Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

bence ismiyle hitap etmen uygun yaş farkı çok az.ama eşin ne diyorsa onu demn de uygun olabilir

Ben evli degilim annemin 5 eltisi var birisi annemden 19 yaş birisi 15 yaş büyük onlara yenge der, ama diger eltileri annemle yaşıt yada aralarında 1-2 yaş var birbirlerine yenge demezler.

benim eltim 5 yaş büyük ama adıyla hitap ediyorum genç sonuçta.Senin 1 yaş var yenge demen tuhaf olur bence.

deme tabiki de. abla bile deme sakın. çok samimiyseniz sadece adını söyle, değilseniz de abla de, ama kendine de sorabilirsin nasıl hitap edeyim diye

Eşim eltimden hayli büyük. Eltim ise benden 1 yaş büyük. Aklımın ucundan kenarından geçmedi isminden başka bir şeyle hitap etmek.
Ama kv sürekli eltime soruyormuş yenge diyor mu sana, arayıp halini hatrını soruyor mu diye.
Yok bir de el öpecektim bayramda, onu unutmuş

1 yas buyuk birine neden yenge diyecekmissin? Senden kucuk olsaydi bu soruyu sorarmiydin?

Eltinin eltiye demesi gerekmez bence..ama kayinin yengeye ayni sekilde yengeninde kayina abi abla yenge diye hitab etmesinden yanayim, mesafe koymak adina.

gorumcemle benim aramda 7-8 yas var ama abla der, bana hic yenge demedi. Yenge deyince yasli birileri geliyormus aklina

1 yaş farka ne diye yenge diyesin tabiki de deme
mesela benim hem sevgilim küçük hem ben küçüğüm
abisinden ve abisinin sevgilisinden ve ilerde hiçbir kuvvet
eltime yenge dedirtemez bana 2 yaş büyük benden

Benim 2 eltim var. Küçük olan eşimle yaşıt ama eşim abisinin karısı olduğu için yenge diyor. Bende yenge diyorum Büyük olan zaten büyük 10 yaş felan. Onada yenge diyorum.

1 yaş olsa ismiyle hitap ederdim.

ben ismiyle hitap ediyorum 6 yaş büyük olmasına rağmen.ne kimseye yenge derim ne yenge dedirtirim saçma sağan şeyler saygı sevgi bunlarla mı ölçülecek...

Benimki 16yas falan büyük benden abla diyordum eskiden konuştuğum zamanlarda.ama 1yasa ismiyle hitap edilir yanına bir takı gereksiz

eltim benden 2 yaş küçük,asla istemem abla ya da yenge demesini,çok saçma.

ismimle hitap ediyor sadece.

3 eltiyiz biz ben en küçüğüm ikisinede abla diyorum.ortanca buyuge yenge dıyor ben bastan beri abla diyorum

benim en sinir olduğum konulardır bunlar.ne yenge derim nede dedirtiyorum.kv beni bi kere tatlı dille uyarmıştı yenge de mutlu olur diye.acık acık dedim benle aynı yaşıt kişiye yenge diyemem diye.zaten dahada zorlasa sadece siz diye hitap ederim araya mesafeyi koyayarım.eşimin ailesinde böyle şeylere önem veriyolar.banada eşimin kuzenleri yenge diyo her seferinde abla diye düzeltiyorum.kendime yenge dedirtmememi anlayamıyolar :) biraz ilginç bi gelinin bu konuda. ama alıştılar sayılır.

yahuu yenge ne imiş yaaaa , benimde 2 eltim var biri 3 yaş biri 6 yaş büyük . yenge kelimesi hiç samimi gelmiyor bana

nasıl eşimin abilerine abi diyorsam onlara da abla diyorum

Hm

Benim eltim benden 7 yas kucuk yani ben 26 o 19 abla der bana bencede esine yada eltine danis bu konuyu

benmde 1 yaş büyük eltim var ve yenge demiyorum.
aynen bu konuda geçmişti kv le.
ben 1 yaş var yaşıtız neredeyse demiştim.eltimde ben istemiyorum yenge demesini dedi..
bunu demesede demezdim zaten:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…