büyük hata ettim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri evde yüksek sesli TV açık. Arada izliyor da bebeğim. Çünkü tam TV nin karşısında duruyor yatagi. TV nin zeka geriliğine neden olabileceğini çoktandır biliyorum ama çevrem 'bırak baksın daha anlamaz o' dedikleri için, bir süredir dikkat etmiyordum. Büyük hata yaptım farkındayım. Bebeğime kim bilir ne kadar zarar verdim. Sizler bu TV sorununu nasıl cozdunuz?

tv yi açmayarak çözdük. başka nasıl bi çözüm olabilir ki?
4 ay çok geç bir süre değil. bundan sonra algıları daha açık olcak bundan sonrası daha önemli.

Özellikle reklamlara vs çok kilitleniyorlar.
ben illa bişey izlemek istediğimde çok kısık sesle açıyorum onunla da oynuyorum ama dikkatini çekiyo gibi olacaksa kapatıyorum. tabi en güzeli hiç açmamak.

Ablamda sırf bu yüzden tv yok. TV olmadığı için ebeveynler çocukla daha iyi ilgileniyor. Ve 17 aylık yeğenim, 3 dilde 10a kadar sayıları, harfleri çoktan öğrendi çiziyor bile.
TV zamandan çaldığı kadar anne babanın çocukla olan bağından, verecekleri eğitimden bile çalıyor.
Benim çocuğum olduğunda eşimle kararımız tvyi kaldırmak.
Geç kalmış sayılmazsınız. Kaldırın tvyi. Daha verimli zaman geçirirsiniz inanın.

Yatagi neden tv karsisinda? Acmazsin tv olur biter..ilerde sen istemesende izleyecek isteyecek cunku...ayrica azicik reklam izlemesinde sakinca gormuyorum.. bu dikkatini birseylerin cektigini gosterir.. bakmasi duymasi tepkisine bakmak vs.. ama saatlerce birseyler izliosan cocukta bakiyosa gereksiz

Hahaha onerine bayildim :)

En iyi çözüm acmamak tabii ama bebegimle bütün gün evdeyim, TV nin sesini çok kısık açacak şekilde, ve bebeğim gormeyecek bir biçimde aada acsam zararı olur mu? Aksi gibi iş yaparken laptoptan çocuk sarkilari açıp, izlesin diye bırakıyordum yanina. ah akilsiz kafam. Meğer bebegime en büyük zararı ben veriyor musum

Konusun bebeginizle ,siz şarkılar söyleyin daha çok eglenir hem

Tv acma.
Sesli uyaran muzik masal gibi seyleri sadece ses olarak ne dinlettir.
Gorsellik istiyorsan basılı olan kagit
Kitap kullan..

Su yasta laptoptan sarki acmak ne ya? Cocugun sizden bole bir istegi yokki..ha acele tuvalete gitceksndr 10 dk dusa girceksin olabilir durmazda.. ama diger turlu Cok gereksiz.. ben yaptigim seyi soyleyim sana..bi cocugum 3 yasinda digeri 6 aylikken hamur isi bile yapardim.. buyuge hamur verirdim bi yandan pisenlerden yer bi yandan oynardi... kucuk olanida yere oyun halisi serip yatirirdim :) o da bize bakip oyalanirdi kendi kendine :)

Buarada dusa girerdim oglum 6 aylikken vs. Ana kucagina koyardim banyo kapisi acik birakirdim.. bi yandan arada agucuk yapip bi yandan banyomu yapardim :) aynisi yemek yaparkende oluyodu..

TV yi kaldırdım, bilgisayardan o uyurken bir şeyler izliyoruz.
evde 4 yaşında abi var, onun da tv izleme zamanı kardeşi uyurken sadece. böylece onunki de otomatik sınırlanmış oluyor, hatta haftaiçi o uyurken okulda olduğu için hiç izleyemiyor, bazen hadi anne kardeşimi uyut diyor

bu konuda tek istisnamız tuttuğumuz takımın haftasonuna denk gelen maçları, o da bir kaç haftada bir çocukların uyanık olduğu saate denk geliyor, genelde geç oluyor. O günler de evde bayram havası oluyor, mısırlar patlıyor, ya da kek falan yapıyorum. Ailecek maç üzerine konuşarak vakit geçiriyoruz, tam odaklanıp TV izleme şeklinde olmuyor yani.

Oğlum 9aylık .izlediği 3cizgifilm var.cok egleniyor izlerken gülüyor vs.bende izin veriyorum.pepe kare takımı ve canım kardesime.bunun dısında kendim oyunlar oynuyorum,dısarı cıkartıyorum vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…