oofff ya gelmiş geçmiş olsun çok fena bi durum Alahım bi daha yaşatmasın kimselere, çook şükür ki kapıyı açmış canımgünaydın hanımlar. nasılsınız?
ben evlenip anne olana kadar hep hayatım ne kadar sıkıcı derdim. ki çocuklardan sonra 180 derece değişti her şey.
her gün yeni bir atraksiyon yaşıyoruz. dünün atraksiyonu Enes arabada kilitli kaldı.
herhalde hiç bu kadar korkmadım hayatımda.
bakıcıdan aldım aşıya götürmek için ağlayıp duruyordu arabanın anahtarını aldı elimden oynuyordu. ön kapıyı açık bırakıyım diye düşünürken unutmuşum. enesi koltuğa bağladım dalgınlıkla kapıyı bi kapattım ki tam o saniyede enes elindeki anahtarla kapıları kilitledi. çantam yedek anahtarım telefon hep arabada.
koştum bakıcıyı ve eşini çağırdım ama dizlerim titriyor. konuşamıyorum panikten. enese anlatmaya çalışıyoruz açma düğmesine bassın diye hep kilitlemeye basıyor tık tık ediyor. benim zaten hiç umudum yok mümkün değil açamaz diyorum ki aslında kapının kilidini de açabiliyor ama o an aklım gitti sanki. derken tık diye bi ses kapıları açtı sıpa.
benim ömrümden ömür gitti ama tabi. o 5 dk belki 5 saat gibi geçti yaa.
benim bi anlık hatam işte çok daha dikkatli olmalıydım(
hadi ya neler çekmişsin Allah korusun bende elifi kucağımada alıyorum merdiven çıktığımda oluyor veya yere bişey düşürdümmü ani hareket edip eğilip alıyorum bunun gibi dengesiz hareketlerim oluyor Allaha emanet olsunlar, zaten karnımı görenler aşağıda azmı kaldı gibi şeyler söylüyorlar korkuyorumda inşallah sağ salim kucağımıza alırızYcl tasinirken cok zorladim kendimi.
suyu bitmis.hemen aldilar kontrol diye gitmistim.dogurup geldim.8 aylik oldugundan cigeri tam gelismemis ve iltihaplandi.kuvozde serumlar igneler basinda bir fanus.burnunda hava.cok is yaptim tasinirken de tasininca da sadece kiz kardesim vardi yanimda.cok sıkışmış karnimda bacaklari mosmordu.8. Ay riskli umitli konusamam dedi dr.allahim kimselere vermesin cok zor.2013 nisan annelerinde anlatmistim buyuklerin dogumlarini:)
öksürüğe ses kısılmasına en iyi gelen siyah turp ve bal bunu tek geçerim siyah turpu oyup içine bal koyarım hatta toz zencefil bile azıcık koyarım öksürük geldikçe ondan tatlı kaşığı ile içerek boğazımı yumuşatırım sen şu noktada bence bunu dene küçük siyah turplardan al 5-6 tane al hergün taze olarak yap o bal şurup kıvamına geince ben içiyorum bazıları 1 gün bekletiyor ben o kadar bekletmiyorum bal sulu kıvama gelince olmuş oluyor bana göre o öksürük öbür türlü zor geçer turpu dene çıkmışmıdır bilemem ama umarım çıkmıştır bulur yaparsınZapzup aaumut, hic iyi degilmis kizlar.sutlac olmasini tercih ederdim.kesintisiz kuru oksuruk var bir aya gecer ancak.nette gordum aksam bir de kahve yaptim icine bal kattim.ne kadar alakasiz ama tadi iyi oldu.biraz hafifletti sanki ama sabah yine basladi.oksure oksure istifra ettim diyenler cok hakliymis.
oksurerek konuşuyorum mesela . Her oksurukte bir hece.
artik cocuklar bile sıkıldı. Artik oksurme anne diyorlar da ah soz gecse.
allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin tabi ki zamanı gelince vakitli doğsun bebekleriniz sen çok ağır kaldırma kendini yorma da erken doğum falan olmasın kendini koru canımhadi ya neler çekmişsin Allah korusun bende elifi kucağımada alıyorum merdiven çıktığımda oluyor veya yere bişey düşürdümmü ani hareket edip eğilip alıyorum bunun gibi dengesiz hareketlerim oluyor Allaha emanet olsunlar, zaten karnımı görenler aşağıda azmı kaldı gibi şeyler söylüyorlar korkuyorumda inşallah sağ salim kucağımıza alırız
günaydın hanımlar. nasılsınız?
ben evlenip anne olana kadar hep hayatım ne kadar sıkıcı derdim. ki çocuklardan sonra 180 derece değişti her şey.
her gün yeni bir atraksiyon yaşıyoruz. dünün atraksiyonu Enes arabada kilitli kaldı.
herhalde hiç bu kadar korkmadım hayatımda.
bakıcıdan aldım aşıya götürmek için ağlayıp duruyordu arabanın anahtarını aldı elimden oynuyordu. ön kapıyı açık bırakıyım diye düşünürken unutmuşum. enesi koltuğa bağladım dalgınlıkla kapıyı bi kapattım ki tam o saniyede enes elindeki anahtarla kapıları kilitledi. çantam yedek anahtarım telefon hep arabada.
koştum bakıcıyı ve eşini çağırdım ama dizlerim titriyor. konuşamıyorum panikten. enese anlatmaya çalışıyoruz açma düğmesine bassın diye hep kilitlemeye basıyor tık tık ediyor. benim zaten hiç umudum yok mümkün değil açamaz diyorum ki aslında kapının kilidini de açabiliyor ama o an aklım gitti sanki. derken tık diye bi ses kapıları açtı sıpa.
benim ömrümden ömür gitti ama tabi. o 5 dk belki 5 saat gibi geçti yaa.
benim bi anlık hatam işte çok daha dikkatli olmalıydım(
baklava sahibi oldun hastalık sayesinde ha ooo kıskandırma bizi hasta olur baklava yaparız sonra :) allah korusun tabi
hasta olmamak en güzeli
ayy şahane eğlenmiştir foto çekip ölümsüzleştirmişsindir demi böyle anlar kaçırılmaz :)
okurken ben bile soğuk terler döktüm bir anne için çok fena bir durum araba da kilitli kalan çocuk ama aferin oğluna kapıları açmış neyseki artık büyüdüler de komutları biraz daha iyi anlıyorlar gelmiş geçmiş olsun
hadi ya neler çekmişsin Allah korusun bende elifi kucağımada alıyorum merdiven çıktığımda oluyor veya yere bişey düşürdümmü ani hareket edip eğilip alıyorum bunun gibi dengesiz hareketlerim oluyor Allaha emanet olsunlar, zaten karnımı görenler aşağıda azmı kaldı gibi şeyler söylüyorlar korkuyorumda inşallah sağ salim kucağımıza alırız
ayy delirdim o 5 dk.da ama ön cam açıktı biraz rüzgarlığı kırıp elimi sokup kilidi açacaktım hemen o an ama bakıcı ve eşi dur sakin ol dediler. enese açtırdılar :)okurken ben bile soğuk terler döktüm bir anne için çok fena bir durum araba da kilitli kalan çocuk ama aferin oğluna kapıları açmış neyseki artık büyüdüler de komutları biraz daha iyi anlıyorlar gelmiş geçmiş olsun
aynen voltaj; öldüm dirildim çok kötü bir an yaa. sıpa bi de sırıtıyor içerde ben çıldırıyorum dışarda.Ayy demet allahim korumus(
cok tirstim ya
o an ki dehsetini tahmin edebiliyorum.
Ben de her defa o koltuga baglarken aklim karisiyor canta ,anahtar ,çocuklar .
hersey geliyor aklima panik atak oldum resmen.iste kilit isinden korkuma on kapiyi acik birakiyorum.cantamla anahtari koysam biri gelip alacak gibi geliyor.cocuklar girip oturmayinca ben koltuga kucugu baglarken oteki taraftan birini alacaklar gibi geliyor.ya da biri bana kut diye çarpacak gibi.
binince her biri bir taraftan cam mi acacaklar kapi mi acacaklar herseyde tetikteyim.
benim kucukte ablayla abisi inince okula cok agliyor.kendi de gitmek istiyor onlarla.artik bir yer var okuldan donerken oraya girip park ediyorum emip hirsi gecince eve geliyoruz.susuyor mu? Hayir tabiki :)
seninkilerin duskunlugu benimkilere cok benziyor.herseyde bana sivanmalari benim de telleri kopartiyor.buyugun benimkinden 1 yas kucukmus.bu yil felaket degisir iyi olur rahatlatir seni.
Basin nasil bu arada?acaba adet olmadigin icin agriyor olabilir mi?ozellikle hap kullaniyorsan o cok yapiyormus.ark. var da adet doneminde migreni tutar hep.
oyy oyy allah yardimcin olsun.
oofff ya gelmiş geçmiş olsun çok fena bi durum Alahım bi daha yaşatmasın kimselere, çook şükür ki kapıyı açmış canım
tühh ya bende paylaşmış mı acaba diye hemen face baktım yoktuo fotoyu yakalamak için oturttum desem yeridir ama eşim düzgün çekememiş
aa unutmasaydın iyi olurdu neyse geç değil bugün bak bakalım onu ne kadar çabuk yaparsan iyi çabucak geçer öksürüğünZapzup turpu annem de dedi kac defa dun yine dedi bugun alacaktim gene unuttum.
cok sagol canım.
Dmt yasadiklarini harfi harfine yasiyorum
Benimki kemeri acamiyorda kemerden kollarini kurtariyor sadece belinde kaliyor.cokta iyi takiyoruz gene de cikariyor ya.ordan da kapiya uzaniyor acti iki defa .nabzim bine vurdu sanirim.cocuk kilidi yok bunun.koltuk biraz ortada simdi.kizi almaya giderken abisi yaninda oturdu.donuste ucunu de dizdim.ortada kaldi uzanamadi simardilar oynadilar hemen ablasinin saclar cekildi vs.
hep aklina gelen basina geliyor ya hay yarabbim . Bu cocuklarin genel huyu sanirim.seziyorlar bence annem bundan suphelendi hemen icraat
Biz birde servisle anlasamadik sanirim.fazla istedi biraz.evime cok uzak degil hakki degil o kadar.
bir de esas mevzu,gecen gun caldirdi indim bir daha caldirdi gene mesgule aldim bekliyorum.yine aradi actim bu sefer kiz eve geldi mi? Dedi hostes.allahim tepem atti hemen. Ne demek geldimi getirdiniz mi ben kapinin onundeyim dedim.aa biz onu indirdik kendi giderim dedi de vs vs. Allahim nevrim dondu.cocuk yok.
ne diyorsun haberin yok mu kizimdan ne demek biraktik sizin isiniz benden alip bana teslim etmek dedim ya hasta cocuk vardi serviste diyordu dua et kizim kapida olsun dedim kapattim hemen eve kosuyorum zaten.
abisi acmis kapiyi yavrum girmis.demekki ben bir asansorle inerken otekiyle de kizim cikmis.blogun ordaki onca kadin ve cocukta demiyor ki voltaj kizi biraktilar eve çıktı. Ben de bir daha kimseye iyilik etmeyecegim iyice kalbim karardi bu insanlardan.
aradi hostes geldimi diye sormaya acmayacaktim da az daha saydirayim diye actim.ozur diledi helallik istedi vs. Iyiki karsi karsiya degildik bunu bilin size emanet edilen cocuk bunu da bilin o korkuyu bana yasatmaya hakkiniz yoktu dedim kadin da haklisiniz vs dedi geri uzuldum kadina defalarca ozur diledi.zor durumdaydim dedi ama bunu yapmamaliydi.
bir de ben servis caldirir caldirmaz inerim.asla bekletmem ama hep bekliyorum kizi bazen abisine birakmis oluyorum.cagridan sonra 15 20 dk bekledigimi biliyorum.ya da kapiya gelince caldiriyor.bir duzen kuramadilar.
16.30 da okuldan aliniyor 17.30 17.45 te evde oluyor.ben almaya gidip gelmem 10 dk. Serviste uyuyakaliyor veya bulaniyor vs vs vs.
Cok uzattim ,karda kista sorun olmazsa eger hergun ben koyup alacagim dogru mu yapacagiz bilemedim.
evet canım mercanda vardı terleme birşey yapmadık doktor terleme olur dedi o kadar ama ben geçenlerde zaten baya detaylı bir kan tahlili yaptırdım vitamin ve kan değerinde eksiklik çıktı saçları uzamıyordu dökülüyordu, ayak tırnaklarında baş parmağında özellikle şekil bozukluğu vardı tırtıklı gibiydi çinko ve vitamin önerdi doktor onlar iyi geldi Allaha şükür başak birşeyimiz yok mercanın sırtı ve omuzları terler bende sırtına havlu bez koyarım gecede uyandıkça onu değiştiririm ama bu sıralar azaldı terlemesi çok kalın örtünmeyi sevmiyor biraz fazla örtünce önce terliyor sonra sıkılıyor üzerindeki,leri atıyor sizde terleme ne şekilde bazı çocuklar kollar ön arka heryer terler öyle mihayırlı sabahlar güzeller
zapzup yanlış hatırlamıyorsam mercan da mı terleme vardı ne yaptınız, elifinde gün içinde başı terliyor şuan havalar iyi gidiyor sıcaktan değil yani, tahlilmi yaptırmam lazım acaba
geçmiş olsun canım öksürüğü varsa turp bal ikilisini sende yap ben geçen kış hasta olduğunda mercana bile verdim ki 1 yaşına bile gelmemişti sende dene şuruplar çok etkili olmuyor devamlı ilaçtansa böyle birkisel tedavileri belirli ölçülerde aşırıya kaçmadan seviyorum benselam hanımlar.
enes çok hastaydı doktora götürdüm sabah. şimdi de bakıcıya bırakıp işe geldim. iflahım kesildi valla. bi dakka durmuyor yerinde.
akşam üstünü değiştirmek için tişörtünü bi çıkarttım ki sağ kolu kıpkırmızı olmuş ve acaip şişmiş enesin. dokunuyorum ateş gibi yanıyor. aşıdan olmuştur diye düşündüm. eşim de yoktu aksilik tam da uyku saati. acile götürsem çocuk doktoru yok büyük ihtimalle. baktım kolunu sorunsuz oynatıyor yatırdım. internetten baktım 18 ay aşısında olabiliyormuş bu durum. ama sabaha kadar içim içimi yedi. sabah erkenden uyandı hemen baktım hala şiş ama akşamki kadar değil. baya da öksürüyordu. doktora götürdüm. kolu aşıdan olmuş dedi. sırtını dinledi ciğerler baya kötü dedi. röntgen istedi. bi de 20 dk arayla üç kez hava verdik acilde.
doktora bi geldik tekrar. röntgen iyi çıkmamış yeniden çekilecek diye not bırakmışlar çocuk doktoruna. bi sinirlendim. yok yere iki kere radyasyon alıyor çocuk ne geri zekalılar yaa.
bronşiolit dedi. kış geldi başladık yineevde hava vereceğiz. inşallah çabucak toparlanır kuzum
şimdi biraz araştırdım oda ısısının ortam ısısının yüksek olmasıhayırlı sabahlar güzeller
zapzup yanlış hatırlamıyorsam mercan da mı terleme vardı ne yaptınız, elifinde gün içinde başı terliyor şuan havalar iyi gidiyor sıcaktan değil yani, tahlilmi yaptırmam lazım acaba
röntgene gittik 2 tane stajyer var. dediler bana kollarını başının üstünde tut çocuğun. ben tuttum. öbürü de ayaklarını tutacak sanıyorum. ikisi bir bıraktı gitti. e tabi enes bi tepindi, yan dönmeye çalıştı o arada çektiler. bari çekmeseler de düzeltsek olacak. çıkmıştır dediler gönderdiler bu sefer çıkmayınca not bırakmışlar.Ya gecmis olsun dmt.bana da disci de yapildi ayni sey kupem kalmis parlamis.
Hadi filmi ceken akil edemedi de ben nasil unuttum
Gittiginiz dr filmin cd sini cikarsaydi gerek kalmazdi her defaya.acaba cok mu hareket etti yoksa cigeri temiz mi gormedi.2. Defa kolay kolay istemezler cunku.
hava verildikten bir kac gun sonra cekilse daha mantikli aslinda gelisme var mi bakilir.
sorma canim mevsim geldi bizimkilerin de.insallah bir defa bulasmaz.yoksa mayisa kadar hastalar.
evde buhar mak. Var mi yoksa onlarin havadan mi vereceksin?
Ben bir tane sordum medikalciye fiyati uygun aslinda icine verdikleri ilaclari da standart.hastanedekinden asiri tiksiniyorum.
servis isimiz cidden delirtti beni iki uc gun kendime gelemedim.
tam kendime geldim derken o gun oglani okuldan aldim gelirken 2 kadin lak lak ta.cocuklari da saga sola kaciyor ben evin oraya girecegim cocuk bir firladi hemen durdum ama aklim gitti.kadin farkinda bile degil.kornaya basinca durdu cocuk hala oda farkinda degil esas bana carpacak aklayamam da kendimi sonra baktim aynadan kadin konusuyor durdum kapiyi actim bagirdim cocuguna sahip ol hanim hala laklaktasin dedim.daha cirliyordu.ben gittikten sonra devam etmiştir umrunda degil cunku.ben hem uzuldum hem cok korktum.
hayat zor be ya
geçmiş olsun canım öksürüğü varsa turp bal ikilisini sende yap ben geçen kış hasta olduğunda mercana bile verdim ki 1 yaşına bile gelmemişti sende dene şuruplar çok etkili olmuyor devamlı ilaçtansa böyle birkisel tedavileri belirli ölçülerde aşırıya kaçmadan seviyorum ben
burun tıkanıklığı varsa gece uyurkensıkıntı yaşayabilir kıyafetinin yakasına nane yağından azıcık sür o gece boyunca ferahlık verir ona yağı kendi parmağına deydir ondan sonra onun kıyafetine sür çok iyi geliyor çocuklar içinde bronşit atletleri var yumuşacık yünden yapılmış onlar göğüs kısmının sıcak kalmasını sağlıyor 12 yaşında zatüre geçirmiş biri olarak çok kullandım faydasını gördüm bronşitin tekrarlamaması için iyi korunması giyinmesi gerekiyor
çabucak iyileşir işallah yakışıklı ve akıllı bıdığın
canım arkadaşım çok teşekkür ederim araştırdığın için, dediğin gibi sıcaktan bunalıyor sanki, gece üstünü pek örtmez, saçları terliyor alnı terliyor uyuyana kadar terlemesi oluyor sonra ben siliyorum geçiyor gün içinde ön saçları uzun alnında saçlar toka taktırmadığı için oyun oynarken veya durduk yerede saçları alnı terliyor ondan tedirgin oldum, en son 9. ayında tahlil yaptırmıştık demiri düşüktü, ilaç kullanmadım belki yine yaptırırım tahlilşimdi biraz araştırdım oda ısısının ortam ısısının yüksek olması
anne veya babanın terleyen bir yapıya sahip olması
d vitamini eksikliği
burun tıkanıklığı
bunlar terlemeye neden olur diye yazıyor zaten sizde antalyada olduğunuz için benim fikrimce sıcak havada onun terlemesine neden oluyor olabilir dışarı çıkarma durumunuz nasıldır güneş görme durumu onu belki artırırsan onun faydası oluyor terleme azalıyor sen yine de doktoruyla görüşüp kan tahlilleri yaptırabilirsin kan değeri troidleri çinkosu demir , demir bağlama değerleri gibi şeylere baktıra bilirsin okuduğum yazılarda çok kalın giysiler, uyku tulumu falan giydirmeyin diyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?