Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Genele bakarsan yaptığın yorum çok yerinde ama şunu unutma herkes aynı şeyi yaşayacak değil. Şükürler olsun ki bir kızın var ve iyiki kızın olmuş sana ömür boyu arkadaş olacak. Erkek çocukları bir yaştan ve hele de evlendikten sonra anneden kopuyor ama kız öyle olmuyor.

Benim kaynana delidir canım iyilik yapar ama azıcık kırılma da başa kakar. Hiç sevmediğim özellikler. Ne yapalım bir şekilde idare ediyoruz. Eşimin hala düzenli geliri yok. Şuan süt sipariş eden olursa ona gidiyor. (Bu arada köy sütü ve yumurtası satıyor ). Gelen siparis şimdilik götür getir masrafı nı ancak karşılıyor.

benim kızım biberon da kabul etmedi, sütü 3 günde bir ister, yarım çay bardağı içer. o kadar. yemiyor da pek. 11 kg yu geçemedik :)

Nts çekildi sancim çıkmadı çok şükür. Dayan kızım en azından 37. Haftayı doldurana kadar
hadi inşallah :)

amin. en güzel günler mercan ile senin olsun :)

benim kızım biberon da kabul etmedi, sütü 3 günde bir ister, yarım çay bardağı içer. o kadar. yemiyor da pek. 11 kg yu geçemedik :)

hadi inşallah :)

amin. en güzel günler mercan ile senin olsun :)
Sütte içse senide emse yemeyen çocuk kilo almıyor canım. Benim oğlum süt içer yemek yemez. Bizde 12 kg idik en son ama zayifladi kuzum

Sütte içse senide emse yemeyen çocuk kilo almıyor canım. Benim oğlum süt içer yemek yemez. Bizde 12 kg idik en son ama zayifladi kuzum
yese de 5-6 kaşık en fazla. arada abur cubur yer ama bir gofret bitirdiğini görmedim. demek ki az şeyle doyuyor. aç olsa yer.

Iyi pazarlar herkese.
zapzup nice mutlu yıllar herşey gönlünce olsun.
kızlar Cuma günü taburcu oldum annem aramış duymadım uyuyordum sonra aradım onu, aklıma acaba söylemeden ameliyat mı oldu diye geldi dedi bende evet dedim. Ağladı babanla geliriz birazdan dedi geldiler 45 dk sonra gittiler evde yalnızdım eşim işe gitmişti Durmadılar yanımda. Neyse cumartesi tekrar geldiler Kayra ile ben uyuyorduk ben zile uyandım 20 dk durdular gittiler. Montlarını bile çıkarmadılar. Yaa insan durmaz mı bu kız yeni ameliyat olmuş çocuk uyansa Yardımımız dokunur biraz oturalım demez mi yok el gibi gelip gidiyorlar birde söylemedim diye kızıyorlar. iyi ki soylememisim

zapzup doğum günün kutlu olsun, ailenle sevdiklerinle nice mutlu günler görmeni dilerim :)

T tomurcugumm anneliğimize bakıyorum, annelerimize bakıyorum mana veremiyorum.

allah hayırlı bol satışlar nasip etsin işallah artar işleri de o da sizde mutlu olursunuz onun işçinde kötüdür evine ailesine yetememek en azından çalışmaya gayret ediyor hiçbirşey yapmadan dursa daha sinir bozucu olur rabbim büyüktür hayırlı kapılar açar işallah sizlere

benim kide azıcık süt içer en son rahatsızlandığında doktor kan tahlili yaptırdı kan değerleri düşük çıktı bir ilaç verdi demir ilacı o iyi oluyor onu içti mi ertesi gün yemek yiyor içmezse yemek istemiyor azıcık yese sorun etmiyorum ama bazen hiç yemek istemiyor ağlasada zorla tepiyorum ağzına 2-3 kaşık sonra bırakıyorum yedirmesem meyve kraker onları yiyecek bari yemekle doyursun karnını diyorum ama klilomuz iyi allaha şükür 14 kiloydu geçen ay tartıldığında çok kilolu bir çocuktu şimdi böyle az kilo alması ilk başlarda garip geldi ama şişko olmasından iyidir diye düşünüyorum artık

zapzup canım doğum günün kutlu olsun arkadaşım kızınla ve ailenle nice mutlu senelere inşallah
teşekkür ederim arkadaşım amin işallah
teşekkür ederim çok sağol canım
o devrin anne babaları ailelerinden ilgi görmemiş sevgi görmemiş ve çocuğa nasıl yaklaşılır bilmemişler bizler gibi araştırıp öğrenme gibi bir durumları da olmamış ben ondandır diye düşünüyorum en azından duyunca hemen gelmişler oradan gönlünü hoş et duyup konuşup gelmemezlik yapmamışlar ama dediğin gibi yanında dursalar olurdu sana çok faydası dokunurdu düşünemiyorlar demek ki ailen en azından var olmasa daha zor yanlız değilsin her zaman yanında değiller ama azda olsa gelip gidiyorlar tabi sen daha iyi bilirsin neler yaşadığını çeken bilir derler ya bu da öyle
zapzup doğum günün kutlu olsun, ailenle sevdiklerinle nice mutlu günler görmeni dilerim :)
teşekkür ederim canım amin işallah

bu hafta yoğunluktan anca girebildim ama buraları sakin gördüm okullar başladı soğuklar geri geldi off offf

mercana yaklaşık 10 gündür uyku eğitimi veriyorum önceleri kucağımda meme elleyerek uyurdu buda canımı acıtırdı birgün uyku tulumunu giydirdim yatağına yatırdım uykusu da çok gelmişti hadi burda yatağında yat bakalım kızım dedim battaneni de örteyim nevresimi denizkızlı denizkızları ile uyu sen dedim lambayı kapattım gece lambasını yaktım sırtına pış pış yaparak uyudu 10 dk bile sürmedi ohh be dedim yarım saat 1 saat uyutmaya çalışırken bu harika oldu ve o şekilde devam ediyoruz bazen yine kucak istiyor alıyorumö kıyamıyorum onu üzmeden ağlatmadan büyüdüğünü ve yatağında uyuması gerektiğini söyleyerek uyutuyorum ve sabaha kadar yatağında uyuyor gece kalkması da bitti bende o da rahat uyuyoruz
anladım ki iletişim konuşma bu çocuklar için önemli anlıyorlar ve uyguluyor ha bunu 3 ay önce yapsam çok ağlardı anne bağı daha fazlaydı büyüdükçe kendine güven ve yapılabilirlik isteği geliyor şu dadı programında da görürdüm çok hoşuma giderdi neyse ki bende denedim ve başardım darısı başınıza işallah uyanmadan geçen geceler bir harika :)

benim büyük kız da hiç uyanmadan sabaha kadar uyurdu, şimdi kardeşinden daha çok uyanıyor neredeyse meme için.
maşallah mercan'a, darısı bizim kızlara :)

günaydın huhuuu huuu kimse yok mu

B Began sana zor oluyordur o kadar çok kalkmak işte büyüdüklerinde meme için daha çok kalkıyorlar acaba gece meme vermesen sadece gündüz versen bir kaç gün ağlar sonra alışır gece beslenmesine gerek yok artık büyüdü çünkü ama gündüz verebilirsin hem sende rahat edersin gece uykuları düzelir süt için kalktığında su içir 2 yudum geri yatır istersen dene seni çok yıpratır bu durum küçüğü beslemen için süte ihtiyacın var ve süt olması için azıcık dinlenmeye ihtiyacın var bir düşün derim

bizde mercanla bu zamanlara gelene kadar çok uğraştım yavaş yavaş alıştı şimdi uyku eğitimiyle daha da iyi oldu ama uylu eğitiminde ve diğer eğitimlerde çocukları ağlatmadan yapmayı seviyorum şu süper dadı da yapıyor ama geçen 17 aylık bebeği ağlata ağlata alıştırdılar ben konuşarak iletişimden yanayım konuşup ikna edip uygulatıyorum o da bende huzurlu oluyoruz

zapzup günaydın canım
Emdiği için yemek yemiyor maalesef. 3-5 kaşık bir şey yiyor o kadar. Aç olma ihtimali olmasaydı emzirmezdim. Şimdilik şükür ki sütüm yetiyor, yetmez olursa mecburen çare bulacağım

Canım teşekkür ederim. Kızımın ismi Aişe Meryem olacak inşallah.
Maşallah mercana akıllı kızım benim. Kendi kendine uyurmusta.
Artık izne ayrıldım evdeyim. Dr calismami istemiyor. Erken doğum riskide olunca aldım izni.

B Began canım büyük kızı gece emzirme. Hadi gündüz tadimlik neyse ama gece besleme artık. Zapzup da dediği gibi küçüğün daha çok ihtiyaci var.
Ben benim oğlana kardeşin olacak diyorum. Kaslarını catiyor

canım keşke bir şeyler yese emzirmeyim diyorum da süt ikisini de doyuruyor ki (çok şükür, maşallah diyeyim) keyifleri yerinde.
yemek yese tok yatsa zaten uyanmaz diye düşünüyorum.

doğru ya aişe meryem demiştin benim kusuruma bakam artık çabuk unutuyorum canım
kendi kendine uyuması beni çok rahatlattı gece de deliksiz uyuyor ben bu kadar erken olacağını düşünmüyordum rabbim bir yerden yüzümü hep güldürüyor arada şımarıp çıldırsada iyi sakin laf dinleyen bir kızım var yoksa tek başıma sahip çıkamazdım
ohh evde dinlen arada kv yine oğlanı alsa bari de senin de evde olmanın faydası olsa son günler ne kadar beebk içerde kalırsa o kadar kilo alıyor sen artık mecburi ihtiyaçları yap gerisini eşin falan yapsın artık doğum olunca face ten yazarsın ben burdaki kızlara söylerim gerçi 3 4 kişiyiz şurda :)

canım keşke bir şeyler yese emzirmeyim diyorum da süt ikisini de doyuruyor ki (çok şükür, maşallah diyeyim) keyifleri yerinde.
yemek yese tok yatsa zaten uyanmaz diye düşünüyorum.
benim sütüm azalmaya başladığında gece yatmadan önce gece maması veriyordum mercana ama gece yine de kalkıyordu çünkü anneyi hissetmek meme emmek istiyordu karnı aç olmasa bile kalkar meme saati geldiği için uykusu bölünür sigara krizi gibi birşey bu içmeden duramıyorsun yine sen bilirsin küçük yavrunun daha çok ihtiyacı var hemde artık büyük olanın normal yemek yemeğe alışması lazım 2 yaşına girecekler kendi beslenmelerini bile bence yapmaları lazım ama benim kızım hizmet ettirsin seviyor benden ilgi istediği için kendi yemez benden ister bende veriyorum arada kendi de çabalıyor

yaza oyun grubu bulup günde 3-4 saat bu oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum diğer çocuklarla kaynaşır paylaşmayı yemek yemeyi öğrenir bakalım yaz gelsin nasıl olacak

R ruveyda12 sevindim izne ayrılmışsın dinlen ama yorma kendini bebiş mümkün olduğunca geç gelsin

zapzup maşallah Mercan hanim a darısı bizlere inş. Gerçi artık Kayra yi babası uyutuyor gece uyandığında da o ilgileniyor nöbet bana geçene kadar uyku düzenimiz otursa ne güzel olar
B Began benim oğlumda hicbirsey yemez sadece emerdi şimdi mecburi kestim ve yiyor çok şükür. Bizde yeme sorunu en baştan beri vardı önce çok geriliyordum sonra bıraktım yerse yesin yemezse zaten emiyor derdim tabağını önüne koydum dağıttı üstünü başını batırdı tek lokma ağzına götürmezdi ama çatal kaşık kullanmayı öğrendi şimdi de önüne koyuyorum kendi yiyor. az belki ama stres yapmıyorum artık

sütüm azken kendi bırakıp yemek yemeye başlamıştı çünkü doymuyordu, ama şimdi doyuyor olmalı ki yemek aramıyor.
zaten yaşından beri kaşık çatal kullanan, dökse de kendi yemeğini yiyen bir çocuk.

ben de oyun grubu düşünüyorum ama bakalım kısmet.

T tomurcugumm ne güzel günlerdi o günler. kızım yemeğini kendi yer, sabaha kadar uyurdu. tabi ben de uyurdum. artık seneye inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…