Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

oofff ya gelmiş geçmiş olsun çok fena bi durum Alahım bi daha yaşatmasın kimselere, çook şükür ki kapıyı açmış canım

hadi ya neler çekmişsin Allah korusun bende elifi kucağımada alıyorum merdiven çıktığımda oluyor veya yere bişey düşürdümmü ani hareket edip eğilip alıyorum bunun gibi dengesiz hareketlerim oluyor Allaha emanet olsunlar, zaten karnımı görenler aşağıda azmı kaldı gibi şeyler söylüyorlar korkuyorumda inşallah sağ salim kucağımıza alırız

öksürüğe ses kısılmasına en iyi gelen siyah turp ve bal bunu tek geçerim siyah turpu oyup içine bal koyarım hatta toz zencefil bile azıcık koyarım öksürük geldikçe ondan tatlı kaşığı ile içerek boğazımı yumuşatırım sen şu noktada bence bunu dene küçük siyah turplardan al 5-6 tane al hergün taze olarak yap o bal şurup kıvamına geince ben içiyorum bazıları 1 gün bekletiyor ben o kadar bekletmiyorum bal sulu kıvama gelince olmuş oluyor bana göre o öksürük öbür türlü zor geçer turpu dene çıkmışmıdır bilemem ama umarım çıkmıştır bulur yaparsın

allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin tabi ki zamanı gelince vakitli doğsun bebekleriniz sen çok ağır kaldırma kendini yorma da erken doğum falan olmasın kendini koru canım

çok geçmiş olsun canım, kabus gibi

o fotoyu yakalamak için oturttum desem yeridir ama eşim düzgün çekememiş

Amin canım, inşallah sende grill, rüveyda hepiniz sağlıkla kurtulursunuz inşallah.

ayy delirdim o 5 dk.da ama ön cam açıktı biraz rüzgarlığı kırıp elimi sokup kilidi açacaktım hemen o an ama bakıcı ve eşi dur sakin ol dediler. enese açtırdılar :)
aynen voltaj; öldüm dirildim çok kötü bir an yaa. sıpa bi de sırıtıyor içerde ben çıldırıyorum dışarda.
araba koltuğuna oturmamakta çok direniyor her seferinde onunla boğuşurken unutacağım diye çok korkuyordum her seferinde elinden alıp cebime koyardım ama işte olacak ya. hatta arka kapıyı açarken tüh ön kapıyı açmadım diye aklımdan geçirdim. neyse dedim kapıyı kapatmam. o arada çok direndi, ağladı falan emniyet kemerini zar zor kilitledim. refleks olarak ta kapıyı kapatıvermişim. o anda bastı zaten o da.
aynen dediğin gibi ikisi bir olduğunda daha çok tırsıyorum büyüğü önce sokuyorum içeri küçüğü de oturtup kilitledim mi dünyalar benim oluyor. sonra hemen kendim binip kapıları camları kilitliyorum. küçük bi de çocuk koltuğunun emniyet kemerini açmayı öğrenmiş. çıldırıyorum yalnızken açıpta kalkacak diye. çok zor ya küçük çocukla iş yapmak.
sürekli paçamdan çekiştirmeleri beni de çıldırtıyor. azıcık kendi hallerinde olsalar nefes aldırsalar diyor insan. eşime bakıyorum evin içinde bile benden daha bağımsız. tuvalete girip kapıyı kilitliyorum birisi mutlaka kapıyı yumrukluyor. orda bile rahat yok
baş ağrım sürekli var, resmen kafamda bi ton ağırlık var gibi. adetim de iki akşam önce güya başladı. iki üç damlayı da geçmedi bi türlü. hapı bıraktım şu an ama üç ay kullandım sanırım o yaptı. doktora gitmem lazım bugün yarın. dün gidecektim güya enesin hastalığı, aşısı derken kaldı.

oofff ya gelmiş geçmiş olsun çok fena bi durum Alahım bi daha yaşatmasın kimselere, çook şükür ki kapıyı açmış canım

amin canım.kimseye yaşatmasın. bi de çok şükür ki tanıdıklar vardı sakinleştirdiler beni. ya yabancı bi yerde kalsam telefon yok, cüzdan yok.

Dmt yasadiklarini harfi harfine yasiyorum
Benimki kemeri acamiyorda kemerden kollarini kurtariyor sadece belinde kaliyor.cokta iyi takiyoruz gene de cikariyor ya.ordan da kapiya uzaniyor acti iki defa .nabzim bine vurdu sanirim.cocuk kilidi yok bunun.koltuk biraz ortada simdi.kizi almaya giderken abisi yaninda oturdu.donuste ucunu de dizdim.ortada kaldi uzanamadi simardilar oynadilar hemen ablasinin saclar cekildi vs.

hep aklina gelen basina geliyor ya hay yarabbim . Bu cocuklarin genel huyu sanirim.seziyorlar bence annem bundan suphelendi hemen icraat

Biz birde servisle anlasamadik sanirim.fazla istedi biraz.evime cok uzak degil hakki degil o kadar.
bir de esas mevzu,gecen gun caldirdi indim bir daha caldirdi gene mesgule aldim bekliyorum.yine aradi actim bu sefer kiz eve geldi mi? Dedi hostes.allahim tepem atti hemen. Ne demek geldimi getirdiniz mi ben kapinin onundeyim dedim.aa biz onu indirdik kendi giderim dedi de vs vs. Allahim nevrim dondu.cocuk yok.
ne diyorsun haberin yok mu kizimdan ne demek biraktik sizin isiniz benden alip bana teslim etmek dedim ya hasta cocuk vardi serviste diyordu dua et kizim kapida olsun dedim kapattim hemen eve kosuyorum zaten.
abisi acmis kapiyi yavrum girmis.demekki ben bir asansorle inerken otekiyle de kizim cikmis.blogun ordaki onca kadin ve cocukta demiyor ki voltaj kizi biraktilar eve çıktı. Ben de bir daha kimseye iyilik etmeyecegim iyice kalbim karardi bu insanlardan.
aradi hostes geldimi diye sormaya acmayacaktim da az daha saydirayim diye actim.ozur diledi helallik istedi vs. Iyiki karsi karsiya degildik bunu bilin size emanet edilen cocuk bunu da bilin o korkuyu bana yasatmaya hakkiniz yoktu dedim kadin da haklisiniz vs dedi geri uzuldum kadina defalarca ozur diledi.zor durumdaydim dedi ama bunu yapmamaliydi.
bir de ben servis caldirir caldirmaz inerim.asla bekletmem ama hep bekliyorum kizi bazen abisine birakmis oluyorum.cagridan sonra 15 20 dk bekledigimi biliyorum.ya da kapiya gelince caldiriyor.bir duzen kuramadilar.
16.30 da okuldan aliniyor 17.30 17.45 te evde oluyor.ben almaya gidip gelmem 10 dk. Serviste uyuyakaliyor veya bulaniyor vs vs vs.

Cok uzattim ,karda kista sorun olmazsa eger hergun ben koyup alacagim dogru mu yapacagiz bilemedim.

Zapzup turpu annem de dedi kac defa dun yine dedi bugun alacaktim gene unuttum.
cok sagol canım.

hayırlı sabahlar güzeller

zapzup yanlış hatırlamıyorsam mercan da mı terleme vardı ne yaptınız, elifinde gün içinde başı terliyor şuan havalar iyi gidiyor sıcaktan değil yani, tahlilmi yaptırmam lazım acaba

valla şimdiki çocuklar çok mu akıllı çok mu yaramaz çözemedim ben. emniyet kemerini de açıyor kapıyı da açtı bi sefer Allahtan daha evin ordan yeni hareket etmiştik kapı pat diye açılınca aklım çıktı. şimdi çocuk kilidini hiç kaldırmıyoruz. arabanın kapısının döşemesini sökmüş geçen gün. hayret ettik yaa bildiğin boydan boya sökmüş. büyük oğlum bu kadar muzur değildi diyorum bazen. ya da ben unuttum o hallerini.

ayy bu nasıl bir saçmalık yaa. arabada hasta çocuk olabilir ama senin çocuğunu yalnız bırakmaya ne hakları var ki.

selam hanımlar.
enes çok hastaydı doktora götürdüm sabah. şimdi de bakıcıya bırakıp işe geldim. iflahım kesildi valla. bi dakka durmuyor yerinde.
akşam üstünü değiştirmek için tişörtünü bi çıkarttım ki sağ kolu kıpkırmızı olmuş ve acaip şişmiş enesin. dokunuyorum ateş gibi yanıyor. aşıdan olmuştur diye düşündüm. eşim de yoktu aksilik tam da uyku saati. acile götürsem çocuk doktoru yok büyük ihtimalle. baktım kolunu sorunsuz oynatıyor yatırdım. internetten baktım 18 ay aşısında olabiliyormuş bu durum. ama sabaha kadar içim içimi yedi. sabah erkenden uyandı hemen baktım hala şiş ama akşamki kadar değil. baya da öksürüyordu. doktora götürdüm. kolu aşıdan olmuş dedi. sırtını dinledi ciğerler baya kötü dedi. röntgen istedi. bi de 20 dk arayla üç kez hava verdik acilde.
doktora bi geldik tekrar. röntgen iyi çıkmamış yeniden çekilecek diye not bırakmışlar çocuk doktoruna. bi sinirlendim. yok yere iki kere radyasyon alıyor çocuk ne geri zekalılar yaa.
bronşiolit dedi. kış geldi başladık yine evde hava vereceğiz. inşallah çabucak toparlanır kuzum

Ya gecmis olsun dmt.bana da disci de yapildi ayni sey kupem kalmis parlamis.
Hadi filmi ceken akil edemedi de ben nasil unuttum

Gittiginiz dr filmin cd sini cikarsaydi gerek kalmazdi her defaya.acaba cok mu hareket etti yoksa cigeri temiz mi gormedi.2. Defa kolay kolay istemezler cunku.
hava verildikten bir kac gun sonra cekilse daha mantikli aslinda gelisme var mi bakilir.
sorma canim mevsim geldi bizimkilerin de.insallah bir defa bulasmaz.yoksa mayisa kadar hastalar.
evde buhar mak. Var mi yoksa onlarin havadan mi vereceksin?
Ben bir tane sordum medikalciye fiyati uygun aslinda icine verdikleri ilaclari da standart.hastanedekinden asiri tiksiniyorum.

servis isimiz cidden delirtti beni iki uc gun kendime gelemedim.
tam kendime geldim derken o gun oglani okuldan aldim gelirken 2 kadin lak lak ta.cocuklari da saga sola kaciyor ben evin oraya girecegim cocuk bir firladi hemen durdum ama aklim gitti.kadin farkinda bile degil.kornaya basinca durdu cocuk hala oda farkinda degil esas bana carpacak aklayamam da kendimi sonra baktim aynadan kadin konusuyor durdum kapiyi actim bagirdim cocuguna sahip ol hanim hala laklaktasin dedim.daha cirliyordu.ben gittikten sonra devam etmiştir umrunda degil cunku.ben hem uzuldum hem cok korktum.

hayat zor be ya

evet canım mercanda vardı terleme birşey yapmadık doktor terleme olur dedi o kadar ama ben geçenlerde zaten baya detaylı bir kan tahlili yaptırdım vitamin ve kan değerinde eksiklik çıktı saçları uzamıyordu dökülüyordu, ayak tırnaklarında baş parmağında özellikle şekil bozukluğu vardı tırtıklı gibiydi çinko ve vitamin önerdi doktor onlar iyi geldi Allaha şükür başak birşeyimiz yok mercanın sırtı ve omuzları terler bende sırtına havlu bez koyarım gecede uyandıkça onu değiştiririm ama bu sıralar azaldı terlemesi çok kalın örtünmeyi sevmiyor biraz fazla örtünce önce terliyor sonra sıkılıyor üzerindeki,leri atıyor sizde terleme ne şekilde bazı çocuklar kollar ön arka heryer terler öyle mi

terleme aslında düşününce iyi toksinlerin vücuddan atılması demek ama çocuklar için iyi mi kötü mü bilmiyorum canım araştırırım bende

geçmiş olsun canım öksürüğü varsa turp bal ikilisini sende yap ben geçen kış hasta olduğunda mercana bile verdim ki 1 yaşına bile gelmemişti sende dene şuruplar çok etkili olmuyor devamlı ilaçtansa böyle birkisel tedavileri belirli ölçülerde aşırıya kaçmadan seviyorum ben

burun tıkanıklığı varsa gece uyurkensıkıntı yaşayabilir kıyafetinin yakasına nane yağından azıcık sür o gece boyunca ferahlık verir ona yağı kendi parmağına deydir ondan sonra onun kıyafetine sür çok iyi geliyor çocuklar içinde bronşit atletleri var yumuşacık yünden yapılmış onlar göğüs kısmının sıcak kalmasını sağlıyor 12 yaşında zatüre geçirmiş biri olarak çok kullandım faydasını gördüm bronşitin tekrarlamaması için iyi korunması giyinmesi gerekiyor

çabucak iyileşir işallah yakışıklı ve akıllı bıdığın

şimdi biraz araştırdım oda ısısının ortam ısısının yüksek olması
anne veya babanın terleyen bir yapıya sahip olması
d vitamini eksikliği
burun tıkanıklığı
bunlar terlemeye neden olur diye yazıyor zaten sizde antalyada olduğunuz için benim fikrimce sıcak havada onun terlemesine neden oluyor olabilir dışarı çıkarma durumunuz nasıldır güneş görme durumu onu belki artırırsan onun faydası oluyor terleme azalıyor sen yine de doktoruyla görüşüp kan tahlilleri yaptırabilirsin kan değeri troidleri çinkosu demir , demir bağlama değerleri gibi şeylere baktıra bilirsin okuduğum yazılarda çok kalın giysiler, uyku tulumu falan giydirmeyin diyordu

röntgene gittik 2 tane stajyer var. dediler bana kollarını başının üstünde tut çocuğun. ben tuttum. öbürü de ayaklarını tutacak sanıyorum. ikisi bir bıraktı gitti. e tabi enes bi tepindi, yan dönmeye çalıştı o arada çektiler. bari çekmeseler de düzeltsek olacak. çıkmıştır dediler gönderdiler bu sefer çıkmayınca not bırakmışlar.
aşağı gittim iki kadın oturuyor dedim adam gibi tuttursalar da çocuk iki sefer radyasyon almasa ya da ayaklarını tutuverse birisi de çocuk iki sefer radyasyon almasa ne var. kadın cırladı: kendi çocuğumun iki sefer radyasyon aldığını düşünüyormuşum da onlar her hastayı tutsa ne kadar radyasyon alırmış. e tamam haklı olabilirsin ama o zaman işini adam gibi yapsın bana adamakıllı tuttursun çocuğu diye bende tersledim sorumlu adam hemen araya girdi hanımefendi tamam ben yardımcı olurum diye.
doğru düzgün bi pozisyonda tutunca mis gibi çekildi ama yazık değil mi bana da çocuğuma da. stajyere öğretiyorsan başında duracaksın göstereceksin. benim çocuğum deneme tahtası değil ki.

hava makinemiz var evde. geçen sene bronşiolit çok fazla geçirdi enes maalesef. tek iyi gelen şey buhar vermek olduğundan ilk seferinde almıştık hemen acile git gel olmasın diye. gerçekten de o kadar çok kullandık ki iyi ki almışız dedik.
hem daha hijyenik hem de evde rahatça kullanıyoruz. git gel olmuyor.

ay canım geçmiş olsun bende en çok çocuklardan korkuyorum. geçen de bi çocuk yola atlayıverdi eşim yavaş gidiyordu Allahtan. 4-5 yaşlarında bi kız çocuğu yola bakmadan dümdüz çıkıverdi. yanında da ne annesi vardı ne başka kimse. muhtemelen sokağa oyuna çıkmıştı. baya işlek ve tehlikeli bi yer nasıl bırakıyorlar çocuğu tek başına aklım almıyor.

sağol canım. yapacağım bende inşallah. geçen sene faydasını görmüştük. bi de enesin bronşiolit olduğundan ciğerler rahatladığında öksürüğü kesiliyor. yani tek çare soğuk buhar vermek. düzenli verince iki günde toparlıyor şükür.
ciğerler çok hassas maalesef. en ufak mikrobik bi durumda ya da soğuk algınlığında hemen ciğerleri etkiliyor.
nane yağını aktardan mı alacağım canım? bi fırsat bulup alamadım

canım arkadaşım çok teşekkür ederim araştırdığın için, dediğin gibi sıcaktan bunalıyor sanki, gece üstünü pek örtmez, saçları terliyor alnı terliyor uyuyana kadar terlemesi oluyor sonra ben siliyorum geçiyor gün içinde ön saçları uzun alnında saçlar toka taktırmadığı için oyun oynarken veya durduk yerede saçları alnı terliyor ondan tedirgin oldum, en son 9. ayında tahlil yaptırmıştık demiri düşüktü, ilaç kullanmadım belki yine yaptırırım tahlil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…