Büyük eltinize yenge diyormusunuz?

büyük eltimle aramda yaş var zaten yenge dıyorum ama küçük eltimle aramda 5 yaş var ismiyle hitap edıyorum önceden abla dıyordum sonradan ismiyle hitap etmeye basladım hala ismini söylüyorum

benım kayınvalıdelerdede aynı konu olmustu bende o konuya kadar abla dıyordum sımdı ısmıyle hıtap edıyorum

Bence icinden yenge demek gelmiyorsa deme...cok yapmacik olur...ayip diye dusunuyorsan da sakayla karisiksoyleyenge diyemiyorum yapmacik geliyor diye...
Kayni, esimden kucuk benden buyuk ..abi diyorum ama cok tuhafima gidiyor..

Ben de büyük eltiyim ama eltim benden 1 yaş büyük :))

isimlerimizle hitap ediyoruz neden yenge densin ki o eskilerde kalmış bence..

eltim benden 5 yaş küçük yeni evlendiğinde bana yenge demişti tuhaf hissetim yenge deme adımı söyle dedim şimdi adımla hitap ediyor kaynım yenge diyor

Eltim benden 1 yaş büyük aklıma bile gelmedi yenge demek.
Görümcem 7 yaş büyük onada abla demiyorum adıyla hitap ediyorum, önceden arkadaştık çünkü.

Bende abla diyordum baktım iyi niyetim suistimal ablalığı haketmiyor ismiyle hitap etmeye başladım.Yenge demekse aklımdan geçmedi.Zaten aramızda 2 yaş var.Çok yaş farkınız yoksa ismiyle hitap et bence canım

nişanlandığımda sordum nasıl hitap etmemi istersin diye
abla yenge deme de ne istersen söyle ,yaşlı hissederim demişti
sende kendisine

yenge kelimesi -belki yaşadıklarımdan ötürü- bana soğuk ve yabancı geliyor..yenge demeyi de bana denmesini de istemem..ama kuzenim yenge kelimesini çok sever ve kendisine yenge denmesini istemişti..o yüzden nasıl hitap etmeniz konusunda size en iyi yardımcı olacak kişi eltiniz..

Tek eltim var benden büyük 8 yas felan ben abla diye hitap ediyorum bu zamana kadar da bı rahatsızlığını duymadım

bnm eltim yok olsa da bnden küçük olcak kesin,ama bna yenge demesini istemem....eşimin kardeşi ( kaynım diyemiyorum ) bna sırf gıcıklığına yenge diyor ama ablayı tercih ederim....nedendir bilmem yaşlanmış hissediyorum yenge denince:)

benim eşim büyük erkek ama eltim benden 5 yaş büyük: )

o yüzden ne o ne ben demiyoruz yenge: )

zaten sıcak bir kelimede değil.

benim eltim benden 8 yaş büyük görümcem de 5 yaş küçük. ikimize de yenge demez bana abla eltime de ismini söyler ne alakaysa halbuki o daha büyük
ben de eltime ismiyle hitap ederim. aslında bizde herkes birbirine ismiyle hitap eder. ben kaynıma, eltim kocama, kaynım bana, kardeşim kocama, ben kardeşimin nişanlısına hep ismimizle hitap ederiz.

arada sadece görümcem ve kardeşim bana abla der. sanırım daha olgun gösteriyorum

annemin bir eltisiyle arasında 10 yaş var belki daha fazla biriylede 5 yada fazla elticuğum ya da elticağızım ya da a elti der...
bence 1 yaşa gerek yokda zaten arkadaşlarımda (ki yaşları bunlar yeni devre giriyor diye sonradan söylüyorum ) yenge demiyorlar 2 yaş arası olanda var 1 yaş olanda yenge demen gerek yok bence kaynananı takma kocaman kız kime ne diyeceğine karşındaki insna göre bence sen kaarar verebilecek kapisetesindesin

benim eltim benden iki yaş büyük ben abla diyorum.
küçüklükten beri ben bir yaş bile olsa abi yada abla derim.
ama tabii biraz alışkanlık meselesi

eltim benden 2-3 yaş büyük sanırım daha doğrusu tam yaşını bilmiorum ama ben adıyla hitap ediyorum.yenge kelimesi çok geleneksel gelio bana.diemem ben mümkün deil.ama eşimin abisi bana küçük yenge diyor:)hoşumada gidiyor biz küçük olmamaıza rağmen onlardan önce evlendikte:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…