Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

Sevdigim66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
74
1
86
Almanya
Kizlar benden 1 yas büyük eltim var aramizda yas farki olmadigi icin yenge demiyorum sizce demem gerekiyormu siz diyormusunuz?

Ben de aynı durumda olacagım ve ne diyecegimi de bilmiyorum açıkcası...

Kizlar benden 1 yas büyük eltim var aramizda yas farki olmadigi icin yenge demiyorum sizce demem gerekiyormu siz diyormusunuz?

benim de eltimle aramda 1,5 yaş var ben yenge demiyorum

bence demen gerekmez

ama ailenizde böyle şeylere çok dikkat ediliyorsa bir sor eltine yada eşine

benim eltim 2 yaş büyük
eşimle yaşıt
eşim yenge diyor
ben elticaaazım diyorum
o da bana gelinim diyor

benden 3 yaş küçük eltim yenge diyor, demese de takmazdım.

benim de eltimle aramda 1,5 yaş var ben yenge demiyorum

bence demen gerekmez

ama ailenizde böyle şeylere çok dikkat ediliyorsa bir sor eltine yada eşine

kaynanam esime söylemis aralarinda kac yas farki var falan diye sormus oda 1 yas var demis niye yenge demiyor falan demis esimde aralarindaki samimiyetten dolayi bide yas farki yok ondan demiyodur demis. ben demek istemiyorum sacma geliyor yenge demek hadi aramizda 5 10 yas olsa neyse ama 1 yas var :/

benim annem diyor ama benim yengelerim annemden muhtemelen en az 10 yaş büyüktür belki de daha fazladır.
ben olsam demem ama hele 1 yaş fark varsa

ısmıyle hıtap etmen daha dogru olur

1 yas o kdr takılacak bı mesele degıl ya kayınvalıdende abartmıs yanı

yenge kelimesini oldum olası sevmem ..aranızda 1 yaş varmış ne abla ne de yenge demeye gerek yok bence..

valla eltiye yenge dendiğini ben kk da öğrendim

bizim sülalede ve eşimin sülalesinde yaş varkı azsa bi kaç yaş, isimle hitap ederler yaş farkı daha büyükse küçük büyük olana abla der

eltimde benden 2 yas buyuk .. aramizda fazla samimiyette yok kayinvalidem cok baski yapti yenge de diye .. asla demem dedim
abla neyse ama yenge bana cok tuhaf geliyor ..
eltime sordum abla dememi istermisin diye oda asla ben o kadar yaslimiyim dedi ve konu kapandi
benden 8 yas kucuk gorumcem var o bile bana yenge demiyor cok samimiyiz ismimle hitap ediyor .. benim kucuk eltimde benden 2 yas kucuk oda bana yenge demiyor zaten aslada istemem .. kayinvalidem surekli saygisizsiniz siz diyor hepimize ..
benim icin saygi denen kavram cok farkli kesinlikle ablada yengede bitmiyor ..

benim de iki eltim var ikisi de benden büyük, ben ikisine de abla diyorum. Yenge deyince biraz resmi oluyo sanki, samimiyeti azaltıyo gibi geldi bize. Onlar da memnun ben de memnunum abla demekten

eltim benden 6 yaş büyük ve ismiyle hitap ediyorum. yenge demenin saygıyla, dememenin saygısızlıkla alakasını da anlamış değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…