büyük hata ettim

Ablam 1,5 yıldır doğru düzgün tv açmıuor evde.dikkat etmek lazım açmayın sizde bide yatagını tv önüne koymuşsunuz çocuğunuzdan önemli değil ya

Bilinçli yapılan bir şey değildi. TV karşısına denk gelmiş, tesadüf.

Konusun bebeginizle ,siz şarkılar söyleyin daha çok eglenir hem

Bunu da yapıyorum ama arada huysuzlaninca, yere oyun halısını serip tv ye bakacak şekilde yatırıyordum. Zaten yatağı da TV karşısında. TV çok büyük bu arada. Sinema TV lerini düşünün. Onun ev versiyonu. Her yerden görünüyor.

Tv acma.
Sesli uyaran muzik masal gibi seyleri sadece ses olarak ne dinlettir.
Gorsellik istiyorsan basılı olan kagit
Kitap kullan..

Radyodan müzik dinletebilir miyim acaba? Zararı olur mu? Görselli muzikli kitaplar alicam hemen. Ben anlamaz henuz diye, oyuncakla yetiniyordum.

Tvnin faydasini daha görmedim ben
Bence kapayin rahat edersiniz
Algılarina bile zarar veriyor diyenler coklukta
Benim ikiLerim var bi de minik abimi ben arada mecburen azıcık açıyorum ama onda bile içim içimi yiyo

Böyle bir isteği yok tabii ki ama iş yaparken oyalansin diye açıyordum. Tabii yavrum hipnoz oluyordu sanki, ne sesi çıkıyordu ne solugu. Yazdıklarınızı dikkate alicam.

Ne güzel duzeninizi oturtmussunuz. İnşallah ben de cok dikkat edecegim bundan sonra.

Ya takılmayın bu kadar.Benim çocuklarımı doğurduğum yıllarda böyle şeyler gündemde değildi.Tv de seyrettiler.

Çok şükür zeka problemli değiller.Sosyal hayat sorunları yok.İkisi de iyi üniversitelerde okuyorlar.

Hani seyrettirmemek iyi olur tabi daha çok vakit geçirirsiniz ama seyretti diye de birşey keybetmez korkmayın

Daha çok TV'yi izlemek isteyen sizsiniz de bebeğin üstüne atıyorsunuz gibime geldi. İzlediğim bir tane dizi var onun dışında ne bir haber programı, ne bir başka dizi ne bir program izliyorum TV'den. Kaçırdığım hiçbir şey de olmadı. Faydasından ziyade zararını görüyorum zira hep bomboş içerikli şeyler var artık.

4 aylık bebek bağımlı değil ya. Açmıyorsunuz diye kıyameti de koparmaz.
Acaba siz TV kapanınca düşeceğiniz boşluğun çaresini mi arıyorsunuz?

Bugün açmadım, farkında bile değil yavrum. Sanırım dediginiz gibi, TV yi kafa dağıtmak, bazı düşüncelerden kaçmak için bir yol gibi görüyorum.

Radyodan müzik dinletebilir miyim acaba? Zararı olur mu? Görselli muzikli kitaplar alicam hemen. Ben anlamaz henuz diye, oyuncakla yetiniyordum.

Illa müzik oalrak dusunme.
Ben çocuğuma muzik olarak sadece cocuk muzigi ve tasavvuf muzigi dinletmeyi dusunuyorum..
Kitap olayi icin agza alinabilen kumas kitaplar alman daha iyi illa muzikli olmasina gerek yok...
Bir pet siseye iki boncuk koysan sallasan bile ses cikar..
Enli taslara vur ses cikar..

Benim kardesim 6 aylik..
Ben okuloncesi ogretmenligi okuyorum masal tasi yapmistim. Vurarak ses cikardim.
O da hemen birini aldi.
Sonra dursu denedi kendini. Sonra ikinciyi aldi birbirine vurdu.
Parmak oyunlarida yapabilirsin.
Vucuduna masajlar da guzel olur
.
El ve auak bileklerine zil takabilirsin. Farkindaligini ayirt etmesi icn

Anlamıyor ki zaten, TV deki hareketleri takip ediyor, bu da onu oyaliyor.
Anlamiyor diye genellemek yanlis.
Bebekler anliyor.
Beyin gelisimi dur duraksizin devam .
Bu yuzden suan kayit asamasinda..
Hersey kayit edilyor
Yetiskinlerin bile 60 dk dan fazla izlediginde göZ problemlerine neden olan tv ve akilli cihazlardan olabildigince uzk durmali

4 ay geç bir zaman değil ki. Ortada dövünecek bir durum yok.
Yatağının yerini değiştirin. Tv açık olsa bile sesi çok yüksek olmasın ve arkasında falan kalsın..

Şahsen ben oğlum doğduğundan bu yana öyle aşırı titizlenmedim hiç bir şeye. Daha ilk günden bu yana tv makul bir sesle açıktır. 17 aylık daha bazı reklamlar dışında dikkat kesildiğini görmedim ki bazen çizgi film bile açarım, bazen de komple kapatırım. He dikkat kesilip izlerse mutlaka gözlemlerim neye bakıyor diye zaten hareketli bir çocuk o yüzden uzun süre izlemiyor.

Bazı şeyler çok abartılıyor. Biz de çocuktuk oturup çizgi film izledik, çizgi film bitti başka şey izledik. Affedersiniz gerizekalı mıyız? Hayır..
Tabi ki çocuğu tv karşısında büyütmeyin de 4 ay nedir diyor insan yani..

bizim gelinimiz
telefondan sarkı acıp bebeğin kafasının yanına koyuyor teli

kendisi 3 dil biliyor, çok iyi bir okul mezunu hayretler içerisinde kalıyorum ve bebek daha ıkı aylık

simdi yetiskin de olsa cocukta olsa izlerken beynin direk alir ne gorurse ...beynimiz islem yapiyor ama istemedigimiz seylerde kaydediliyor .. kendim bile tv izlemyrm 8de baslayan dizi 11.30a kadar devam ediyor nasil sabrediyrsnz

4 aylık bebeğe mi şarkı açıp izletiyordun? İyi de daha çok yeni algısı açılmaya başlamış çevreye karşı neden böyle bir şey yaptın ki?

Cocuklar o kadarlikken tv ye sira gelmezdi acikcasi aklimiza da gelmezdi.. 4 yasindan sonra gece bahcesi izlerlerdi, acikcasi tv ye alismayinca acik olsa bile dikkatlerini cekmezdi.. simdi kocaman oldular evde tv acik ama sadece ps icin hic de eksiklik hissetmiyorlar kaldi ki bir yasak da yok, isteseler acarlar yani.. size de tavsiyem en az 4-5 yasina kadar alistirmayin, sonra da belli saatlerde acik kalsin.. buyudukce ilgiyi kaybediyolar zaten..

bizim gelinimiz
telefondan sarkı acıp bebeğin kafasının yanına koyuyor teli

kendisi 3 dil biliyor, çok iyi bir okul mezunu hayretler içerisinde kalıyorum ve bebek daha ıkı aylık

Ben o aylarda çok huysuzlanırsa kolik sesler açıyordum sadece. 2 aylık bebeğe ne telefonu ne şarkısı!
Söyle ona "çok uzak bir zaman değil bebek alışacak ve hep isteyecek pişman olursun" diye.. Tabi bunu yapan insan anlarmı bilmem. Sonra gelsin videolar gitsin oyunlar..

İzleyenlere bir şey olmadı önermesini kabul etmiyorum ben.
Neye kıyasla bir şey olmadı?
Ölçemeyiz zararını.

Televizyon biz ebeveynlerde alışkanlık yapıyor çocuktan önce.
Yaşına kadar dikkat ettik, sonra sıkışık zamanlarda izletmeye başladık.
Önce altını açarken, sonra evden çıkmak için hazırlanırken, hop dur şu yemeği koyayım derken...
Baktım kendimizi hiç sıkıntıya sokmuyoruz, hemen aç çizgi film izlesin.
Dur dedik gidişata.

Altını açarken mecbur izletiyorum, babası da ben ne kadar söylensem de sabahları hazırlanırken/hazırlarken izletiyor.
Onun dışında yine çok katı değilim ama her gün izlediği bir şey yok.
Bazen çok yorgun oluyorum açıyorum, nadir.

Çok acil bir iş olmadıkça kendimize yemek yapmak için falan izletmiyorum, yapamadıysam yemeksiz kalıyoruz.

16 aylık bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…