Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

he he bakalım bizimki ne getirecek :)) kestane olmazsa zeytin yağı olur malum Egeli :))
bizimkiler hem çalışan gelin isterler hem çocuklara bayılırlar ama oğulları hiç eziyet çekmese çok mutlu olurlar. malum çocuk bakmak anneye mahsus.

bugün sabah bi uyandım yedi çeyrek. yedi buçukta büyüğün servisi gelecek. o koşturmacayı anlatamam.
dün servisten bakıcının evinin önünden aldım. markete gideceğiz küçüğü almadan önce. arabaya binmem diye tutturdu. e yürüyerek gidelim yok kucakta diyor. bel fıtığım bi yandan astımım bi yandan ben ne yapayım. kaç gündür babam yok diye krizde. baban kendi keyfinde ben niye onun yokluğunun acısını çekiyorum diyemiyorum :))
ben eşimden yemek bulaşık beklemiyorum ki sabah akşam şu soğukta birini servise bindirirken indirirken niye öbürü de o soğuğu yesin. hadi iş için olsa neyse de milletin keyfi için fedakarlık yapıyorum çocuklarım da boşa eziyet çekiyor ama gören yok maalesef. bi Allah razı olsun yok daha da neden soğuk konuşuyormuşum diye laf oluyor

kızlar sabah eşimle geliyorum onların ofise yakın yerde tekrar servise biniyorum diye demiştim ya, servise binmek üzere durağa doğru gidiyordum üst geçitten geçmem gerek üst geçitte yürürken ayağım takıldı dizlerimin elimin üzerine düştüm şimdi iyiim şükür ama düştükten sonra kalkmaya çalışmam bişey olmamış gibi yoluma devam etmeye çalışmam kötüydü ağlamamak için kendimi zor tuttum artık işkence geliyor 4 kasım son iş günü artık çekilmiyor evde de koşturma devam edicek ama böyle bi tempo olmayacak, gerçekten zormuş ardı ardına hamile kalmak toparlanamadan tekrar aynı şeyleri yaşamak bebek olunca farklı ve daha fazla tempo beni bekliyor, Rabbim sağlık versin bizlere çocuklarımıza hayırlısıyla atlatalım

Kizlar merhaba

Annelik ahtapot olmayi gerektiriyor biraz sanirim :) Herseye ayni anda yetisme telasinda hep kendimizden ozveride bulunuyoruz.Daha az uyku,daha az yemek yemek,dinlenmek vs.vs. Inşallah bu cabalarimizin meyvelerini onlar saglikla buyuduklerinde toplayacagiz.Babalik icinde benzer yorumlar yapabilmeyi isterdim ama bencillik erkeklerin dogasinda var ve durumu yenebilen çok az erkek var.Allah bize güç,kuvvet versin inşallah.Ben cocuklarima iyi ki benim cocuklarimsiniz dedigim gibi, onlarda bana iyi ki bizim annemissin der ins.birgun.

dmt Allah yardımcın olsun, 2 çocuklu çalışan bir kadın olarak gerçekten sabırlısın maşallah. erkek milletinin hassasiyeti yok valla. benim kızlar rahatsızlansa eşim toplu taşıma tercih eder ne olacak diye, ben taksiyle gider gelirim hastaneye, evlatlarıma para harcamayacağım da mezara mı götüreceğim değil mi?

aaumut benim kızın saçları da havada, gören çok inatçıdır kesin diyor, ben de evet diyorum, bence öyle değil ama dışardan öyle görünüyordur belki diye :)

voltaj çok geçmiş olsun hepinize. sen o buzdolabıyla idare etmişsin ya bravo. bence de bu kadar fedakar olma, sen yemesen elalem yiyor, eşinin cömertliğinden neden başkaları faydalansın ki?

ycl senin de zamanın yaklaşmış maşallah. inşallah kolay bir doğum ve lohusalık yaşarsın.
ben de bu gebelikte 2-3 kez popo üstüne düştüm kalabalık yerlerde, ama güldüm kendime, üzülme canım az kalmış.

zapzupcum maşallah yine maharetini gösteriyorsun, bez bebek çok güzel olmuş. benim kızım da tv izleyicisi. reklamlara ve pepee ye bayılıyor. başka kanal açarsak kumandayı verip değiştirmemizi istiyor kendi diliyle. benim kızım bana anne, babasına enne diyor :)

rüveydacım isimler çok güzel maşallah. ismiyle müsemma olur inşallah yavrularımız :)

wosgi çok çok geçmiş olsun, Rabbim korumuş evladını. Benim kızım da kuruyemiş çok sever, yer. Allah'a emanetiz, Rabbim korusun.

mergencim aynen çok amaçlı insanlarız, maşallah bize. İsveç çakısıyız mübarek :)

ben bugün biraz daha iyiyim. kaç gündür karnımın acısından fazla hareket edemiyordum, gerçi eşim ilk doğuma göre çok çok iyisin diyor. sağolsun tek ayakla olsa da her işi üstlendi. çocukların altını değiştirme uyutma, yemek, ev işleri falan hep ona kaldı. başını kaşımaya, uyumaya bile vakti yok. seni anlıyorum, annelik hakikaten zormuş, cenneti hakediyorsunuz diyor :) Azra kızkardeşini sürekli öpme derdinde, öperken eziyor bazen, meme sırasını beklerken melül melül bakıyor ya içim gidiyor. neyse ki umduğumdan daha iyi araları :)

kv kızım 2,5 kg doğduğu için Azra'yı emzirmeme kabahat bulmuş, ama görümcem ilk bebeğini 1,750 gr doğurmuş, o da mı emziriyormuş, sorsaydın dedim eşime.
annem sürekli kendi evine çağırıyor birkaç gün kalmam için. eşim istemiyor haliyle, araları gergin sürekli. ama 2-3 günde bir gelip gidiyor buna da şükür.

bu arada kızlar benim miniğin gözleri çapaklanıyor doğduğundan beri, çay, su falan sürüyorum ama tekrarlıyor, dr a randevu aldım ptesiye, ne yapmalı o güne kadar?

canım çok geçmiş olsun. hamileliğin son dönemleri çok sıkıntılı oluyor maalesef. doğunca ne kadar zorluk çeksen de bedensel olarak rahatlıyorsun. hiç üzülme her şeyin üstesinden geliyor insan anne olunca

sağol canım elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum çocuklarıma. eşim de yardımcıdır sağ olsun. öyle yan gelip yatan tipten değildir ama sonuçta kadın olarak benim iş yüküm ve telaşım daha fazla malum.

maşallah kuzularına abla kardeş ömür boyu böyle güzel olsun araları inşallah. millet anca konuşuyor boş ver. emzirsen laf emzirmesen laf. yarasın kuzularına anne sütü gibisi var mı yaa

Çok geçmiş olsun canım, bir soğuk algınlığı derken nereye gelmiş.
Allah beterinden korusun

Öyle canım, düşünseler zaten yapmazlar diycem ama gayet farkındalarmış.
Kızımda uzun süredir geceleri kalkıp oturuyor ama saatlerce. Zaten hastayım birde üstüne uykusuzluk halim kalamdı. Enerji haplarından içmeyi düşünüyorum artık. Eşim gündüz evde oluyor öğlenleri 3-4 saat boşluğu var. Akşam kızıma baksa biraz pek ala gündüz uykusunu alabilir yani. Kaynancığım bana diyor sakın gece oğlumu kaldırmayasın uyusun, çalışıyor. Ben hergün evden alışveriş için çıkıyorum sanki.
Allah vicdan versin, vermeyeceksede bizden uzak etsin.

Yesinler onların lülelerini
Aynen öyle yün gibi oluyor tam kafasının altı, üstüne uyuyunca dolanıyor sanırım. Saçlarda uzadıkça tam bonus reklamındaki çocuklar gibi oldu kızım. Peruksuz oynayabilir reklamda.

Öyle vallahi, taş gibi acıyorumda ama ömrümde bitti. Nasip olurmu bilmem ama götürmek istemiyorum koltuklarımı.
Tabi perdeler, halılar uymayacak. Salon masam zaten hiç olmamıştı. Masa sandalye alınacak. Yatak odamı kullanmaya devam edebilirim ama boyatıp kapağını değiştirmeyi istiyorum onunda.
İçine sinsin yeni eşyaların, güle güle kullan şimdiden.
O nasıl şey ya, kız kardeşlerinin evleneceğini haber vermediler mi?
Kayınvalide isteyecektir oğlu için birşeyler yerini yapıyordur. Yinede üstüne düşeni yapmak lazım. Söylenecek yerleri kalmasın.

Bana de kız bana bana :)

Allah banada tattırsın ama kolay atlatayım illa laf sokuşturmamız gerekmiyor dimi
Çok güçlü durmamak lazım, sen karşıdan ne kadar güçlü durursan daha fazlasını bekliyorlar.
Yemek pişmiyor, temizlik yapılmıyor, o çocuklar oyun istemiyor sanki.

Çok geçmiş olsun canım, dikkat et kendine beklerler geç kalsanda öyle acele etme
Son 10 iş günün kalmış kazasız belasız geçsin inşallah.

Azra elini falan atıyorsa incitiyor, ondan çapaklanıyor olabilir. Kızımda da çapak olmuştu sadece kaynamış soğumuş temiz su ile silin demişti doktor.
Eşine helal olsun yardımcı olmaya çalışıyor en azından.
Bence eşin evde kalsın bir kaç gün git annende kal. Yorgunluğunu atarsın biraz ortam değişikliği iyi gelir sana da.
Azrayı emzirme konusunu doktorunla konuştun mu?

Çocukların ağzından bir annecim duymak bile çok güzel. Ne kadar söylensekte derdimiz ya anlayışsız kocalar yada kaynanalar. Dur durak bilmesekte of denmiyor çocuğa

Evet canım her zaman sordum dr uma, sorun olmaz dedi her zaman. O yüzden rahatım.
Ben giderim de eşim istemiyor, kızlarından ayrılamazmış.

Grill sutunden sikabilirsin gözüne.
Ben korkardim sutu degdirmeye ortancaya olmuştu. Dr dedi sutunden sık veya sutunle sil diye.gecmisti.cay da fayda ederdi aslinda.

Ycl cok gecmis olsun canim allah korumuş.
Az kalmis canim sikma canini.Eve gecince dinlenirsin bolca vakit var :))

Aaumut oyleyi herkese dilerim benim zorlugum da hala dikime dikime diyene aynisini yasasin isterim.cabalasin dursun o zamana da ben buyutmus olurum hatta ise girerim hem 3 cocukluyum hem calisiyorum diye caka satarim birde :))
burdan mergeni eziklerim tek tasla iki kus ohh kebap ne var sana diye

En zorunu yasayanin biri de o dur kesinlikle.

Benimkinden boyle bir tanesi yaşıyor elhamdulillah 3 ledi cocugu.hergun akil danisiyor dur daha odevler de girsin araya gotur getir hele diyorum.bana akil veren de yoktu yardim eden de.her ay o korkusu varya Dilerim yasarlar bu konuda cok katiyim.

cocuk bakimi gercekten cok zor. Ben tek cocukla bile boyle dusunuyorum her seyiyle tek basima ilgileniyorum cunku esim 7; 24 calisiyor. Aileler uzakta oturuyor ama sukur ki boyle bir sevgi karsilik beklemedigim sonsuz bir ask yaşıyorum evladimla...

Hz. Fatima validemiz peygamber efendimiz (s.a.v) gelerek " babacigim cocuklar ve evin isleri belimi bükuyor izniniz olursa bi hizmetli talep ediyorum. " der. Efendimiz ise sana bir sey ogretecegim ya Fatima onu yaptigin vakit butun hizmetciler onune dizilecek, senin gucune guc katilacak hatta genclesiceksin der. Bu sir 33 subhanallah 33 elhamdulillah 34 allahuekber tesbihini yapmaktir.

Kizlar ben mutlaka gece yatmadan okurum ve gercekten dinc kalkarim ki oglum sabaha kadar bin sefer kalkar. Hatta evi temizlemeye baslamadan 2 rekat namaz.kilar bu tesbihi cekerim ve inanin isim kus gibi olur hic zOrlugunu anlamam zaten O(c.c) na siginmaktan baska hangi sey derde devadir ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…