Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

bu arada kaynımda bana yenge demez, neden bilmiyorum, gerçi ben halimden memnunum abla der

Son düzenleme:
Benim eltimde benden 6 yaş büyük ama abi eşi ve onlardan önce evlendiğimiz için yenge,abla falan demiyorum,ismiyle hitap ediyorum..

Kizlar benden 1 yas büyük eltim var aramizda yas farki olmadigi icin yenge demiyorum sizce demem gerekiyormu siz diyormusunuz?

ben büyük gelinim, eşim 3 erkek kardeş
eşim 35 yaşında ben 26 yaşındayım ,ortancıl olan 30,en küçük 27 yaşında,(yani en büyükken en küçügüm ben)
kayınpederim eşimi düşünerek:93:
(ortancıla)sen adı ile hitap edeceksin dedi:89:
küçük olana sende yenge diceksin dedi
aslında ben okadar takmam aldırmam bile ne derlerse desinler :78:
tabi ben agbi diyorum:106::107:
küçük kaynım 1 yıl önce evlendi:123:
kayınvalidemler bu konuda çok hassas olduklarını biliyorum bana göre bişey yok ,eltimde 27 yaşında(benden bir yaş büyük):78::78:
eşi yenge dedigi için oda yenge diyo:106:
bana sordu nediyeyim diye :78:
bende benim için fark etmez sen ne dersen de dedim :81:
oda yengeyi uygun gördü sanırım (eşide yenge dedigi için ):79:
aslında hiç biri önemli deyil yanlış anlamayın ben kendi çevremde olanlar için yorum yapıyorum
neden çünkü saygı yada sevgi yenge demiş nebilim abla demiş ne derse desin
bunlar önemli deyil saygınlık herşekilde olur
tabi bun lara takılan aile büyükleri var benim çevrem özelliklede

şu yazdıklarımıza bi göz gezdirdimde çok delice geldi, ne fark eder yahu
karar verdim ilerde eltimede bu işkenceği yapmıcam bana chess desin, gerçi muhtemelen benden en az 10 yaş küçük olcak ama olsun

biz dört eltiyiz
en büyüğümüz benden 8 yaş büyük ben 32 yaşındayım
benden sonraki benden 6 yaş küçük en küçükte benden 13 yaş küçük
bu arada küçük eltilerim kardeş
yani iki kızkardeş elti oldular
iki kaynımda bacanak oldular
en büyük eltimin en küçük eltim kadar kızı var
çok karışık oldu :26:
karman çorman bir bilmece gibi olmuş

asıl soruya cevap yazmamışım
ben büyük eltime yenge diyorum
ben ikinci olunca küçük eltilerimde bana yenge diyorlar ...

:78::78::78::78::78::78::78:

eltimin eltisinin eltisinin eltisi

konu derinleştikçe şunu anladım,aslnda bu "yenge" olayı bazı ailelerde statü göstergesi galiba..çok ilginç ama

yok canım ben denmez demedim burda gördüm sadece, genelde böyle adetler yöresel oluyo, bizim yörede yok demekki

tabii aileye son katılan çürük elma
harika bir yorum

gerçekten de yöresel bir durum.kaynımın biri de benden büyük ama abi eşi olduğum için o da yenge diyor. biz abi eşlerine yenge demiyoruz.gerçi bunun sebebi önceden taniyor olmaktan dolayı galiba

amannnn herkes ne isterse söylesin,kafam karıştı iyice

ben hiç sormamıştım direk abla demiştimm bi sorayımm bakalımm yenge demeyişime bozuluyomu ??? eltimle eşim aynı yaştalar eşim kafasına göre takılır ismiyle hitap etmez ama bir abla der bir yenge der ben daha cana yakın diye ablayı seçmiştimm allah bozmasın çok severimm elticiğimiii kaynımada abi dememden herhalde ona abi dedim onada abla diyeyim diye düşündüm herhalde gerçi düşündüm mü onuda bilmiyorumm:26::26::26::26:

benden yaşça büyük olana abla diyorum. diğer ikisiyle de bir iki yaş var aramda onlara isimleriyle hitap ediyorum. yenge ney yaaa... asla söylemem

yazılanları görünce çok güldüm aklıma lise yıllarım geldi nyaş problemi gibi olmuş ben 23 yaşındaysam eşimde benden 8 yaş büyükse ve kardeşinin karısı benim eltim olursa ve oda eşimden 3 yaş küçükse onun kocasıda bana yenge derse fakat eltim bana ismimle hitap ederse ve bende ona ismiyle hitap edersem ve eşimin kocası bana gelin derse ve beim eşimde kardeşinin karısına yenge diosa
bu durumda kocamın kardeşi kaç yaşındadır
6 sayfadan anladığım şey bu:)

benden beş yaş KÜÇÜK eltim vardı yenge diyordum
ahahhaha
kayınvaliden kafayı yemiş

ahahha
ben bu durumda kendime kocacım bile diyebilirim
o derece karışık

yemin ederim kkda okuduğum en komik konuydu
yarım saat güldüm
sanırım kafayı yiyorum

bızde nıkah buyuguyse dıyorlar desen ne olacakkı

nikah büyüğü dedin de aklıma geldi,
kuzenimin erkek arkadaşı vardı, kızkardeşine abla diyodu, önce evlenmiş diye

şunları eınstein gelse çözemez
hala gülüyorum yahu
allah da sizi güldürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…