli demis cikmis.
kesinlikle cocuk egitilir ama bazi istianalar var ki mesela benim kucuk te denedi esim hep memede uyuyor diye.inip kapiya vurdu baba acca baba acca anne acca.tekrar koydu korktu.sabaha kadar ic cekti.ben buna musaade edemem.6 ay daha beklerim kendi de ben de daha kolay alisiriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…