Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

iftara kadar evde dursak canımız sıkılıyor dışarı çıksak iftar vaktine kadar uyuyan çocuk tam orucumuzu açıcaz ağlayarak uyanıyor... napsak dedik ekmek arası bişeyler hazırlayıp sahilde oturup yemeye karar verdik, yemeğe gittiğimiz mekanlarda hızlı hızlı yiyip ağlayan bebekle hızla uzaklaşmaktan iyidir diye düşündük:) yaşayıp görcez... nescafe termosunda çorba bile götürcem yanımda:)

evet ya nerdeyse 5 kilo doğdu. bende hamilelikte şeker falanda yoktu hani. benim boy 1,74 eşim 1,82. öğle aman aman boylarımızda yok hani. oğlum çok hareketli ama. bir dk. yerinde durmuyor. eller kollar fır fır.

bu arada size bişey danışmak istiyorum..
ben bu sene mezun oldum matematik ingilizce bölümünden okurken evlendim hem kariyer yaptım hem çocuk yaptım yani:) çoğunuz ablam sayılırsınız ve fikirlerinize ihtiyacım var, ben öğretmenlik yapmak istemiyorum ptt, ssk gibi kurumlar matematik bölümü mezunlarını alıyormuş bi bilginiz var mı? kpss de hangi bölümleri çalışmalı, en az kaç puan yapmalı?

Güzel bir fikir ama çocuk ağlıyor diye soyutlamayın kendinizi. Bırakın ağlasın eninde sonunda susacaktır. Bence kimse rahatsız olmuyordur. Aksine siz stres yaptıkça çocukta bunun farkına varıp daha bir huysuzlaşıyordur. Birazcık sabredip, kalabalık ortamlardan uzaklaşmayın bence. Bütün çocuklar nedense hep sofraya oturulacağı zaman ağlar. İlk bebeğimde öyleydi, buda öyle. Bi şekilde yiyoruz yemeğimizi ama emin olun bunun bi çaresi yok.

evet ya nerdeyse 5 kilo doğdu. bende hamilelikte şeker falanda yoktu hani. benim boy 1,74 eşim 1,82. öğle aman aman boylarımızda yok hani. oğlum çok hareketli ama. bir dk. yerinde durmuyor. eller kollar fır fır.
Maşallah maşallah öyle aman aman boy yok dediğiniz boy 1, 74 Türk kadını için süper bir boy çünkü ortalamanın üstünde. Sağlıkları yerinde olsun da bence gerisi önemli değil.

voltaj hayırlı uğurlu olsun. tebrikler. iyi bir bölüm kazanmış kardeşin. annen için kardeşinin sınavından dolayı gelemiyor yanıma yazıyordun. şimdi ailende rahat bir nefes almışlardır.

bizde karı koca boylu iri kemikli tipleriz. oğullarımız söyle 1.88-1.90 geniş omuzlu aynı zamanda fit delikanlılar olurlar inşallah.

senin kız yazmışım dimi sorry bacım.bende kız varya herkesinki kız olacak sanıyorum galiba
bu arada 1.74 gayet iyi türkiye şartlarında.ben 1.70 im sen tam idealsin

Temmuz Sağol tatlım ya. Evet sorunumuz cok cok benziyor bende adet gördüm o zaman başladı isteksizlik. .
Bunu alayım bari gerçi mutfakta yer kalmadi artık

bende adet oldum kızım emmek istemedi bende bayaa bi bunaldım sütüm gitti falan zorla aglaya sızlaya emzirdim bi ara 6 saat oldu emmiyor diye oturdum sinirden ağladım sonuç sütüm azaldı.yavas yavas inadı kırıldı demekki adetliyken sıkıntı cekeceğiz bu bi gerçek

Benimki de o yüzden mi emmedi acaba :26:Çünkü bende çok kısa bir süre sonra adet oldum. Biliyorum ki çok emzirenler geç adet oluyor. Sanırım bizim hormonlarda bi şeyler var. :44:

Sagol canım darısı fit delikanlina olsun.

Bende deyim de göğsüm şişmesin
Hakikaten kısa değilsiniz .ben 1.73 esim 1.86 bizdeki malzemeden de bu çıktı:)) oğlumun seneye koluna girerim bu yıl az askıda kalıyoruz o benimkine giriyor.cok güzel bir duygu emin ol

Hafızana maşallah canim.evet geliyor annem.1,5 yıl sonra ilk defa göreceğim şafak=10 gün :)

adetliyken salgılanan hormonlar dolayısıyla farklı bir kokumuz oluyormuş süt de bundan etkileniyormuş ve bebekler emmeyi reddediyorlarmış. hatta her zaman kullandığınız parfümü değiştirseniz bile bebek alışık olmadığı koku dolayısıyla size yaklaşmak ,emmek istemiyormuş. ama geçici olduğunu düşünün strese gimeyin...

Kızlar ben diğer topice link koymuştum hatta söylemiştim birde.
Adet olunca hormon degisikligi ile sütun tadı değişiyor.8-10 gün kadar isteksiz emıyor memeyi itiyor.pes edip mama verince bırakıyor.
Ben bunda çok erken oldum sadece anne sutu veriyorum benimkide itti ağladı hatta bir kaç aksam krize girdi mecbur emecek dedim.esimde çok ısrar etti Buda mama icsin alayım vs.4 numaralı bakış ve sen yatabilirsin sözüm sonrası herkes işine baktı.

Benimki de o yüzden mi emmedi acaba :26:Çünkü bende çok kısa bir süre sonra adet oldum. Biliyorum ki çok emzirenler geç adet oluyor. Sanırım bizim hormonlarda bi şeyler var. :44:

valla olabilir.bence sende emzirme kampına başlamalısın.ilk önce sütü pompa ile getir ki bebekler az sütü emmekten hoşlanmıyorlar.inşallah tekrar başlar belli mi olur

aynen dediklerin bizim evdede yaşandı.o bakışlar bile..
emzik emiyor beni emmiyor diye emziği kırmaya kalktım.
eşim çok zorlama zorlarsan bırakır inat eder hiç emmez dedi.
bende inat ettim 6 saat sonrasında zorla da olsa emzirdim
her ay bu sıkıntıyı çekermiyiz ki:26:
depresyonun köşeden döndüm bir haftada..

Bu boy konusunda kaldım ben,
Esimin tarafı hep bacaksiz sülale bir esim böyle çıkmış iste çaktırmadan.
Gorumceler ikiz ya benim ikiside 1.65.boy konusunda uzun voltaj derlerse bana bakip sen daha diksin derler .nasil diklikmis bu,kambur durmayın kızlar 8 cm birden eğiliyorsunuz diyorum.
Bak yine aklıma geldiler ...

Bunu bilmiyordum keşke daha önceden bilmiş olsaydım o zaman ısrarcı olurdum emzirme konusunda

valla olabilir.bence sende emzirme kampına başlamalısın.ilk önce sütü pompa ile getir ki bebekler az sütü emmekten hoşlanmıyorlar.inşallah tekrar başlar belli mi olur
Bir ay oldu canım bırakalı. Dün ofpufya nın Tomris hanıma yazdığı mesajları okudum. Pompa kampını bende düşünüyorum. Hatta benim meme başım yok içe dönük. Onun için bir aparat almıştım lansinohun dün onunla denedim ilk çekmeye süt geldi ama değişik bir kokusu vardı. Önümüz bayram ve biz bayramda kayınvalidemlere gideceğiz ev çok kalabalık orda süt sağmam imkansız. O kadar arada kaldım ki anlatamam yapıp yapmama konusunda. Çünkü kızım mama içtiği halde kilo almıyor. Gerçi allaha şükür mama bile istemeyen aylarca kilo almayan çocuklara göre yine iyiyiz. Azda olsa alıyoruz ama yeteri kadar değil. :26:

bebeğinin hakkına girmiş olma en zor şartlara ragmen denemeye değer diye düşünüyorum.sonuçta herkesin yanında emzirmiyoruz bi odaya geçip sağabilirsin ne olacak ki.

Yok ya ilk öyle oluyor diğer aylar daha hafif oluyor.zaten ek gıda falan başlayınca daha kolay oluyor.

Chosy kocaelinde ki ev kizimla aynı bina mı olacak.
Ona göre malzeme kullansın

bebeğinin hakkına girmiş olma en zor şartlara ragmen denemeye değer diye düşünüyorum.sonuçta herkesin yanında emzirmiyoruz bi odaya geçip sağabilirsin ne olacak ki.
Haklısın canım ama emmeyi bıraktığında sağdım 2-3 kez 5 ml bile çıkmadı süt. Sence yerine gelir mi yeniden? Bide oruç tutuyorum :26: Offf yaaaa gerçekten çok kararsızım. Sonunda sütümün geleceğini kızımın emeceğini bilsem kat kat daha fazlasını yapmaya razıyım ama ya olmazsa :26: Boşa kürek çekmiş olursam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…