Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Selam kizlar.iyisiniz insallah.ben cok yogundum.bayram sabahi kardesim gelmisti.bugun gitti 2 gun once esim de gitti.kuzenim bendeydi bayram oncesi ve sonrasi dunde o gitti. En son kardesim iste.hâlâ uzuluyorum ya sevmiyorum bu durumlari.

evim tamamen ayakta.halilarim yikandi bugun geldi.bayram sonrasi yatak odami degistirdim.hem yerini cocuk odasiyla hem de takimi degistim.dun kurdular.minige de baza aldim.esasinda ranzanin yavru yatagi vardi onun da icine yatak aldim.gelen giden yatar diye.yavru yatak cok icime sinmiyordu iyi oldu boyle.

butun kiyafetler yorganlar baza icleri hersey ortalikta.nasil icinden cikacagim bilmiyorum.boya icin annemi bekliyordum cenazemiz oldu.isleri ertelendi kasimda gelecek.o zaman insallah bu kar kalkmaz ev.dmisafirlerim gitti ya belki daha kolaylarim.kurban da da zorlandim yerlesimi susu busu minikle mahvoldum.allahtan esimle kardesim dogradi ben paketledim koydum yine de cok yoruldum.salon hep yatakti cok zorlandim.ayy bilmiyorum kizlar icim cok huzunlu suan.hem gidenlere hem guncel haberlere cok uzuluyorum,sinirleniyorum.

grill dogum olacakmis allah kolaylik versin.kizini evde birakma yaninda gelsin ben o hatayi yaptim hala icim acir.dogumdan cikinca gorur hem yaninda uyur.insallah is bilen birileri olur yaninda sinirini daha cok ziplatiyor yoksa.

opuyorum hepinizi.dua edin kizlar su islerin icinden cikayim

grill ycl Rüveyda canlarım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum benim kızım da 42. haftada sezaryen olmuştu daha fazla bekleyememiştik yani :))
voltajcım yazdıklarını okuyunca yoruldum ya halıları ser odaları vileda yap eşyaları da at bazaya tamam eşin de biraz yardım etsin.yani canına yazık ev işi çok beter insanı erken yaşlandırır.veya da nebiliyim kadın tut ama öylesi de insanın içine sinmiyor.birdaha üstünden geçiyorsun.artık çocuklar okuldayken yavaş yavaş yaparsın.

Vatan hainleri yine iş başında yazık oluyor polisimize askerimize Allah bu millete yardım etsin her taraftan saldırıyorlar...

Günaydın kizlar.kizcemi uyutuyorum buyukleri okulda.
islerimin %15 i bitti :)

Lena esim sehir disinda canim daha en az 5 gun yok.kuzenim geldi aksam bir iki parca yerlestirdik.zaten yemek cay yatak yorgan derken gelen olunca daha cok karisiyor.

Günaydın kızlar
Voltaj Allah kolaylık versin. Evin karışık olması can sıkıcı bir durum. Bende düşünüyorum bakalım yatak odasını düzene sokup büyüyen karyola yı odama tasiyacagim. Kocamin lafına bakıp oğlumun odasını ayirmistim ama gece zor oluyor. Kocayi yataktan attık. Oglumla yatıyorum.
Benim kuma televizyon adam tv sesi olmadan uyuyamaz bende seste uyuyamiyorum.

Dün akşam oğlum ağlamaya başladı. Bende sussun diye bilgisayarı açtım açar açmaz oğlum bir tuşunu kopardı. Bizim evde de kıyamet koptu. Pek kiymetlidir eşyası çocuk ağlıyordu o bagirinca hepten coştu. Gel sakinlestir dedikçe bağırdı öküz. Sonra annesi sese geldi çocuğu aldı aşağı indirirken bu hepten sinirlendi kapıları kırdı.
Oğlum ishal olmuş. Karnı ağrıyor gazı vardı. Sıcak su torbası ve gaz ilaciyla rahatladı.

Kiz ruveyda sanki gezmeye gitmissin gibi nasil anlattin oyle.senin esin neden boyle yapiyor?derdi ne?cocuga karsi adamin tutumu cok kotu.yani yapan senin cocugun olabilecek birsey telafisi de var.ha olmasa bile ne bu celal?
Acaba isten dolayi mi boyle?
2. Cocukta ikisi de aglarken asagi atlamasa bari.
senin yerinde olsaymis topuklariniza sikardi herhalde.ben kazanip getirdim tum yuk bende diye b.kunu balta kesmezdi sanirim.
cok mu cabuk affediyorsun ondan mi ki?
Ana babaya mi guveniyor?
kacinci vukuati bu yazik ediyor herseye.

Allah yardimcin olsun insallah.

Ogluna cok gecmis olsun.
rabbim sabrini yerli yerinde kullanmayi nasip etsin.

sağol canım, amin.
valla kızım bu ara aşırı düştü bana. karnı tok olsa bile saat başı emmek istiyor, 2 dk emip bırakıyor. tv izlerken, oyun oynarken gözü hep bende. kardeşini de çok sever inşallah.

hastanede eşim ve ben olacağız sadece. eşim artık ne kadar oyalayabilirse. ah ah inşallah iyi anlaşırlar diye dua ediyorum :)

Ycl, Grill kızlar az kaldı. Çocuklarla zor bende kara kara düşünüyorum. Sağlıkla kavusuruz inşallah
inşallah canım, Rabbim işimizi kolay eylesin. Allah eşine akıl fikir versin.

grill dogum olacakmis allah kolaylik versin.kizini evde birakma yaninda gelsin ben o hatayi yaptim hala icim acir.dogumdan cikinca gorur hem yaninda uyur.insallah is bilen birileri olur yaninda sinirini daha cok ziplatiyor yoksa.

bayramda annemle bayramlaşmaya gittik eşimle, ilk sözü eşimi niye getirmişim, inşallah evlatlarım da benim gibi hayırsız olurmuş, ben bu akılla cennete gidemezmişim vs vs. dedim boşver bayram günü bunları, doğum çantam hazır dedim. gününü bile sormadı, haliyle hastaneye de gelmeyecek. bir de kızım eski park yatağı annemdeydi, onu atmış bana kızdığı için. mecburen yenisini aldım geçen gün.
eşimle artık ne kadar başarabilirsek.
Allah hem senin hem benim yardımcımız olsun. Bazen diyorum 2 çocuk yeter, 3 çocuk, ev, koca sorumluluğu çok fazla. Sana üzülüyorum. Evi ayağa kaldırınca oturması zaman alıyor valla. Ben daha halıları yıkatacağım, fırsat bulsam. Tek yaptığım oflayıp puflayıp uzanmak. Kızımla ilgilenmeye bile halim, hevesim yok.

sağol canım.

Son düzenleme:
Grill cok uzuldum durumuna.musait halde olsam kesinlikle yardim ederdim sana.
benim ahdim var cocuklarim buydugunde her dogum yapana bebek gibi bakacagim.bana bakan olmadi cok zoruma gitti.

annen bugunlerin de cok fevri davranmis keske yapmasa boyle.esinle alip veremedigi nedir?
Halbuki torununa cok duskun degil miydi?o yavru babayla ne yapacak.babasi tam sagligina kavussa gene zorlanmazdin.allahtan kiz kucuk te cok zorlamaz seni.
dogum olunca hemen yanina yatmak ister,emzirirken de kiskana bilir.keske evde oyuncak bebekle biraz emziriyor gibi yapsaydin oyun olarak.benim kiz simdi bana bebekleri getiriyor emzir diye.bez getiriyor altlarini bagla diye.

isi gucu bosver canim oldugu kadar.soguk alip yorulursun hic toplanamazsin.

benim hic beklemedigim bir ark. Gelmisti doguma.allah mutlaka bir kapi aciyor.
1 hafta gecmeden alisir kardesine zaten.sen de.cok cabuk toplarsin emin ol.
allah yar ve yardimcin olsun.

Nasıl tepki vetecegimi ben bile bilmiyorum artık. Allah'tan dileğim ya hayirla ıslah etsin yada ölsün diyorum. Eşim antidepresan ilaç kullanıyor. Dün bitmiş almamış. Aslında çocuğunu çok sever ama bunlarda ailece denge yok. Mikrop babası gözünün önünde annesini olduresiye dovmus. Insan ne yasarsa onuda yasatirmis. Birde nazar degdiginde çildirir ve ona gerçektende çok nazar değer.
2. Çocuktan sonra bilmiyorum ne olacak ama benim için artık çocuklarından önemli hiç bir şey yok.

Grill boşver canım sen benden bi tık daha iyisin en azından eşin destek. Ben hep yalnızdim. Şimdi gene yalnız

Canim sen de onemlisin neden sadece cocuklar?
Esinle evliligin devam edecekse bir yola girmeli. iyi bir tedavi olmali.dogum zamaninda ne yapacagi belli olmaz.

kis kardesimin esinden bahsetmistim.o da kullaniyor ilaclari.aslinda yatmasi gerekiyor ama yatmiyor kontrole bile gitmiyor.

yani daha kapsamli bakilmali derinlere.benim de babam cok dovmustu annemi yanimizda.ha herkeste farkli etki birakir oda var.benim dedemle babaannem bile annemi hirpalardi yanimizda.bazen ben de derim cok ofkeliyim diye ama hic bir zaman esime cocuklarima zulmetmedim.

cok acima bence.kardesim de her zaman olum haberi duysa darisi benimkine der.
olene kadar bu zulme katlanmak.cok.zor.

oglun kucuk suan o yuzden birsey diyemiyor,yapamiyor.bunu unutma.

allah yardimcin olsun.

selam hanımlar nasılsınız.?
yavaş yavaş hareketlenmiş burası.
zapzup nerelerde acaba?

R ruveyda12 canım Allah yardımcın olsun. senin bu eşin ne kadar rahatına düşkün. bırak kendi evimizi misafirlikte bile çocuklar istemediğimiz şeyler yapıp, zarar verebiliyor bir şeylere. napalım çocuk onlar.
benim eşim de gereksiz yere çok sinirlenir kırar geçirir. ama çocuk bir şey kırdı diye değil de sıkıntıların birikimi tetikler o halini.

B Began canım hiç üzülme Rabbim her şeyin kolaylığını verir. ikinci çocukta ben çok daha rahattım doğum sonrası. emin ol daha güçlü oluyor insan. ilgilenilecek iki çocuk olunca kendi ağrın sancın bile gelmiyor aklına ki benim öyle aman aman bi sıkıntım da olmadı sezeryan olduğum halde. her şeyin üstesinden gelirsiniz eşinle.
kardeş konusuna gelince. biz büyük oğluma ilk kardeşini gördüğünde gel öp demiştik. ondan sonra hep öptü hiç vurmak aklına bile gelmedi. hatta bütün bebekleri öpmeye kalkardı. onların öpülmesi sevilmesi gerektiğini düşünüyor hala :)) çok şefkatli kardeşine karşı maşallah. ve emin ol onlar aslında bizim düşündüğümüz kadar zor kabul etmiyorlar. doğal bi şekilde alışıyorlar.
eskiden yaptığınız şeylere aynen devam edin.mesela uyutma görevi babadaydı Enes doğduktan sonra da devam ettik. parka götüren hep bendim. Enes'i babaya bırakıp Emre'yi parka götürmeye devam ettim. o yüzden çok kafası karışmadı sanırım.
emin ol çabuk oturacak düzeniniz. benimkilerin şimdiki halini size bi göstersem iyi ki doğuruyoruz dersiniz :))

kızlar eşim çarşamba günü memleketine gidecek. en az 1 hafta yok. çocuklarla bugüne kadar en fazla 3 gün yalnız kaldık. 1 hafta gözümde büyüyor resmen. özellikle sabah ikisini hazırlayıp, kendim hazırlanıp evden çıkması ve akşam koştur koştur ikisini alması.
hani mecburi bir iş için gidiyor olsa neyse de durduk yere başımıza iş çıkardı ona kızıyorum. babası ev yaptırdı onun işleri için gidiyor. ama baştan annesi bizim yanımıza gelecek eşim memlekete gidecek diye anlaşmıştık. şimdi babası bizim yemeğimizi kim yapacak burada bir sürü iş var annen gidemez demiş. benim sinirler tepeme çıktı bunu duyunca. ne kadar benciller yaa.
bu durum olunca eşime de kızdım. yalnızlık iyice gözümde büyüdü. içten içe çok doldum (

Acıma degil de yapı meselesi işte. Her insanın bir tarzı var.
Kardeşini çok iyi anlıyorum. Ama dünya imtihan dünyası. Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil. Zerre kadar yapılan iyilik ve kötülüğün hem dünyada hemde ahirette karşılığı var. Eden ettiğini görmeden ölmeyecek.
Çocuklarım bana Allah'ın emaneti onlara iyi bakmam lazım hem manen hemde madden. Hayata hazirlamaliyim bensiz olacakları hayata o yüzden değerleri daha çok.
Benimkinin hastalık derecesi zora gelememesi. Tatilsiz bir hafta çalıştı. Iş yerinde iş yükü çok yapacak eleman yok. Bunaldi tabii. Ama bunlar onun yaptıklarına mazeret olamaz. Çocuk gibi kırıp dökerek ilgi çekmek istiyor ama artık taskinliklariyla ilgilenen pofpoflayan biri yok. Zamanla terkedecek yada yalnız kalacak.

Dmt sıkma canını boşver ogluslarinla yalnızlığın tadını çıkar. Maşallah çok tatlı olmuşlar. Yazdığın yorumlar sayesinde artık 2. Çocuktan korkmuyorum

selam herkese
voltajım Allah yardımcın olsun iş yapmak gözümde çok büyüyor şuan hiç halim yok yapmam gereken çok iş var ama
grill canım Allah büyüktür kurban olduğum Rabbim seni bunaltmaz inşallah yar ve yardımcın olsun Allah
ruveyda canım belli zor bi insan eşin Rabbim ona merhamet versin senin ve çocuklarınızın kıymetini bilsin inşallah

bende pazar günü bahçede elifi kucağıma alayım dedim ki hep yapıyorum bunu kucağıma alırken sol kasığıma ve belime bi ağrı girdi şuan bi yerlere tutunup yürüyorum adım atamıyorum dün izin almıştım bu gün geldim artık işe yarın içinde ebe aradı elifin aşısı varmış yarın öğleden sonra için yine izin alıcam, çok fena durumdayım doktorumu aradım dicloron sürüyorum dün gece dayanamadım parol içtim aynen devam et dedi birde sıcak su torbası koyabilirsin dedi inşallah geçer çok zor durumdayım

selam kızlar günaydın
iş yerinde işlerim çok yoğun olduğu için anca yazdıklarınız okudum çıktım hep şimdi biraz daha sakinledi işler rahat rahat yazabilirim :)
Yuksek_Voltaj kolay gelsin canım ev yine ayaklanmış senin ama sen marifetli hatunsun ak pak yapar misler gibi oturur kahveni içer sefanı yaparsın

R ruveyda12 allah sabır versin sana ama iffet olurum sabırsız insanlara çocuk tabi ağlayacak ilgi isteyecek kırıp dökecek ölümden başka herşeye çare var bu dünyada ama erkekler bunu düşünmez senin için dua ediyorum eşin bir anda 180 derece değişsin ve mükemmel uyumlu sakin anlayışlı sabırlı bir eş ve baba olsun evlatlarını sevsin koruyup kollasın sen çok yumuşak huylu bir insana benziyorsun yüzünden bile anlaşılıyor eminim sabrının sonunda mükafatını göreceksin belki de bu ikinci bebek eşini değiştirecek olan melektir :)

B Began canım benim ya annenin yine inadım inad modu devam yani yine de şanslısın eşin sabırlı anlayışlı sana destek tamamen yanlız değilsin bir şekilde hallerdersiniz elif de babasıyla bu şekilde daha da yakınlaşır zaten artık 18 aylık oldular büyüdü minnoşlar söylediklerimizi anlıyor kendi kendine oyun oynuyorlar pozitif düşün herşey çok güzel olacak evinize yeni bir melek gelecek

dmt_ maşallahı var senin oğlanların zaten emre büyük olandı demi emre daha uyumlu belli abi olgunluğu var allah 2 kardeşin bağlarını birbirinden koparmasın aralarında sevgi saygı beraberlik bağı hep bulunsun

Zapzup Allah razı olsun canım. Bi mukabil bende senin için aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum. Inşallah dediğin gibi Kizcemiz doğunca daha iyi olacaktır.

Ycl aman dikkat et kendine sana söylüyorum ama bende ayniyim. 11 kg çocuğu kucağımda 5.kata zor çıkarıyorum. Şimdi boyleysem ilerleyen ayları düşünemiyorum.

Sağolun kızlar destekleriniz için ama değişen bir şey yok.
Bugün teyzem mesaj attı doğum yaptım mı diye merak etmiş. Yarın akşam inşallah dedim, annemi sordu, gelmeyecekmiş arayıp sormuyor ki dedim. Annem aradı kocama saydırdı yine, sonra bana bir ton laf, en son arama sorma, sildim seni dedi kapattı.
Yarın doğum var diye canımı sıkmamaya çalışıyorum. Yarın için dua edin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…