Evet nasıl anladın?
Bize sağlık ocağında kabuk tutacak filan dediler, sonra ben ark. Bebeğini gördüm , onların asidan itibaren şu toplayıp kabuk tutmuş. Bizimki son 1 aydır filan kızardı, hafif kabuk var şimdi. Bende bizimkinin tutmadigindan şüpheleniyorum..
Arkadasim hamile kalınca dr izniyle 4 ay emzirdi, oyle dusunme, kasiga mi alıştı acaba..sütünü kaşıkla versen bakalım?
bizim de kabuk tutmadı ama kırmızı şişlik gibi bi nokta var bence bu tuttuğunu gösterir telaşlanma
mrb nisan anneleri beni hatırladınız mı bilmiyorum ama arada geliyordum 2 cocuk olunca coz zor oluyor size bişe sorcom kafamız cok karışık cok üzülüyoruz anneler sizden başına böyle bişe gelen var mı yada duyan varmı diye sorcam ne olur dua edin bizee 12 nisan günü dogum yaptımm bi oglum dogdu halil 2 3 gün sonra alnıının bi tarafı şiş bi tarfı cöküktü biz gomunda oldu zannetil biraz bekledk gecr felan 20 günlkken bi dkt gösterdim gecr dedi normal dogumlarda olur feln gecmese cocuk dkt git dedi bi aylık oldu gecmedi cocuk dkt gittik usg film felen cekildi bişe yok dedi ama içinz raht etsin diye bi beyin cerahine giden dedi hemen o gün gittik beyin emarı cekildi şükr bişe cıkmadı ama yine gecmedi 2.5 aylık felan biz başka bi cerraha sorduk odaa plastk ceraha gidn dedi gittk bize hiç durmayın ankaraya hacettepeye gidindedi acil ameliyt olunması lazım türkiyede 2-yada 3 kiş yapıy nesi vr dedik alnın cökük oln kısmı erkn kaynamış oda yakında beyne baskı yapar beyin gelişimi etkilr dedi bebeklerde 1 yaşına kadar beyin gelişim hızlı olyo beyin büyüdkce oda baskı yapr engeller cocuk özürlü olabilr felen yıkıldık resemn şimdilk bi sıkıntımız yok emmesi iyi erzuruma gittik plastk cerahı gördü o ben ameliytlık durrum yok dedi olsa bile bu cocuk ameliyatı kaldırmz ölür dedi cok riskli bi amelit dedi biz kafayı iki kesip kemilkeri kesik vidalıyorz dedi ack beyin cerhı bize olmasıs lzım derse yprz dedi beyin cerhına gösterdk tkrk oda iki aaya gün verdi emr için bakacklr egr beyni etkilemiyorsa ypmyız dedi ama baskı yprsa mecbur olck dedi ne ypcagımızı bilmiyorz baktıkca kahroluyorz dualrını esirgemeyin yavrumdn ne olu lütfeennn
ben yaptırdım canım.
ben de yaptırdım cnm 5.ayda bi daha var
günaydın nasılsını hanımlar bu bebeyimiz hastaymış gecmiş olsun kuzum inş cabuk atlatırsınn bide asşı demişken bizim verem aşımız tutmadı kızlar ya bizim gibi olan var mıı
Bizimde tutmadı zaman, sorarım yine dr a da, tutmayinca noluyo?
zorladığımda emiyor az önce de sanırım başka çaresinin olmadığını anlamaya başladı ki çok diretmeden emdi :)
aynen bizimki de öyle..+
doktorunuz mu önerdi yoksa aşı takviminde var diye mi yaptırdınız?
sağlık ocağındaki hemşire, biz önermiyoruz gerek yok dedi,
ama kendi çocuk doktorun yaptır derse ona göre yaptır dedi,
eniştem de doktor, ona da sordum, gerek yok, biz yaptırmadık dedi.
hemşire aşıyı yaparken bana da demişti, 1 aya kadar kızarması lazım, 6 ay geçip de hala kızarmaz ve kabuk bağlayıp dökülmezse bize söyle , aşıyı tekrarlayalım demişti,
benim kız 1 ay oldu şimdi bi kızarıklık belirdi kolunda,
benim kız 3 ayı 1 hafta geçti, 3 haftadır çok huysuzdu emziremiyodum mamayıda reddediyodu,
bi arkadaşım var, onunda bebeği benimkinden 4 ay büyük ona sordum,
artık 2,5 saat yerine 3,5-4 saatte bir emzir dedi, öyle yapıyorum şimdi iyi oldu emiyo yani,
kızlar bebişlerinizin kakası normale döndümü yoksa hala sümüksü kahverengi mi?
benim kıza devam sütü verince hafif hafif toplanıyo kakası, sadece beni emince cıvık oluyo
Bu arada usenmedim, hafizama guvenmedim, döndüm aradım buldum ; bebeci bugün donuyomus. Yazık bu sıcakta, bebesiyle yollarda.. Allah yardımcısı olsun, tüm yollardakilerin..
Dönünce bi hoşgeldin demek isterim:))
Suna bak hele.ben tlf dan yeterimAynı bina, girişte ben, üstte gelinim, hem camdan hem kapının deliğinden gozetlicem geleni gideni:) çocuğa da bakamam yaslanirim o zamana..
Allah yardımcın olsun canımsaol canım yaa. oğluşum hasta moralim bozuk.. idrar kültürü verdik.. kan alamadılar maalesef damar bulamadılar
vücudu işlik gibi ama değil.. enfeksiyon olabilir dedi ve ben nazar olduna inanıyorum insanlar neden maşşallah demezler
ve felak nas okumazlar bu yavrular kolay mı büyütülüyor...
O nasıl bir gündüVoltaji anladik hadi de B12 olmadan birşey hatirlamayan chosy nin bile hafızasına yer etmiş sonda olayi :) hakikaten hamileligimin kabusuydu..
Sonuc: hic acımadi ki :))))
Dogumda ameliyathanede sürekli affet beni voltaj dedim .. bebegi gosterdiklerinde unuttum :)))
Afiyet olsun canım az daha kaynarsa tam tutar ❤Voltaj canım bugün senin forumda yazdığın bir çorba tarifi vardı onu denedim.Hani şehriyeyi kavurup yoğurt eklemeli çorba.Çok güzel oldu eşim de sevdi.şehriyeler biraz pişmemişti ama olsun.Teşekkürler:)
Ben yaptırmadım.sebebini diğer topicte yazmıştım.olmazsa chosy hatırlarkızlar 3. ay rotavirüs aşısını yaptırdınız mı?
Bizimkide aynı gün olacak diye biliyorum ve evet öyle imiş.Günaydın kizlar,
Bizim asimiz 12 ağustosta. Memlekette yaptiricaz. Dr umuz ısrarla diğer asilarla aynı gün yaptirmamizi söylüyor, neden ki?
Bizimki 2 dozlukolucak bu arada..
Benim kızda 1 Nisan.hafta sonu tatile denk gelirse veya salı Çarşamba kan alma gunü Asm de ogunlere denk gelirse erteliyor.sorun olmaz bebisim.Sormadimda hiç, tamam dedik çıktık. İlki de öyle oldu. Eren 2 nisan doğumlu, bizim asirlarda 12sinde oluyo, sağlık ocağındaki kiz yanlışlık mi yapti bilmiyorum
Çok merak ettim acep ne dedin nasıl bir tepki verdin de gunünde yaptılarBizim tüm rutin aşılar dogum tarihinde yapılıyor bi önemi var mı bilmiyorum
Evet bugün gelecek.onu tozlanmis bir ev tatilin tatli damak tadi (t'ye gelll!!)ve kv ekibi karşılayacaktir.Bu arada usenmedim, hafizama guvenmedim, döndüm aradım buldum ; bebeci bugün donuyomus. Yazık bu sıcakta, bebesiyle yollarda.. Allah yardımcısı olsun, tüm yollardakilerin..
Dönünce bi hoşgeldin demek isterim:))
Daha sonra oluyor canım o olay.bizimkide bir haftadır hafif Kirmizi sinek isirigi seklinde.cnm kolu kabuk tutmadııdiyer cocuklarımda kabuklandı ama yeri böyle taş gibi beze olmuş
Sagol cınım.cook yakisirdi...Merve gecmis olsun canim Allah korumus.
Voltaj hem kizin icin hem de dis agrin icin gecmis olsun canim. Meslegin de yakisir
bebeci canim bol bol eglen ohhh sefam olsun :)))
AyyyyyyyyKizlar ası konusunda asm deki hemsire beni yaniltti. Akmazsa tutmamış dedi. Bizde saf gibi her giydirdiğimizde bakıyoruz akmamış dedik tutmadı sonra memlekete gidince rotayı yaptirirken orda doktora sordum. Dedi ki 6 ay sonra olacak bu dedikleri. Kabul basglayip düşecek. Bizimki yeni kizardi iste. Heralde kabuklasir.
Gulimier canım bizim kaka cok dengesiz. Bir gun yeşil bir gun sarı bir gun kahve.. Dr yediklerinden dedi ama bilmiyorum. Bazen sumuksu kıvamda bazen ishal gibi bazen taneli.. Hep degsiiyor. Ay muhabbete bak ya :))
Ben bu kizi ne yapayım a dostlar. Günlerdir kan kusturuyo bana. Emmiyor bütün gun kucak istiyordu. Bir haftadir esime yakinip duruyorum Bittim tukendim diye,,Bugün pazar esim evde. Ayse sabah uyandı banyo yaptırdım. Emdi ve uyudu. O saatten beri sadece bir kez emmek icin kalktı. Gidip gidip dürtüyorum baygin mı diye.. Esim diyo sen bana vicdan yaptırmak icin oyle söylüyorsun cocuk uyuyor sürekli iste( bende olsam inanmam. Cadı Ayse. Tüm zoru bana..
yok yok, ben şey, tüm iyi niyetimlen şettirdimdiCok fenasin :))
Yazık ya onca koy gez toz sonra gel istanbulun çekilmez sıcağında evde bebek bak.. Ee napicannnn :))
Bebeci nispet eylerken bu günleri de düşünecektin bebeğim :))) ben burda kırk iki derece sıcakta okuduydum mayokini içerikli mesajlarını :))))
o sümüksü bizde de vardı. ayşeciğinin süt ürünlerine alerjisi olabilirmiş, ben kestim süt,yoğurt,peynir,dondurma,çikolata..Kizlar ası konusunda asm deki hemsire beni yaniltti. Akmazsa tutmamış dedi. Bizde saf gibi her giydirdiğimizde bakıyoruz akmamış dedik tutmadı sonra memlekete gidince rotayı yaptirirken orda doktora sordum. Dedi ki 6 ay sonra olacak bu dedikleri. Kabuk baglayip düşecek. Bizimki yeni kizardi iste. Heralde kabuklasir.
Gulimier canım bizim kaka cok dengesiz. Bir gun yeşil bir gun sarı bir gun kahve.. Dr yediklerinden dedi ama bilmiyorum. Bazen sumuksu kıvamda bazen ishal gibi bazen taneli.. Hep degsiiyor. Ay muhabbete bak ya :))
bizim drumuz önerdi.rotavirüs kaparsa tedavisi yok sadece vücudun sıvı ihtiyacını gidermek için serum veriyoruz ve ishalle gelenlerin %50si rotavirüsten kaynaklanıyor demişti.bunu nette makalelerde de okumuştum oyüzden ben yaptırdım cnmdoktorunuz mu önerdi yoksa aşı takviminde var diye mi yaptırdınız?
sağlık ocağındaki hemşire, biz önermiyoruz gerek yok dedi,
ama kendi çocuk doktorun yaptır derse ona göre yaptır dedi,
eniştem de doktor, ona da sordum, gerek yok, biz yaptırmadık dedi.
hemşire aşıyı yaparken bana da demişti, 1 aya kadar kızarması lazım, 6 ay geçip de hala kızarmaz ve kabuk bağlayıp dökülmezse bize söyle , aşıyı tekrarlayalım demişti,
benim kız 1 ay oldu şimdi bi kızarıklık belirdi kolunda,
benim kız 3 ayı 1 hafta geçti, 3 haftadır çok huysuzdu emziremiyodum mamayıda reddediyodu,
bi arkadaşım var, onunda bebeği benimkinden 4 ay büyük ona sordum,
artık 2,5 saat yerine 3,5-4 saatte bir emzir dedi, öyle yapıyorum şimdi iyi oldu emiyo yani,
kızlar bebişlerinizin kakası normale döndümü yoksa hala sümüksü kahverengi mi?
benim kıza devam sütü verince hafif hafif toplanıyo kakası, sadece beni emince cıvık oluyo
ayyy benim oğlumda haftaiçi böyle haftasonu Ayşe gibi oluyor. bende banyo yaptırdım bugün öyle bir uyudu ki... eşimde uyuyor işte çocuğu bahane ediyorsun diyor.Ben bu kizi ne yapayım a dostlar. Günlerdir kan kusturuyo bana. Emmiyor bütün gun kucak istiyordu. Bir haftadir esime yakinip duruyorum Bittim tukendim diye,,Bugün pazar esim evde. Ayse sabah uyandı banyo yaptırdım. Emdi ve uyudu. O saatten beri sadece bir kez emmek icin kalktı. Gidip gidip dürtüyorum baygin mı diye.. Esim diyo sen bana vicdan yaptırmak icin oyle söylüyorsun cocuk uyuyor sürekli iste( bende olsam inanmam. Cadı Ayse. Tüm zoru bana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?