- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Öncelikle sakin olun.Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
Tabiiki oyalanir onunla ama ilerde konusmada gerilik olabilir boyke devam edilirseBöyle bir isteği yok tabii ki ama iş yaparken oyalansin diye açıyordum. Tabii yavrum hipnoz oluyordu sanki, ne sesi çıkıyordu ne solugu. Yazdıklarınızı dikkate alicam.
anlamıyor
Ben o aylarda çok huysuzlanırsa kolik sesler açıyordum sadece. 2 aylık bebeğe ne telefonu ne şarkısı!
Söyle ona "çok uzak bir zaman değil bebek alışacak ve hep isteyecek pişman olursun" diye.. Tabi bunu yapan insan anlarmı bilmem. Sonra gelsin videolar gitsin oyunlar..
Bende youtube tan sac kurutma sesi aciyorum ne yalan soliimbizim gelinimiz
telefondan sarkı acıp bebeğin kafasının yanına koyuyor teli
kendisi 3 dil biliyor, çok iyi bir okul mezunu hayretler içerisinde kalıyorum ve bebek daha ıkı aylık
Sahsen ben bu tv olayina hic inanmiyorum. Tmm sabahtan aksama kadar acik dursun demiyorum ama cocuklar da tv izlemeli.
Bu zeka isi cocugun kendisine ozel birseydir.
Abimin oglu tv izlemeyi cok severdi. Kucucuktu devamli izliyordu. Ama 4 yasindayken 4 haneli rakamlari okuyabiliyordu. Ustelik kimse ogretmiyordu. Isin ilginc yani anasinifina bile gitmeden okumayi sökmustu. Kendi kendine.
Sonra okula basladi. Birinci sinif ikinci sinifta okulun en iyisiydi. Ucuncu sinifta ogretmeni abimi cagirdi. Bu cocugu iyi yerlerde okutun dedi. Kapasitesi kendi sinifindan yuksekti.
Simdi kolejlerde okuyor. Cocuk cok ama cok zeki. Ve halaa cok tv izler
anlamıyor
nasıl koruyabşliriz ki artık heryerde radrasyon var dedi
daha da demem
bebişe üzülüyorum sadece
tv izlemek çocuğun zekasını azaltmıyor ki. genetik olarak zeki ise tv ile bitecek diye bir şey yok. tv ekranı, normal hayat gibi durağan olmadığı için bebeklerin çlcukların ilgisini daha çok çekiyor. sürekli ekranda bir değişim, yenilik, heyecanlı atraksiyonlar var. evdeki durağan hayat çocuklara sıkıcı geliyor onu izlerken ve normal yaşamlarına ilgi azalıyor. çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite eğilimini artırıyor. tv izleyen ve izlemeyen çocuklar arasında çok büyük farklar varmış bunu okul öncesi öğretmen olan kuzenim söylüyor. haftada 15 dk dan fazla izin vermeyin diyorlarmış çocuklara.
bizim gelinimiz
telefondan sarkı acıp bebeğin kafasının yanına koyuyor teli
kendisi 3 dil biliyor, çok iyi bir okul mezunu hayretler içerisinde kalıyorum ve bebek daha ıkı aylık
bilmem :)Şarkı acmasi güzel ama telefonu niye koyuyor?
Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?
En iyi çözüm acmamak tabii ama bebegimle bütün gün evdeyim, TV nin sesini çok kısık açacak şekilde, ve bebeğim gormeyecek bir biçimde aada acsam zararı olur mu? Aksi gibi iş yaparken laptoptan çocuk sarkilari açıp, izlesin diye bırakıyordum yanina. ah akilsiz kafam. Meğer bebegime en büyük zararı ben veriyor musum
bilmem :)
Ya takılmayın bu kadar.Benim çocuklarımı doğurduğum yıllarda böyle şeyler gündemde değildi.Tv de seyrettiler.
Çok şükür zeka problemli değiller.Sosyal hayat sorunları yok.İkisi de iyi üniversitelerde okuyorlar.
Hani seyrettirmemek iyi olur tabi daha çok vakit geçirirsiniz ama seyretti diye de birşey keybetmez korkmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?