:)canım benim ben senin niyetini biliyorum ne demek istediğinide anladım, zaten benim elimde olsa yapamazdım ağlamasına kıyamam dayanamam eşim çok kararlıydı oda dedğim gibi yiğenlerinden çok çekmişler uyku konusunda o yüzden bende gayet kararlı taviz vermeyen taraf olarak durduYcl bak sen benim yazdiklarimi okuma.
Inan msj yollayinca okudum sana ithafen yazmadim uyku dadisi tekniklerini
Ay cok kotu oldum yardim.kizlar
Allah yardım etsin. Çok zor biz istanbul da yanıyoruz. Antalya'yı düşünemiyorumhayırlı sabahlar güzel haftalar olsun hepimize inşallah
çookk sıcak yanıyor Antalya klimayı 19 derecelere indirdiğimi bilmem şimdi gece onun karşısında uyumazsam olmuyor eğer eşim kapatıyorsa gecenin bi yarısı sinirli bi şekilde uyanıyorum klimanın kumandası nerde niye kapattın diye söyleniyorum, farkındayım aslında oda buzhane gibi olmuş ama ben yanıyorum çok fena zamana denk geldi hamileliğim elifte çok rahattım bunda nefesim çıkmıyor
ucu tığ gibi kıvrık olduğu için şiş tığ diyoruz canımZapzup tek sise tig sis mi diyorsunuz?
Onun orguleri cok guzel oluyor dene bence hem daha zevkli sanki.ben diger orguyu elimde yapamiyorum boynuma atiyorum ipi tabi 3 sene oncesinden bahsediyorum.
annem hep elinde yapar yorucu o der alisamadim ben.
abooooooo diyorum yoruldum kız 5km yol koşmuş gibi oldum okurken bu ne hız bu ne celal sen arada sal bunu sokağa ablasını abisini de koy etrafına üçü beraber koştursunlar enerjilerini atsınlar başka türlü olmaz sen al eline çiğdemini ohh çıt çıt ye onlar tepinsin :)Mergen tahmin ettim inan ondan dedim arabayi puseti.
insallah rabbim yardim eder bir yol verir.
sekine duasi okuyoruz biz.hatta annem kiza sekine diyor ismin ozelligini alsin diye.
ya beni de en cok geren sandalyeye cikiyor ordan masaya.tv sehpasini kaldirdik ki tv dusmesin diye masanin ust duvarina monte ettik.masa ustunde samdan vardi kaldirip atiyordu veya onla cat cat tv ye vuruyor masa bos suan.hele tv aciksa görüntüleri yakalamaya calisiyor .istemiyorum yaklasmasini.ayrica parmak izinden tv ye bakamiyoruz.
Bu masaya cikmasi ve koltuktan uzanip lambayi acip acip kapamasi beni delirtiyor.
takik bir de dikkati dagilsa bile 1 dk surmeden ayni.
Balkon caminda storun zincirini tutuyor yine koltuk tepesinden bir asiliyor artik ucundaki agirlik filan kayboldu gitti.ben cikarirken kan ter icinde kaliyorum.
uzun yerden vazodan vazo vardi icinde uzun cicekler.kirdi tek tek hergun bir dal bir cicek.bir daha aldim gene kirdi.simdi buyuk gullerden plastik saplilardan aldim kiramiyor ama yapraklari cicekleri sokuyor yerinden.
tabi bunlari onla basbasa degilsem yapiyor.devamli onla olacagim gozumu kirpmadan.dun aksam inat ettim tam 4.5 saat yalnizca kucugu oynattim ama imanim gevredi.duraksiz oynattim hem de.
hala aktif hala.en azindan bir iki level düşse :))
ah o tüm zararlı şeyler, elleme keşfetme derdindeler mercan birazcık cızz diyince korkuyor ellemiyor sıcak soğuk olan şeyleri de elleyemez bende oo sıcak oo soğuk derim hemen çekilir kenara ama 2 çocuk oldularmı daha da azıtıyorlar canım sana doğumdan sonra yardım eden oldu mu yoksa hep tek başına mı baktın tek başına biraz imkansız ama merak ettimBizdede sandalye,masa,tv,priz,kablo,kapi,çekmecekrizi var.Biri kapının köşesinden parmaklarini sokuyor,digeri kapiyi kapat maya çalışiyor,parmaklari kopacak Allah korusun,aklim gidiyor. Biri diğerini eliyle besliyor digeri var gücüyle oyle bir ısırıyorki elini,her yerimiz ısırık,çürük.. O yuncak kavgası,kucaga gelme kıskançlıgi vs vs.Oyle ani ve umulmadık seyler yapıyorlar ki;kendimi hep tetikte ve stres altında hissediyorum,vücudum kasıliyor :) Ah su akillari ersede kendilerine ve birbirlerine zarar vermeseler,koruyabilseler diye dua ediyorum.
kız o kadar soğukta yatma üşütürsün dikkat et ve sonrasında hasta falan olmayasın sana şu anda ateş basıyor sıcak geliyor ama üşütürsen bebeğini de etkiler dereceyi biraz yükselthayırlı sabahlar güzel haftalar olsun hepimize inşallah
çookk sıcak yanıyor Antalya klimayı 19 derecelere indirdiğimi bilmem şimdi gece onun karşısında uyumazsam olmuyor eğer eşim kapatıyorsa gecenin bi yarısı sinirli bi şekilde uyanıyorum klimanın kumandası nerde niye kapattın diye söyleniyorum, farkındayım aslında oda buzhane gibi olmuş ama ben yanıyorum çok fena zamana denk geldi hamileliğim elifte çok rahattım bunda nefesim çıkmıyor
Allah korusun canım öyle bişey olmasın inşallah ama inan çok sıcak öyle buzlu su falan içmem ılık içerim ama klima karşısında uyuyorum yoksa uyanıyorum sürekli birazcık yükseltirim değerini olmazsaucu tığ gibi kıvrık olduğu için şiş tığ diyoruz canım
normal örgüyü bende boynumda örürüm elimde hiç öremem... ördüğüm elbisenin önünün bitmesine az kaldı bende mercanın üzerine tuttum göz kararı da olsa becerebilmişim işallah bitince de güzel olur
abooooooo diyorum yoruldum kız 5km yol koşmuş gibi oldum okurken bu ne hız bu ne celal sen arada sal bunu sokağa ablasını abisini de koy etrafına üçü beraber koştursunlar enerjilerini atsınlar başka türlü olmaz sen al eline çiğdemini ohh çıt çıt ye onlar tepinsin :)
ah o tüm zararlı şeyler, elleme keşfetme derdindeler mercan birazcık cızz diyince korkuyor ellemiyor sıcak soğuk olan şeyleri de elleyemez bende oo sıcak oo soğuk derim hemen çekilir kenara ama 2 çocuk oldularmı daha da azıtıyorlar canım sana doğumdan sonra yardım eden oldu mu yoksa hep tek başına mı baktın tek başına biraz imkansız ama merak ettim
kız o kadar soğukta yatma üşütürsün dikkat et ve sonrasında hasta falan olmayasın sana şu anda ateş basıyor sıcak geliyor ama üşütürsen bebeğini de etkiler dereceyi biraz yükselt
bizim gelin hamileyken yandıkça buzlu sular içti o suya elini değdiremezsin o kadar soğuk sonra çocuk doğdu tırnakları mosmordu ve 1 hafta sonra da bronşit oldu çocuk aylarca çekti yavrum doğduğundan beri devamlı ilaç kullandı tıkanıyordu nefes alamıyordu burnunu aspiratörle temizledik devamlı ayda 10-15 kutu aspiratör kullandık (her kutuda 10 tane yedek uç var ayda 100-150 arası kullandık)
ha kesin olarak halilin rahatsızlığı soğuktan oldu diyemem ama biz annemle öyle olduğunu düşünüyoruz sende dikkat et biraz sabret zaten günler azaldı havalar eylülden itibaren biraz daha serinler
sen yükselt canım çok düşükde durma azıcık artık sıkacaksın dişiniAllah korusun canım öyle bişey olmasın inşallah ama inan çok sıcak öyle buzlu su falan içmem ılık içerim ama klima karşısında uyuyorum yoksa uyanıyorum sürekli birazcık yükseltirim değerini olmazsa
iyi haftalarİyi haftalar olsun kizlar..
Biz donuyoruz artik evimize
Yemek bulasik derdi basladi(
Haftaya da okul derdi baslicak
işin zor sokak isteyecek senden ev dar gelir ona balkona falan çıkarsınız artık ben köye gitmeye korkuyorum mercan merdiven ininp çıkıyor devamlı bırakamıyorum da onunla beraber koşturup duruyorum çok yorucu oluyor banaZapzup bizim oglanda eve nasil sigacak simdi bilmiyom. Köyde hep sokaktaydi. Bahçedebile durmadi. İnekler kköpekler kediler . tas toprak. Ama çokffark etti. Bu hizli öğrenme döneminde acik havada olması iyi oldu. Oldu da simdi napcak yavrum bilmem
bende dayanamam ayrı kalmaya çocuklar genelde anneye bağlı olur ben acayip bağlıyım işten çıkıp koşturarak ona gidiyorum hiç kızım olmadan birşey yapmak içimden gelmiyor canım yavrum benim sende nasıl bırakıp gideceksin kv kendi danasına kıyamazken sen kuzuna nasıl kıyacaksın da bırakcaksınBu arada biz tatile giderken KV çocuğu birakin ben bakarim demiş. Esim de hayret , "biz eren için gidiyoruz" demiş.. Böyle biseyi nasil düşündü de teklif etti sasirdim. Ayda yolda bi gördüğün çocuğu üstelik emziriyorum üstelik gerçekten çocuk için gidiyoruz hep birlikte olmak için neden birakiym neden. Kendisi oğlundan ayrilirken hala ağlar. Ben niye birakiym bebemi??
Diyeceğim o ki banada öyle geliyor. Birakamam..
örgüleri örmeye devam elbisenin önü bitti arkasına başlayacağım biraz üzerine düşsem 2 günde biterde akşam eve git yemek bulaşık mercanla oyun mercanı uyut tabi erken uyursa o zaman örgü ör neyse keyiflik örgü benimkigünaydın kızlar,
ycl bazen ben bile klima olsa diye düşünüyorum, Allah yardımcımız olsun çok sıcak gerçekten.
zapzup merakla bekliyorum örgülerini.
voltaj çocuğu oyalayanı çok severim
Annem bazen kızı bırak benle kalsın bu gece der, bir gece bile ayrı kalmaya dayanamam ki, chosy kv nasıl düşündü bunu? kendi evli çocuğuna kıyamıyor, bari biraz empati yapsaymış. ama oğlun için köy hayatı harika olmuş. ilk fırsatta ben de köye gitmek istiyorum kızlarımla. eminim hayvanları görünce korkacaklar ama güzel olacaktır :)
maşallah konuşma da bile gelişmeler olmuş ne güzel tv den uzak olunca çocuklar konuşmaya yöneliyor sizin için güzel oldu köy hayatı ama bende hiç sevmiyorum köyü anca cumartesi pazar gidilir ama onda da mercanın peşinde koşturuyorum öyle hayvan bişey de yok köyde modern köy bizimki 2 kişinin sadece ineği var o kadar hayvanlarla bile uğraşmıyorlarKizlar köye mutlaka gidin firsatiniz varsa. Anne demeyen çocuk tikata ( traktör) demeye başladi
Kedi kopekten de hic korkmuyolar biz korkumuzdan yaklastiramiyoz. Bi kopek heykeli vardi parkta gidip dudaklarindan optu. Allahtan gercegine yaklastirmamisiz
Zapzup bende senin baykus bereden yapsammi. Ama bana anlatman lazim
sıkma canını canım bazıları böyle patavatsız oluyor ne yaparsın ama ne güzel ki anneliğin takdir edilmiş ne mutlu sanadün olanı anlatmayı unutuyordum kızlar. gerçi önemsiz ama yine de can sıkıyor bu kadın milleti.
anneme giderken otobüste bir kadın geldi gülümseyerek yanıma: "kızınızla ne güzel anlaşıyorsunuz, çok kıymet verdiğiniz belli, maşallah" dedi, teşekkür ettim, gitti. sonra metroya bindim, orada başka bir kadın geldi yanıma: "anneannesi misin, babannesi mi?" diye sordu, ters ters baktım, cevap vermedim. yani dövesim geldi kadını orada. tamam geç anne olduk, yaş kırka dayandı ama bu kadar da olmaz yani. yüzümde kaz ayağı dışında kırışma yok, karnım burnumda, bu kadar mı kör göz oluyor bazıları.
ne güzel moralim düzelmişti, sonraki kadın çıkmasaydı önüme bir hafta idare ederdim o moralle :)sıkma canını canım bazıları böyle patavatsız oluyor ne yaparsın ama ne güzel ki anneliğin takdir edilmiş ne mutlu sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?