Mergen
bence su krem santi kurabiyesi basitlikte basi ceker.
1 pkt krem santi(toz hali)
3 s.b un
1 s.b sivi yag
yogurup ceviz kadar yuvarlayip firina.
cikinca pudra sekeri veya cik. Parcasi yapistirabilirsin.
$$$$$
mayali demirbasim vardir benim eve gelip yemeyeni kalmadi sanirsam.
1 sb iliktan sicaga yakin su
1 sb yogurt
1 sb siviyag
1 corba kasigi seker(hafif silme)
1 tatli kasigi tuz
2 yumurta aki
1 pkt maya yas veya instant.
suyla mayayi actiktan sonra tuz haric hepsini bosalt patir patir.karisim birbirine girsin.unla beraber tuzu ekle.kulak memesi olayi.zaten hemen toparlayan bir hamur.ozellikle tupper mixim varsa onda mayala cildiriyor hamur.
mayasi gelince limon kadar toplar yapip avucunda ac icine peynir koyup buzerek kapat.buzdugun yer altta kalsin yaglanmis tepsiye diz kalan 2 yumurta sarisini sur.susam corek otu vs. 180-200 sur.
bu kalabalik oldu ama cok basit emin ol.buzluga at kışın cikar firinla isit ye .
€€€€€
Garnitur olarak patates salatasi kisir rus salata canak patates baydi az.
haslanmis patatesi ezip tepsiye dizip ustune 7 8 rendelenmis ve kavrulmus havucu yay.ustune yogurt sarimsakli olabilir sos istersen dok.servisi dilimleyince hem kalabalik hem lezzetli.
veya
haslanmis patatesi kip kup dogra sarimsakli yogurt mayonez bezelye karistir.buda yumusak bir tat.rus salatasi gibi ama onun gibi baymiyor.
~~~~~
Yufka .
Tezgaha ser.masayada serebilirsin sen nasil istersen ♡
Yarim pkt margarin veya tereyag erit ve yarim s.b siviyag karistir ikisini.
3 yufkanin aralarina sur her tarafina.sigara boregi gibi kes.peynir diz biraz daha ufak katla ve hafif yayvan.ustune centik at bicakla.
buzluga at.misafir gelmeden az evvel 1 saat filan.cikart diz yumurta sarisi ve susam corek otu saz ekibiyle yolla firina.
3 yufkalik az oluyor mesela daha fazla yaparsan dursun buzlukta ani gelene cikarip yaparsin.citir citir oluyor.
☆☆☆☆☆
alternatif olarak sekerpare (hazir)
Dereotlu peynirli (hazir)
Un kurabiyesi (hazir)
Garnitur sana .
ben sana gelsem hazir alacaksan sadece trilece almani yeglerdim
Harika birsey ya
Bu tariflerim cidden kolay oyalamayacak seyler.insallah hosuna gider.
Aboo ben gecenler de kinder pingui den yaptim da aman allahim.cok guzel ama cocuklar 40 haramiler gibi yediler beni.halim cikolataya bala doydu.birde cezerye kek var allahimmmm öldüm oldum.oyle tarifler boyumu asar 2 sene.