Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

zapzup canım unutmuş olabilirsin. Doğurunca haber vereceğim. Sana face den mesaj atarım. 10 gün daha dayansin sonra ne zaman isterse. Iyiki doğum iznine ayrılmışim evde bile yoruluyorum. Abdullah mutlu evde olmamdan.
T tomurcugumm saol canım kilosu o kadar önemli değil de sağlık problemi olmasın diye dursun diyorum.

canım keşke bir şeyler yese emzirmeyim diyorum da süt ikisini de doyuruyor ki (çok şükür, maşallah diyeyim) keyifleri yerinde.
yemek yese tok yatsa zaten uyanmaz diye düşünüyorum.
Iki si bir emiyor ya sütün cogalmistir. Bizde maşallah diyelim. Sağlıkla beslenir kizcelerin inşallah. Benimki emmedigi halde uyanıyor. Seninkinin uyanmsi normal

teşekkür ederiz darısı başınıza işallah sabaha kadar deliksiz uykularınız olsun hepinizin
benimki kendi yese keşke 2 kaşık yer sonra etrafa atar mama sandalyesini de köydeki eve götürdük kullanmıyor boşuna yer kalabalığı yapıyordu ağlamadan yemek yesin yeter diyorum ağlayıp istemeyince ben daha çok üzülüyorum
maşallah maşallah sütün bol bol olsun doysun kızların yarasın kilo yapsın kuzuna
ok senden haber bekleyeceğim
abdullah tabi mutlu olur nasıl olmasın annesi yanında dünyalar onun oluyordur.

hani kızım kardeşini kıskanıyor diyordum ya
annem geldi torunlarını sevmek için (yine sizin için değil sadece torun için geliyorum dedi tabi)
giderken Serra yı aldı gidiyoruz kızım dedi Azra ya. Azra kızkardeşini götürecek diye anneannesine bir öfkelendi, kızdı, kardeşini ondan çekip almaya çalıştı.
sevindim, meğer kardeşini ne kadar sahiplenmiş :)

Yapmasın öyle kıskançlık yoksa bile oluşturur. Aferin Azra ya ne güzel Serra da biraz büyüyünce ne güzel oyun oynayacaklar. Sen bakma annenin lafına. Ben yazın bir haftaligina gittim memlekete annem ve babam çocuğumun hareketlerine 3 gün dayanamadılar. Burada deli kv gene iyi.

Çocuklar kıskansada sahiplenme duygularına da sahipler artık o eve ait bunun bilincedeler. Ben Kayra ya soruyorum kardeşin olsun mu diye çok net kararlı bir şekilde Hayır cevabını alıyorum olsa ne yapar çok merak ediyorum. Dün halasina gitti, halasinin görümcesinin kızı ordaydi 1 yasinda,görünce yüzü düşmüş kiskanip halasinin kucağından inmemiş .

Kızlar istanbulda su çiçeği salgını var 3 yegenimden sonra 37 yaşında ablam da çiçek çıkardı şaşkınım.

sadece annem değil ki toplumun geneli kıskansın diye uğraşıyor :)
annemin de pek sabrı yok çocuklara. ev dağıtılınca sinirleniyor, az dayak yemedik çocukken. şimdi ben evi dağıtmalarına ses çıkarmıyorum diye çöp evde oturuyor oldum :)

benim kızım da kardeşi yokken öyleydi, babasını beni herkesten kıskanırdı. bir çocuk gelse kucağımıza çıkmasına izin vermezdi 8-9 aylıkken dahi ağlardı. o yüzden şaşırdım kardeşini sahiplenmesine :)

aferim azra ya kardeşini sahiplenmiş çocuklar çevresindeki kişileri objeleri herşeyi çabuk benimsiyor ve kaybetmek istemiyorlar kardeşini kıskansada eminim çok seviyordur onu azıcık büyüsün emeklesin falan güzelce oynarlar ablası kucağından indirmez serra yı ama annenin yaptığı yanlış insanlar neden çocuklarda şiddet eğilimi görmekten mutlu oluyor kendini savunmasını bilsin hayır tüm çocuklar şiddetten uzak kalsın sakin ılımlı akıllı bireyler olsunlar ben kızıma ses yükselsin yada hayır denilsin müdahale ederim bırak yapsın ellesin dağıtsın ben toplarım istekleri olmadıkça ağlayıp sinirlenecek hiç gerek yok ama

ayy kızlar bu uyku eğitimi ne güzelmiş ya akşam mercanın uykusu geldi uyku tulumunu giydirdim yatırdım üzerini örttüm gece lambasını kapattım hemen gözlerini kapattı hiç pışş pış yapmadım 1 dk sonra horlamaya başladı inanamadım kızımı ağlatmadan üzmeden kendi başına uyumaya alıştırdım ne mutlu ikimize :)

zapzup tebrik ediyorum seni canım tabii kızının hakkını yememek lazım. Benim oğlan artık askere giderken uyur kendi başına
Kızım bir gelsin onu örnek göstererek belki alıştırabilirim.
B Began senin hamiş ligin son günleri nasıl geçti bilmiyorum ama ben son günler çok bunaldim. Biran önce doğsun diyorum ama sonrası yusuf yusuf

Kızlar dün dr kontrolümuz vardı. 6 Mart doğum tarihimiz tabi benim cadı o kadar beklerse

yeni gördüm bunu canım. kusura bakma.
son günler zordu çünkü kızım kucaktan inmiyordu, eşim kırık ayakla yatıyordu. gebelik de olunca zorladı haliyle.

günaydın iyi haftalar kızlar
hafta sonu kötü geçti sabah uyandık kahvaltı yaptık annem babam çıktı gitti evden gezdiler dolaştılar kardeşimi aldılar pazar sabah evden çıkmadan yarım ağız bana da sordular gelmicem dedim öyle bırakıp gittiler akşam yatmaya sadece geldiler benim çocuğumda gezmek ister hergün evde bende araba yok anca yakınlarda bir yerlere otobüsle gidiyorum o kadar
nasıl bir hayattır ki herkese ağır gelir insan zor be kendim olsam tutarım 1 oda ev otururum içinde ama çocuk olunca elim mahkum kalmak durumundayım sabah işe gideceğim kimse kalkmaz hem kendim hazırlanırım hem çocuğu hazırlarım tabi haliyle geç kalırım
Allah kimseye muhtaç etmesin birde böyle kendini yük gibi hissettiriyorlar ya hayat daha bir zindan oluyor

Ne desen haklısın canım bir kere baba ocagindan çıkmaya gör bir daha eskisi gibi mümkün değil olmuyor hele çocukla daha zor. Ben yazın sadece 10 günlüğüne ziyarete gittim onda bile ağır geldim daha 15 aylık çocuğun her hareketi gözlerine battı annem evde durmadı. Babamla yan yana gelip bizim dedikodumuzu yaptı. Sonra ben evime dönünce yeniden kıymetlileri oldum. Seni çok iyi anlıyorum. Kızın daha küçük gene annene emanet etmekten başka Şansın yok. Büyüsün bir bakarsın duruma ona göre tavır alırsın. Hayat kimilerine daha zor maalesef canım. Sabır dua başka bir şey gelmez elimizden.

amin canım. Rabbim ana baba da olsa evlat da olsa kimseye muhtaç etmesin. zamanla gönlüne göre olacak her şey inşallah. ben buna inanıyorum.

çok zoruma gidiyor canım ya mercan öyle yaramaz mızmız bir çocuk değildir arada yapıyor hiç yapmıyor değil ama önce babası bıraktı bizi sonra ailem bu şekilde davranmaya başladı ben evde olunca kimse eve uğramıyor annem mercana sanki mecburiyetten bakıyor çocuğa sevgi ilgi kalpten göstermiyor mercanda ondan uzak duruyor dedesi evden çıksın dede diye ağlar ama annem için hiç birşey demez banyo yapınca biz mercanı koklarız gelir koklatır anneme gitmez çünkü sevgi göstermiyor bana bile çocukken göstermedi annemin bana sarıldığını öptüğünü bilmem bende o yüzden kızıma hep onu çok sevdiğimi söylerim insan hasret olduğu şeyleri evladına gösteriyor bunu kalpten yapıyorum canım o benim ama biz kimsenin canı olamamışız demek ki bizleri çabuk unutup atıyorlar

rabbim evlatlarımızdan yüzümüzü güldürsün şimdi mecburum böyle yaşamaya ama hayat böyle geçmez işallah iyi bir iş denk gelirde bende kendime kızıma bakabilirim Allah kimseye muhtaç etmesin insan eti ağır derler gerçekten öyleymiş bunları yüzlerine söylesen ne alakası var derler ama hareketler bunu anlatıyor bunu bilmezler

yiğenlere yaptığım kapı süsüm bende sıkıntıdan kafa dağıtmak için bunları yapıyorum değer buluyormuyum hayır buda benim saflığım ama içime sinen güzel birşey yapmak beni mutlu ediyor sıfırdan üretip böyle bir forma sokmak güzel birşey :)

Anne konusunda seninle kaderimiz aynı canım maalesef annemde bana hiç sevgi göstermeden büyüttü. Biz Evdeyken hep bir gün başımdan gittiginizi görsem diye dua ederdi. Hiç bir kardeşime sevgisini vermedi. Babam dersen kendi egolari için yaşayan vurdumduymaz biri. Eğer para verirsen çok kıymetli oluyorsun yoksa hiç değerin yok.
Kızın kreş yaşına gelsin kreşe gönder yada kreş tarzı bir yerde işe gir kızını beraber götür getir sana tavsiyem. Kızın büyüdüğünde ayrı eve çıkarsınız olur biter.
Dur Allah ne kapılar açar ümitsiz olma canım.
Benim deli kv inan bizimkilerden bir tık daha iyi en azından Oğluma sevgi dolu bakıyor.

Çok güzel olmuş ben doguracagim daha bebek şekeri bile yaptirmadim. Böyle şeyler elimden gelmez çok yabaniyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…