Büyük bir acı ve çelişki içindeyim

başınız sağ olsun. gidilmez tatile.
bende babamı kaybettim yaşım daha 9du. annem der ki biz 1 yıl kendimize gelemedik..
geçen yaz kp vefat etti ve kısa bir süre sonra kv farklı bir şehre gitmiş gezmeye eşimin telefonunda gördüm ve bana garip geldi. tamam ölenle ölünmez ama çok büyük bir kayıp değil mi?
bir de acınızı yaşayın şuan tatile giderseniz bastıracaksınız ve sonra kat kat fazlası çıkacak doya doya ağlayıp yasınızı tutun..

Kafanızı dağıtmak için sadece tatile ihtiyacınız yok, en azından bir kaç ay sonra gidebilirsiniz. Ölüm bu hayatın gerçeği, bunu bilip sabretmek yakınlara düşüyor. Günlük hayata elbette dönülecek ama tatil hakikaten çok yakın süreli planlanmış. 40 çıktıktan sonra olabilir.

Bende babamı yakın zamanda kaybettim.yegenlerini çok severdi babam. Tabi onlarda amcalarını. Ama kimse tatilinden geri kalmadı. Ve ben çok etkilendim bu durumdan. Kınamak yargılamak istemem asla herkesin kendi fikri ama çok üzüldüm.
Birde işin şu tarafı var. El ne dediği çok önemli değil ama ilerde bu hep önünüze gelir canınız sıkılır. Sizi anlıyorum siz eğlenmek için gitmiyosunuz kafanızı dinlemek istiyosunuz ama dısardan öyle görünmez.

Nereye giderseniz gidin acınız sizinle gelecek. O tatilde gülüp eğlenemezsiniz. Üstüne vicdan azabı yaparsiniz. Bu kirki cikip cikmamak hoş olup olmamakla ilgili değil.

Dışarıdan nasıl göründüğü hiç önemli değil.
Elalemin ne diyeceği de öyle.
Sizin babanızdı ve sizden daha çok üzülebilecek bir insan evladı var mı?
Herkes kendine baksın!
Kafanız dağılır ya da dağılmaz bilemem ama arkadaşlarınız ne güzel düşünmüş.
Sırf onların bu çabasını boşa çıkarmamak için bile dememeye değer.
Herkesin acıyla baş edebilme yöntemi farklıdır ama emin olun hepsi ‘elalem ne der’ e takılı kaldığı için, üzerinden uzun süre atamıyor bunu.

Iyi aksamlar arkadaslar.

Ben babami 3 hafta önce kaybettim. Dünyam yıkıldı. Canım acıyor. Babamı bir daha görememek, ona bir daha sarılıp öpememek, beni adeta cildirtma durumuna getiriyor. Öyle bi boşluk ve hüzün icindeyim ki kelimelerle ifade edemiyorum. Bu zor zamanimda ailem ve arkadaslarimdan büyük destek gördüm. Arkadaslarim bir haftalık tatil planladı ve beni ve eşimide davet ettiler. Kafan dağılır iyi gelir sana dediler. Eşimde bana bırakıyor ama oda diyor belki iyi gelir sana. Ama ben büyük bi çelişki icindeyim. Bi yandan bende diyorum iyi gelir belki kafam dağılır, arkadaslarimla iyi bi tatil geciririm ama bi yanımda diyor bunu yapamazsin o senin babandi nasil olurda tatil düşünürsün, sanki gidersem eğer babama ihanet edermisim gibi bi hisse kapılıyorum. Anneme fikrini sordum, ilk basta oda dedi git iyi gelir diye sonra ona söyledim kafamin cok karisik olduğunu ne yapcami bilemedigimi ve sonra bana dedi kizim o senin babandi yakışık almaz gitmen, hem gidersen bile herkes eglenecek gülecek bunu sen yapabilecek misin. Cok büyük bir cikmazdayim. Ve lütfen bana ağır sözlerle gelmeyin yok baban vefat etmis ve senin derdine bak falan. Ben suan zaten ne düşüneceğimi ne yapacagimi bilmiyorum. Dedigim gibi acim cok büyük her gün ağlıyorum yüreğim yaniyor sanki dünya durmuş gibi ve öte yandan da bi ses diyo çık bu durumun icinden biraz kafani baska yerlere ver gez toz diyor. Ama dedigim gibi cok kararsizim, sanki babama ihanet edermisim gibiyim. Babami çok özlüyorum. Herseyin eskisi gibi olmasini istiyorum ama malesef hic bir zaman eskisi gibi olmayacak, bu acim bu özlemim ömür boyu dinmeyecek 😭😭😔😔

Sizi yargilamak ne haddimize ya gercekten cok uzuldum basiniz sag olsun.... Bilemedim ki, gercekten iyi gelmeyebilir size, acinizi yasamak o yasi tutmak daha saglikli olabilir. Belki esinizle veya annenizle basbasa bir yerlere gitmek daha iyi olabilir? Ama iyi gelecegini hissediyorsaniz arkadaslarinizla gidebilirsiniz... Ama kimseye soylemenize gerek yok cunku aciyi ceken sizsiniz, yargilayan baskalari...

Ben canim acidiginda yalniz kalmayı tercih ederim. Başkasının yanında boğulurum

Ben olsam ne derlerse dersin gitmezdim gidemezdim. Babanız rahmetli olmuş elbette acısını dibine kadar yaşayacaksınız.
Ve anneniz haklı arkadaşlarınız Sonuçta bir yerde gülüp eğlenecek ayak uyduramayacaksınız vs.

Başkaları ne der diye değil, içinizdeki ihanet etmiş hissine kapılmamak İçin gitmeyin. O hisle gittiğinizde hep aklınızda kalacak, belki yıllarca, oradayken bu his sizi bırakmayacak. Yas sürecini bastırmamak, acının dinmesi için acınızı yaşayabilmeniz gerekir.

biraz kendinizi toplayın, kırkı çıksın, 2-3 ay zaman geçsin. O sürede artık dışarı atın kendinizi, sosyalleşmeye çalışın, tatile çıkın, havanız değişsin biraz.

Benim babam degil amcam vefat etti biz 40 ı cıkmadan biz esimle tatile gittik diye bazı kisiler tarafindan dedikodu malzemesi olduk. Babanın 40 ı cıkmadan gitsen dusunemedim🤷‍♀️ Tabiki baskalari ne derle yasanmaz ama can sıkabiliyor

Ne diyeceğimi bilmiyorum.. Allah sabır versin.. Acın çok yeni okuyunca içim acıdı.. 😞😞

Başınız sağolsun,
Allah sabrı cemil ihsan eylesin.
Babanızın mekanı cennet olsun inşallah.
Ben acının / yas sürecinin, hakkıyla
yaşanması gerektiğini düşünüyorum.
Kafa dağıtmak için tatile çıkma fikri,
bu süreci baltalayabilir.
Vaktinde yaşanmayan veya baskılanan üzüntü/yas,
iç dünyanızda daha fazla birikim yapar
ve sağaltmak daha zorlaşır.
Kısacası acınızı yaşayıp annenizle birbirinize destek olun.
Arkadaşlarınızın niyeti iyi olmakla birlikte
bence tatil; acınız bu kadar tazeyken,
duygularınız bu kadar yoğunken,
iyi bir fikir değil.

Back
X