- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi Sevdigim66
-
kaynanam esime söylemis aralarinda kac yas farki var falan diye sormus oda 1 yas var demis niye yenge demiyor falan demis esimde aralarindaki samimiyetten dolayi bide yas farki yok ondan demiyodur demis. ben demek istemiyorum sacma geliyor yenge demek hadi aramizda 5 10 yas olsa neyse ama 1 yas var :/
herhalde önce evlenen demek olsa gerek
yenge kelimesini oldum olası sevmem ..aranızda 1 yaş varmış ne abla ne de yenge demeye gerek yok bence..
eltime bazen elti bazen yorum muhtarı diyorum
öldüm burda sayende
bızde nıkah buyuguyse dıyorlar desen ne olacakkı
eğer eş,abisinin eşine yenge diyorsa elti de yenge diyebilirvalla eltiye yenge dendiğini ben kk da öğrendim
bizim sülalede ve eşimin sülalesinde yaş varkı azsa bi kaç yaş, isimle hitap ederler yaş farkı daha büyükse küçük büyük olana abla der
canım ben eltimle yaşıtım ama büyük abisiyle evli olduğum için de nikah büyüğü oluyorum.kayılarım yenge dediği için eltimde yaşıt olsakta bana yenge diyor.gerçi şimdilerde yaşıtlar artık söylemiyor ama bizim zamanımız da böyleydi,epey yaşlanmışımnikah büyüğü ne demek? ilk defa duydum bunu.
Eltiye yenge dendiğini ilk kez duyuyorum.
Arada yas farkı varsa abla denir.
nikah büyüğü dedin de aklıma geldi,
kuzenimin erkek arkadaşı vardı, kızkardeşine abla diyodu, önce evlenmiş diye
eğer eş,abisinin eşine yenge diyorsa elti de yenge diyebilir
canım ben eltimle yaşıtım ama büyük abisiyle evli olduğum için de nikah büyüğü oluyorum.kayılarım yenge dediği için eltimde yaşıt olsakta bana yenge diyor.gerçi şimdilerde yaşıtlar artık söylemiyor ama bizim zamanımız da böyleydi,epey yaşlanmışım
canım bende burada eltiye yenge denmesinin garipsendiğini gördüm ama kayınlar yenge diyorsa eltiler de yenge diyebilir
eğer eş,abisinin eşine yenge diyorsa elti de yenge diyebilir
canım ben eltimle yaşıtım ama büyük abisiyle evli olduğum için de nikah büyüğü oluyorum.kayılarım yenge dediği için eltimde yaşıt olsakta bana yenge diyor.gerçi şimdilerde yaşıtlar artık söylemiyor ama bizim zamanımız da böyleydi,epey yaşlanmışım
canım bende burada eltiye yenge denmesinin garipsendiğini gördüm ama kayınlar yenge diyorsa eltiler de yenge diyebilir
konu derinleştikçe şunu anladım,aslnda bu "yenge" olayı bazı ailelerde statü göstergesi galiba..çok ilginç ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?