evet ya tozu geçiktiriyorsa süper bende toz alırken su ve bez kullanıyorum başka birşey deterjan falan koymuyorum ama bu kendi yaptığımız denenebilir kendi yaptığın sirke hazırlar gibi kokmuyor zaten tadı da daah tatlı oluyor tüm meyvelerden yapılabiliyor olması güzel evde üzüm sirkesi var annemin yaptığı onunla toz alayım baaklım faydası nasıl olacakKolaymis kiz . hatta ben küçük bi yerde yapiym bir ay sonra tekrar yaparim.
Bide nette okudum ev temizliği için. Sirkeye limon portakal yada başka kokulu turuncgillerden atabiliyosun. Bekliyosun 2-3 hafta . acip birebir sulandirip kullaniyosu. Hem bak tozlanmayi geciktiriyomus. Bu evim giriş kat olduğu için hemen toz oluyor. Bunu bi denicem ben bakalim koku olucakmi. Olursa kullanamam. Önceden pronto mu neydi onu kullabiyodum o da agir kokuyo. Çocuk olduğundan beri sadece islak bez kullanip kurulu yorum walla..
kısszz sen diyince daha bi hatırladım o zamanlarımı bende taksit yatırmaya giderdim, ptt ye faturaları yatırırdım,bayramda kardeşimle arkadaşlarla şeker toplamaya çıkardık, şimdi eve alınan şekerleri ben yiyorum gelen çocuk olmayınca, anca balkondan gördüğüm çocuğa şeker atıyorum.Selam kizlar.
grill bingoyu bulasikta kullanmadım sanirim.pril kullaniyordum fairy cikinca ona gectim.hatta bimin bir dtrjani var o bile finishten iyi yikadi.
chosy
Ycl kolay gelsin canimm.ikinci bebiste belini agritma yeter.yorgunluk gecer de bel gecmiyor.
kiz bizde cok basibosmusuz okula komsu kizi kaydettirdi beni.kendim eve ciktim geldim lingir lingir allahim ya.
5. Sinifta evin taksitini yatirmaya giderdim carsiya bankaya.hayir gonderen gonderdi de alan niye demiyor yavrum sen necisin.biri alip gitse ne yapardim?
bizim burasi da 4 yol.ust gecit yok.simdi kalabalik var ama yanci ark. Yok suan.alistirma diye digerleri daha baslamadi.
benim korkum hem yol hem de yanim kocaman bir insaat tam dibinden geçiyor ara yol orasi da.gecen yil okul yolunda karsi komsunun ogluna carpti araba.oglumla yasit üstünden irak olsun.
eskiden araba yoktu bu kadar insanlar daha cekingendi.kimsenin tavuguna kist denmezdi.simdi tek avantaj heryer kamera.allaha emanet yavrularimiz.
belini agritma demis miydim?
canım kramplar için hergün doğal maden suyu iç hem mineral alıyorsun çok iyi geliyor bana doktorum önermişti magnezyum kullanmaya gerek bile kalmamıştı ben maden suyunu asidinden dolayı içemezdim bardağa doldurup o kabarcıkları gidene kadar bekletip öyle içtim hafif güzel oluyordu şimdi alıştım direk açınca bile içiyorumkısszz sen diyince daha bi hatırladım o zamanlarımı bende taksit yatırmaya giderdim, ptt ye faturaları yatırırdım,bayramda kardeşimle arkadaşlarla şeker toplamaya çıkardık, şimdi eve alınan şekerleri ben yiyorum gelen çocuk olmayınca, anca balkondan gördüğüm çocuğa şeker atıyorum.
dediğin gibi Allaha emanetler bu pazartesi artık iyice kalabalıklaşır oğlunda alışır arkadaşlarına bi aklı başında yoldaş bulur Allaha emanet gider gelirler inşallah
voltajım belim ağrıyor elif de böyleydi inşallah gebelikten sonra kalmaz bu ağrılar, kramplarım çok her akşam magnezyum içiyorum da biraz olsun rahatlatıyor
heyecanım çook Zeynep e kavuşmaya az kaldı Allahın izniyle:)
o çaydanlıkları annem limontozu koyar su ekler kaynatır öyle kalmaz kireci çıkarıveriyor ama siyahlığı çıkarıyormu bilmiyorum demliğin altına yapıyor annemKizlar deterjanlar falan konusulmus gercektencok kimyasallar dediginiz gibi.bana temizlige geken turkmen bir kiz vardi demligin ici siyah olur ya caydan dolayi. Iste onun icine 1 tablet finish atmisti ki bence her marka tabletle olur. Suyla beraber kaynatti ici bembeyaz paril paril oldu dusunun nasil kimyasal. Zaten bu kiz da memleketinde kimya okumus gelmis buraya turk vatandasi olsun diye hizmetcilige. 2 yasinda yavrusunu da birakarak... Rabbim yurdumuzdan ailmizden etmesin...
bu arada sirkeyi her yemege 1 damla da olsa damlatmak sunnettir. Kotulukleri hastaligi alir ucurur derler.
canım maden suyunu sade olarak içemiyorum meyveli sodalardan içebiliyorum onlardan alıp içsem de faydası olurmu kicanım kramplar için hergün doğal maden suyu iç hem mineral alıyorsun çok iyi geliyor bana doktorum önermişti magnezyum kullanmaya gerek bile kalmamıştı ben maden suyunu asidinden dolayı içemezdim bardağa doldurup o kabarcıkları gidene kadar bekletip öyle içtim hafif güzel oluyordu şimdi alıştım direk açınca bile içiyorum
o çaydanlıkları annem limontozu koyar su ekler kaynatır öyle kalmaz kireci çıkarıveriyor ama siyahlığı çıkarıyormu bilmiyorum demliğin altına yapıyor annem
ohh sefan olsun yarasın arkadaşıma:)Ycl meyveli sodada cok sakat.
Maden suyuna bir iki baslarsan yarimda olsa ondan ic.
ben hergun 2 tane icerim.beypazari icerim ohh topragimdan miss gibi. Bobreklerime de iyi gelir .
malesef canım meyveli olan yara değil zarar kola fantadan farkı yok asitli bir içecek sen dediğim gibi yap asidi uçsun öyle iç tadı fena olmuyor faydasını görmek için katlanacaksın bende ilk başlarda içmedim gece ayaklarım bacaklarım kasılarak uyanınca günde 2 tane bile içer oldumcanım maden suyunu sade olarak içemiyorum meyveli sodalardan içebiliyorum onlardan alıp içsem de faydası olurmu ki
ben saçları da kestirdikten sonra nohut tanesi kadar şampuanla yıkıyorum 1 kere şampuanlarım o kadar zaten saçım çok kuru fazla yıkamam kurumasın diye önceden kocaman avuçla dökerdim işte köpürünce temizlenecek diye zannediyoruz basıyoz kimyasalıKizlar cidden kimyasal bir hayattayiz allahim yine ne kadar dayanakli yaratmis bizleri.nerdeyse plastik olan margarinler rafine tuzlar sekeri zaten demiyorum.
sirkeden cok bulanirim ben allahim affetsin bir damla dokulse farkederim.sigara kullanmama ragmen koku tat duyum cok keskin bazen bu kadar olmasaydi diyorum.
mesela 2 altimda ki komsum biber dolmasi yapiyor.onun ustundeki kizartma.karismiyor ben de ayri ayri geliyor:))
pisen yemegin tuzlu veya tuzsuz olanini hemen anlarim kokusundan.kac kere denedi kardesim.babam da boyleydi.duduklude pisen yemegin bakmam bazen saatine.
esim cikarken parfum sikar sadece 1 fislatir.o kokuya uyanirim.uykuda koku alinmaz diyorlar bende gecersiz curuttum hemen o tezi.
Etrafimda ne kadar seker hastasi varsa biliyorum nerdeyse, agiz kokusundan.
neyse konu o degildi kimyasaldi.
benim saclarim dokuldugunde dr sampuani nerden kullanmaya basladigimi sordu elime dokup direkt tepeme surerdim.ilk ordan dokulmeye baslamisti.sulandirmiyorsunuz cok konsantre onlar dedi.
mak. Deterjani yarim koyun dedi tamirci tam durulanmazmis.
camasirlara 1 kapak veya 2 corba kasigi...
biz başlıyoruz 1 olcu kut diye.
hazir tursularda sirke de yokmus.artik nasil bir asitle yapiliyor allah bilir.
biskuviler krakerler zaten muamma.evde yapalim desek una bir dunya katki soyluyorlar.
ayy icim sisti.
ya herseye didiklemeyecegiz elimizden geldigince sececegiz yada allah ne verdiyse
makine temizleyiciler varya onlardan kullandın mı hiç onları makine boşken çalıştırıyorsun içini temizliyor istersen dene ben arada temizliyorum öyleherkese merhaba
bulaşık makinam yine kafayı yedi offf bir türlü ayarlayamıyorum kaşıklarım bardaklarım tabaklarım hepsi yaldızlı yaldızlı oldu
bugün markete gidecektik fairy alıcam bakalım. finishle makinanın içi beyaz beyaz kalıyor.
her hafta makina temizleyici koyuyorum zaten hatta bugünde döktüm nasıl olsa boş çalışacak bir de sirke koyayım parlatıcı gözüne dedim. aman allahım makinanın kapağını açar açmaz sirke kokusu geldi. siz siz olun denemeyin sakınmalesef canım meyveli olan yara değil zarar kola fantadan farkı yok asitli bir içecek sen dediğim gibi yap asidi uçsun öyle iç tadı fena olmuyor faydasını görmek için katlanacaksın bende ilk başlarda içmedim gece ayaklarım bacaklarım kasılarak uyanınca günde 2 tane bile içer oldum
ben saçları da kestirdikten sonra nohut tanesi kadar şampuanla yıkıyorum 1 kere şampuanlarım o kadar zaten saçım çok kuru fazla yıkamam kurumasın diye önceden kocaman avuçla dökerdim işte köpürünce temizlenecek diye zannediyoruz basıyoz kimyasalı
hazır turşu almayız biz bende sirke yiyemem midemi ağrıtıyor turşuları da yaparken sirke koymadan tuz, şeker ve limontozu ile yaparım nefis olur ha bir miktarım yok göz kararı koyar karıştırır yaparım güzelde tutar
makine temizleyiciler varya onlardan kullandın mı hiç onları makine boşken çalıştırıyorsun içini temizliyor istersen dene ben arada temizliyorum öyle
anladım canım olmadı bir servisine göster bir sıkıntı var demekki makinada o sirke kokusu burnuma kladar geldi öööööggk sıcak buharla beraber daha fenaher hafta makina temizleyici koyuyorum zaten hatta bugünde döktüm nasıl olsa boş çalışacak bir de sirke koyayım parlatıcı gözüne dedim. aman allahım makinanın kapağını açar açmaz sirke kokusu geldi. siz siz olun denemeyin sakın
limontuzunu sevdim denenebilirKizlar limon tuzunu klozetin içine atiyosinuz bi sure bekliyor. Geceden sabaha mesela. Temizliyo .
Banyodaki kireç lekesi icin karbonat limon suyu karisimi ile ovun diyorlar ama denemedim..
Bide bi ark maden suyu sut yapiyo demişti..
ahh voltaj beni yoruyor senin hayatın aaaaaa diye ben çığlık atacağım sen kalabalıktan memnun musun ben kalabalık sevmem ses gürültü hemen rahatsız eder hep tek başıma olmaya alıştığım için şimdilerde zorlanıyorum biraz iş yerinde ofiste odamda tek başımayım ohhh sükunetYarin diger halamiz da geliyooor.
yoruldum bacilar ne pisirsem ne tasirsam.
okul da basliyor kiz grip bugun bende kirginlik var iyice.basim boynum oyyy(
ne diyeyim allah yardımcın olsun zor yani herşeye koştur et yap birde laf söz anlatmaya çalışınca daha zor o da kendini bilse böyle yapmaz sen anlayışlı vicdanlı insansın sabret zaten kalıcı değil ama çocukların huyu biri geldi mi değişiyor doğru diyorsun hemen naz niyaz yapıyorlar şımarıyorlarHayirli cumalar.
zapzup inan ben de bunaliyorum.ne kadar yardimci olmaya da calissa yok yani ayaklarimi uzatip yatmak istiyorum.
birde yasli dalgin allah yardimcisi olsun.
tuvaletin kapisini kapatmiyor kizim da girmeye calisiyor.devamli pesindeyim.cok soyledim yoruldum.
dun servisten kizi almaya indim.biraz gecikti servis 6 dk filan bekledim.kiz evde uyuyordu.
inerken soyledim tlf calinca sordu yani kim diye servis demistim tmm dedi.
geldim ki kiz uyanmis holde duruyor.dis kapiyi acar cikabilirdi.balkon acik.mutfakta düdüklü ocakta.nasil aldim kucagima cigerim yandi. girdim baktim nerde diye balkonda sigara Iciyor sandim.uyumus salonda.ya kendime gelemedim aksama kadar hadi birsey olsaydi allahim korumus elhamdulillah.
1 saat sonra uyandi dedim uyumussun kiz kalkmis gelmis.sen nerdeydin ki kizim dedi servise indim ya hala dedim.ben duymadim ki dedi.
sinirlenmek istemedim gidecektir diye mecbur degil sonucta.
birde kisisel esyalari ben kimseyle kullanamam taraktir tirnak makasidir filan.
Duymuyor pek 64 yasinda.her defasinda 2 sefer soyluyoruz.hala duymuyor musun dedim hıı (duymadim anlaminda)dedi :)))
Gitmeyi dusunuyor esim cok israr ediyor kal diye.sadece aksam yemek cay faslinda goruyor.
gecen de yemekte oglum su istedi surahi karsisinda ben minige yediriyordum.oglum alabilirsin kendin karsinda dedim.sen ver anne dedi.hala kalkti vermeye oturur musun hala herseyi beklentiyle yapmasin suyunu alabilecek yasta dedim.misafir varken cocuklarin genel huyu sacmalamak.
kendi oglu 42 yasinda hala annesinden ister.neyse alirdin verirdin derken benden beklemeyecek her zaman yaninda degilim dedim.olsun kizim kucuk ya ayy kiyamam filan dedi.
oglum agladi anne sen bize cok kotu davraniyorsun dedi.
olur musun oldurur musun.duzenim mahvoldu .yemekten sonra konustuk oglumla halamiz anlamayacak oglum anliyor sukur.oglum her firsatta gelip open koklayan bana asiri duskun bir cocuk . Her defasinda ayagima kadaR opmek ister her defa dualar eder dunyanin en merhametli annesisin diye.
esim de en iyisi bu hatun ondan da sikayet edersen bilemiyorum yani diyor.
ben kendimden yoruldum.kirilacak uzulecek diye birsey diyemiyorum ama tukendim 3 haftada.bugun 3. Hafta bitti.
allah yardimcimiz olsun bakalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?