maşşallah kızına cnm allah korusun onuu benim büyük oglum 1 yaşında 10 kiloydu anne sütü alıyomuş olsunn zaten 6 aydan sonra cok az almaya başlıyacakk ha bu arada ne yiyosunda sütün böyle besliyeci oluyorr bizede söylesenee
protein yemenin annenin sütünün besleyiciliğini kalorisini arttırdığını biliyorum. çoçuk doktoru demişti. bende hergün sabahları 2 tane haşlama yumurta yiyom. zaten haşlanmış yumurtayıda çok severim. öğle yani. özel olarak hergün 2 yumurta. bol bol da su. ben hiç o süt yapan çaylardan falanda içmedim. ilk doğum yaptığım haftalarda içmiştim o kadar. kızım değil oğlum var rüzgar.kızım olsa daha üzülürdüm. iri yarı bir kızım var diye. bade gül
canım zaten doğduğunda neredeyse 5 kiloymuş bebiş.4 ayda 4-4.5 kg almış bence çok değil.benim kız 2.880 gr doğdu boyu 50 cm di.senin kız kadar kilosu yok ama doğum kilosuna göre gayet iyi.boyu maşallah seninkinin yerindeymiş.kime çekmiş annesi
Güzel bir fikir ama çocuk ağlıyor diye soyutlamayın kendinizi. Bırakın ağlasın eninde sonunda susacaktır. Bence kimse rahatsız olmuyordur. Aksine siz stres yaptıkça çocukta bunun farkına varıp daha bir huysuzlaşıyordur. Birazcık sabredip, kalabalık ortamlardan uzaklaşmayın bence. Bütün çocuklar nedense hep sofraya oturulacağı zaman ağlar. İlk bebeğimde öyleydi, buda öyle. Bi şekilde yiyoruz yemeğimizi ama emin olun bunun bi çaresi yok.iftara kadar evde dursak canımız sıkılıyor dışarı çıksak iftar vaktine kadar uyuyan çocuk tam orucumuzu açıcaz ağlayarak uyanıyor... napsak dedik ekmek arası bişeyler hazırlayıp sahilde oturup yemeye karar verdik, yemeğe gittiğimiz mekanlarda hızlı hızlı yiyip ağlayan bebekle hızla uzaklaşmaktan iyidir diye düşündük:) yaşayıp görcez... nescafe termosunda çorba bile götürcem yanımda:)
Maşallah maşallah öyle aman aman boy yok dediğiniz boy 1, 74 Türk kadını için süper bir boy çünkü ortalamanın üstünde. Sağlıkları yerinde olsun da bence gerisi önemli değil.evet ya nerdeyse 5 kilo doğdu. bende hamilelikte şeker falanda yoktu hani. benim boy 1,74 eşim 1,82. öğle aman aman boylarımızda yok hani. oğlum çok hareketli ama. bir dk. yerinde durmuyor. eller kollar fır fır.
Günaydın...
Pztf teşekkürler canım darısı kuzuna olsun.
Hosgeldin:)
Ben diğer topicte bunu yaşadığımı anlatmıştım.
Benim oğlum da 4.5 kg 54 cm doğdu.bir hafta sonra 5.750 gr di.sadece anne sutu aldı ek gıdaya 6. Ayda geçtim vs vs.
Kilo alma orantisi hiç değişmedi.ne yürürken ne emeklerken dökmedi öyle.sadece ishal falan olursa çok az suzulurdu.
Şimdi 9 yasında 47 kg 1.44 boyu var.
Yaşıtları 25 -40 kg en fazla 1.30-35.
Ben diyetisyene götürdüm aile iri normal dedi.3 kg fazla Yag çıktı sadece,vücutta tuz tutumu fazla dedi.goz batan bir kilo degil dedi.salakca bir liste verdi.cocuk monusune asla uymayacak seyler(misal diyet mısır gevreği,
4 yemek kasığı makarna yagsiz,
Yanına sınırsız salata yagsiz tuzsuz.kepek ekmekle dil peynir tost,)
Oğlum hakikaten üzülmeye hiç yememeye başladı.o liste biraz daha cazip hale gelebilirdi ama olmadı.
Gerek yok yani.ama seker depolamaya müsait bir bünye oluyor.dikkat edersin,gerisi boş.
Obez illa kilolu doğan olmuyor etrafımda çok fazla var obez hepside kil gibi doğmuş.
evet ya nerdeyse 5 kilo doğdu. bende hamilelikte şeker falanda yoktu hani. benim boy 1,74 eşim 1,82. öğle aman aman boylarımızda yok hani. oğlum çok hareketli ama. bir dk. yerinde durmuyor. eller kollar fır fır.
Temmuz Sağol tatlım ya. Evet sorunumuz cok cok benziyor bende adet gördüm o zaman başladı isteksizlik. .
Bunu alayım bari gerçi mutfakta yer kalmadi artık
Benimki de o yüzden mi emmedi acaba :26:Çünkü bende çok kısa bir süre sonra adet oldum. Biliyorum ki çok emzirenler geç adet oluyor. Sanırım bizim hormonlarda bi şeyler var. :44:bende adet oldum kızım emmek istemedi bende bayaa bi bunaldım sütüm gitti falan zorla aglaya sızlaya emzirdim bi ara 6 saat oldu emmiyor diye oturdum sinirden ağladım sonuç sütüm azaldı.yavas yavas inadı kırıldı demekki adetliyken sıkıntı cekeceğiz bu bi gerçek
Sagol canım darısı fit delikanlina olsun.voltaj hayırlı uğurlu olsun. tebrikler. iyi bir bölüm kazanmış kardeşin. annen için kardeşinin sınavından dolayı gelemiyor yanıma yazıyordun. şimdi ailende rahat bir nefes almışlardır.
bizde karı koca boylu iri kemikli tipleriz. oğullarımız söyle 1.88-1.90 geniş omuzlu aynı zamanda fit delikanlılar olurlar inşallah.
Benimki de o yüzden mi emmedi acaba :26:Çünkü bende çok kısa bir süre sonra adet oldum. Biliyorum ki çok emzirenler geç adet oluyor. Sanırım bizim hormonlarda bi şeyler var. :44:
Kızlar ben diğer topice link koymuştum hatta söylemiştim birde.
Adet olunca hormon degisikligi ile sütun tadı değişiyor.8-10 gün kadar isteksiz emıyor memeyi itiyor.pes edip mama verince bırakıyor.
Ben bunda çok erken oldum sadece anne sutu veriyorum benimkide itti ağladı hatta bir kaç aksam krize girdi mecbur emecek dedim.esimde çok ısrar etti Buda mama icsin alayım vs.4 numaralı bakış ve sen yatabilirsin sözüm sonrası herkes işine baktı.
Bunu bilmiyordum keşke daha önceden bilmiş olsaydım o zaman ısrarcı olurdum emzirme konusundaadetliyken salgılanan hormonlar dolayısıyla farklı bir kokumuz oluyormuş süt de bundan etkileniyormuş ve bebekler emmeyi reddediyorlarmış. hatta her zaman kullandığınız parfümü değiştirseniz bile bebek alışık olmadığı koku dolayısıyla size yaklaşmak ,emmek istemiyormuş. ama geçici olduğunu düşünün strese gimeyin...
Bir ay oldu canım bırakalı. Dün ofpufya nın Tomris hanıma yazdığı mesajları okudum. Pompa kampını bende düşünüyorum. Hatta benim meme başım yok içe dönük. Onun için bir aparat almıştım lansinohun dün onunla denedim ilk çekmeye süt geldi ama değişik bir kokusu vardı. Önümüz bayram ve biz bayramda kayınvalidemlere gideceğiz ev çok kalabalık orda süt sağmam imkansız. O kadar arada kaldım ki anlatamam yapıp yapmama konusunda. Çünkü kızım mama içtiği halde kilo almıyor.valla olabilir.bence sende emzirme kampına başlamalısın.ilk önce sütü pompa ile getir ki bebekler az sütü emmekten hoşlanmıyorlar.inşallah tekrar başlar belli mi olur
Bunu bilmiyordum keşke daha önceden bilmiş olsaydım o zaman ısrarcı olurdum emzirme konusunda
Bir ay oldu canım bırakalı. Dün ofpufya nın Tomris hanıma yazdığı mesajları okudum. Pompa kampını bende düşünüyorum. Hatta benim meme başım yok içe dönük. Onun için bir aparat almıştım lansinohun dün onunla denedim ilk çekmeye süt geldi ama değişik bir kokusu vardı. Önümüz bayram ve biz bayramda kayınvalidemlere gideceğiz ev çok kalabalık orda süt sağmam imkansız. O kadar arada kaldım ki anlatamam yapıp yapmama konusunda. Çünkü kızım mama içtiği halde kilo almıyor.Gerçi allaha şükür mama bile istemeyen aylarca kilo almayan çocuklara göre yine iyiyiz. Azda olsa alıyoruz ama yeteri kadar değil. :26:
aynen dediklerin bizim evdede yaşandı.o bakışlar bile..
emzik emiyor beni emmiyor diye emziği kırmaya kalktım.
eşim çok zorlama zorlarsan bırakır inat eder hiç emmez dedi.
bende inat ettim 6 saat sonrasında zorla da olsa emzirdim
her ay bu sıkıntıyı çekermiyiz ki:26:
depresyonun köşeden döndüm bir haftada..
BENDE HAŞLANMIŞ YUMURTA HİÇ SEVMEM YA KOKUSU var diye soyamamdaa bende sahanda yerim artıkkmaşşallah kızına cnm allah korusun onuu benim büyük oglum 1 yaşında 10 kiloydu anne sütü alıyomuş olsunn zaten 6 aydan sonra cok az almaya başlıyacakk ha bu arada ne yiyosunda sütün böyle besliyeci oluyorr bizede söylesenee
protein yemenin annenin sütünün besleyiciliğini kalorisini arttırdığını biliyorum. çoçuk doktoru demişti. bende hergün sabahları 2 tane haşlama yumurta yiyom. zaten haşlanmış yumurtayıda çok severim. öğle yani. özel olarak hergün 2 yumurta. bol bol da su. ben hiç o süt yapan çaylardan falanda içmedim. ilk doğum yaptığım haftalarda içmiştim o kadar. kızım değil oğlum var rüzgar.kızım olsa daha üzülürdüm. iri yarı bir kızım var diye. bade gül
ben beceremiyorum yaaa bişey sölüyo gülüveriyorum sölensem de sallamıyo..benim kızgınlığımın çabuk geçmesini hatta neye kızdığımı bile unuttuğumun farkında bu yüzden o bol bol trip kapris...bi de kadınlara derler
aahhaaa bende sendenim bazen niye kavga ettimizi bile unutuyoruumm yaşlanıyorum herhalde
Haklısın canım ama emmeyi bıraktığında sağdım 2-3 kez 5 ml bile çıkmadı süt. Sence yerine gelir mi yeniden? Bide oruç tutuyorum :26: Offf yaaaa gerçekten çok kararsızım. Sonunda sütümün geleceğini kızımın emeceğini bilsem kat kat daha fazlasını yapmaya razıyım ama ya olmazsa :26: Boşa kürek çekmiş olursam.bebeğinin hakkına girmiş olma en zor şartlara ragmen denemeye değer diye düşünüyorum.sonuçta herkesin yanında emzirmiyoruz bi odaya geçip sağabilirsin ne olacak ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?