Kızlar ya evi pis tozlu olan var mı? yetişemiyorum Betül sürekli kucak istiyor fasulyeyi kestim şimdi nasıl pişireceğimi düşünüyorum kara kara..
Kızlar ya evi pis tozlu olan var mı? yetişemiyorum Betül sürekli kucak istiyor fasulyeyi kestim şimdi nasıl pişireceğimi düşünüyorum kara kara..
ben ben beeennn 5gün önce süpürmüştüm en son :)))
bez değiştirme süresini uzatayım canım.Canım günde kaç bez değiştiriyorsun? Tabiki daha kötü olmasın kıyamam bıdığa ama nasılki yemek aralıklarını, gece uykularını nasıl uzatmaya çalışıyorsak bez değiştirme aralığınıda buna benzer şekilde uzat derim ben... Nasıl kışa girerken ellerimiz , dudaklarımız çatlıyor sonra alışıyor bişey olmamaya başlıyor bütün kış çatlakla geçmiyo bezide böyle düşün birazcık alışsın cildi :)
canım çok sık değiştirmiyorum aslında. biz 3 numaraya daha yeni geçtik.( zayıf benim oğlum) huggiesin 3 numarasını alınca beğenmedim. kız erkek ayırmışlar ya hiç hoşuma gitmedi çok kalın geldi o yüzden bez değiştirdim.Dertsiz cok sIk marka degistiriyorsanda olur..ben pampers kullaniyorum gayet memnunum krem hic surmuyorum sukur simdiye kadar pisik olmadi..cok titizlenme bence dahada hassaslasir bebisinin teni..
bende doğduğundan beri uni baby ıslak pamuk mendil kullanıyorum.Yandık desene, biz yegene koşma dusersin diye diye, koşmaktan korkar hale getirdik, oglumda napicam, rahat olmam lazım ya
Bizim eren de tasiriyo, 3 no da daha coktu, 4e geçince azaldi ama hala var. Bana gazlı olduğu icinmis gibi geliyo, kaka yaparken duruşu bile etkiliyo bence. Yapmaya başladığında ben dik olacak şekilde kucağıma alıyorum, pek gecmiyo öyle dışarı belden, ama bacaktan sizabiliyo.
Bide kizlar ben herdefasinda sebamed surmuyorum, o da bi kimyasal sonuçta diye. Dogdugundan beri unibaby ıslak pamuk kullaniyoruz, 1 kere pisik oldu, o zamana kadar hiç kurulamamis ve kremlememistim. 2 aylık filandi.
canım biz kendimiz bile yorganla yatıyoruz düşün ev nasıl serin. gündüz 22 derece gece daha da serin oluyor. hatta eşim gece yatarken çorap giyip yatıyor ben bazen pijamanın üstüne hırka giyiyorum. kendimiz uzun kollu giyerken oğlumu nasıl ince giydireyim kicnm yanluş anlama da çok üstüne düşmüyor musun erkek çocuk sıcağa çok gelemez valla şu an uyuyor oğlum ve odasının camı açık tabi sadece onun odasının camı cereyan yapmadığı sürece çok sıcak olmaması daha iyi olur benim oğlum askılı tek bodyle bizim ev 25 derece bu arada ona rağmen mantar olmuş boynu oğlumun sıcaktan ve nemden
canım 1500 rakımlı bir yer sürekli rüzgar esiyor. akşam hırkasız çorapsız dışarı çıkılmıyor.dışarıya çıkarken beni bir göreceksin hırkalar, şapkalar, battaniyeler...daha neler neler üşürse diye...kışın evim daha sıcak oluyor tatlım ya kışın 28 dereceden aşağıya inmiyor kış gelse diyorum artık.Bulunduğun yerde hava kaç derece bilmiyorum ama biz antalyada yaşıyoruz Mayıs başından beri ısıtıcı hiçbirşey kullanmadığımız gibi 2 aydır klima çalıştırıyoruz ve tek kat çıtçıtlı body giyiyor kızçem geceleri bi de alt giydiriyordum dün itibari ile onuda iptal ettik çıtçıtlı body le yatıyor artık :)
Sen böyle devam edersen kışın bebişi ısıtımazsın ısıtamadığın gibi daha çok olur az önce çok üstüne düştüğün için olabilirmi demiştim doğru tespitte bulunmuşum :) kııııızz sıkma çocuğu azıcık sal serbest yaşasın biraz üşüsün çocuk üşümemem değil terlemekten hasta olur derler aç altını 5 dk hava alsın çocuk yaz günü bişicik olmaz alplerde yaşamıyonuz yaaa :)
ay bilmiyorum ki canım arkadaşlar bana da kalın diyorlar. herkes böyle söylediğine göre azaltmak lazım biraz galiba.Özenip ogluma converse tipli patik almıştım, dr giydirme annesi bunları, eziyet olur dedibozuldum ama gezmeye giderken giydiriyorum hala:) ama o günden sonra : evde gündüz tek body, corapsiz, gece serinse ince pijama altına ve çorap, üstüne de incecik bi battaniye. Ki hala hasta olurmu diye düşünüyorum. Dertsiz 22 banada serin geliyo, helede nem azsa, geçen burda da serinledi biraz, bende pijama giydirdim. Hatta ben banyo yapınca body sinin üstüne yelek giydiriyorum, yarım saat filan, fazlami oluyo ki..
ben varım ben...Kızlar ya evi pis tozlu olan var mı? yetişemiyorum Betül sürekli kucak istiyor fasulyeyi kestim şimdi nasıl pişireceğimi düşünüyorum kara kara..
maşallah canım ya. nazar değdirme kendine.çoooook mutluyum....sütüm çok azalmıştı 50ml ye kadar düşmüştü kızlar yazmıştım bugün sağdım bi göğüsten 200ml.ve anladım ki yediğin içtiğin hikaye önemli olan stresten uzak olmak bikaç gündür eşimle bozuktu aramız sütüm gitti hemen adam bugün öptü de gitti benim sütler geri döndü.heyyyoooo çok sevindim yaaa
Lohusa yatağına lohusadan evvel girenler gibi mıBide beni dusun, bazen atlette balkona çıkıyor, aman diyorum usutmeyesin, şimdi istemiyo ama kışın yorgana bi sarilisi var, dağda kamp yapiyoz, uyku tulumunda sanki.. koca adam yaa
Aynen iste.sakinan göze çöp misali.benim yeğenlerden biri öle ablam eniştem yere bile yatırmadılar soğuk alır diye ama şimdi kış başlar hasta ve 4 ay sürekli ya grip ya bronşit astımı da var
Ben değilim bu konuda bak .Kızlar ya evi pis tozlu olan var mı? yetişemiyorum Betül sürekli kucak istiyor fasulyeyi kestim şimdi nasıl pişireceğimi düşünüyorum kara kara..
günaydın kızlar..
dünden beri evde sinir krizi geçiriyorum oğlum huysuzlukta sınır tanımıyor sürekli ağlıyor emmek istemiyor.
günde bir kez 30cc mama veriyordum az da olsa karnını tok tutsun diye onu da zaten biberonla almıyor kaşıkla veriyordum (döke saça hepsini bile içmiyor)
dünden beri beni emmeyince deneyeyim dedim mama istiyor daha doğrusu kaşıkla yemek istiyor öyle zorlanmadan ağzına aktığından beni de reddediyordünden beri çabalıyorum ağlata ağlata emziriyorum ama bunalmış durumdayım..
sabır diyorum sabırrrr kaşıkla da vermek yok bidaha beni bırakacak sıpa
aslında sütümün tadı mı değişti diye de korkuyorumhala adet olmadım olunca değişiyor falan demişsiniz ya aklım karma karışık.. hatta niye içmez diye bakınıyordum hamile kaldığında hala emziriyorsan sütün tadı değiştiğinden bebek emmeyi reddeder yazıyor bunu da düşünmeye başladım (korunuyor olmama rağmen
kızlar bebişleri nerde nasıl yıkıyorsunuz? ben kucağımda yatırıyorum tek başıma yıkayabiliyorum.oturamadıgı için küvetinde yıkamıyorum başını tutmak zor geliyo belim ağrıyor yıkayana kadar.filesi var ama fileye de koymuyorum suyla temas etsin ayak çırpsın istediğim için :)
ayrıca kovasına da su doldurmuyorum direkt kendi vucudumda ayarladığım duş başlığıyla yıkıyorum çok seviyor.bu arada bazen yıkarken emziriyorum bile
eşim biri görmicek olsa şu halinizi videoya kayderdim diyo her seferinde
Lohusa yatağına lohusadan evvel girenler gibi mı
Aynen iste.sakinan göze çöp misali.
Ben değilim bu konuda bak .
Ev dağılınca ben hasta oluyorum,moralim bozuluyor .ev küçük biz kalabaligiz kardesimde bende yaklaşık bir aydır.2+1 hepsinde yatak var.toz hergün almazsam tam yol ağzı mahvoluyoruz.hasta olursam yada ev çok batık degilse yapmam sadece.
Aksam iftarı yapalım çay verene kadar bulaşığı yerleştiriyorum,çay dan sonra sahura kadar ütü çamaşır vs halletmeye çalışıyorum .ki ütü olayım su aralar zirvede.
Sahuru hazırlayıp yatıyorum .toplayip toplamamak onlara genelde bırakırlar tabi.cocuklar kalkinca sabah kahvaltısı ,onları topla supur toz al hergun yer silerdim şimdi haftada bir veya ikiye düştü.aksam yemeğini koy.sofra ser yine aynı düzen.
Bu arada hasta degilsem asla pijamayla gezmem .esofman olsun giyerim yoksa daraliyorum hasta gibi oluyorum.tabi bunları yaparken inanın belki 1 kg ter cikiyordur.pestil oluyorum.ben yapmasam yapan bakan yok.mecburen iste.
canım yılma pes etmek yok. ben de 2 3 gün öncesine kadar aynen senin gibiydim.. yalnız ben hiç mama vermemiştim başından beri(hemşire doğumda yazmasına rağmen) çünkü gelişimi iyiydi... neyse kızım tam iki hafta direndi.. önce sol göğsümü emmek istemedi sonra diğerini de.. gece emiyor ama gündüz emmiyordu.. bağırdı elleriyle itti kafasını çevirdi direndi tüm vücuduyla.. memeyi öğdü iğrenir gibi.. bende psikoloji falan kalmadı.. o ağladı ben ağladım... ama direndim zorlamadım.. istemediğinde bıraktım acıkınca az da olsa emdi.. bi de açken salladım uyuklayınca verdim.. emzirirken ninni söyledim eeee eeee eee,,, hımm hımm hımm hımmm,, kulagına fısıldadım tıp tıp poposunu tıpışladım.. salladım yavas yavas,, bi de emmek istemediğinde kaldırıp sımsıkı sarıldım öptüm bol bol... zoorr çok zordu inan..
çok şükür 2 ,3 gündür eskiden 10 15 dakka emerdi tek seferde,, şimdi 5 10 dakka emiyor ama emiyor.. kilo alması durmuştu almaya da başladı 1 haftadır.. zorlama arkadaşım ve en önemlisi stres yapma sakin ol.. normalmiş bu dönemler algısı açılıyo koku ses ışık herşey etkiliyo.. demekki bebeğimizin büyüdüğüne geliştiğine bi işaret ve bu süreç gececek diye düşün...
Aynen katılıyorum bu ise.canım ya zor oluyor kucak isteyen çocukla işler..
anakucağı yok mu koy ona al yanına ben iş yaparken her odaya yanıma koyuyorum.yoksa yemekte yapamazsın evde temizleyemezsin.yada bi yakından komşudan yardım isteyeceksin o çocukla oynarken sen işlerini yapacaksın :)
Âmin inşallah.maşallah voltajım yaa, Rabbim gücünü kuvvetini arttırısn
utandım kendimden şu an itibariyle bayram temizliğine başlıyorum ben
Bugün benim kızımında sabahtan beri 37,4 den başladı 37.8 de dayanamadım yarım çay kasığı calpol verdim. Normale dondü.. Ama kusma da var diyorsunins önemli birsey yoktur sıcak havalar bebekleri cok zorluyo. Yani bizi fena yaptı
Bence doktora git belki gunes gecmistir...birde bana doktorum 39 derece olmadan bisey verme vucudun kendi savasmasi gerekirmks..sivi tuketmesine dikkat et gecmis olsun.
Geçmiş olsun canım, umarım bir doktora gitmişsindir. Gitmediysen bile kendi doktorunu ara mutlaka çünkü ateşle kusma bir arada sakıncalı. Büyük ihtimal üşütmüş. İnşallah biran önce iyileşir. 38 üstü ateşi var demek.
Ben yaptırdım canım. Hem doktorum önerdi, hem de çok yakın bir arkadaşım mutlaka yaptırmamı söyledi. Onun yeğeni çok çekmiş bu hastalıktan. Netten de çok araştırdım. Bence yapılması gerekli bir aşı. İlk kızımda 5 li karmayı devlet ödemiyordu tam 4 doz kendim aldım. Bizim aşılar bitti devlet ödemeye başladı. Yakında bunu da ödemeye başlarsa hiç şaşırmayacağım.
Aynen canım bizde memlekette yaptıracağım ağustos aşılarını ama bizim doktorumuz rotavirüsü aşısıyla diğer aşıların arasında en az 20 gün geçmiş olması gerektiğini söyledi. Zaten sağlık ocağındaki hemşirede aşılarımız olmadığı 3. ve 5. ayda yapılmasının daha iyi olacağını söyledi. Keşke sorsaydın sizinki neden öyle söylemiş? Çünkü 2. ay ve 4. ay aşıları oldukça ağır bence.
Bende soracaktım nasıl anladın tutmadığını diye anlatmışsın. Benim kızın kolunda yapıldıktan bir süre sonra kırmızı bir leke oluştu. Hala duruyor. Hemşire sadece 3 gün yıkama demişti. Bende yıkamadım üç gün. Sanırım tutmuş.
Bence mama verme canım. Sadece emzir. Mamaya bir başlayınca gerisi geliyor. Sabret biraz fedakarlık yap kendinden ama otur sürekli emzirmeye çalış. Bıraktıkları zaman daha büyük bir vicdan azabı oluyor çünkü.
Çok iyi yaaaaaa. Sana demek ki bütün eziyeti. Bence banyo yaptırıp yatırdığın için rahatlamıştır. Ondan bu kadar uzun uyuyordur.
Tatlım yaaaa 8 güne kadar kaka yapmaması normal. Neden sabunla yaptırıyorsun ki. Bence çocuğa eziyet etme kendi yapmaya alışsın. Bir ara benimkisi 5 güne bir yapıyordu. Bu arada unutma kakasını yapamıyorsa dik pozisyona getir. Hatta pusetiniz varsa pusete oturt. Çünkü o zaman rahat yapıyorlar. Ama sabun deneme bence.
Benim kızımın cildide çok hassas. Hatta bembeyaz peynir gibi. Ben prima kullanıyorum ve allaha şükür hiçbir sorun yok canım. Çokta memnunum. Diğer kızımdan biliyorum diğer bezleri denemiştim. Geçen günde huggies aldım denemek için hiç beğenmedim. Prima bence en iyisi hatta eskisi kadar da pahalı değil. Nerden baksan molfix, huggies ve prima aynı fiyat.
evet çok zorlandım ama dün paşam istemese de emdi :) vücut olarak direnme son buldu sadece başını geri çekiyor ve arada öğürüyorama biliyorum ki bu da bitecek.. saol ya destek oldu bu yazın
psikolojim allak bullak zaten eşim saolsunbir de emmeyi istemeyince fenalardayım.. ama geçecek biliyorum en azından umut ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?