Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

ya kv ye anne de baskısını anlıyorumda bu hitap baskılarının diğer akrabalarada yayılması komik ya, o kadarıda fazla
burda eşin amca oğullarına abi de diye baskıya maruz kalanı bile gördük amca oğulları ufak olduğu halde, o aklıma geldi

Benim eltimle 5 yaş fark var ben yenge demiyorum senin 1 yaş mış ismiyle hitap etmen lazım. Hem yenge demek çokda şart değil sende gelinsin oda gelin sonuçta ama çok çok fazla yaş farkı olur o ayrı tabi.

Ben eltimden 3 yaş büyügüm.
Abla der...

Kayınbiraderim önceleri hep yenge derdi, gıcık olurdum,
kayınvalidem yengene şunu yap bunu yap derdi ondan sanırım,
sonra eşim hep X ablan vs diye hitap edince kayınbiraderim de yenge demeyi bıraktı.
Eltim de o nedenle abla diyor sanırım.

Sizin de yaş farkı çok yok, ismiyle hitap etmeniz yeterli...

2 tane eltim var,biri 4 yaş büyük biri de 9 yaş büyük ama ben nişanlıyken abla dedim kimse de yenge de demedi. Evlenince de öyle kaldı .HAla abla diyorum ama yenge desem iyi olurdu.Dilim alıştı bi kere (

benım eltım benden 4-5 yas buyuk ben genede adıyla hıtap edıorum.. eşim yenge dıo ama ben demıorum yane...
hatta eşimin amcasının oğullarının hanımlarına bıle isimleriyle hitap edıorum. (benden buyukler onlarda) elti yarılarımmm benım dıorum :)))
kendıme de yenge dedırtmıorum abla deyın bana dıorum :)))
yenge cok yaslı işi gelıo bana yaaa

Son düzenleme:

öldüm burda sayende

napalım biz o duyguları yaşayamadık. elti kıskançlığı , görümce entrikası görmedim :) kayınvalide hepsine bedeldi ama olsun yaşamadım sonuçta.

eltiye yenge deniyomuki ya. hiç dikkatimi çekmedi. ben olsam demem heralde.

aslında eltilerim var ama hiç görmedim. üvey eltim var. biri eks üvey. yeni üvey elti de var. resminni gördüm bi tek

eltim 3 yaş büyük ismiyle hitab ederim. kaynıma başta abi demezdim sonradan düşündüm de benden 6 yaş büyük. şimdi isminin yanına abi koyuyorum

valla eltiye yenge dendiğini ben kk da öğrendim

bizim sülalede ve eşimin sülalesinde yaş varkı azsa bi kaç yaş, isimle hitap ederler yaş farkı daha büyükse küçük büyük olana abla der
eğer eş,abisinin eşine yenge diyorsa elti de yenge diyebilir
nikah büyüğü ne demek? ilk defa duydum bunu.
canım ben eltimle yaşıtım ama büyük abisiyle evli olduğum için de nikah büyüğü oluyorum.kayılarım yenge dediği için eltimde yaşıt olsakta bana yenge diyor.gerçi şimdilerde yaşıtlar artık söylemiyor ama bizim zamanımız da böyleydi,epey yaşlanmışım
Eltiye yenge dendiğini ilk kez duyuyorum.

Arada yas farkı varsa abla denir.

canım bende burada eltiye yenge denmesinin garipsendiğini gördüm ama kayınlar yenge diyorsa eltiler de yenge diyebilir

eşimin abisi eşimden 9 yaş büyük ve bana yenge diyor, şimdi buradaki hesaba göre benden 3 yaş büyük eltimin de bana yenge demesi gerekir

benim eltilerim benden ve esimden kücükler biri haric ama kayinlarimin hepsi esimden ve benden büyük
eltilerimin hepsi esime abi diyorlar benden kücük olmalarina ragman bana ismimle hitap ediyorlar
demelerinmi isterdim acikcasi
benden 1 yas büyük eltim var bende ona ismiyle hitap ediyorum
tuhaf olani ne biliyormusunuz benden 1 yas kücük eltim var benden 3 kendisinden 2 yas kücük olan eltime yenge diyor
haa diyeceksinizki onun esi büyüktür ama oda degil benden 3 yas kücük olan eltimin esi benim ve benden 1 yas kücük olan eltimin esinden büyük
bende bu yüzden üzülüyorum bana neden kimse yenge demyior diye
cok sacma neden desinlerki diceksiniz ama benden kac yas kücük görümcem bile bana yenge demiyor
kimse adam yerine koymuyor yani

benim eltilerim benden ve esimden kücükler biri haric ama kayinlarimin hepsi esimden ve benden büyük
eltilerimin hepsi esime abi diyorlar benden kücük olmalarina ragman bana ismimle hitap ediyorlar
demelerinmi isterdim acikcasi
benden 1 yas büyük eltim var bende ona ismiyle hitap ediyorum
tuhaf olani ne biliyormusunuz benden 1 yas kücük eltim var benden 3 kendisinden 2 yas kücük olan eltime yenge diyor
bende bu yüzden üzülüyorum bana neden kimse yenge demyior diye
cok sacma neden desinlerki diceksiniz ama benden kac yas kücük görümcem bile bana yenge demiyor
kimse adam yerine koymuyor yani

konu derinleştikçe şunu anladım,aslnda bu "yenge" olayı bazı ailelerde statü göstergesi galiba..çok ilginç ama

yok canım ben denmez demedim burda gördüm sadece, genelde böyle adetler yöresel oluyo, bizim yörede yok demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…