Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Selam kızlar..

Hepinize kolayliklar,sevgiler,öpücükler...

Voltajim geçmiş olsun canim.Bal+ihlamur+limon anne kiz karsilikli icin guzelce Kopek disleri fenaymis gercekten,gece ciglik cigliga uyaniyorlar.Allah yardimcimiz olsun ins.

Bende bingonun beyaz yuzey temizleyicisini,viking beyaz yumusaticisini cok severim.ikiside cok hos bebek bebek kokuyor.

Evet ikizdi. Ama benimki tüp bebek ti
Canım benim allah oğluna sağlık uzun ömür versin

siz böyle dedikçe korktum valla bizde de azılar çıkıyor şimdi ama köpek dişleri de patladı patlayacak gibi duruyor benim kız genelde arka arkaya patlatıyor sonra birkaç ay diş çıkmıyor allah kolaylık versin hepimize

voltajcım sana da allah kolaylık versin sizinkiler azıları ne zaman çıkardı da köpek dişlerine geçti benimki yavaş yavaş çıkarıyor dişleri :) azı dişler olmayınca yemeği yutarak yiyor garibim :)

deterjanlar kokular derken kızlar ben finish kullanıyorum ama ne lekeleri tam çıkarıyor, ne de parlatıyor, sirke iyidir dediler, onu da ekliyorum ama değişen bir şey olmadı.
bingonun methini duydum sanki. bir de onu deneyeyim diyorum.
aman hanımlar daha sonbahar bile başlamadı. dikkat edin üşütmeyin. gerçi ben bu ara pek yanıyorum, sonra da balkona çıkıp üşüyorum. inşallah hasta olmadan atlatırız bu geçiş zamanlarını.
ya benim kız diş çıkarmıyor artık derken, baktım üst ve alt arka köpek dişler uç vermiş, azılar görünürde yok. azılar daha zor değil mi?
Rabbim hepimize, evlatlarımıza sağlık, afiyet versin.

Chosy evet benden duydun :) 50 defa dedim yumos al.
Nasil 16 ya kadar ogrt durmuyor kiz? Bizim ilkokuldaki sabah 9 aksam 16.30 calisiyordu adam.alistirma surecini diyorsan belki.
zaten 1 gun evvel degistirmisler 10 dan 10.30 sonra 12.30 dan 12 vs vs
kendileri de pek alisamamisa benzii.

ben cikista oglani almaya gidecektim.isim cikti ark aradim eger gorurse yariya kadar senle gelsin diye oda okula gitmemis zalım.
neyse daha konusurkene kapi caldi benim evimin küçük diregi sen cik gel
Flas flas flas.
paşam benim.cikista "annem bana kiyamaz gelmistir dedim arabana baktim yok kiymis yaah " dedim diyor.

Ilk tedirgin olmus zannimca ama cozmus helal olsun kuzuma masallah kem gozlere sis insallah
Yuruyerek hic gitmedik yolu bilmiyordu.

Pisirik bu oglan ya gidemez gelemez
Yakin ya ondan buldu.

Erdemine ben sey demek istedim.hani boyle salya sumuk olmam hic.heves ederim ama belki basim agrimaz oyle olsam diye.yoksa nefret ederim gripten hele damak kasintisi filan ayyyy.

Mergen
Bizim de alt kopekler cikiyor.gribimsi birde ayy.suan uzandi ama pert uyur mu dersen hic umut yok.tavuklu corba yedirdim.
Neyse sabredelim 2alt 2 ust kopek 4 te azi sonrasi freeeeeee

Vikingi gecen burda da biri methetmis hic denk gelmedim ben cikinca bakarim muhakkak.bingonun mutlu yuvami hic kullanamıyorum ben cok kullandim zaar hamisligim geliyor aklima bir de kv☆★

Zapzup bak ikizler bu konuda ters dustu.
bizim 4 ön alt 4 ön ust 2 alt 2 ust azilari var.2 de kopek dis cikiyor 1 aya cikar ins.

Belli olmaz kiz benim buyuk kiza bakardim aa disi cikmis derdim.hic ne agri ne sanci.
buyuk kizim agriya sanciya karsi direnci bana cekmis.kuzum benimmm

Ycl ne oldu(inanamayacaksin ama) ben kacirdim sanki .
neden yogunsun is degisimi mi yoksa genel yogunluk mu aman doguma cikmadan basina yigalim mi
allah yardimcin olsun insallah.
baci ben de pek yogunum fecii hemde.
Yorgunum da

bingoyu aldım ben bingo sıvı güzeldi güzel temizledi
dikkat et üşütme hamilesin karnında bebiş yanında bebiş bir de hasta olursan allah korusun zor olur senin için

evet bu kez farklı oldular :)
kız bende diş çıkmıyor diyordum 4 üst 4 alt var hatta ön dişler tavşan çok sevimli oluyor gülünce :) neyse geçen halilin dişi patlamış dedi gelin bende kızda birşey yok daha dedim neyse sonra uyyacaktı sallanarak uyumak istedi bu da yeni çıktı arada sallanarak uyumak hoşuna gidiyor :) gel bakayim annecim dişlere dedim aha kocaman azı dişi çıkmış öbürlerine baktım diğer ikisi de patlamış ucu görünüyor sadece biri patlamak üzere yuh dedim kendi kendime hiç dikkat etmemişim çocuk dişleri çıkarmış köpek dişleride patladı patlayacak şekilde ağrısı sızısı yoktu ama sanırım köpek dişleri zorlayacak biraz dün huzursuzdu eli ağzında ısırıp duruyor

Grill ben hic memnun kalmam sevmem finishi.
sirke denemedim kokusu falan oyy.
yikaninca kalmaz diyorlar ama denemedim.
fairy daha iyi.

ya bu sirkeyi deneyen varmı gerçekten koku olmuyormu deterjan gözüne mi yoksa parlatıcı gözüne mi koyuyorsunuz sirke kokusu uçar gider deniyor bizde balık bulaşığı eğer elde yıkanacaksa o balık kokusu gitsin diye bulaşık suyuna sirke koyarım ben çamaşır suyunun ele bıraktığı kokuyu sevmem öyle yıkayınca ne balık kokusu nede sirke kokusu kalmıyor

ben bu sene elma sirkesi yapacağım yediğimiz elmaları soyuyoruz zaten bir tane plastik kavanoz alıp kabukları içine atacağım içine su koyup sirke olmasını bekleyeceğim tabi tam tarifini netten bulmama lazım üzümden de yapıyoruz biz süper sirke oluyor :) ama elma kabuklarından yapmak daha iyi çöpe gidecek olan kabuklardan elde edilmesi daha süper

günaydın hanımlar,
voltajcım ben de memnun değilim. başta güzeldi, sonradan bozdu finish. bingoya geçeceğim bakalım.
zapzup ben parlatıcı gözüne koyuyorum. koku falan olmuyor ama parlatmıyor da.
artık değişik çözümler deneyeceğim.

Seminer donemi voltaj 9-1 arasi olurda ondan dedim. Alisyirma hafyasinda okul öyle bi program yapabilir ama alistirma haftasi içinde uzun bi zaman.
Ben senden bingoyu duydum bebeem sen karistirdin

Zapzup elma sirkesini yap bana da anlat bende yapayim kiz..

Ayyy son iki gun pazartesi okul basliyoooooo

Ycl ne oldu(inanamayacaksin ama) ben kacirdim sanki .
neden yogunsun is degisimi mi yoksa genel yogunluk mu aman doguma cikmadan basina yigalim mi
allah yardimcin olsun insallah.
baci ben de pek yogunum fecii hemde.
Yorgunum da
müdürlük bütçesine hiç karışmayacaktım, ama şef bu hafta mecbur izne çıkması gerekti, onun başladığı işi ben tamamlamak zorunda kaldım, şimdi mali hizm. müd. de bütçe şefi var cadı bi kadın onun yanına çıktım onay versin diye pazartesiden beri uğraşıyodum 2 defa eve götürdüm işleri elif uyuduktan sonra çalıştım çok şükür onay verdi cd aktar getir dedi hallettim Allahın izniyle:)
bacım senide takip etmeye çalışıyorum yoğunsun yorgunsunda Allah yardımcımız olsun, oğlunada maşallah canım tek başına gelmiş eve güzel bişey kendine güvenmesi, ben 5.5 yaşımda 1. sınıfa başladım okula annem yanımda olmadan gidip geliyordum üst geçitin olmadığı bi yerde kamyonların arabaların vızır vızır geçtiği yeni inşaatların olduğu bi yerdeydi okulumuz ama hiç korku yoktu zaten aynı siteden arkadaşlarla cümbür cemaat gidip geliyorduk, şimdi annemin aklına gelirde deli cesaretiymiş diyor nasıl seni öyle bırakıyordum diye bende üzülmesin diye diyorum iyiki bırakmışsın kendime güvenim gelmiş, ama ben elif için Zeynep için o yaşlara geldiklerinde aynı şeyleri yapamam gibi geliyor şu zamanda ekmeğe bile göndermeye güvenemem tek başlarına

Canım ya karıştırmışım bingo değil prill kullandım ben sıvı olandan ikili etki mi ne diyor bir tarafında yağ çözücü var güzeldi yani

hıımm parlatmıyorsa tabi başka şeyler dene ama bulaşık makineleri ne yazık kı belli bir süre sonra bardakları tabakları bozuyor yapacak birşey yok suyun sertlik derecesi sizin olduğunuz yerde fazlaysa ondanda güzel parlatmaya bilir

tamam ben sana anlatırım ama bu sefer yapacaksın caymak falan yok ona göre :)

ya bu deterjan şampuandı onları inceledikçe ne kadar kimyasala maruz kalıyoruz herşey zararlı çocukları kendimizi bu kirlilikten zarardan nasıl koruyacağız belli değil herşeyi kendimiz yapsak bir yere kadar yetişiriz artık işte bir ucundan başlamak lazım ben mercana doğal zeytinyağlı sabun yapmayı düşünüyorum ve onunla banyo yaptırmak istiyorum biraz araştırma ve çalışma yapmam lazım :)

Selam kizlar.
grill bingoyu bulasikta kullanmadım sanirim.pril kullaniyordum fairy cikinca ona gectim.hatta bimin bir dtrjani var o bile finishten iyi yikadi.

chosy

Ycl kolay gelsin canimm.ikinci bebiste belini agritma yeter.yorgunluk gecer de bel gecmiyor.
kiz bizde cok basibosmusuz okula komsu kizi kaydettirdi beni.kendim eve ciktim geldim lingir lingir allahim ya.
5. Sinifta evin taksitini yatirmaya giderdim carsiya bankaya.hayir gonderen gonderdi de alan niye demiyor yavrum sen necisin.biri alip gitse ne yapardim?

bizim burasi da 4 yol.ust gecit yok.simdi kalabalik var ama yanci ark. Yok suan.alistirma diye digerleri daha baslamadi.
benim korkum hem yol hem de yanim kocaman bir insaat tam dibinden geçiyor ara yol orasi da.gecen yil okul yolunda karsi komsunun ogluna carpti araba.oglumla yasit üstünden irak olsun.
eskiden araba yoktu bu kadar insanlar daha cekingendi.kimsenin tavuguna kist denmezdi.simdi tek avantaj heryer kamera.allaha emanet yavrularimiz.

belini agritma demis miydim?

Evde Elma Sirkesi Yapımı
Sirke eski tıpta ilaç olarak kullanılacak nitelikte bir gıdaydı. Bugün yapılan araştırmalarda kullanılan sirkeler market raflarını süsleyen yapay sirkeler değil,doğal fermentasyon yolu ile elde edilen ev sirkeleridir. Sirkenin “şifa verici” özelliğinden sonuna kadar yararlanabilmeniz için mutlaka ev sirkesi kullanmanız gerekiyor. Sirkenin şifalı olması sirke içinde bol miktarda bulunan potasyum ve elma asidine bağlıdır. Sirke sindirime yardım eder, trombosit üretimini normalleştirir, kanı inceltir, kansızlığa iyi gelir, ateş düşürür, sinirleri rahatlatır, kan dolaşımını düzenler.
Sirkeyi gıda olarak tüketmenin yanı sıra deri üzerine uygulamak da mümkün. Yıkama sonrası saçlara uygulanan sirke saçınıza canlılık, parlaklık verir ve saç dökülmesini önler. Ev temizliğinde de sirke kullanılır. Çamaşırların ömrünü uzatır, bulaşıkları parlatır. Toz alırken sirkeli su kullanmak evin çabuk kirlenmesini engeller. (Aidin Salih-Gerçek Tıp)
Ne sirkesi yapacağınız tamamen sizin üretkenliğinize kalmış durumda. Evinizde bulunan her türlü meyveden hatta bal ve gülden bile sirke yapabilirsiniz. Keskin sirke elde etmek için mayalayacağınız sirke içine mutlaka bir miktar bal (1lt'ye 1 çorba kaşığı) veya sirke anası kullanmanız gerekir.
Çürümeye yüz tutmuş herhangi bir meyveniz varsa onları da sirke yaparak değerlendirin. Elde ettiğiniz bu sirkeyi temizlikte, çamaşır ve bulaşık makinanızda kullanabilirsiniz. Sirke yaparken asla plastik kap kullanmayın. Plastikte hormon sistemini bozan ve kansere sebep olan tehlikeli kimyasallar bulunur. (Bisfenol A)
Sirke yapımı ile ilgili çok çeşitli yöntemler kullanılabilir. Biz tarifimizi Gerçek Tıp kitabı yazarı Aidin Salih'ten aldık.
Malzemeler
İlaçsız Elma (kabukları ile birlikte)
İçme suyu
Bal veya Sirke Anası
ELMA SİRKESİ YAPIMI:
Doğal, ilaçsız yetişmiş elmalarınızı yıkmadan dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını bıçakla kesip alın. Elmaları dörde bölün ve 5lt lik kavanoza yerleştirin. Elmalar kavanozun yarısından biraz azını (2/3) doldurmalı.
Üzerine kavonozun üst kısmını boş bırakacak şekilde su doldurun. İçine bir miktar sirke anası veya 3 çorba kaşığı halis bal koyun(petek bal da kullanabilirsiniz).
Sirkenin kapağını kapatın ve karanlık, ılık bir yerde 2 ay kadar bekletin. (Çevrede sirke sinekleri oluşmaya ve sirke kokusu gelmeye başladığında sirke fermente olmuş demektir. )
Sirkenizi süzün ve elma posalarını atın. Sirke kavonozunu yıkamadan süzdüğünüz sirkeyi tekrar doldurun. Sirke içine 2 çorba kaşığı bal katın ve kapağını kapatıp serin yerde beklemeye bırakın. Arada bir kontrol edin, keskinleştiği zaman sirkeniz hazır demektir. Sirke ne kadar uzun beklerse okadar etkili olur.
Bu aşamadan sonra sirkenizin üzerinde beyaz, deniz anası görünümünde bir tabaka oluşmaya başlamış olması gerekiyor. Buna 'sirke anası' deniyor. Sirke anasını bir sonraki sirkenizde maya olarak kullanacaksınız. Yalnız sirke uzun süre beklemez. Bu durumda evinizde daimi olarak sirke üretiyor olmalısınız.
NOTLAR:
Elmalar yıkanmaz çünkü sirkeyi elma kabuğunda oluşan bakteriler mayalr. Elmalarınızı güvendiğiniz bir yerden almadıysanız yıkayın, ancak sirke işlemine başlamadan önce 3 saat mutlaka dinlendirin. Bu şekilde kabukta yararlı bakteriler tekrar oluşmaya başlayacaktır.

B Began canım sende hazırolan sirkelerden kullandıysan ondan parlatmamış olabilir bak bu yazıda çok kolay güzel sirke yapımı anlatılıyor bende plastik kapda yapacaktım kafa işte cam şişe en iyisi diyor kalan çürümeye yüz tutan meyvelerden denene bilir büyük bir kapta olmasa bile 1- 1,5 kiloluk kavanozlara bile yapılabilir

chosy al sana tarif arkadaşım hadi kolları sıva uygun zamanda yap şekerim çok basit birşey okuduğuma göre doğra meyveleri su koy birazda bal tamam bitti 2 ay beklet üzerine yaptığın tarihi yazan bir etiket yapıştırırsan ne zaman yaptığını da unutmamış olursun :)

Kaytarmam zapzupmerak etme:))

Bide bu sampuanlarda sadece kopurmeye yarayan bi madde var sls diye yaziyo içerikte onunnkopurmekten başka bi faydasi yokmuş, zarari var yani.. Otaci bebek sampuaninda yok o madde biliyosunuzdur gerçi..

Bide şey duydum çok eskiden ,yurt dişinda diş macunlari bizimkiler kadar kopurmezmis. Türk milletinden kopurmeden temizlik olmaz anlayisi olduğu için bizimkilerde katiliyomus. Ne kadar doğru bilmiyom walla..

Kolaymis kiz . hatta ben küçük bi yerde yapiym bir ay sonra tekrar yaparim.
Bide nette okudum ev temizliği için. Sirkeye limon portakal yada başka kokulu turuncgillerden atabiliyosun. Bekliyosun 2-3 hafta . acip birebir sulandirip kullaniyosu. Hem bak tozlanmayi geciktiriyomus. Bu evim giriş kat olduğu için hemen toz oluyor. Bunu bi denicem ben bakalim koku olucakmi. Olursa kullanamam. Önceden pronto mu neydi onu kullabiyodum o da agir kokuyo. Çocuk olduğundan beri sadece islak bez kullanip kurulu yorum walla..

ok bakalım anlaştık kavanoza suyu ağzına kadar koymayacak mışız biraz boşluk kalacakmış 2-3 günde bir kapağını açıp oksijen almasını sağlamamız gerekiyormuş ve karıştırıyoruz tabi metal deymeyecek tahta kaşık kullanabilirsin suyu ağzına kadar doldurmamamızın bir diğer nedeni de şişenin kavanozun patlamaması için

otacı da olmadığını bilmiyordum iyi oldu söylediğin gerçi sls nin de yazım şeklini değiştiriyorlar ama içerik olarak sls ile aynı kapıya çıkıyormuş

doğrudur bi,zler köpürsün seviyoruz köpürdüğü zmaan güzel temizler anlayışı var öyle sokmuşlar aklımıza böyle de devam ediyoruz :) kız bu elma sirkesi dişleri çok parlatıyormuş pamuğa sirkeden koyuyorsun dişlerine sürüyorsun arkadaşım denemişti güzel olduğunu söyledi hatta ağzını hergün bununla çalkalarsan diş taşları da oluşmazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…