- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Ablam 1,5 yıldır doğru düzgün tv açmıuor evde.dikkat etmek lazım açmayın sizde bide yatagını tv önüne koymuşsunuz çocuğunuzdan önemli değil ya
Konusun bebeginizle ,siz şarkılar söyleyin daha çok eglenir hem
Tv acma.
Sesli uyaran muzik masal gibi seyleri sadece ses olarak ne dinlettir.
Gorsellik istiyorsan basılı olan kagit
Kitap kullan..
Tvnin faydasini daha görmedim benBunu da yapıyorum ama arada huysuzlaninca, yere oyun halısını serip tv ye bakacak şekilde yatırıyordum. Zaten yatağı da TV karşısında. TV çok büyük bu arada. Sinema TV lerini düşünün. Onun ev versiyonu. Her yerden görünüyor.
Su yasta laptoptan sarki acmak ne ya? Cocugun sizden bole bir istegi yokki..ha acele tuvalete gitceksndr 10 dk dusa girceksin olabilir durmazda.. ama diger turlu Cok gereksiz.. ben yaptigim seyi soyleyim sana..bi cocugum 3 yasinda digeri 6 aylikken hamur isi bile yapardim.. buyuge hamur verirdim bi yandan pisenlerden yer bi yandan oynardi... kucuk olanida yere oyun halisi serip yatirirdim :) o da bize bakip oyalanirdi kendi kendine :)
Buarada dusa girerdim oglum 6 aylikken vs. Ana kucagina koyardim banyo kapisi acik birakirdim.. bi yandan arada agucuk yapip bi yandan banyomu yapardim :) aynisi yemek yaparkende oluyodu..
Ne güzel duzeninizi oturtmussunuz. İnşallah ben de cok dikkat edecegim bundan sonra.TV yi kaldırdım, bilgisayardan o uyurken bir şeyler izliyoruz.
evde 4 yaşında abi var, onun da tv izleme zamanı kardeşi uyurken sadece. böylece onunki de otomatik sınırlanmış oluyor, hatta haftaiçi o uyurken okulda olduğu için hiç izleyemiyor, bazen hadi anne kardeşimi uyut diyor
bu konuda tek istisnamız tuttuğumuz takımın haftasonuna denk gelen maçları, o da bir kaç haftada bir çocukların uyanık olduğu saate denk geliyor, genelde geç oluyor. O günler de evde bayram havası oluyor, mısırlar patlıyor, ya da kek falan yapıyorum. Ailecek maç üzerine konuşarak vakit geçiriyoruz, tam odaklanıp TV izleme şeklinde olmuyor yani.
4 aylık bebek bağımlı değil ya. Açmıyorsunuz diye kıyameti de koparmaz.
Acaba siz TV kapanınca düşeceğiniz boşluğun çaresini mi arıyorsunuz?
Radyodan müzik dinletebilir miyim acaba? Zararı olur mu? Görselli muzikli kitaplar alicam hemen. Ben anlamaz henuz diye, oyuncakla yetiniyordum.
4 aylık çocuk tvden ne anlasın ben o kısma takıldım. hani 1 yaşında vs olsa anlarım da.
Anlamiyor diye genellemek yanlis.Anlamıyor ki zaten, TV deki hareketleri takip ediyor, bu da onu oyaliyor.
bizim gelinimizSu yasta laptoptan sarki acmak ne ya? Cocugun sizden bole bir istegi yokki..ha acele tuvalete gitceksndr 10 dk dusa girceksin olabilir durmazda.. ama diger turlu Cok gereksiz.. ben yaptigim seyi soyleyim sana..bi cocugum 3 yasinda digeri 6 aylikken hamur isi bile yapardim.. buyuge hamur verirdim bi yandan pisenlerden yer bi yandan oynardi... kucuk olanida yere oyun halisi serip yatirirdim :) o da bize bakip oyalanirdi kendi kendine :)
Buarada dusa girerdim oglum 6 aylikken vs. Ana kucagina koyardim banyo kapisi acik birakirdim.. bi yandan arada agucuk yapip bi yandan banyomu yapardim :) aynisi yemek yaparkende oluyodu..
En iyi çözüm acmamak tabii ama bebegimle bütün gün evdeyim, TV nin sesini çok kısık açacak şekilde, ve bebeğim gormeyecek bir biçimde aada acsam zararı olur mu? Aksi gibi iş yaparken laptoptan çocuk sarkilari açıp, izlesin diye bırakıyordum yanina. ah akilsiz kafam. Meğer bebegime en büyük zararı ben veriyor musum
bizim gelinimiz
telefondan sarkı acıp bebeğin kafasının yanına koyuyor teli
kendisi 3 dil biliyor, çok iyi bir okul mezunu hayretler içerisinde kalıyorum ve bebek daha ıkı aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?